לא תגידי "בוקר
טוב"

Freeda

New member
לכן - כסקלרוטית ותיקה...

יש לי קובץ במחשב עם כל שמות המשתמש והסיסמאות. חיבוקים יערה

een ogenblik

New member
צריך להיות משהו מיוחד?

בוקר ככלל אינו תקופת יום טובה עבורי. משתדלת להתעורר בצהריים בדרך כלל, אם רק אפשר. אבל היום..., ובכן היום: אתמול עדין היה קיץ. הטמפרטורות היו באמצע העשרים'ים, הלחות בסביבות אמצע השלושים'ים, ושמיים כחולים עם שמש בוהקת במרומים. היום הטמפרטופה המקסימלית (לא כעת) באמצע העשרה, הלחות היטב מעל השבעים, והשמיים אפורים ושמש בם אין. לא נשמע לכם רע, אתם שם בארץ השמש התמידית? וחוץ מזה האיש שכח את הקומקום על הכיריים ללא מיים בתוכו, והוא הותך במעט, וכדי להכין קפה הייתי צריכה להשתמש בכלי לבישול ביצים. בארץ יש עיצומים בדואר, כך סופר לי, והחבילה שלי לחג מתעכבת עם חמשת הספרים שלי. לא מספיק? אם תרצו אני תמיד יכולה לקטר קצת עוד.

een ogenblik

New member
כל סיבה היא סיבה לקטר

במקרים קיצוניים אני אצליח לקטר גם על כך שהשמיים התבהרו אחה"צ (מתקרר, אתם יודעים). התחלתי במסעות ציד למתנת כריסמס לעוזרת הבית שלנו. היא פולניה אמיתית (ילידת פולין הכוונה), ומתנת שוקולדים ויין אינה נראית לה. אני יודעת. שנה שעברה ניסיתי. אבל אין לי כוונה להוציא על עוזרת סכומים נכבדים, אז אני מחפשת מציאות שעד כריסמס ישכחו. ואם זה נשמע לכם פולני, אז מה אני יכולה לומר. כאשר העוזרת חוזרת מחופשה, נותנת מבט עקום בבית ושואלת אותי בטון ביקורתי: "you not like cleaning?" כאילו פרנסתה אינה תלויה בכך שאיני אוהבת לנקות, אני מפסיקה להרגיש מחוייבת להתנהגות מכובדת. מה שלא אעשה ימצא בזה פגם. לא מדהים כיצד בחורה בשנות העשרים לחייה מתנהגת בפולניות מובהקת? המונח "פולניות" לא בא לאפיין נשים מבוגרות? וחוץ מזה אני רוצה לדעת מה היא כבר סוחבת בתיק שלה, שהוא כה כבד. ניסיתי להרים את התיק שלה כדי להגיע לתיק שלי, וכמעט נפלתי. האיש מזכיר לי כל פעם שתיקי אימו שוקלים כפליים ממנה לפחות, אך זו אינה השוואה ראויה. אימו סוחבת תיק גדול ודחוס בחפצים. עוזרתנו סוחבת תיק קטן למדי, וכאשר היא פותחת אותו כדי להכניס את משכורתה לארנק, אני רואה את תכולתו. לדעתי ארנק וטלפון נייד אינם אמורים לשקול כלכך הרבה. אה, כן, בימים הלוהטים שעברו עלינו בקיץ זה, היא תמיד הגיע עם ז'קט מעל בגדיה. למה? (שאלתי, אתם חושבים שהתביישתי?) כי בבוקר קריר (אנחנו מדברים על טמפרטורות של אילת, לא על קיץ בלגי טיפוסי). נו, שאני לא אקטר על זה?

תקטרי.. תקטרי...

עכשיו נתונה לך כל הסימפטיה שלי - ובמנה נדיבה. עוזרת פולניה היא טעות גדולה, שאין ממנה מוצא... לא רק שוקולדים ויין לא נראים לה: כל מה שתקני / תעשי / תעניקי / תוסיפי לשכר - יזכה באותה התגובה... פטריות מיובשות - ניסית?

אבא גאה

New member
את צודקת

סיפורך נוגע ללב ומעורר בי רחמים עזים. כמה אפשר לסבול? עוזרת שבאה עם ז'קט? מה זה פה? שיקאגו? ותיקים כבדים, ומתנות לכריסטמיס....באמת סבלת מספיק בחייך, לדעתי תכתבי תסריט ואנחנו נחפש משקיעים ומפיקים בטורקיה.
תגידי, מה את עושה עם הספרים? מאיפה הכי זול להזמין? ספרי ושתפי.....אני פה מתקמצן לי על כל דף של ספר....קורא בקמצנות בכדי שלא ייגמר.

een ogenblik

New member
ספרים (לשם שינוי לא רק קיטורים)

נתחיל מדרך קניית ספרים עבור חו"ל, אז כפי שאתה רואה כבר כתבתי על זה. אני עדין ממליצה בחום לשלוח לכתובת ידידותית בארץ. זה יוצא זול יותר. תמיד מומלץ לערוך השוואת מחירים לספרים דרך זאפ, ואז להוסיף לזה את דמי המשלוח של החברות השונות, השינויים בסך הכל יכולים להיות משמעותיים למדי. כאשר קונים במיתוס מספר פעמים, גם מתחילים לקבל מהם מתנות לחג (תלוש של 20 ש"ח למשל), מה שעוזר מאוד להחליט על נאמנות. מצד שני, איני משוכנעת שאני הלקוחה הכדאית שלהם - אני קונה בעיקר מאיזור העודפים, ושולחת את הורי לקניית ספרים אחרים בחנויות מציאותיות בהן אפשר לממשש את הספרים. חוץ מזה יש כל מיני מבצעים שנערכים בחנויות בארץ, ותפקידם של הנשארים מאחור לעדכן בזאת. למשל, כל שנה בחודש דצמבר יש מבצע על ספרי ילדים בסטימצקי, בחודש של שבוע הספר כאשר קנו שני ספרי עם-עובד בסטימצקי קיבלו את הזול מביניהם בחצי מחיר (מה שהביא לנו משלוח של ארבעה ספרים - שניים מכל זוג הורים), בצומת ספרים יש כעת מבצע שאיני יודעת את פרטיו המדוייקים, אך בסופו של דבר "נקמת יותם" נקנה ב24 ש"ח במקום ב69 ש"ח (שערורייה מחירי הספרים בארץ - 69 ש"ח לספר של 127 עמודים!). ויש מדורי מוזלים בכל חנות שמכדת עצמה, והנשארים מאחור בארץ, המכירים את טעמך, יוכלו להוציא שם מציאות עבורך. ואחרי כל זאת - גם אני מתקמצנת על הספרים שלי, ומחפשת מקורות קרובים לשדוד מהם ספרים. הבעיה היא שמי שמחזיק ספרים בעברית בקרבה אלי, גם רוצה לשדוד את ספרי שלי, וכאן אני מתחילה לנהום. זו ממש לא דרך טובה לרכוש חברים שישאילו ספרים. (אבל כבר חצי שנה מאז נחו עיניי לאחונה על "החצוצרה" בביתי שלי, ודווקא רציתי לקרוא שוב.)

טרודי

New member
בוקר, עאלק

אם הייתי יודעת שאת רוצה שרשור בוקרטוב, הייתי פותחת אותו כשהייתי פה בשש וחצי. בשמונה כבר הייתי בעבודה. אין שם אינטרנט... אז אחה"צ טובים לכולם.

גם מחר יום...

אבל - שירשור בוקר כבר היה
... עכשיו תצטרכי למצוא רעיון מקורי משלך
. איך הגוזל? הולך כבר?

אוח הלוואנטינים...

בשלוש קמים??? בין שתיים לארבע לא זזים, ואם זזים - אז רק מצד-לצד !

שמנתולה

New member
בשלוש קמים!

(אבל רק בתנאי שישנים מ8 בבוקר לפחות...) אני עברתי לשעון הפוך - קמה בשלוש - ארבע בצהריים, הולכת לישון בשמונה - תשע בבוקר. איכות חיים ממש!

למעלה