לא סיני, לא עקבה, לא זנזיבר ועכשיו

שרקי, חיפשתי ולא מצאתי את הכתבה

ב- ynet. מקווה מאד שזוהי הודעת שווא. ליוביוב, אני ועוד 13 ישראלים היינו בספארי על ספינה בשארם שאורגן ובוצע על ידי מועדון ישראלי לפני חודש וחצי- חודשיים. בגבול השוטרים היו אדיבים ועשו את מלאכתם ללא כל עיכוב, נהג המיניבוס והמלווה מטעם חברת ההסעות היו חביבים ועזרו בהעמסת הציוד והנסיעה היתה שקטה ונעימה ללא כל תקלות. הגענו לשארם בשעה שמגיעים כל תיירי המלונות כדי לצאת להפלגות הצלילה והשנירקול היומיות, היתה המולה רבה ואף אחד לא התייחס אלינו בשונה מתיירים אחרים. צוות הספינה יצא להקביל את פניינו ולהעביר את ציודנו לספינה וקבלת הפנים היתה חמה ומסבירת פנים. לאורך כל ההפלגה פינקו אותנו, דאגו לנו, טיפלו בנו והכל באהבה ולא כמי שכפאם השד. נפרדנו מהם בחיבוקים ונשיקות תוך הבטחה לשלוח להם את תמונותיהם או להביא אותם אישית בפעם הבאה. הדרך חזרה עברה, כמו הדרך לשם, ללא שום בעיות. ובמעבר הגבול החתימו את דרכוננו, נפרדנו לשלום ועברנו לצד הישראלי ללא כל עיכוב או בעיה. אלה הן העובדות כפי שחוויתי אותן. אני לא הרגשתי ש"מחפשים" אותנו אלא ש"מחפשים" לתת לנו good time! ומילה לבני, תפסיק לפמפם לנו את עניין החרם הכלכלי, זה אולי משרת את האינטרס הכלכלי שלך, אבל אני לא חושבת זה בהכרח האינטרס שלנו כצוללים. אילת נחמדה בתור איזה "חטיף", סיני זה המנה העיקרית.

גורגונה

אני ועוד 13 ישראלים צללנו בבלו הול. הדגים היו אדיבים ומסבירי פנים. המים קרירים ונעימים. הנוף שנשקף דרך הקשת עוצר נשימה. החנקן היה ידידותי ולא כמי שכפאו השד. העליה היתה קלה והיציאה מרגשת. נו, הצלחתי לשכנע אותך שצלילה לבלו הול היא דבר בטוח ומומלץ לכל?

יוביוב, לא שיכנעת אותי

לא שיכנעת אותי בטיעונייך לגבי סיני והדוגמא שהבאת לא עושה טוב לטיעונייך. עם גישה כמו שלך בהחלט לא מומלץ לנסוע (לשום מקום), אנטי כזה יכול לעצבן אפילו את השוויצרי האדיש ביותר. ואגב, צלילה לבו הול היא בטיחותית ומומלצת (למי שמוסמך ומוכשר לכך).

שרקי..

New member
גרוגוניה יקירתי ידיעות עמ 4 היום

הקפאת היחסים עם ישראל כולל הגבלת כניסת ישראלים לסיני (על פי אל ג´זירה שלפי ידיעות נחשב מקור אמין) וכל השאר וויכוחים אקדמאיים גרידא

Famous

New member
הכחשה מצרית נמרצת !

שרקי, הידיעה שהזכרת מוכחשת בכל תוקף מכל הכיוונים האפשריים - משרד החוץ המצרי, משרד החוץ הישראלי וממלא מקום השגריר המצרי בישראל. מצורף קישור לאתר "הארץ"

Famous

New member
אני דווקא קלטתי מצויין

הבנתי אותך. לדעתך אסור לנסוע לסיני. יופי, אל תיסע ! דרך אגב, עם גישה מתנשאת מחד ופרנואידית מאידך, כמו שאתה מפגין, הייתי מציע לך להמנע מנסיעה לעוד כמה מדינות חוץ משכנתנו מדרום. הכי בטוח פשוט להשאר בבית. כל מה שצריך לעשות הוא להמנע מעבירות על החוק, זה נכון בארץ (למשל חוק הצלילה
) וזה נכון שבעתיים בחוץ לארץ. היכולת של שוטרים לפרש את החוק בשונה ממך היא מובנית (built-in) - אתה זר והם המקומיים, אין שום סיכוי שתבין את הדקויות של החוק, אז פשוט אל תנסה. אם אתה יורד לסיני לצלול, צינגל´ה זה לא חלק בלתי נפרד מהעניין ואם אתה יורד לטייל, לאסוף ענפים / אבנים / גרוטאות או כל דבר אחר גם זה לא חלק בלתי נפרד מהעניין. דבוק במטרה המקורית לשמה הגעת, תהיה אדיב והראה כבוד לסמכות גם (ואולי במיוחד) אם מדובר בשוטר של מדינה טוטאליטרית ועולם שלישי כהגדרתך. ושיהיו לך רק צלילות בטוחות ומהנות D-)

למעלה