לבד הרבה שנים וזה אוכל אותי - אשמח להקשבה

barvazon19

New member
לבד הרבה שנים וזה אוכל אותי - אשמח להקשבה

הי לכולם,

אני מרגישה צורך ענק באוזן קשבת וחיבוק וירטואלי, לאו דוקא עצות פרקטיות (כי הכל כבר נוסה כולל פסיכולוגים). אני פשוט אשמח לתמיכה רגשית, ואעריך כל מי שמוכן להקדיש מזמנו ולזרוק איזה משפט סימפטי. תודה!!!!

אתחיל בפרטים יבשים: בת 30 עוד מעט. כמעט שבע שנים בלי זוגיות, וממש לא מתוך בחירה. ההתנסויות המיניות בחיי היו מעטות, כואבות ולא מהנות בכלל, כך שאני מרגישה שאני בהתנזרות לכל דבר. אני באמת מתקשה לשים את האצבע על הסיבה להיעדר של מערכות יחסים משמעותיות לתקופה כל כך ארוכה, אבל אני חושדת שאולי זה בגלל הקושי שתמיד היה לי בהבנת מצבים חברתיים. לא ניכנס לזה עכשיו, מה שיותר מפריע לי כרגע זה הצורה שבה זה מחלחל ומשפיע עליי ככל שעובר הזמן, ועכשיו אני בנקודה הכי נמוכה-

אז הינה הרשימה של מה שאני רואה אצלי, וממש לא אוהבת:

1. קשה לי עם המראה שלי. אני כל כך התרגלתי להרגשה שלא נמשכים אליי שאני הפסקתי להרגיש יפה. אני מרגישה כמו סוג של מכוערת ולא מצליחה לראות את עצמי אחרת.

2. אני מרגישה שמנעד הרגשות שלי נהיה ממש אפור. אני חיה חיים באמת מעניינים, יוצאי דופן ומלאי הרפתקאות (שאני לא אוכל לפרט כי אלה פרטים מזהים), חברים שלי מקנאים בי ואומרים לי שאני חיה "חיים מעוררי השראה" או "מעניינים", אבל שום דבר לא מצליח לרגש אותי, כאילו איזה קיר זכוכית מפריד ביני לבין ההתלהבות שאני אמורה להרגיש, שפעם הייתי מסוגלת להרגיש. הכל מרגיש אפור ומשעמם כי אני חווה את כל החוויות האלה לבד.

3. במהלך כל השנה האחרונה אני חושבת ומדברת באובססיביות על הלבד ברמה שאני מעיקה על הסביבה, ועדיין לא מצליחה להשביע את הרעב הזה. יש גם הרבה לילות שקשה לי להירדם מרוב מחשבות על הלבד, והכאב הזה שמרגישים בבטן, אתם בטח מכירים.

4. לפני חצי שנה בערך היכתה בי ההכרה שרוב הסיכויים שאהיה כל חיי לבד ושכדאי לי "לשחרר", להשלים עם זה ולחיות בשלום עם עצמי, אבל מה שקרה זה בדיוק ההיפך. התחלתי תודעתית לחיות בעולם נטול מיניות, נטול רומנטיקה או סיכוי לרומנטיקה, ופתאום הכל נראה אפור ומשעמם וחסר טעם, כולל מפגשים חברתיים. אני לא יודעת להסביר את הקשר, אבל אני יותר מסתגרת, לא מרגישה את הטעם במפגשים חברתיים גדולים, וגם מהמשפחה מאד התרחקתי ואני מרגישה ממש אומללה באירועים משפחתיים.

אני קוראת המון על נושא של רווקות, המון טורים שטותיים של אנשים שמייעצים לרווקים לטפח חיים מלאים ומעניינים, עם קריירה, תחביבים וחיי חברה, וזה בדיוק מה שאני עושה במשך שנים (סורי שאני אהיה בוטה, זה המרירות והכעס שמדברים, אבל אני חושבת שאני יכולה לעקוף בסיבוב את כל ה"מייעצים" עם הדברים שהספקתי לעשות בזמן שהם ישבו בסלון וכתבו את השטויות האלו). הבעיה היא הרגש בפנים, וקשה לשלוט עליו. אני לא מצליחה כמו בקלישאה להיות החברה הטובה והמאהבת של עצמי, זה פשוט לא הולך. אני בספק אם זה בכלל ישים. נראה לי שהתנזרות ובדידות הן בעיות חשוכות מרפא ואנשים מוצאים להם "פתרונות" שהם בעצם קלישאות שלא עוזרות בכלום ונשמעות יותר כמו הטפות.
לפעמים אני חושבת שהפיתרון היחיד הוא להמציא בשביל אנשים כמוני תרופות אל-חשק ואל-אינטימיות, שיהפכו אותנו ליצורים ללא שום צורך מיני או רומנטי.

אניוויי, אם אעזוב לרגע את הקיטורים בפסקה למעלה (כן, זה מצב רוח כללי שקשה לי לצאת ממנו), אני פשוט רוצה להיות בן אדם שמח יותר, להיות האני שיכלתי להיות, עם מנעד רגשות צבעוני יותר.

תודה על ההקשבה.

ga26

Member
מצטער לשמוע. מקווה שבכל זאת המצב ישתפר איכשהו

סתם שאלה (את לא חייבת לענות כמובן אם לא מתאים לך).
מה את עושה או עשית כדי לצאת מהמצב (ולא הצליח מן הסתם....)? את מנסה לצאת לדייטים? יש לך אינטראקציה עם גברים בעיסוקים היומיומיים שלך?

barvazon19

New member
אני כבר לא שם- אסביר את עצמי

תודה על התגובה.
כן, ניסיתי, היו תקופות של נסיון ממש ותקופות של פאסיביות (כי בכל זאת מדובר בכמעט שבע שנים). יש לי אינטראקציה עם גברים. הלכתי לטיפולים, היו שנים שהייתי מאד פעילה חברתית והלכתי למסגרות שבהם פוגשים אנשים, יש לי די הרבה ידידים וחברות, הייתי רשומה לאתרי אינטרנט. היתה לי לאחרונה תקופה של כמעט חצי שנה שהייתי רשומה באוקיי קיופיד וגלשתי כמעט כל יום. מהתקופה הזו יצאו רק ארבעה דייטים, כי רוב הגולשים שהייתי באינטראקציה איתם נטשו באמצע השיחה (כי הם היו באמצע לצ'וטט עם הרבה בנות אחרות), או לא התקשרו, או הבריזו דקה לפני הדייט. הראיתי את הפרופילים שלי לידידים, התייעצתי, וכו' וכו'. באיזשהו שלב זה גם הפך להתמכרות ופגע לי בעבודה, אז סגרתי את כל הפלטפורמות והתחפרתי.
אבל זה כל הקטע- אני כבר לא רוצה להתעסק במה עשיתי ולא עשיתי. אני כותבת לפורום הזה בגלל שכשאני מנסה להעלות את הנושא במציאות, תמיד זה מגיע ל"מה לא עשית, מה עשית יותר מידי, איפה לא היית בסדר, אה-מצאתי איפה לא היית בסדר, לכי תפתרי את זה". אני באמת לא רוצה להיות שם.
יש לי כאב ענק, הוא מציק לי, אני רוצה להתמקד באיך להתמודד איתו, לא להיות מושפעת ממנו כל כך. להיות שמחה למרות שאני לבד, כי בינינו, בהתחשב בנסיון, בגיל ובדור שלנו (אולי גם יש לי אופי קשה, לא יודעת), רוב הסיכויים שאעביר את רוב חיי לבד, וצריך לדעת להתמודד עם זה. ככלל אנחנו הדור הכי לבד שהיה אי פעם עם יותר רווקים וגרושים מאי פעם,אני חושבת שכחברה אנחנו צריכים למצוא כלים רגשיים להתמודד עם בעיות כמו התנזרות, בדידות ודיכאון ולא להתייחס אליהם כאל "בעיות של כמה לוזרים בודדים", אבל זו הדיעה שלי.
אם אפשר לשאול- אתה היית לבד תקופה ממושכת? אתה מצליח לחיות ממש בשמחה, לא רק חיים של "פרווה", של "בסדר"? אתה לא מרגיש את החור הענק הזה בבטן? ואם כן, אפשר לחיות איתו כל החיים?

ga26

Member
לשאלתך

הייתי בתול עד בערך גל 28-30 (באמת כבר לא ממש זוכר תאריך מדוייק). עד אז לא הייתה לי בת זוג מעולם. אני האמנתי בגיל 30 שאהיה לבדי לנצח! (למרות שעדיין המשכתי לנסות גם אז)
כן אני מכיר את ההרגשה הרעה שאת לא מביה איך אדם חברותי במידה, חכם, מוצלח (מבחינות רבות) מוצא את עצמו לבד.
לשמחתי זה מאחורי (נשוי+2)
ויודעת מה - זה הגיע ממש בהפתעה.

אגב לא שאלתי מה את עשית כדי לפגוע אלא באמת כדי להבין איפה את נמצאת. אני בהחלט יכול להזדהת ולהבין את היאוש.

ga26

Member
אמשיך פה כי קשה לי לכתוב תגובות ארוכות מהטלפון

אני חושב שההרגשה של הלבד הייתה בלתי נסבלת. לא הייתי יכול לחיות כך לעד. אבל היום יש רגעים (נדירים אמנם) שאני מתגעגע להיות לבד לשעה-שעתים. תאמיני לי שכשאתה נשוי +2 יש געגועים לפעמים ללבד.

barvazon19

New member
ומה היה קורה לך רגשית אם באמת היית חי ככה כל החיים?

או אפילו עוד כמה שנים, עד גיל 40? לא היו נשארים לך כמה צלקות מהתקופה הזו?

ga26

Member
צלקות? כל החיים מבחינתי היו צלקת אחת גדולה

במצב כזה.
אני מאד שמרן בתפיסה שלי ולחיות בלי אהבה ובלי ילדים היה מוריד לי לגמרי את הטעם בחיים (מקווה שאינני דוחף אף אחד לקצה). אני לא האמנתי שאמצא בת זוג אבל המשכתי לנסות. אם הייתי מפסחק לנסות - אז הייתי מתחיל להיפגע מבחינה רגשית.

ga26

Member
עוד שאלה

למה את חושבת שלא נמשכים אלייך? או שאת לא יפה?
אצטט: "אני כל כך התרגלתי להרגשה שלא נמשכים אליי שאני הפסקתי להרגיש יפה."
האם אמרו לך המון אנשים שהם לא נמשכים אלייך? או שאת מניחה שזה המצב? מניסיום שלי יש המון נשים שחושבות שאינן יפות - רובן נמצאות איפשהו בסקאלה בין נראות סבבה לגמרי לבין יפיפיות שלא מודעות לעצמן.

barvazon19

New member
אני בקושי מגיעה לדייט ראשון

אז ברור שאנשים לא נמשכים. ואז השאלה היא למה הם לא נמשכים? אז זה חייב להיות משהו באמת בולט, כמו מראה חיצוני או מוזרות קיצונית, שמרחיקה את רוב הגברים. לא יכול להיות שבחורה תעבור כל כך הרבה שנות יובש רק בגלל שהיא "משדרת אנרגיות", או "לא מפלרטטת מספיק". בינינו, זה נשמע לך הגיוני?!
וכן, זו מחלה נשית להיות לא מודעת לעצמך, אבל רוב הנשים שאינן אוהבות את גופן בכל זאת חוו מספיק מערכות יחסים עד גיל 30. בקיצור, אני חושבת שכדי להגיע לכזה מצב חייב להיות מכשול שהוא אובייקטיבי.

ga26

Member
תתפלאי. דווקא נשמע לי שכאן את טועה

אני לא מכיר אותך ויתכן שאת אכן לא נראית טוב. אבל נשמע לי הרבה יותר סבירה שזה ביטחון עצמי או משהו שאת משדרת. גברים שונים נמשכים לנשים שונות ויש גברים לא מעטים שחשוב להם הפנימיות של הבחורה יותר מהחיצוניות וכל עוד המראה שלה לא ידחה אותם - אם היא מתאימה להם ונחמדה הם ילכו על זה. כך שלי דווקא נראה שזה משהו שאת משדרת.

אני אספר לך עלי שרוב חיי אף אחת לא ראתה את קיומי בכלל. מה שגרם לשינוי זה שינוי פנימי שאני עשיתי בעצמי שכלל העלאת ביטחון עצמי ולמידה של איך לפלרטט. השינוי הגדול במצבי חל תכף אחרי כן. ולא שיניתי בעצמי כלום חיצונית.

לפעמים מרוב שאנחנו לא מאמינים בעצמינו - גם אם מישהו יבוא ויתחיל או ירמוז משהו - לא נראה אותו. בדיעבד אני יודע שגם לפני כן היו בנות שניסו לרמוז אבל אני לא יכולתי לראות את זה בכלל. אני לגבייך מאמין שזה לא החיצוניות שפוגעת או לפחות לא רק היא (שוב, לא יודע איך את נראית)

מצטער אם יש שגיאות כתיב -זה מהטלפון

liron50

New member
לפעמים

כשנמצאים בתחתית אפשר לגלות טיפה אופטימיות כי אתה יודע שמזה כבר לא יהיה גרוע יותר, ומכאן דברים יכולים רק להשתפר.
&nbsp
לרובנו יש עליות וירידות, ואם חווים כמה מעגלים כאלה מתרגלים לרעיון

barvazon19

New member
זה נכון באיזשהו מובן-

מתרגלים לחשוב בצורה של "הינה עוד גל רע, יבוא אחרי זה גל יותר טוב, ואז עוד מעגל כזה וכו' וכו'", ואתה יודע שתעבור את אותן תקופות דיכאון שוב ושוב.
אבל זה לא שממש מתרגלים לזה נפשית. זה לא שנהיים בודדים פחות, בטח שלא כשהגיל הולך ועולה. לפעמים זה קצת מתסכל אותי, שיש אנשים שהחיים שלהם רצופים במערכות יחסים, שהם מתארים את ההיסטוריה האישית שלהם דרך מערכות היחסים שלהם, שהבעיה שלהם היא ש"אולי יש מישהי טובה יותר מהחברה שלי", שהחשש שלהם הוא שהם יבגדו עם כל מיני פרטנרים בחוץ.
ואז יש אנשים כמוני וכמו אחרים בפורום הזה, שצריכים להתמודד עם התנזרות ובדידות וחוסר, ומחזורים של דיכאון, ו"להתרגל לזה". זה נכון שהחיים לא אמורים להיות הוגנים, אבל זה כל כך כואב ומציק!!!!! מה את חושבת?

liron50

New member
מתרגלים להכל

מתרגלים לבדידות, חוסר נוחות בחברת זוגות, חוסר נוחות ששואלים אותך בנושא.
אחרי שמתרגלים הרבה יותר קל להתמודד עם זה נפשית.
&nbsp
בכל מקרה, בסוף קורה אחד מהשניים:
1.המצב מאד יפריע לך ואת פועלת כדי לשנות את זה
2.תשלימי אם המצב ואם דרך החיים הזו

מלומאן

New member
את כותבת כמה דברים מעניינים

אבל אני לא יודע מה לכתוב לך. רצית שיקשיבו לך - אולי מספיק לך לדעת שאנשים קוראים את מה שכתבת?

גם קצת מזדהים, עם חלק מהדברים. למשל המשפט האחרון. כחושבים על זה "מנעד רגשות צבעוני" הוא ביטוי די מעורפל, אבל אולי אני מבין משהו מזה.

ממה שאני הצלחתי להבין עם הזמן, נראה ש"בדידות" היא אחד המושגים האלה שכולם מדברים עליהם אבל כל אחד מגדיר וחווה אותו בצורה קצת שונה. אצל הרבה אנשים החוויות מספיק דומות כדי שהקלישאות יעבדו, אבל לפעמים אדם צריך להודות בכך שהוא נמצא מחוץ למעגל ושהוא צריך לחפש את הפתרונות שלו.

ואם את לא אוהבת את המילה פתרונות, אולי צריך להחליף אותה ב"הקלות". למה להתיימר ליותר?

בתור סתם נסיון לעצה פרקטית, ואלוהים יודע שאני הבן האדם האחרון שצריך לתת כאלה - למה שלא תכתבי פשוט על החיים מלאי ההרפתקאות שלך? לאו דווקא כאן, באופן כללי. את מתבטאת טוב בכתב. לא יפתור כלום מן הסתם, אבל... הקלות?

barvazon19

New member
זה בדיוק מה שאני עושה

- איסוף חוויות, כתיבה, נסיונות למצוא השראה. וכן, זה סוג של הקלה, או משכך כאבים. מה שמפחיד אותי זה שעם הזמן האפקטיביות יורדת, כמו שמתרגלים למשככי כאבים פיסיים, אני ממש מרגישה את זה, וגם הדיכאון של הלבד משתלט על זה....
רבים ממנו יחיו עד 100, אם נמות מוות טבעי, ואני חושבת לעצמי- מה אני אעשה עם עצמי עד אז, לבד? כמה אני אצליח להעסיק את עצמי? תחשוב על זה, אם באמת נהיה לבד כל החיים (ויש אנשים שזה גורלם), איך נעסיק את עצמנו? כמה התנדבויות, פעילויות בקהילה, פיתוח קריירה, תחביבים וספורט אקסטרים אפשר לעשות?

אפשר לשאול איך אתה מתמודד עם זה, אם גם אתה לבד?
אניווי, תודה על המחמאה והתגובה הסימפטית. אני מראש מעריכה אנשים שאומרים הקלה במקום פיתרון.

מלומאן

New member
את שואלת שאלות קשות

נראה שאין לנו בעיה להעסיק את עצמנו במחשבות, לפחות. אולי זו סיבה לאופטימיות?.. אני לא יודע מה איתך, אבל לי יש מספיק עד גיל 100.

האמת, כשאני חושב על העתיד שלי כרווק זקן, העיסוקים העיקריים שאני רואה הם האכלת יונים בפארק והתחרטות.

איך אני מתמודד עם הלבד, את שואלת... תחביבים? יש את הדכאון ההוא, של לחוות את הכל בלי שותף, אבל בינתיים אני עדיין יכול למצוא את עצמי מתלהב כמו פעם מלשמוע שיר יפה בפעם הראשונה, או בוכה בסרט טוב... וספרים לקרוא לא יגמרו לי אף פעם. ונו, כל "הדברים הקטנים". זה שומר על איזשהו תוכן רגשי בחיים שמונע ממך לחוות את העולם כנטול-רומנטיקה רק כי אותה הרומנטיקה לא מתכנסת דווקא לפינה הקטנה שאת תופסת ביקום.

התשובה היותר מופשטת היא שאני מתמודד על ידי שכחה מעצמי. זה לא בהכרח דבר רע בעיניי.

לא יודע מה עוד אפשר לעשות.

barvazon19

New member
אולי שכחה מעצמי זה לא דבר רע

אבל בעיניי זה עצוב שזו האופציה....
האמת היא שאני לא יודעת למה ציפיתי בפורום הזה. מצד אחד, אני רוצה לחשוב שאפשר לחיות חיים מהנים, מלאי תוכן ושמחים גם אם הם יהיו נטולי זוגיות לחלוטין. סוג של להיות המאהבים של עצמנו, להגיע למצב שאיננו צריכים בן זוג בכלל. ההעצמה שאנחנו חולמים עליה.
מצד שני, כשאנשים אומרים לי שאפשר להגיע למצב הזה, זה מקומם אותי, בגלל שאני מרגישה שהם מזלזלים בבעיה וסוג של מטיפים למי שלא מצליח להרגיש טוב עם הבדידות שלו (נראה לי שרוב האנשים שמביאים אמירות כאלה הם לא אנשים חסרי נסיון או מעוטי נסיון, תקן אותי אם אני טועה. אני שומעת את זה יותר מרווקים שכן חווים מערכות יחסים אבל בלי מחויבות, וכך נהנים מה"חופש" שלהם).
נראה לי שבפועל הרבה חסרי/מעוטי נסיון מבוגרים (בני 50+++) חיים חיי "פרווה", עם מחזורים של דיכאון שבאים והולכים והתמקדות בהנאות הקטנות/"משככי כאבים", שהאפקטיביות שלהם מוגבלת. אני יותר אאמין לבן אדם שאומר לי שזה מה שהולך לקרות, אבל מצד שני, זה יותר מדכא.
מבין את הפרדוקס?

מלומאן

New member
אני מקווה שאת לא רואה בתגובות שלי שום הטפה או זלזול

זו לא הייתה הכוונה שלי בשום שלב. אני מבין את התסכול שלך.

אני בכוונה השתמשתי בביטוי הזה, שכחה עצמית, כדי להזכיר לעצמי שקיימת מידה של ספק שם, אחרי הכל.

לי אין שום נסיון בקשר זוגי בכלל, אגב. חיי החברה שלי הם בכלל דלים עד לא קיימים. הדכאון שלי איכשהו שכך עם הזמן, אבל אני אשקר אם אני אגיד שאני לא חושש שהוא הולך לחזור ביום מן הימים ויפגע בי הרבה יותר חזק מבעבר. אני חושש שגם בתוך קשר זוגי, אם דבר כזה יגיע, אני לא אהיה חסין לגמרי מבדידות, דיכאון, ופשוט הרגשה של לבד, אז זה טבעי בשבילי להתרכז בחיזוק-עצמי-לשם-עצמי או איך שלא תקראי לזה.

לפעמים אני מרגיש מאנשים מין זלזול כשהם מנסים להציג את ההנאות הקטנות (כביכול?) שלי כמשככי-כאבים או משהו דומה לזה, כשאני באמת רואה בהם ערך, ומשמעות. אני לא מאשים אותך בזלזול, כמובן, אבל את מזכירה לי דברים שאני כבר שמעתי, כמו שאני אולי הזכרתי לך דברים שאת שמעת שלא מצאו חן בעינייך.

אני לא יכול להמנע כשאני מסתכל על אנשים מלחשוב שרובם חיים חיי-פרווה בכל זאת... גם עם הזוגיות והאהבה והסקס וכל הדברים האחרים שאני לא עושה, חווה או אפילו מכיר.

בזמן האחרון אני חושב על הדברים האלה יותר, אבל אין לי הרבה מסקנות. אני מתרכז בתגובות האלה בדברים שנראים לי חיוביים, אבל...

למעלה