לבד הרבה שנים וזה אוכל אותי - אשמח להקשבה

barvazon19

New member
תגובה

ממש לא אמרתי שאתה מזלזל, ממש לא דיברתי עליך. דיברתי על עמדות שקיימות בחברה, שיצא לי לשמוע בעבר. הזכרתי אותם בתגובה שלי כי זה פשוט עלה לי אסוציאטיבית, אבל בכלל לא חשבתי לכוון אליך. סליחה אם ככה זה היה נשמע. מצטערת אם אני נשמעתי מזלזלת בהנאות שלך. זו לא היתה הכוונה.

מלומאן

New member
זה פחות או יותר מה שחשבתי

גם אני כתבתי אסוציאטיבית. הכל בסדר (חוץ מכל מה שלא)

dude579

New member
חיבוק חם והרבה אהדה, ואולי בכל זאת

עצה או שתיים, כי קשה לי להתאפק?

אז קודם כל אני שולח לך הרבה חום והזדהות, ברמה הכי אישית שאפשר בפורום כזה. יש לך את הזכות המלאה להיות מתוסכלת, ולהוציא כאן את הכעס והחוסר שביעות רצון, גם אני עשיתי ככה לפני כמה שבועות פה, וחשתי הקלה. הידד! :)

דרך אגב, גם לי יש בעיה במצבים חברתיים, ואני התחלתי בתהליך איבחון.

עכשיו לגבי הדברים שכתבת, אז אני כן חושב שבעניין המראה אפשר לשאת ולתת. לא מתכוון לחיצוניות, אלא לתחושה הפנימית שלך. לא אגיד לך עכשיו תלכי לפסיכולוג כי ברור שזה סתם מעצבן, וכבר אמרת שהיית, אבל, אולי כיוון מחשבה חדש או אחר הוא דווקא להשלים אם המראה (וזה בכלל בהנחה שאת צודקת, ועד כמה שאני מכיר בנות, רובכן מחמירות מאוד ולא מוצדק), ולהנות מהנקודות החזקות שלך: אופי, אישיות - דברים שהאיכותיים שמים לב אליהם יותר, מקום של נסיון וחוכמת חיים. כשאני אומר להינות, אני מתכוון לא לאסוף חדש, אלא לתת להן קצת מרחב בנפש, כמו שאמרת, "לשחרר" קצת. לעצור ולנסות להינות ממך כמו שאת. אנחנו שוכחים לעשות זאת.

מנסיוני המועט: יצאתי אם בחורה עם בעיות קשות בדימוי עצמי, היא ממש שנאה את המראה שלה, וכל מחמאה שנתתי לה, היא יירטה באכזריות. זה לא מקום טוב להיות בו. לקח לי הרבה מאמץ לשכנע אותה שהיא חמודה, אבל הנזק כבר נעשה. שוב, לא רוצה להעיק, אבל אולי אפשר לחשוב על עצמך לא כיפה, אלא כסקסית. בכלל לא חייב להיות קשר בין הדברים, בחורה ממוצעת יכול להיות מאוד סקסית, ואחת יפה לא להיות כזאת. ודרך אגב, אישיות ואופי הם הבסיס לסקסיות. כריזמה נשית זה דבר מדהים, הכי מושך שיש.

לגבי המחסור בזוגיות, אני חושב שכל הנראטיב של "להיות שלמים" הוא לא מתאים לכולם, ולעניות דעתי פחות לנשים מאשר לגברים. לי הוא די מתאים כי אני בנאדם מופשט מטבעי ופילוסופי בהשקפת עולמי, ועדיין אני סובל. מה שאני בא להגיד הוא שיש אנשים שבנויים כך שהם חייבים קשר בישביל למצות את עצמם והפוטנציאל שלהם בחיים. יכול להיות שאת אדם כזה, אישה כזו. הגישה של הגורואים ניו-אייג' שטוענים שקודם כל תהיו מלאים בעצמכם, היא מוגבלת כי היא מכלילה. יכול להיות שאת באיזושהי פרשת דרכים, ולא משלימה לגמרי עם הרצון העז שלך בזוגיות, דווקא בגלל הגישות הניו-אייג' האלה? אולי את חוששת להצטייר כמסורתית?

שליטה על רגש, לעניות דעתי, היא נחלתם של גברים (רובנו נכשלים בכל מקרה). אישה, ושוב לעניות דעתי בלבד, לא שולטת, אלא מחלקת, נותנת, פולטת ומעשירה בעזרת הרגש שלה. זה נכס ועושר ששליטה עליו תמעיט ממנו. אני חושב שזה מקום שפמיניזם נכשל בו, כשהוא דוחף נשים להצלחה בתחומים שנחשבים מסורתית כגבריים.

ולסיום, מאוד נהנתי לקרוא את השרשור הזה, ולמדתי ממנו, אז תודה לכולם. :)

barvazon19

New member
התשובה שלך מציפה כמה דברים שהתלבטתי לגביהם הרבה זמן

קודם כל, אמרת שיש לך קושי בהבנת מצבים חברתיים- אז בטח אתה מבין מה זה בשביל בן אדם כמוני וכמוך לשדר סקסיות. כל הקושי שלנו הוא שאנחנו לא טובים בלקלוט רמזים חברתיים ותדרים, כך שקשה לנו לשדר מסרים בצורה הנכונה. אגיד את האמת- אני לא יודעת לפלרטט בלי לעשות זאת בצורה מגוחכת של ילדה בת 12. אני לא יודעת לשדר סקסיות בלי להיות פרובוקטיבית. אני אפילו לא יודעת איך אחרים עושים את זה, כי אני לא יודעת לזהות את זה כשזה קורה, אלא אם כן זה ממש בוטה. אתה בטח גם יודע שאחרים לא יודעים להסביר איך לשדר סקסיות, בצורה של הוראות הפעלה, שזה תכל'ס מה שאנשים כמוני צריכים, לא בצורה של "תלמדי לבד, תסתכלי על הסביבה".
כשאומרים לי: "תשדרי ככה וככה", זו עצה כל כך כללית ומעורפלת שאין לי מושג איך ליישם אותה. אתה בטח יודע איך זה מרגיש ומשפיע (=לא משפיע), כשאומרים לך עצות כמו: "תרגיש את הקהל", "תקלוט את הבן אדם מולך", "תתאים את עצמך ללקוח", "תפעיל את ההגיון", "תגדיל ראש", "תפעיל אינטואיציות". בכלל, יחס החברה לאנשים עם קושי בהבנת מצבים חברתיים הוא נושא שלם שמעסיק ומקומם אותי, עם מעט מאד סובלנות בעולם העבודה וממש אפס מוחלט בעולם הדייטים. לפעמים אני חושבת שאולי בגלל זה אני כל כך נכשלת באתרי היכרויות, שמאופיינים בחוסר סובלנות וזמן מעלית, בזמן שחברות שלי מתלוננות על הצפה....
ה"פיתרון הפרקטי" המתבקש זה סדנאות למיניהן, אבל יש לי רתיעה מהן, מכמה סיבות- א. אני חושבת שהן מיועדות למקרים יותר קיצוניים, וזה לא המקרה שלי. אני אפילו לא יודעת אם אוכל לקבל דיאגנוזה עם שם בעשור הקרוב, ואני חוששת מאבחון שתוצאותיו יהיו "אין לך כלום, אתם סתם מתלוננת", למרות שברור לי ב- 100% שהקושי שלי הוא קושי מולד, אמיתי, שתמיד היה שם.
ב. אני בדרך כלל מתקדמת בעצמי בהבנת מצבים חברתיים, אני לא לגמרי אטומה, הבעיה העיקרית היא שאני מתקדמת לאט, בפיגור של שנים, כי חברה וסיטואציות חברתיות משתנות בקצב כל כך מהיר ואני תמיד אפגר אחריהם. אני בספק אם סדנא מלאכותית יכולה לעזור בבעיה המהותית, שהיא הפער. וחוץ מזה, מתי מנחי הסדנאות האלה יצאו לדייטים בפעם האחרונה? ואיך הם יכולים לעזור כשאפילו מיטב הקוצ'רים לא מצליחים לפתור את מגפת הלבד של כלל האוכלוסייה? גם ככה נראה לי שהם מושפעים יותר מדי מנורמות חברתיות והיכולת להרוויח כסף מ"עזרה" לבן אדם.
ג. בעיות פרקטיות של זמן וכסף.

מה אתה חושב? האם נעזרת בדברים כאלה?

בקשר לעצות ניו אייג' טרנדיות לאנשים שהם לבד- יש משהו במה שאתה אומר. למרות שכוונתם טובה, לפעמים אני קולטת מזה את המסרים הבאים: את צריכה להיות אישה חזקה ועצמאית, ולהודות שאת זקוקה לבן זוג היא חולשה שמעידה שאת לא אישה עצמאית ולכן לא עומדת בציפיות החברה. דרך אגב, אני חושבת שתפיסות כאלה גם מדכאות גברים שהם לבד, לא נותנות להם את האפשרות לבטא את הצרכים שלהם.
אבל אז חוזרים לאותה נקודה - כאב שנובע מחוסר, ללא פיתרון נראה לעין...
ובגלל זה לא כל כך ביקשתי עצות פרקטיות, סתם אפשרות להעלות דיון ולבטא רגשות.
איך אתה מתמודד/התמודדת עם זה?

ga26

Member
חייב להתפרץ לשיחה בינכם

אני גם לא ידעתי איך לפלרטט וממש חיפשתי משהו שיסביר לי כמו שאת תיארת "הוראות הפעלה" כי זה מה שאני צריך. ומצאתי ספר נהדר שמסביר לי כגבר איך לפלרטט עם נשים. וזה עבד יופי ודי מהר.
אולי תחפשי ספר דומה מזווית נשית?

מלומאן

New member
אני רק רוצה להוסיף

שאני מזדהה לגמרי עם הדברים שאת כותבת כאן.

אין לי מה להגיד על זה עכשיו, זה פשוט... מוכר.

dude579

New member
מזדהה עם המרירות והאירוניה שלך כלפי הביטויים

ששמת בגרשיים (אם קלטתי נכון). יחד עם זאת:
&nbsp
תקופה ארוכה, ארוכת שנים :( חשבתי שהסיבה שאני חש דחייה ופחד, עד כדי סלידה, מהביטויים האלה, היא כי אני "נאור" וכולם "שטחיים". לאחרונה מתחוור לי שהדרישות האלה הן כנראה לגמרי לגיטימיות, ובעצם זה לא שאני כזה מיזנטרופ מגניב, אלא שיש לי בעייה אמיתית, כמו שאמרת אובייקטיבית. לי, לא לאנשים סביבי. דרך אגב, התמימות והבורות התהומיות שלי בקשר לקוצר ראייה חברתי שלי חסכו ממני הרבה מפך נפש, כמה שזה לא פרדוקסלי. פשוט לא שמתי לב! חסכים אחרים גם, אבל ניחא.
&nbsp
כשאני מנסה להיות "גבר סקסי", בדרך כלל אנשים קולטים שאני מנסה "לעשות משהו", ואז קורה אחד מהבאים: 1)הרעים והגרועים אומרים שאני הומו דביל 2)האדישים מגחכים או מחייכים ברחמים (תכל'ס, הכי משפיל) 3)אנשים פשוט לא יודעים איך לאכול אותי, בוהים בבילבול. אני נמצא במצב שכבר לא אכפת לי, זאת אומרת, הרקמה הצלקתית היא למעשה עור הפיל שאני צריך. במקביל, אני מאפשר לעצמי קצת לרחם על עצמי. :) ואומרים שגם צלקות זה סקסי. :)
&nbsp
אני חושב שהתגובה שלך לנושא הזה מחזירה אותי לתגובתי הראשונה, וגם מעניקה לי תובנה. לא צריך לנסות "להראות" משהו. אם את יודעת שאת מינית (ז"א, יודעת שאת לא א-מינית), אז זה שם. כשאני מתנהל בצורה ממקודת, יעילה, אפילו אימפולסיבית, אני מקבל פידבק (דרך שפת גוף, על זה, יותר בהמשך) מבחורות. אני נלחם נגד השיתוק שבא אחר-כך, אבל זה כבר נושא אחר. רוצה לומר: כשאני מתנהג באופן שהוא גברי בבסיסו (מיקוד, מטרה, פעולה -- מצטער שזה נשמע כמו תרגיל צבאי), אני, כנראה, באיזשהו מקום סקסי. :) אני נהנה להיות עצמי בחברת אחרים, וזה כנראה סקסי.
&nbsp
אני מתמצא הרבה פחות בתכונות נשיות, אבל נגיד כיף לי לראות בחורה מלטפת כלב או עושה איזה שהן פעולות שחושפות חום ורכות, טיפול במשהו, דאגנות. מצטער אם זה נשמע פרימיטיבי או קונסרבטיבי.
&nbsp
כשאמרת פיגור - וואו - זה מרכז המטרה. שתביני: אני לפעמים שוכב במיטה לפני השינה, נזכר בסיטואציה של לפני כמה שנים, פאקינג שנים!, ופתאום מבין מה קרה שם... המבט המוזר ותנועת הגוף, והבין-השורות כולם מתנזקים להבנת הסיטואציה. "אהה, לזה הם התכוונו!" וזה פיגור בראיית מקרה פרטי רק. עכשיו שוב, בתמימותי, תקופה ארוכה חשבתי לעצמי, ואללה, איזה רגיש אני... כשמה שקרה זה שפשוט קלטתי דבר מה שהוא אינטואיטיבי בכלל לכולם. פיגור במובן של איחור ביחס לאחרים – אם האיבחון חיובי, אז זה לא פיגור, זה, זה בדיוק השוני. אי-אפשר כנראה "להשיג" את השאר. כמוך, מתקדם לאט על-ידי לימוד.
&nbsp
&nbsp
&nbsp
אין לי את נסיון סדנאות , אני אחפש פתרון אחר לאחר האבחון: קבוצת אנשים שהם כמוני. לדעתי, פיסת האושר הקטנה שלי היא שם. אקח את עצמי ואסע למפגש. אני אדע שלכולם יש את אותה הפגיעות, וזה משחרר את רוב הלחץ. לפחות ככה זה נראה לי בראש.
&nbsp
אבל, בקשר לאיבחון עצמו: אני ממש מבוהל. אני מפחד מה "אין לך כלום" ועוד יותר מהסופיות של "יש לך". אני מאוד מבין אותך. יחד אם זאת, אני עכשיו במצב של פשוט חייב, חייב לדעת. חייב לדעת. בטוח יש משהו, זה את יכולה להיות רגועה, מצבנו אובייקטיבית הוא חריג. אני לא יודע, או שזה פסיכולוגי או שזה נוירולוגי. אבל משהו.
&nbsp
בקשר לשאלה השנייה, אני חושב שקצת יותר קל לי, כי אני באמת רוב הזמן מתמלא בחוויות שאני בונה לעצמי. לא פרווה, הכי עסיסי שיש, יותר מדי אפילו. אני טוב בלהיות לבד, יש לי את זה. כך שאם יש לחץ על גברים, אני לא חושב שאני מרגיש אותו, אבל צריך לחשוב על זה אולי. בכל מקרה, אני מודה לאל שאני יכול להיות ככה, אחרת הייתי סובל הרבה יותר כנראה. אבל כן, יש גם את החוסר, ויש את המחזוריות. אני מקפיד לאכול בריא ולהתאמן, ולסלוח לעצמי כשאני מפספס אימון או ארוחה.

dori78

New member
מזדהה עם חלק מהדברים, עם חלק פחות.

אני רוצה להתחיל עם המשפט שהכי בלט לי בכל הפוסט שלך:
"אני פשוט רוצה להיות בן אדם שמח יותר"
אז תהיי. זה עניין של החלטה. בהתחלה זה מזויף, אח"כ חיים את זה באמת.
אבל עוד נחזור לזה בהמשך.

אבא שלי היה קורא לי "מכוערת" כשם חיבה, כי היה לו קשה לבטא רגשות חיבה ולקרוא לי "יפה שלי" כמו שהיום הורים קוראים לילדים.
כילדה בת ארבע לא הבנתי את הסיבוכים הרגשיים שלו, גדלתי בתחושה שאני באמת מכוערת.
לקח לי הרבה שנים להבין שזה ממש לא המצב, ובמהלך הזמן הזה הפסדתי הרבה בני זוג פוטנציאליים כי פשוט לא ידעתי לקרוא סיטואציות, לא הבנתי שיש מי שמתעניינים בי ואולי רוצים אותי.
תתחילי מלאהוב את איך שאת נראית.
אם זה אומר תספורת חדשה - יאללה, לכי על זה!
ואם זה אומר פשוט לעמוד מול המראה וללמוד להסתכל על עצמך באופן חדש - גם טוב.

בתקופת התיכון-צבא היו לי מערכות יחסים, שהרגישו לי כאילו בן הזוג עושה לי טובה שהוא איתי.
אח"כ החלטתי שאני לא רוצה שיעשו לי טובות. יצאתי לדייטים, ניסיתי להכיר.
אבל זה לא עבד כי (מעבר לעובדה שידעתי מגיל די צעיר מה אני רוצה וחיפשתי קשר רציני, כך שזכיתי לתווית של "כבדה" ו"לא זורמת") האנרגיות ששידרתי פשוט גירשו אנשים.

זה נורא מעצבן, כי את נכנסת לאיזה לופ עם עצמך:
את רוצה זוגיות, בלי זוגיות את אומללה, כשאת אומללה לא רוצים אותך, כשלא רוצים אותך את אומללה עוד יותר וכן הלאה.
אין ברירה אלא להכריח את עצמך להיות שמחה.

עזבי את כל טורי העצות בשקל וחצי.
תמצאי מה עושה אותך שמחה ותעשי את זה.
זה יכול להיות עיסוק במשהו שאין בו בכלל אספקט של התחככות עם אנשים אחרים וחשיפה לאנשים חדשים.
העיקר שתיהני מזה (ולא, טיפוח תחומי עניין מופלצים לא עושים אותך בהכרח שמחה יותר).

נקודה אחרונה: כתבת "להשלים עם זה ולחיות בשלום עם עצמי".
אני אומרת - לא בכח.
אם המחשבה על הלבד עושה לך כל כך רע - אל תשלימי איתה, אל תסכימי להיות לבד.
צאי לדייטים, תפגשי אנשים.
אני יצאתי ללא מעט דייטים, כולל עם אנשים שלא היה לי שום מכנה משותף איתם אבל מישהו חשב לשדך לי משום מה.
הייתי בתחושה שלי "לבד" 14 שנים, כי בתקופה כזו מערכת יחסים אחת של חודש ואחת של שלושה חודשים וכל השאר כאלה שלא צלחו את הדייט הראשון - לא בדיוק נחשב "ביחד".
הרגשתי בדיוק את מה שאת מתארת - הייתי "אפורה".
אין מה לעשות, זה יוצא החוצה, רואים את זה עלינו.

תתחילי מלאהוב את עצמך, את איך שאת נראית.
זה לא כזה ברור מאליו, למרות שבעידן שלנו כל אחת מציפה את האינסטוש בתמונות בכל מיני פוזות.
זאת עבודה קשה, לי לקח כמה שנים טובות לעבור ממצב של להרגיש שאם מישהו יוצא איתי הוא עושה לי טובה למצב שבו אני יודעת מה אני שווה, גם מבחינת המראה החיצוני וגם מבחינת מה שיש לי להציע.

ואל תתייאשי. זה הכי חשוב.
אני לא התייאשתי, לקח לי המון זמן אבל בסוף זה עבד ולפני 7 חודשים התחתנתי.

בהצלחה

barvazon19

New member
אתחיל עם תודה ענקית על ההשקעה בתשובה

ו...זהו. אין לי הרבה מה להגיד על זה. זה נכון. האם אצליח ליישם, או שאכנס ללופ שבו אני מרגישה שאני כופה על עצמי רגשות "אידיאלים" ולא עומדת בהם? אולי. ואולי לא. אבל זה כבר נוגע לתחומים יותר כלליים של תפיסות עולם ושיפור עצמי. בכל מקרה, עשה לי טוב לקרוא את זה. זה מפיח תקווה. תודה

barvazon19

New member
רק רציתי להגיד תודה לכולם

עניתי למי שאפשר עד שבאיזשהו שלב תפס אותי עומס עבודה מטורף (12-14 שעות ביום) וכאב לי רק להסתכל על הלפטופ. בכל מקרה, תודה רבה על כל התשובות הארוכות והמושקעות, באמת עשה לי טוב לקרוא אותן, תודה!

נתנאל184

New member

קראתי ומאחל שתמצאי אהבה וזוגיות ותהיה מאושרת, אני ממש מבין מה שאת אומרת כל כך שאת לבד ,גם אני כל הזמן לבד את ממש מדברת עלי. מקווה שתכירי גבר ושתאהבו אחד השני והיה לך רק טוב.

למעלה