לא רק בפורום הזה ישנם חכמים בלילה.

לא רק בפורום הזה ישנם חכמים בלילה.

היום התקיימה מסיבת עיתונאים של נשיא רוסיה פוטין לסוכנויות הידיעות של ארצות ה-"G8". החבר'ה מהמערב העלו גם הם את השאלה המצחיקה על "משבר הגאז עם אוקראינה". פוטין, כצפוי, ענה להם כך: "אתם ארגנתם לאוקראינה "מהפיכה כתומה" - אתם תממנו את צריכת הגאז שלה! הציגו לי סיבה אחת לפחות, מדוע אנחנו אמורים להמשיך ולממן במיליארדי דולארים את הכלכלה האוקראינית"?
מה שמעניין אותי, זה האם אנשים רק עושים עצמם אידיוטים, או הם באמת כאלה?

חצי-האי קרים

לא איכנס ל"פילוסופיות" בשאלה הלאומית, מדוע המערב התנגד לאוטונומיות הסרביות בקרואטיה ולאוטונומיות האבחזית והאוסטינית בגרוזיה, אבל יזם את הבדלנות של האזור הסרבי קוסובו, וגם לא אזכיר את ההיסטוריה הארוכה של חצי-האי קרים. אזור זה כלול ברפובליקה הפדרטיבית הרוסית בברה"מ, אך חרושצ'וב העביר אותו בהינף-יד לתחום שיפוטה של אוקראינה (עם הענקת סטטוס כלל-ארצי לבסיס הימי בסבסטופול), למרות שהרוב המכריע של האוכלוסיה (אחרי הטיהור האתני של הטטרים הקרימאים בתום מחמת העולם השנייה) היוו רוסים אתניים. לכן, לא פלא שרווחים כיום בחבל ארץ זה הלכי-רוח בדלניים. נסו לנחש: האם המערב תומך בבדלנות לאומית זו, של האזור השייך לאוקראינה, שאוכלוסייתו רוסית? האם המערב לפחות אומר לאוקראינה "פויה" בגין סגירת בתי-הספר בשפה הרוסית? ניחשתם נכון - לא מיניה ולא מקצתיה. יותר מזה. כרגע נפתחים בקרים תמרונים משותפים של צבאות נאט"ו ואוקראינה, וכבר הגיעו חיילי נאט"ו לחצי-האי. אלא מה? האוכלוסיה הרוסית אינה מאושרת. היא מראה אצבע משולשת לחיילי נאט"ו: חוסמת את הדרכים ואינה מאפשרת תנועת האוטובוסים עם חיילי נאט"ו, עורכת הפגנות נגד נוכחותם וקוראת להם להסתלק לעזאזל. בבית-מלון בעיירה אלוּשטה בה התמקמו חיילי נאט"ו, צוות העובדים ניתק את המים ואת החשמל ונטש את המקום בהרכב מלא. אמנם הרוסים אינם משליכים רימונים לבתי קפה בהם יושבים נציגי השלטון ואורחיהם (כפי שעשו המורדים בקוסובו, שהשליכו רימונים בבתי-קפה סרביים בפרישטינה, בחסות המערב), ולכן, סביר להניח, שהמעצמה העולמית ומארחיה המקומיים יצליחו להתגבר גם על ההתנגדות של הקרימאים.

החוף הדרומי של חצי-האי קרים

הוא כידוע אזור קיט ונופש מפורסם. לאור המאורעות הנוכחיים, ההחלטה לקיים דווקא שם תמרונים צבאיים של כוחות בלתי אהודים, אלפי אנשים ביטלו את הזמנותיהם בבתי המלון באזור, אשר נושאים בנזק כלכלי כבד.

a e q u i t a s

New member
...

לא מכיר את היסטוריה של חצי האי קרים. אבל שמחתי לקרוא את דעתך בנושא הזה.

במקרה הזה, עד כמה שזכור לי,

לא כתבתי שום "דעה" בנושא, אלא רק דיווחתי על המצב. היחס שלי לנושא הוא הרבה יותר מורכב, ולגמרי לא חד-משמעי (למעט התפקיד השלילי של המערב, שהוא אינו מוטל בספק בעיני). הרי גם התושבים הרוסיים הם סוג של מתנחלים, שהתיישבו במקום אחרי גירוש הטטרים הקרימאים (שזה עם שונה מהטטרים באגן הוולגה ובסיביר), אבל מאידך, הם לא התיישבו שם מרצון, בגלל דחף התנחלותי-משיחי, אלא בגלל שסטלין העביר אותם לשם בעל כורחם. עכשיו רבים מהטטרים הקרימאים חוזרים למקום, ובקיצור - הבלגן חוגג שם, והשלטונות האוקראיניים מנסים לשחק על זה בשיטת "הפרד ומשול".

trigotrigo

New member
יש לך משהו נגד המערב?

זה פשוט נראה ככה.. הרי גם רוסיה לא התנהגה כילדה טובה ירושלים, זה לא מציאותי להפיל את האשמה על המערב.

אולי מספיק בהפרכת סיסמאות?

המערב הפציץ את סרביה וכבש את עירק, המערב יוזם מהפיכות צבעוניות בארצות שונות, המערב מחלק ציונים לאחרים ומאיים עליהם, ואף מממש את איומיו. אף פעם לא טענתי שרוסיה היא טלית שכולה תכלת. אבל אתה מוזמן להציג לי דוגמאות לכך שרוסיה איימה על ארצות אחרות ופלשה אליהן. אני מתכוון לרוסיה של היום, לא של התקופה הסובייטית, ולא של ימי הצארים.

OMRK1

New member
צ'צניה, ביקשו עצמאות ונטבחו

חשבתי שאתה תומך בעקרונות הגדרה עצמית? סרביה טיהרה אתנית אלפי מוסלמים בקוסבו ולפני זה במלחמת האזרחים היגוסלבית, מה חשבת שדבר כזה במרכז אירופה יעבור ללא שקט? פלישה לעירק מצד המערב הייתה מגיעה במוקדם או במאוחר בלי או עם בוש ההצהרות הלוחמניות של אדון סדאם תרמו והיו תורמות לכך, אירן הבאה בתור לפלישה מוגבלת או הפצצה אטומית טקטית והרוסים תומכים עד כמה שזה מעניין.

iamyoda

New member
רוסיה של היום היא בסך הכל

בת 15. אם נחסיר את ימיה תחת שלטונו של ילצין שבאותו זמן היא לא הייתה מעצמה אלא מדינה על הקרשים, הרי שמצאנו שהרוסיה המדוברת היא מדינה בת 7 בקיצור, תן לה צ'אנס...

OMRK1

New member
אותו הדבר אמרו על

רפובליקת ויימאר ולאחר מכן על גרמניה הנאצית... "היי בו ניתן להיטלר צ'אנס מה הוא בסך הכול רוצה? את אוסטריה? צ'כוסלובקיה? ממל? מלחמה הוא לא רוצה בחור נחמד...." זה מה שאמרו עליו לא? ואתה מוכן להזכיר מה קרה בסוף?

OMRK1

New member
זה לא נשמע כמו ציניות

ממך, יש הבדל בין מילה כתובה לקול :>

גם ב-7 שנים אלה

רוסיה לא שלחה לכבוש ארצות רחוקות, לא התיימרה לשלוט על העולם או על מישהו, לא חילקה הוראות וציונים לאחרים.

OMRK1

New member
ועוד פעם צ'צניה....

רוסיה צריכה להתחזק לא? פוטין צריך לחסל את המתנגדים לו לפני שיעבור לשליטה עולמית כמו חברת יוקוס וחודורובסקי....

למעלה