לא עומדת בדיכאון הזה

לא עומדת בדיכאון הזה

כל היום לישון ולישון ולישון. לא מטלה לאוניברסיטה. לא קריאה. לא מעיפה אפילו מבט בטקסט שקיבלתי לעבודה. כלום לא מעניין אותי, המוח שלי ריק ונבוב, הכול לא אמיתי מסביבי ובתוכי, דה ראליזציה מפחידה. חייבת שוב לישון כדי לעשות ריסטרט למוח שלי כי כרגע הכול פשוט הזוי מדיי. עייפתי.

בשינה הגוף מתאפס

כל מיני תהליכים עוזרים לגוף להתאפס כמו ריסטרט של המחשב
ושקה הגוף גורם לאדם נימנום ושינה עמוקה עד שהמצב נרגע הוא מתעורר
אם את מרגישה לחץ וצורך תשני מעט שתקומי רעננה תוכלי לסיים את המשימות מהר

אני לא קמה רעננה, אני מדוכאת

בסוף השבוע אני ישנה המון, כי בימי חול אני ישנה מעט מאוד. אבל עכשיו זה דיכאון נטו, כמו עניין המקלחת. אין לי כוח לזה, פשוט נמאס לי מהכול, רוצה למות.

תנסיח לאכול פירות כתומים

יש בהם משהו שמחזק את הגוף תחשבי כתום זה מהרפוי בצבע
קחי צבע שמן של הילדים ותצבעי דף שלךם בצבע הכתום יש לו השפעה חזקה על הנפש
בקיצור תחשבי על התפוז הכתום והדכאון יוקל לך מעט
שולחת לך ים של כוחות להתאושש

אני לא אוכלת פירות חוץ מתפוחים

ואין לי ילדים לקחת מהם צבעים, אני גם שונאת להתלכלך. תודה רבה על העידוד.

תחשבי על עץ תפוזים שמלא בתפוזים

ותדמייני איך את קוטפת את הפירות , והוא מגדל פירות חדשים
גם אם חושבים כתום זה מרגיע קצת את הלחץ בפנים

אני רוצה למות

גם ככה מרגישה שכבר איבדתי הכול. אין טעם לכלום, שום דבר כבר לא ישתפר, פשוט אין טעם לכלום. לא יכולה לסחוב את עצמי יותר. הלוואי שלא אתעורר מהשינה הזאת (מה שלא גורע מהפחד הנורא שלי מהמוות). מסתכלת במראה ומזועזעת מה נהיה ממני, איכס.

היי48

New member
מותק

לא איבדת את הכל, זאת רק החרדה והדיכאון מדברים. קודם כל תמיד יש לך אותנו. חוץ מזה, אני מזכירה לך שרק לא מזמן, למרות כל הקושי, הצלחת לסיים את המטלה לעבודה. והלימודים לא הולכים לשום מקום, אני מבטיחה לך. גם לי קרה שהגשתי עבודות באיחור, נכשלתי במבחנים ונאלצתי לעשות אותם שוב ואפילו לקחתי קורסים שלמים מחדש. ואני מכירה גם אנשים שעצרו את הלימודים לכמה חודשים ואפילו שנים ואחר כך חזרו אליהם, הכל בהתאם למקום שהאדם נמצא בו באותו שלב בחיים, וזה בסדר גמור. אם תסיימי את המטלות לאוניברסיטה בזמן-מעולה, ואם לא-זה ממש לא נורא, זה לא אומר שלא תוכלי לחזור לזה בהמשך, או שאולי אפילו יתנו לך הארכה.

אני זוכרת שפעם דיברנו על זה שבזמנים קשים כדאי לא להעמיס יותר מדי אלא לעשות את הדברים הבסיסיים וההכרחיים בלבד. כמו שכתבתי לא מזמן בשרשור אחר אני פרפקציוניסטית בדיוק כמוך. וכשאני אומרת פרפקציוניסטית אני מתכוונת לזה שאם לא עשיתי משהו מאה אחוז נכון, זה פשוט עושה לי רע ולא מניח לי, ממש קשה לי עם זה. אז אני מזדהה איתך לגבי זה שקשה להציב לעצמך מטרות ולא לעמוד בכולן באופן מושלם. אני באמת מבינה את זה. לכן אני למדתי לנסות כמה שאפשר להתאים את הסביבה שלי לכך. למשל: אם אני לומדת משהו שחשוב לי ושיותר מאוחר אני מתכננת לעבוד בו, אני מנסה למצוא עבודה שהיא עבודה רק בשביל לעשות כסף ושלא חשובה לי מעבר למטרה הזו, כזו שתדרוש ממני כמה שפחות כוחות נפשיים ושאני יכולה לומר לעצמי לגביה שגם אם אני אפוטר, אז זה לא יהיה הפסד גדול מדי ושדי מהר אני אוכל למצוא עבודה דומה אחרת. לעומת זאת-אם אני עובדת בעבודה שחשובה לי ודורשת ממני הרבה מאמצים והשקעה-אז או שאני לא לומדת במקביל בכלל או שאני לומדת משהו שאני יכולה להרשות לעצמי לקחת איתו את הזמן, לא להלחץ יותר מדי, ואולי אפילו לעצור באמצע ולחזור אליו בשלב מאוחר יותר. מה לעשות, זאת אני ואלו הן היכולות שלי. כשניסיתי לעשות משהו מעבר, פשוט לא הצלחתי, ובשלב כלשהו פשוט כבר נמאס היה לי להתאכזב ולהפגע כל פעם מחדש.

אז מה שאני בעצם אומרת לך זה שתקלי על עצמך. תשני את ההגדרה שלך להצלחה (ציטוט של ד"ר פיל
) ואל תגידי לעצמך שעל מנת להרגיש שהצלחת בחיים את חייבת להיות מושלמת בכל תחום בחיים. את עוברת כרגע הרבה (ואני יודעת שזאת לא פעם ראשונה שאת עוברת הרבה, פשוט נשמע שלאחרונה זה קשה יותר מבדרך כלל), אז תגידי לעצמך שעכשיו את מתמקדת בלטפל בעצמך, והדבר היחיד שאת עושה מעבר זה לעבוד בדיוק מספיק בכדי לשלם את החשבונות ולא דקה מעבר. תהיי קצת יותר רחומה כלפי עצמך, תחסכי לעצמך כאב. אני יודעת מניסיון אישי שזה לא קל, אבל למדתי בדרך הקשה שאין ברירה. לי זה עזר-מקווה שגם לך זה יעזור.

היי המקסימה והמשקיענית

כבר באים לקראתי הכי שאפשר. הקורס שלקחתי הוא הכי לא אינטנסיבי שיש, העבודה המוגנת באים לקראתי, העבודה כפרילנס - השם שלי שם מספיק טוב כדי לבקש ולקבל דחייה בדדליינים, אבל ביקשתי כבר פעמיים וקיבלתי וזה כבר לא נראה טוב (הם לא יודעים כלום על המצב שלי) ועם כל הכבוד כלפיי, ויש הרבה כבוד, יש עוד הרבה כמוני שיכולים לעבוד יותר מהר.

ואני כועסת על עצמי, כי תכלס אני שורפת שעות במיטה או מול המחשב בלי לעשות כלום חוץ מלגלוש בפורומים ובפייסבוק, וזה זמן שאם באמת רציתי יכולתי להקדיש לעבודה וללימודים. אני ממש מזלזלת וזה לא לעניין. כואב לי שאלו היכולות שלי נכון להיום, אני יודעת שאני יכולה כל כך יותר... ואולי... אולי דווקא לא, ומכאן נובע הכאב...

ואני ממש לא עובדת כדי לשלם חשבונות, כל המשכורת שלי כולה, כולל המוגנת והפרילנס, מגיעה בחודש טוב ל-400 ש"ח - כן, כן, מה שאת רואה: ארבע מאות ש"ח. אז את מבינה כמה אני צריכה יותר

המון תודה על העידוד המושקע

היי48

New member
אני ממש מכירה

את העניין של להיות מתוסכלת מזה שלולא החרדה והדיכאון וכל השאר הייתי כיום במקום אחר לגמרי, בעיקר כי אני בעצמי עדיין מרגישה את זה לפעמים. אבל החדשות הטובות הן שאני כבר מרגישה את זה פחות מפעם, כי פשוט השלמתי עם זה. ניסיתי לשנות ולשפר את זה, וזה לא הצליח, אז מה שנשאר זה או להמשיך להתנהג באותה צורה ולהתאכזב כל פעם מחדש, או פשוט להשלים עם זה. אין הרבה ברירה בנושא. זה כמו שמישהו עם שרירי רגליים מצויינים וסיבולת לב-ריאה נהדרת ששבר את הרגל ינסה לרוץ מרתון-כמה שהוא ירצה בזה, הוא לא יצליח וגם סתם יהיה מתוסכל מכך, כי הוא ידע שלולא השבר ברגל הוא היה יכול להיות אצן מעולה. אולי אחרי שהוא ינוח, יעשה פיזוטרפיה, הרגל תחלים והוא יתאמן למשך זמן מה הוא כן יצליח לרוץ מרתון, אבל כל עוד הרגל שלו שבורה-זה פשוט בלתי אפשרי.

ודרך אגב-לא התכוונתי שתוותרי לגמרי על הלימודים. התכוונתי שתנסי להכיר בזה שלמרות שיש לך את היכולת לעשות את הקורס הזה וגם הרבה יותר ממנו, בגלל שכרגע את עוברת תקופה קשה במיוחד, תשימי אותו בעדיפות נמוכה יותר מהטיפול ומהעבודה. זה לגמרי בסדר אם תסיימי אותו מאוחר יותר ממה שתכננת. קודם כל ולפני הכל-תתרכזי עכשיו בטיפול. נסי ללכת מחר לטיפול תוך המחשבה שכרגע זה הדבר שבו את מתמקדת. בעבודה המוגנת בגלל שיודעים על מצבך אני בטוחה שיתחשבו בך, ובעבודת הפרילנס אין יותר מדי מה לעשות מלעשות כמיטב יכולתך, אבל לא על חשבון הבריאות שלך, גם אם זה אומר להפחית את היקף העבודה או לאבד לקוחות. עם כל הכאב שבדבר, למרות שאני בטוחה שמבחינת אינטיליגנציה, יצירתיות וכו' את יכולה לעשות את עבודת הפרילנס מתוך שינה ולסיים את הקורס בהצלחה, כרגע את חייבת לעשות stop לכל דבר שמפריע להחלמה שלך. זה לא אומר שלא תוכלי לחזור לזה בהמשך, כמו בדוגמא של האצן, אבל עכשיו זה נראה כאילו את כועסת על עצמך בגלל משהו שהוא בכלל לא באשמתך. אני מבינה את התסכול, גם אני איבדתי הזדמנויות בגלל דברים דומים, אבל צריך לזכור שאף אחד לא מושלם, וזו היא חוסר המושלמות שלנו. תחשבי שבזמן שלך כואב על הלימודים בגלל החרדה והדיכאון, במקום אחר בעולם יש מישהו שכואב לו על כך שהוא לא יכול לסיים את הלימודים כי הוא לא מספיק חכם. כל אחד והסיבה שלו...

מבחינת העניין של כסף-את לא מקבלת קצבה כלשהי מביטוח לאומי?

מקבלת, בטח מקבלת

אני לא יודעת מה לעשות, הכול הזוי, כנראה מרוב שישנתי.
בעבודתי כפרילנס אין לי לקוחות. יש הוצאה לאור שמעבירה לי טקסטים של לקוחות שלהם, וכך אני עובדת.
אני מרגישה כזאת זבל. בילדותי אובחנתי כמחוננת וצפו לי עתיד מזהיר. בכלל, אבא שלי, לו ידע מה הבת שלו תצא בסופו של דבר, היה מת עוד עשר פעמים אחרי שמת באמת. כלומניקית. הוא חשב שאהיה פסיכולוגית או לבורנטית או לפחות אשת קריירה צבאית. או ספרנית. לא חשוב מה, לא הצלחתי להגשים לו את החלום ובא לי למות עכשיו לא רק בגלל זה, אלא בגלל כל מה שאני ומי שאני, בא לי פשוט להקיא. אם לא למות, לפחות להקיא את עצמי מתוכי, ולא יכולה. נגזר עליי להיגעל מעצמי לנצח, ככל הנראה.
ואין במה ובמי להתנחם.

אני רוצה את איילה

מילקי110

New member
מבינה אותך

דיכאון זה דבר איום ונורא , מקווה שתרגישי טוב ושתמצאי מישהו שיוכל לעזור לך

מכירה את העניין שכלום לא מעניין , אני שמחה ששינה זה מקל עלייך , במקרה שלי כאשר אני קמה משינה אני מרגישה חרדה גדולה מאד

אחרי זה אני קצת נרגעת , נחשי בעזרת מה ? נכון מאד אוכל , אני לוקחת חטיף אנרגיה , שזה למעשה ממתק ואני יודעת שזה ממתק , אין בין זה לאנרגיה כלום

ורק זה מצליח קצת להרגיע אותי .

אמן שנרגיש טוב ...

אני בשוק כרגע

רוחות מהעבר...

פנתה אליי בפייסבוק מי שהייתה החברה אולי היחידה, הכי טובה שהייתה לי ביסודי... הזמינה אותי לפגישת מחזור של השכבה שלנו... איך היא זיהתה אותי עם השם האמיתי שלי שהוא לא השם שנולדתי איתו... אני בהלם... כל הפרצופים שהיו אז, כל החוויות שעברנו יחד... היא עברה חיים כל כך כל כך קשים ואומללים ואיך היא שיקמה את עצמה... דיברנו המון... אפילו היא עשתה עם עצמה משהו בחיים, למרות הסבל הנורא שלה... התביישתי להגיד לה מה קרה לי בחיים ואיפה אני היום, אבל סיפרתי בכל זאת את עיקרי הדברים...

פחדתי ממנה, כי היא תמיד הייתה תחרותית ואהבה לנצח אותי ואת כולם, פחדתי שהיא תתנקם בי ותשתמש לרעה במידע הרב שיש לה עליי, אבל איכשהו הייתה שיחה מאוד מאוד עצובה ואופטימית. כן, זו לא סתירה. הכי מצחיק זה שהיא נתקלה בי בפייס דרך חבר משותף שלא קשור בכלל לילדות שלנו, והוא אתמול מחק אותי וחסם אותי בחמת זעם...

אמרתי לה שלא תבנה עליי לפגישת המחזור וגם אמרתי לה למה והיא הצטערה. מפחידה אותי כמות הידע והזיכרונות שיש לה עליי, היא היחידה שיודעת כל מיני דברים ושגם לא יודעת כל מיני דברים... היא היחידה שיכולה לשפוך אור על דברים שאני לא רוצה לזכור. כולי מטולטלת כהוגן, לא מצליחה להירגע, ועוד כמה שעות אני צריכה לקום לנסוע לאשפוז... פחדתי, אבל בסוף אישרתי אותה כחברה והבטחתי לה שנמשיך את השיחה בפעם אחרת, היא באמת גיבורה ומרתקת מאוד, אבל בשביל עכשיו זה קצת יותר מדיי פיסות מידע לעכל... יש עוד כל כך הרבה דברים שהיא לא יודעת... אני בקושי יכולה לנשום. כמה הזוי... הכול כל כך הזוי

רע מאוד היום

היה קשה, תכנים קשים עלו בקבוצות, קשים מאוד, גם מצדי. ועדיין אין לי מטפלת אישית. וגיליתי שהרופא הוריד לי מינונים של שתי תרופות בלי להגיד לי בכלל (הוא לא היה היום). והמסקנה שלי מהיום הקשה הזה זה שהמצב הנורא הזה לעולם לא יירפא. אולי תהיה הקלה פה ושם, אבל לעולם אני אסחוב את הדיכאון הזה, לעולם. אין מוצא. וזו מסקנה מאוד עגומה.

אני עייפה מאוד והולכת לישון.

Lady Stark

New member
תראי. תשמעי

אני אומרת שזה משהו שבמקרים רבים אי אפשר להיפטר ממנו לגמרי. כי הרי זה כל כך מורכב, המצב הזה שבין דברים שעברנו לתהליכי החשיבה שסיגלנו ולנקמת הגוף שלנו בנו בנוסף לכל.
אבל בכל המקרים כן אפשר לחיות איתו בשלום.

שזה אומר ללמוד להקטין אותו, ללמוד מתי להקשיב לו ומתי להבין שהוא סתם מניאק, לדעת איך להתפתח ולהסתגל לשינויים של עצמנו ושל הסביבה.
מה גם, שככל שהזמן עובר ואנחנו מחכימים, יש לנו את האפשרות ללמוד עוד קצת ועוד קצת.
ובנימה אישית ממש - לראות את התהליך שאנחנו עוברים בדרך ומצליחים לשפר את המצב עוד קצת ועוד קצת, אין דבר מתגמל מזה.

בכלל, למידה היא מילת המפתח. המוח שלנו הוא שריר. אפשר לאמן אותו.
ולכן, אם דיכאון, או OCD, או חרדה, הם כולם מצבים שנוצרו עקב דפוסי חשיבה לקויים, אז אפשר לאמן את המוח שלנו אחרת. לא לאמן במובן של משטר טוטליטארי, אלא במובן של למידה הדרגתית שהופכת להיות חלק מאיתנו. בוגרים יותר וסגורים יותר על עצמנו.

אז מה את אומרת?

מה שאני אומרת

זה שא. את מאוד חכמה; ב. אין לי כוח לכלום, לא לאמן, לא ללמוד, לא להתנסות. אין לי כוח. רוצה פשוט להיות במיטה עד יעבור זעם (האם הוא יעבור?)

למעלה