שאלות הבהרהלא שילמו לי ביטוח לאומי 4 חודשים
פיטרו אותי מהעבודה, הלכתי לבדוק את הזכאות שלי לאבטלה בביטוח לאומי ומתברר שלא שילמו לי ביטוח לאמי 4 חודשים בחברת שמירה שבה עבדתי לפני כשנה , 8 חודשים. לא קיבלתי תלושי שכר והחברה לא קיימת יותר מה אני עושה?
תשובות כמה שיותר ברורות.שאלות הבהרה
אני מבין משאלתך שעבדת בחברת השמירה 8 חודשים ומתוכם שולם עבורך רק בגין 4 חודשים. האם הבנתי נכון? אלו חודשים לא שולמו, חודשי העבודה הראשונים/ האחרונים? כמה ימים חסרים לך להשלמת תקופת האכשרה? האם שכרך שולם בהמחאות, במזומן, או בהעברה ישירה לבנק? האם עבדת בשכר חודשי קבוע או לפי שעות/ימי עבודה? האם יש בידך מכתב העסקה חוזה עבודה? האם יש בידך מכתב פיטורים/מכתב סיום עבודה?
אתה לא אמור להפסיד כלום מזה...תשובות כמה שיותר ברורות.
4 חודשים האחרונים מתוך ה8 לא שולם עבורי ביטוח לאומי. חסרים לי כ50 יום בכדי להגיע ל300 ימי עבודה בשנה וחצי האחרונה. השכר שולם לי ישירות לחשבון בנק. לא יודע איך זה היה בצקים? בהעברה. עבדתי לפי שעות. אין בישי שום חוזה. אין בידי מכתב פיטורין. ועוד- חבר שלי לא קיבל כלל משכורת חודשיים , הלך לתביעות קטנות. זמנו את המאנייק למשפט, הוא לא התיצב, השופט פסק שהוא חייב לחבר שלי , ועכשו ההוצל"פ מחפשת אחרו, רק שהמאנייק הזה נוכל מקצועי וכול רכושו רשום על שם אישתו , ולא נורא הוא מותר על חו"ל.
לא הסברתי את עצמי טוב.אתה לא אמור להפסיד כלום מזה...
שהמעביד לא שילם לביטוח לאומי. אבל, אם ממילא חסרים לך 50 ימים, אז ממילא לא תהיה זכאי לדמי אבטלה לפני שתשלים את הימים האלה. אם תראה לביטוח לאומי את ההפקדות לבנק, אז סביר להניח שהם ישתכנעו שעבדת. לגבי החבר שלך, אני לא מבין איך נתנו לו פסק דין בתביעות קטנות. אין סמכות לתביעות קטנות, הסמכות היא של ביה"ד לעבודה.
תצטרך להציג לביטוח הלאומילא הסברתי את עצמי טוב.
יש לי יותר מ300 ימי עבודה, רק פתאום נופלים לי ה4 חודשי עבודה שלא שילמו עלי ביטוח לאומי, ובלעדהם חסרים לי 300 ימים. ד"א הוא באמת הלך לבי"ד לעבודה.
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.