(לא) פשוט להגיד לא ... דיון בנושא "איך לסרב"

תודה על הדוגמאות, זה בעצם מה שרציתי...

אם למישהו עולות דוגמאות נוספות של אסרטיביות, אבל מול אנשים מהמעגל הקרוב יותר (אפילו חברים ובני משפחה)... אשמח לקרוא!

Optimistic Girl

New member
ברוך הבא לפורום

לדעת להגיד 'לא'

פתרונות:

סדנאות לאסרטיביות <חיפוש בגוגל יתן תוצאות>

לחזק ביטחון עצמי

ללמוד לרצות את עצמך קודם, לפני ריצוי של אחרים

לשני האחרונים שציינתי, ממליצה על NLP ודימיון מודרך, התוצאות מהירות וזה עובד

נ.ב כתבת שאתה בן 24, אז תשנה בכרטיס שלך את הגיל, כתוב שאתה בן 37...
אם אתה בן 37 אל תתבייש מהגיל שלך,
לפורום הזה מוזמנים כל הגילאים

חחח

אני אכן בן 24, תודה על שהפנית את תשומת לבי לכך שהגיל הרשום פה שגוי :)
את המשתמש הזה פתחתי לפני כמה שנים בתור "המשתמש הסודי" ולא הייתי מודע לזה שהרחקתי לכת עד כדי כך בהסוואת הפרטים.

המון תודה על ההמלצות... עוד שנייה הן עוברות לגוגל :)
ממש פורום נהדר יש כאן...!

המ...

אני אומרת המון 'לא', בתנאי שזה משרת אותי ולא פוגע באינטרסים שלי.

אם זה בנאדם שאני צריכה או אצטרך, אני לא אסרב, בתנאי שזה לא פוגע בי, אם זה סתם מישהו אז "ביי ביי".
ובלי להתפתל, לא זה לא. "לא, אני עסוק."

אממ... לגמרי מבינה אותך

זה קשה אבל זה באמת תלוי בסיטואציה. אצלי לפעמים אני אומרת "לא" בצורה ישירה אבל נחמדה "אני מצטערת אבל אני לא יכולה\לא מתאים לי כרגע\לא יכולה מסיבה כזאת וכזאת" פשוט כי ההתבאסות מהמחשבה שאצטרך לעשות את מה שמבקשים ממני עולה על פני הקושי להגיד לא.
ולפעמים אני מתחמקת בשקר לבן (אם זה לא מישהו ממש קרוב..) למשל מתקשרים אליי ואין לי כוח לדבר אני אגיד "לא יכולה לדבר עכשיו" אפילו שהאמת היא שאני לא רוצה..

גם אני ככה..לעיתים רחוקות קורים אצלי מצבים שאני רוצה משהו מסויים אבל לא שלמה עם זה ובסוף עושה ואז מתחרטת, או שלהפך, רוצה משהו מאוד מאוד אבל לא שלמה עם זה שאני רוצה ובסוף לא עושה וגם מתחרטת...

אבל לרוב אני אומרת ישירות כשאני לא רוצה משהו, מאוד חשוב כנות, אני מעדיפה להיות כנה ולהגיד את מה שאני חושבת ולהרגיש שאמרתי ולהגיד את זה בצורה נעימה בלי לפגוע וגם אני מרגישה טוב עם עצמי שהייתי שלמה עם עצמי וגם לא פגעתי..אז יצאתי מרווחת מ2 הצדדים

Optimistic Girl

New member
נ.ב

אם כבר המלצות על ספרים,

אז ממליצה על הספר הזה:
http://focus.co.il/pl_product~239-348~6~0.htm

קניתי אותו כשהיו מבצעים של 50% הנחה,
ממליצה תמיד לחפש את המבצעים האלו,
אולי 3 ספרים ב100 שח וכו' תמיד יש מבצעים...

בהצלחה

ונשמח אם תמשיך לכתוב בפורום, כייף פה

למעלה