לא.עצבר, בנוגע לתורת היחסות.

הדבר המעניין הוא שלא צריך

להסתפק במהירות כדור הארץ. שים את המעבדה בתוך מטוס וגם שם מהירות האור שתמדוד תהיה ... מהירות האור. כך את המעבדה שים אותה על גב ציפור וגם שם תמדוד את אותה מהירות. אפילו אם תשים את המעבדה על תחנת החלל ISS עדיין התוצאות לא ישתנו. החידוש של איינשטיין היה לא שמהירות האור קבוע (את זה מודדים) אלא שהאור לא נע בתווך כמו מים או קול.

אמִיר

New member
*הייזנברג

לא שזה ממש חשוב, אבל בעוד שאייזנברג זה של יהודים רבים וטובים, הייזנברג זה שם גרמני. והתכוונת להייזנברג מול שרדינגר, או שיש גם תמונת דיראק שנכנסת באמצע?

צודק עשיתי סלט

זה פשוט היה מזמן שעשיתי קוונטים איזה 3- 4 שנים. יש את התמונה של שרדינגר (אופרטורים תלויים בזמן) יש את התמונה של הייזנברג (פונקצית הגל תלוייה בזמן) ויש את תמונת האנטראקציה (דיראק) שהיא מן שילוב מוזר של שתי התמונות. תמונת האנטראקציה שימושית בתורת שדות קוונטית.

אמִיר

New member
הבנתי.

אנחנו פשוט אף פעם לא קראנו לתמונת האינטראקציה ע"ש דיראק, אז זה בלבל אותי קצת.

sagima

New member
רוב האויר שאתה נושם

הוא ריק

aetzbar

New member
שוב פעם עניין של השקפה

מי שמחזיק בדעה כי מבנה החומר הוא חלקיקי, רוב האוויר הוא ריק. ומי שמחזיק בדעה כי החומר הוא רציף, כל האוויר הוא אוויר. א.עצבר

איך בדיוק אתה מסיק

את המסקנה הזאת? מה הקשר בין רציפות לריק? ולמה אתה לא מתייחס להודעה שלי שמוכיחה לך לפחות על פי ניסוי שמהירות האור קבועה? (זאת אינה בעיה של דיעה). חוץ מזה, על מה מבוססת הדיעה שלך של רציפות החומר שהיא סותרת את הניסיון? (כן ניתן לבצע ניסוי ולראות את מבנה החלקיקים בניסויים). גם במקרה זה, זאת לא בעיה של דיעה.

prefect

New member
שמתם לב? שוקי עשה לנו פגע וברח

אני אגיד לכם למה אני אף פעם לא מתווכח עם מר עצבר. העניין הוא שהוא נורא מעצבר אותי :)

למעלה