לבטים, הגיגים ומחשבות

לבטים, הגיגים ומחשבות ../images/Emo13.gif

שלום לכל המנוסות, בעלות המקצוע, בעלות המשפחה והילדים ולכולן בכלל. מידי פעם אני נכנסת אל הפורום, קוראת , מתעניינת....עוזבת, חוזרת, קוראת ספרים, סיפורי לידה וכל מה שאפשר. לידה טבעית או לא, אפידורל או לא - מה שיהיה כך יהיה......אני בוחרת ללדת בבית חולים וזו החלטתי. אבל!!!!!! מחשבותי נודדות להן בשל רצוני העז להשפיע ולהיות יד מכוונת ככל האפשר בלידה הראשונה שלי.כמובן שאינני יכולה לדעת מראש מה יהיה, אך הייתי רוצה לפחות להיות בטוחה שמישהו ידאג יחד איתי, שמה שיהיה - יהיה הכי טוב שאפשר !! אז אני חושבת לעצמי - אני בחורה אסרטיבית למדי ואין לי בעיית התבטאות או בטחון עצמי, אך האם בשעת כאב ולחץ או מול צוות רפואי יהיה בי הכוח או הרצון או האומץ להביע את שביעות רצוני או אי שביעות רצוני ממהלך העיניינים? אני עונה לעצמי על המחשבה - אני צריכה ליווי טוב ללידה שלי !!! מי הכי קרוב אליי? בעלי! אמא! את אמא אני לא רוצה בלידה. את בעלי אני רוצה אבל רק לידי כשהוא מחזיק לי את היד ולא בין הרגליים. לפני מספר ימים, אמר לי בעלי החמוד היקר כשהסברתי לו מה תפקיד דולה - שמה שאבחר כך יהיה. הוא עצמו מתרגש ומפחד וטוען שאם תהיה מישהי חזקה, שתתן לו "פקודות" ותפעיל אותו או תדריך אותו זה יהיה מצויין. ואני מהרהרת - מה היה פעם? האם גברים ליוו נשים בלידה? האם בחור צעיר שאשתו יולדת בפעם הראשונה, האם הוא יכול לתת לי את התמיכה שאישה מיקצועית שכבר ילדה ומנוסה בלידות ובכאב תוכל לתת לי? נאמר פה או בפורום אחר פעם שאישה נוספת מפריעה באינטימיות בין בעל לאשתו...אך האם האינטימיות זה הדבר הכי חשוב בלידה? או העזרה ליולדת? האם אין בכך היגיון בריא - שאישה תלווה אישה אחרת בלידה? נכון בעלי הכי קרוב אליי ואני רוצה שיהיה בחדר, אבל לא נראה לי שהוא יכול לתת לי את הבטחון שאני מחפשת ואני לא יודעת, עד כמה הידע והניסיון - שאין לו
, יעזרו לי ולו להתמודד מול צוות רפואי במידה ויהיה צורך או חילוקי דעות. אני ממש לא הולכת ללדת ולהלחם בצוות הרפואי, אך הייתי רוצה מישהי חזקה, טובה, רגישה, מנוסה שתתמוך בי ותשגיח עליי - אני צריכה דולה !!! ועכשיו - איך בוחרים דולה? מי מבטיח לי שמי שבחרתי תהיה פנוייה בדיוק בתאריך המסויים? מי נחשבת ל "מלכת הדולות
" ? מי לא קיצונית ולוחמנית מידי עד כדי כך שתעצבן אותי בלידה ואת הרופאים והאחיות שמסביב? אז איך בוחרים דולה? ואת הרשימה יש לי, אך מי הן בכלל ? מי הדולה הכי מנוסה? - בכמה לידות דולה צריכה להשתתף על-מנת שתחשב מנוסה? סליחה על האורך...אך מחשבותיי ארוכות פי כמה, ארוכות כאורך הגלות
תודה מראש ומה דעתכן.

אם פי 3

New member
קודם כל

אני חושבת שדולה טובה, לא מפריעה לאיניטימיות בין בני הזוג (ולא סביר שקראת את זה בפורום הזה) - מעבר לעובדה שבבי"ח אין כל כך איניטימיות (מיילדת זרה, ופה ושם רופאים זרים, עובדי נקיון זרים וכו'...), תומכת טובה, גם בבית, דווקא משחררת את בן הזוג לתמיכה נטו, בלי "צריכים" (אפילו של עיסוי, אם הוא לא רוצה). ואני בהחלט מסכימה, וגם המחקרים, שאין תחליף לתמיכה נשית, לא מקצועית, רציפה. בן הזוג מוזמן בהחלט, והוא חלק משמעותי בלידה, אם בני הזוג רוצים בכך, אבל זה לא אותו דבר כמו תמיכה נשית. לגבי לוחמנות - אני לא מכירה הרבה דולות, אבל נראה לי שדולה לוחמנית, לא תצליח. זה תפקיד שדורש דווקא רכות ורגישות. חשוב לזכור, שאם את קוראת דברי דולות באינטרנט, זה ממש לא מייצג את מי שהן במציאות- יכולה להיות לי דעה מאד נחרצת, אפילו קיצונית (קיצוניות זה עניין של הגדרה) בתחומים מסוימים, ועדיין, כשאני באה ללידה, אני משאירה את הכל בבית (שלי) ונמצאת שם בשביל היולדת - איך שהיא רוצה. אישית לגבי - בכתב אני יודעת שלפעמים אני נשמעת לוחמנית, אבל המציאות רחוקה מכך עד מאד. הדולה שאיתה תסכמי, תדאג לכך שלא יהיה לה עומס לידות גדול מדי, ולרוב הדולות יש גיבוי - דולה שתוזעק במקרה שהדולה לא יכולה לבוא בזמן אמת. זו שאלה שחשוב לשאול. איך בוחרים - מתחילים בשיחת טלפון. התרשמות ראשונית, כיוונים, שאלות טכניות (מיקום גיאוגרפי, למשל, נסיון, תשלום וכו'). אם נראה ב"כיוון" - קובעים פגישה. שם כבר מלבנים הכל, ורואים האם מתאים או לא - ואז מחליטים האם "לסגור" או לא. ורק הערה אישית, שנשמעת טריוויאלית, אבל מנסיון היא לא תמיד - חשוב להגיד לדולה גם אם לא בוחרים בה, או אם משנים את הדעה (שזה לגיטימי לחלוטין) - כדי שתדע לא להיות בכוננות, ולתכנן את כמות הלידות שהיא לוקחת.

עופריקה

New member
הי לך הצהובה הטובה

מי היא מלכת הדולות? לא נראה לי שקיימת כזו (יש את אם כל הדולות, אבל זה כבר משהו אחר). עניין ההתאמה הוא מאוד אישי. תתחילי בדברים טכנים כמו שאמפי כתבה - מקום מגורים, קרבה לבי"ח, כסף וכו'. אלו רק דוגמאות. לבן הזוג מקום מאוד חשוב בלידה לדעתי (כשבוחרים שהוא יהיה שם), ולכן חשוב שגם לו יהיה נעים עם אותה דולה/אותו המלווה. מנסיוני, ראיתי והבנתי שדולה הרבה מאוד פעמים אכן מורדיה לחץ מסויים מבן הזוג, אחראיות כזו שהוא לוקח בטבעיות. הוא פשוט חופשי "להיות", ולפעמים אני מרגישה כאילו אני לחשנית. מציעה לו משהו, מושיטה מגבת חמה, או מגבת קטנה להעביר על הפנים, והוא - כל שנותר לו לעשות, זה בעצם את המלאכה עצמה. בלי לחשוב יותר מידי. אני יכולה לספר על לידה שליוויתי. היולדת לא הספיקה לקבל אפידורל, היתה מחוברת למיטה עם מוניטור רציף והיתה מאוד מתוסכלת. גם בעלה ואני היינו מתוסכלים, כי לא נתנו לה ללכת למקלחת או לשבת על כדור. בקיצור - בשלב שהיא הבינה שלא תוכל לקבל אפידורל, הוא פשוט הסתכל לה בעיינים, החזיק לה את היד ואמר לה בשקט ובהבנה ששומרה לבני זוג: תראי, זו הלידה שרצית. בלי אפידורל! זה מאוד ריגש אותי, והדבר היחידי שאמרתי לעצמי בראש באותו הרגע היה, שלא יכולתי לנסח את זה טוב יותר. אני מאוד מאמינה בקשר בבני הזוג, הרי הם מכירים אחד את השני יותר טוב ממני, שמכירה אותם הכרות כזו או אחרת, אבל די קצרה ברוב המקרים. דברי עם דולה או שתיים או יותר. נסי להקשיב מה הגישה שלה. האם היא יותר "עושה" או יותר "נמצאת". זה קת קשה להעיבר את זה... אבל לכי עם תחושותייך, ולמה לא, בקשי גם המלצות. איפה את מתכננת ללדת? שבת שלום אם יעלה לי עוד משהו, אכתוב.

אני עוד לא החלטתי

אני גרה בזכרון יעקב וכנראה שאלד בבית חולים כרמל.... האם דולה לא יכולה ללות לידה גם אם איזור המגורים לא קרוב מאוד? מבחינת תקציב - זה לא מעניין אותי , אני רוצה מיקצועיות, יידע רב והכרות עם בית החולים והצוות וכמובן אישיות שתתאים ושתנסך בי בטחון , רוגע ושלווה.

עופריקה

New member
לגבי המרחק - זה עניין של זמינות

תראי, אני גרה במרכז, וליוויתי את אחותי בלידה בכרמל. שעה וקצת נסיעה (ועוד לא היו פקקים), ברגע שהגעתי, קחי 30 דקות, המהממת היתה בחוץ (וכולה ליוויתי אותה מהמיון יולדות לחדר. נו טוב, זו אחותי, יולדת בצ'יק). נגישות זה דבר חשוב בעייני. נסי להגדיר מה המרחק שיתאים לך. ראיתי שזהר ענתה לך בפורום השכן לגבי דולות באזור הצפוני יותר. זה נכון יש פחות דולות, וזה לא בהכרח דבר רע כמובן. סתם שאלה, חשבת על לניאדו כאופצייה?

חשבתי על לניאדו....

הבנתי שיש שם מחלקת יולדות טובה מאוד עם מיילדות טובות...אבל מה עם הרופאים? הבית חולים גם לא מעורר בי תחושות טובות - זה לא נחשב לבית חולים טוב באופן כללי וקרובת משפחה נפטרה שם בקיצר....לא יודעת. אני מעדיפה את בית חולים כרמל וגם מכירה קצת את הרופאים שם. האם את מכירה דולה טובה מאזור חיפה? זה פשוט נראה מוזר לבחור טלפונים מרשימה ולהתקשר... אני בהחלט לא עושה את זה עם רופאים כשאני בוחרת אותם....אני מעוניינת בדולה שכבר התנסו איתה מספר נשים.

אמממאאא

New member
את מזכירה לי את סבתא שלי

שלא הבינה איך אני אלד בלניאדו שם סבא שלי נפטר. היא רק שכחה שהוא היה בן 86 וחולה מאד. אני ילדתי בלניאדו לפני שבוע ויצא לילהתקל ברופאים בענין הערכת משקל ומחשבה משותפת על פקיעת מים והתרשמתי לחלוטין ממקצועיותם. לא נראה לי שיש בעולם בי"ח שלא מתים בו (את לא מדברת על מרכז לידה אלה על מקום בו מאושפזים גם חולים זקנים וכ"ד)

בלינקה

New member
כמו שאמממאאא אמרה

בכל בית חולים מישהו מת. אבל את לא לקוחה של בית חולים, את לקוחה של בית יולדות. וכשאת לקוחה של בית יולדות, את לוקחת בחשבון מי יעמיד אותך בהכי פחות סיכון, בין השאר. ולגבי בחירת דולה לעומת בחירת רופא. רופא, שאמנם צריך להיות קשוב ואמפתי, אבל המקצועיות שלו בתחום הרפואה לא נמדדת לפי המדדים האלה, ולכן גם לא תבחרי רופא לפי כימיה טלפונית. דולה היא המשרתת שלך בלידה. היא שם לרשותך ועבורך, אין לה שום תפקיד רפואי, היא לא לוקחת עבורך החלטות, היא לא שוקלת במקומך שיקולים, היא שם כדי לתמוך בך ובבן זוגך רגשית (לתפיסתי, ותמיכה רגשית תלויה, לפעמים, למשל בלידה, גם בתמיכה פיזית). לכן, עם דולה חשוב שקודם כל תהיה לך כימיה. תוכלי לקחת דולה שהיא גם רופאה, גם מטפלת בשיאצו, רפלקסולוגיה, ארומתרפיה ודמיון מודרך, וגם ליוותה מאות לידות, אבל אם לא תהיה לך ולבן זוגך כימיה איתה, היא לא תהיה שווה כלום כדולה. לעומת זאת, אם ניקח את הקיצוניות השניה, אני בהחלט יכולה לראות איך אשה, שאין לה הכשרה כדולה אבל מבינה בתהליך הלידה, שיש לך איתה כימיה מצויינת, תהיה מעולה (מישהי כמו אם פי, למשל). אל תעשי את ההשוואה בין רופא לדולה. זה כמו לבחור מטפלת לילדים שלך לפי הקריטריונים איתם הייתי בוחרת שירותי עו"ד.

לא עשיתי השוואה בין רופא לדולה

רק אמרתי שאני רוצה ללדת בבית חולים שהרופאים במחלקת יולדות נחשבים לטובים וחביבים. ולגבי בחירת הדולה - לעניות דעתי רק כימיה לא מספיקה - מפני שזה לא נוסך בי שום בטחון. הדרך היחידה שלי לעשות איזשהו סינון מתוך הרשימה היא רק אם נשים שונות יספרו לי על ניסיונן הטוב עם דולה מסויימת ועל התנהלותה בלידה וכך אוכל לרצות בכלל - להרים אליה טלפון.

אמממאאא

New member
מענין למה החלטת שבלניאדו הם לא

מתוך הכירות עם לניאדו בלידות,בגרידה לצערי ובמיון נשים הרופאים שם מקצועיים אבל זו דעתי. לדעתי בגדול כמעט כולם גם אנושיים. לא אשכח בחיים את הרופא בבלינאסון שנכנס לחדר לידה כשילדתי את הבן שלי לפני כמעט 7 שנים ושאל "למה היולדת בלי אפידורל?" וכשאמרתי שאני רוצה לידה טבעית הוא אמר "תפזרו לה חציר כי היום רק פרות יולדות בלי אפידורל" אנושי נכון?

g a n i

New member
../images/Emo2.gifזאת היית את?../images/Emo46.gif

עם השנים הצלחתי לשכנע את עצמי שזו "אגדת פורומים" אם להגזים קצת: הלב מסרב להאמין

עופריקה

New member
צהובה יקרה

נראה לי שהדגש שניסו להגיד/להראות לך, שבאופן כללי, מה שחשוב בלידה זו המיילדת, ולאו דווקא הרופאים. זה נכון שהרופאים הם "מעל" המיילדת (אחות), אבל המיילדת נמצאת שם איתך, ואחראית מטעם בית החולים. מקווה שהבנת את בליל המילים שלי. רופאים באים, הולכים, חותמים על ניירות וכו'. אם יש צורך שהם יתערבו - הם יעשו את זה. על לניאדו אני יכולה להגיד (לפחות מניסיונות הליווי שלי שם) שהרופאים כמעט ואינם מורגשים. אין בהם צורך. ושוב, כשצריך, הם שם. הדוהל הצפונית שאני מכירה, תלד קצת לפנייך. מה עם שרון שיאצו? היא אמנם עוד לא דולה בהכשרתה, אבל היא מקסימה וליוותה כבר כמה וכמה לידות.

../images/Emo46.gif גרררר איזה גועל נפש של הערה

לדעתי רופא *אנושי* לא פחות חשוב מרופא *מקצועי*. בעצם, זה חלק מהגדרת "מקצועי" לדעתי, ולא רק לדעת את העבודה (ולשלוח לקיסרי תיכף ומיד
)

שָׂרָה

New member
הייתי אומרת לו ../images/Emo6.gif

נו, מסכנות הפרות שאינך בא לעזור להן ללדת!

דבששש

New member
דוקא בגלל שזה לא ביח אוניברסיטאי

יש בו רק רופאים מומחים ואין סטאזרים או מתמחים! קחי בחשבון!

אורניקי

New member
בן הזוג כתומך

זה נפלא שבעלך מבין שיכול להיות שיתוף פעולה מעולה בינו לבין הדולה כאשר הכל עבורך ולטובתך. כפי שאמרו, קשה לקבוע מי היא הדולה הטובה עבורך. צריך להיפגש וזה הרבה עניין של כימיה. מפנה אותך למאמר שלי על מקומו של הגבר בחדר הלידה קראי באתר שלי גם את ה"מכתב לאב שבדרך" שיהיה לך לידה הכי מוצלחת שיש. בהצלחה אורנה.

זה מצחיק מפני שכשנכנסתי להריון

קראתי את המכתב ואמרתי לעצמי שזאת נשמעת דולה כלבבי רק חבל שהיא בירושלים

אורניקי

New member
נחמד... ואגלה לך סוד?

רק מחצית מהיולדות שמגיעות אלי הן מירושלים. השאר מהמרכז/שרון או מהדרום...

למעלה