לבטים, הגיגים ומחשבות

מצטרפת לקודמותי

כל הדברים הכחמים שאמרו לך כאן. בנוסף רציתי להאיר את ענייך. שאל תצפי שאם את אדם אסרטיבי בחיי היום יום תוכלי להיות אסרטיבית בלידה. בלידה האישה במצב כ'כ רגיש, האישה נמצאת בתוך עצמה וכך צריך להיות היא לא צריכה להתמודד מול הצוות ושאלות. את זה המלווים עושים. דולה בדר"כ מסתכלת על הסיטואציה עם ניסיון אומרת לזוג את המצב ומתרגמת להם בשפיות את מה שהצוות אומר. הזוג עושה את ההחלטות שלו והוא זה שבסופו של דבר אומר לצוות מה הוא רוצה. לדולה אין את הזכות הזו. אבל אז הזוג יכול "להתמודד" מול הצוות בלי פחדים. שיהיה לך המשך הריון קל.

הילהל

New member
אהבתי את המחשבות שלך

אולי כי הן לא רחוקות משלי. גם אני מרגישה צורך בעוד אישה בלידה, ולמרות האהבה לבעלי - הנוכחות הגברית בלידה לא בהכרח מתאימה לי, וחוצמזה שאחרי הלידה האיומה הראשונה הוא אמר בלי להתבייש "לא מוצא את מקומי". אז חיפשנו דולה יחד. הסיכום בינינו היה שאני צריכה להרגיש שהיא באמת יכולה לעזור לי ושנוח לי איתה, והוא רק צריך לחפש את ה"נוח". את ההרגשה שזו אישה שהוא מסוגל להעביר איתה לא מעט שעות בסיטואציה המיוחדת הזו. לשמחתנו/מזלנו הדולה הראשונה שדיברנו איתה הרגישה לשנינו הכי מתאים. ואכן בלידה קיבלנו את מה שרצינו: היה לשנינו נוח. עבורי היא היוותה עזרה רצינית. בעלי הרגיש נינוח ורגוע מכך שיש מי שלוקחת את העניינים לידיים והציפיה שלי ממנו היתה רק ש"יהיה שם" כי הנוכחות שלו משרה בי ביטחון (הוא אפילו ישן 4 שעות על הכורסא בחדר לידה! הנחירות שלו היוו אתנחתא קומית). ורק לגבי האסרטיביות - תקראי לך את "לידה פעילה". לידה זה ממש לא הזמן של האישה לתרגל אסרטיביות, זה רק תוקע.

POOH*

New member
דעתי...

לי היו דולות/חברות מלוות בנוסף לבן זוגי בשתי הלידות וזה היה נפלא. לא הפריע לאינטמות ולא כלום. הם עזרו ותמכו ולא יודעת איך הייתי עוברת את הלידות בלעדיהן. לגבי המלצות: בלידה השניה שלי ליוותה אותי חברה טובה שלי שזו הייתה לה הפעם הראשונה שהיא נוכחת בלידה. עשינו ביחד הכנה ותיאום ציפיות לפני והיא הייתה נהדרת!! כך שאני לא בטוחה שמקצועיות היא משהו ממש חשוב לדולה. חשוב יותר החיבור בינכן ובינה לבין בן זוגך כי כן חשוב שהוא ירגשי איתה בנוח. חשוב השיא תדע מה את רוצה ושתעשו איזשהו תיאום ציפיות והכנה כלשהי. לגבי אסרטיביות - תלוי בבי"ח. יש בתי חולים שאם הדולה תנסה להביע דעה שנוגדת את המלצת הצוות הרפואי יעיפו אותה מהחדר. ויש בי"ח שלא מאפשרים כניסת דולות. אז שחוב לבדוק בבי"ח בו את מתכננת ללדת מה הכללים שלהם בנושא: כמה מלווים מותר? אם יש להם רשימת דולות שלהם לבקש אותה.. אני הייתי מתחילה בלחשוב מה ואיך אני רוצה שהדולה תעשה בשבילי/תהיה בשבילי ואז מתחילה בשיחות טלפון ומי שהייתי מתחברת הייתי קובעת גם פגשיה ובדוקת אם אכן היא מתאימה לי. POOH

מיקצועיות חשובה לי

ניסיון חשוב לי, יידע רב חשוב לי - איך זוהר הגדירה יפה : שתהיה "אנציקלופדיה מהלכת"..... זה נותן לי בטחון, זה לא מספיק לי שתהיה שם ..אני רוצה מישהי שאני יכולה לסמוך עליה ואני יודעת בדיוק מה אני רוצה שהיא תעשה בשבילי. הבעייה היא שזה לא נראה לי להתחיל לצלצל מרשימה...אני רוצה לשמוע חוויות מנשים אחרות והמלצות עליה - כמו על כל רופא או איש מקצוע אחר שאני בוחרת.

אז אולי

תאמרי מאיזה אזור בארץ את מחפשת ותקבלי המלצות מהמשתתפות בפורום שלוו ע"י דולות באזור שלך.

צודקת ../images/Emo45.gif אני מחפשת דולה

שתוכל ללות אותי בבית חולים כרמל בחיפה. אני מתעקשת על ניסיון וידע רב זה חשוב לי מאוד עוד לפני פגישה איתה. ותודה לכל הבנות על התשובות

POOH*

New member
בדקת בבי"ח?

מה התנאים שלהם? אם הם בכלל מוכנים להכניס דולות? כמה מלווים הם מסכימים? ואולי כן לקחת מהם רשימה של דולות מומלצות שלהם - ואז לשהוות את הרשימה להמלצות שתקבלי.. POOH

דבששש

New member
יש לי המלצה בשבילך!

רונה בראון. דולה מקצועית, מעולה, מדהימה, ותיקה, ואפילו טסה לחול ללוות לידות!!! תעשי חיפוש בגוגל או באתר של המרכז הישראלי לחינוך ללידה. שוב- מומלץ! מומלץ!

שלחתי לך מסר

לגבי הכי מנוסה שיש... בעיני מה שיותר חשוב מניסיון זה כימיה. כי ברגע שאת מרגישה הכי נוח בעולם עם מישהי, יכול להיות שאין לה ניסיון בשטח (יש לה ניסיון תאורתי)- אבל יש לכן את הכימיה שאת יודעת שהיא תהיה מדויקת איתך בלידה עצמה. וזה חשוב. אני יודעת שהלידה הראשונה שתמכתי בה, הקפיצו אותי ללידה שהדולה לא יכלה, והיולדת לא ידעה שזו הלידה הראשונה שלי, כי מעולם בעצם לא דיברנו, ואחרי הלידה שסיפרתי לה- היא היתה בשוק.... אלו לאו דווקא דברים שמורגשים כאשר יש כימיה. בהצלחה לירון

למעלה