לביגינסט..........

fally101

New member
לביגינסט............/images/Emo36.gif

עכב כך, שהזמנת אותי לעשות זאת. הייתי שמח לשאול אותך שאלה שקצת מנקרת בי: בתורתה של תנועת "מולדת" אני מתמצא יותר. מדוע ע"פ עקרונותיה של ה"ליכוד" נפסלים, עמדותיה של "מולדת"? נ.ב. לגבי גילי, אני מצטער לדחות אותך, אך אני מעדיף מסיבות שונות, לא לחשוף אותו בשלב זה. אתה יכול לומר לי מהם ההשלכות שמשום כך שאלת אותי שאלה זו, ואתן לך "סביבות גיל" אם זה חשוב לך. תודה.

Charlie

New member
על אף שלא אני נשאלתי

ברשותך הרשה לי לענות. ככלות הכל אני מכיר מצויין את שתי המפלגות שכן "גדלתי" באחת וכיום אני חבר באחרת. את ההבחנה אני מקיים בין "מולדת" לבין הדרך האמיתית של הליכוד, כפי שהיא מובאת בכתבי ז´בוטינסקי ונאומי מנחם בגין ז"ל ולא ע"פ גחמות של פוליטיקאים קטנים ועלובי נפש בתנועה: "מולדת" טוענת ששני עמים אינם חיים יחד ולכן עלינו לפעול להיפרדות העמים - כלומר העברת ערביי יש"ע למדינות ערב, עם דגש על ירדן שם הם מהווים כבר רוב של כמעט 80%. הליכוד מאמין שניתן לחיות עם הערבים כל עוד הם יבינו כי לא יוכלו להכריע אותנו במלחמה ולנו יהיה צבא חזק שישב על הירדן (ראה מאמרו של ז. ז´בוטינסקי "קיר הברזל"). ומה על הפלסטינים? הם יזכו לאוטונומיה מלאה בה יוכלו לנהל את חייהם ללא התערבותנו. כלומר 2 המפלגות תומכות ברעיון שלמות הארץ אך בעוד אחת סבורה שיש לטרנספר מכאן את הערבים, חושבת השניה שהטרנספר הזה אינו מציאותי ואינו מוסרי ולכן רואה בממשל העצמי פיתרון הוגן של חיים משותפים בא"י. דבר נוסף הוא "ירדן". מולדת רואה בשטח הזה את המדינה הפלסטינית ולדידה ירדן = פלסטין. הליכודניקים האמיתיים רואים בעבר הירדן המזרחי את ארץ הגלעד, שטח של המולדת העברית שנקרע מעלינו בשל בוגדנותה של בריטניה. זהו בגדול ההבדל. "שתי ידי לך הקדשתי מולדת שתי ידי למגל ומגן אך תשכח ימיני הבוגדת אם אשכח את שמאל הירדן" (ז. ז´בוטינסקי)

"הדרך האמיתית של הליכוד"

אני לא בטוח כמה מה שאתה מגדיר "דרכו האמיתית של הליכוד" היא אכן דרכו של הליכוד. כדי לפתוח באנקדוטה מעניינת, ניתן באותו האופן לומר ש"דרכה האמיתית" של מפלגת העבודה היא דרך הסוציאליזם והדגל האדום. מלבד שמעון פרס, שבראיון מלפני שנה אמר שמפלגת העבודה היא עדיין מפלגת הפועלים של פעם, אני לא חושב שיש חבר מפלגה שחושב כך. באותו אופן, אך עם שינויים קלים לגבי הליכוד. איני בא לומר שדרכו של ז´בוטינסקי אינה דרך הליכוד - להיפך! הליכוד מתיימר ליישם את תורת ז´בו במגוון נושאים העומדים על סדר היום הציבורי, כגון כלכלה קפיטליסטית מערבית חופשית וליברלית, קיום מדינת רווחה על גבול מדינת הסעד (אך לא מדינת סעד), שימת דגש על בטחון אישי ולאומי וקיום מדינה יהודית בא"י. אולם, אני לא מקבל את הדוגמא שהבאת - א"י השלמה אינה חלק מדרכו של הליכוד. לפחות, כבר לא.

Charlie

New member
ליאור

לכן כתבתי "דרכו האמיתית". הרי מה דרכו כיום? נוקשות מדינית ע"פ השר לנדאו או מדינה פלסטינית בקווי 67´ ע"פ שרון? חידוש תנופת ההתיישבות או הקפאת התנחלויות? האם ערפאת הוא פרטנר אותו היינו רוצים לראות יושב במשרד במזרח העיר (י-ם) או רוצח נאלח שמקומו לא באזורנו? לכן בתשובתי התייחסתי למה שהליכוד היה עד עלייתו לשלטון ב-1996 עת קיבל באופן רשמי את אוסלו והפך אותו לחלק מהמצע וסדר היום הפוליטי שלו.

שרון וא"י השלמה

ראשית, ברצוני להפנות אותך אל חוקת הליכוד, פרק ב´, מטרות: "שמירת זכותו של העם היהודי על ארץ ישראל...התמדה ביישובם ובפיתוחם של כל חלקי הארץ..." בשום מקום לא מדובר על "א"י השלמה", כך שבראש ובראשונה זוהי טעות לומר שא"י השלמה היא אחת מעקרונות הליכוד. שנית, אני מתפלא שיש לך ביקורת כלפי פלורליזם מחשבתי. אתה מצר על כך שבתוך הליכוד קיימות דיעות שונות ופתרונות שונים? הרי בעניין זה, כל המרבה הרי זה משובח! במפלגת העבודה, למשל, שנים היה קיים פתרון אחד - פתרון אוסלו. אני הייתי הראשון לברכם כשעלו בן-עמי ורמון עם פתרון ההפרדה, למרות שאיני בעדו. ריבוי פתרונות מוצעים הוא ברכה לליכוד, מכיוון שהוא מעודד מחשבה ומעודד ויכוח ושיח. שרון מעוניין בפתרון הסכסוך ע"י הכרה במדינה פלסטינאית מוגבלת, מפורזת ומפורצת, רק לאחר שהאלימות תיפסק כליל וישכון שלום בין העמים. להערכתי, יעברו עוד 5 שנים עד שנגיע למצב כזה, מה שהופך את הצהרתו של שרון להצהרה חסרת תוכן שנעשתה ממניעים פוליטיים חכמים. אלך תתן ל"פליטות פה" כביכול של שרון להטעות אותך - האיש הזה לא השתנה הרבה מאז הקים את הליכוד. הוא עדיין שונא את ערפאת והדבר האחרון שהוא היה רוצה לראות זה מדינה פלסטינאית. אני בספק את האמירה הזו לא הייתה מחושבת היטב ונועדה לחזק את הלחץ הימני על הממשלה כדי ששרון יוכל לפעול ברוח מתירנית יותר עם צה"ל, וכמובן כדי להרגיע את האמריקאים.

Charlie

New member
תגובתי לליאור

אין בידי עותק מעודכן של מצע הליכוד, או כל מסמך "מחייב" אחר של התנועה ועל כן לא אגיב על הציטוט שהבאת. תמוה בעיני שתנועה שמתיימרת להיות "לאומית" ודואגת להבליט את תמונותיהם של ז´בוטינסקי ובגין לא דאגה שיהיה ברור כי היא מתנגדת לפשרה טריטוריאלית מבית מדרשו של השמאל. ריבוי דעות הוא טוב כשלעצמו אך רק אם גבולותיו מוגדרים. כלומר, האם תסכים שבליכוד ישבו אנשים כמו ביילין או כהנא? למה לא?! יש החושבים כמו אריק, יש כמו ביילין, יש כמו הרב כהנא ויש כמו עוזי לנדאו. סופרמרקט אמיתי. אפשר גם לצרף את טומי ופורוש ואף את טיבי לרשימה. אז אולי יזכה הליכוד ל-120 מנדטים שכן הוא מכיל בתוכו כל דעה והשקפה שקיימות בישראל. יש לאפשר לאנשים לחשוב ולהציג את תכניותיהם אבל שידעו מה הגבול: מחד אין לאפשר כהניזם ומאידך אין לאפשר בייליניזם. רוב הציבור בארץ דוחה את 2 הגישות הקיצוניות בלאו הכי כך ששכרנו גדול מהפסדנו. הרי לא נעלמה מעיניך הבדלי הגישות בין נתניהו ללנדאו ולשטרית. so? שלושתם יושבים בליכוד בנוח משום שדעותיהם הן בגדר הנורמל בליכוד. לגי אריק, לא יודע האם התכוון ברצינות למה שאמר או שהיה זה עוד אחד מתכסיסיו הרבים אך לדעתי הנזק גדול מהתועלת לטווח הארוך. יתר על כן, אין דבר כזה מדינה מפרוזת ומפורצת. מדינה לא יכולה להתקיים בנפרד בטול כרם, חברון, רמאללה ועזה. חייבת להיות למדינה שכזו רציפות טריטוריאלית. לפחות ביו"ש. זו הסיבה שנתניהו לא מיהר למסור לערפאת שטחים שיצרו רציפות כזו וזו הסיבה שיצא קצפם של לנדאו ובגין ג´וניור על הסכם וואי משום שחששו שמימושו עלול להוביל למדינה פלסטינית. זו גם הסיבה מדוע לא הכריז ערפאת על מדינה כפי שאיים. איזו מדינה זו תהיה?? מדינת ג´נין? מדינת בית לחם? אני לא רוצה להרחיב את הדיבור על מפורזת. במיוחד כש"ידוע" ששטחי הרשות מפורזים ע"פ הסכם והתחייבותו של ערפאת זולת אותם אלפי קלצ´ים שנמסרו להם במסגרת ההסכם...הרי היה זה יגאל אלון המנוח שאמר פעם שפירוז זו סיסמה שנועדה לשרת את הצדדים בעת המו"מ שכן פירוז קיים רק על המפות והנייר ולא במציאות השטח. עינינו הרואות...

"שלום אמת עם שכנינו"

ראשית, אני שמח שרשמת "פשרה טריטוריאלית מבית מדרשו של השמאל". הרי ברור לכולנו כי פשרה טריטוריאלית מסוג כלשהו תהיה ביום מן הימים, ובבוא היום הזה יזכו הישראלים והפלסטינאים לחיות בשלום זה עם זה, אולם היום הזה, אליבא דה ליכוד, יהיה כשהפלסטינאים ימצו ויפסיקו לחלוטין את מאבקם המזויין. ע"פ סעיף 1 ג´, פרק ב´ בחוקת הליכוד (מטרות):"קיום המדינה ובטחונה ושלום אמת עם שכנינו". אני לא חושב שיש מישהו שעשוי לטעות ולחשוב שהליכוד תומך בפשרה הטריטוריאלית של השמאל. ברור שהליכוד מייצג סטנדרטים אחרים, ולכן קשת הדיעות בו היא אמנם רחבה, אך מוגבלת. הדוגמא שהעלית, בה הצעת שאנשים כמו ביילין או כהנא ישבו בליכוד, היא דמגוגיה לשמה. אני מאמין שאין צורך שאסביר מדוע, מכיוון שאתה מבין מצויין. קשת הדיעות בליכוד היא רחבה באופן בו אני בהחלט מתגאה - אי אפשר לומר שלימין אין פתרון, בעוד שבליכוד בלבד קיימות מס´ הצעות הגיוניות לפתרון בעיית הטרור. אולם, קשת הדיעות הזו היא בו-זמנית מוגבלת, וגם זה מצב טוב ותקין. בקשר ל"מדינה מפורזת" - אני מסכים עם דבריך.

Charlie

New member
"שלום אמת" - אז?

האם שלום אמת מחייב פשרה טריטוריאלית? נהפוכו! ראינו מה קיבלנו מהפלסטינים כשהלכנו אתם לפשרה שכזו. חוץ מזה שאני ממתין לאדם שיצליח לשכנע אותי מבחינה לוגית שויתור ישראלי על נכסיה האסטרטגיים בדמות יהודה, שומרון והגולן יביא לה שלום ובטחון ויחזק את הרתעתה. ולא. לא "ברור לכולם" שיבוא היום וישראל תיסוג לקווי 67´ (פחות או יותר)ובזכות זה נחיה אנו ושכנינו הפלסטינים בשלום. זה אולי ברור לקומץ משיחי בשמאל הישראלי. לנו ב"מצודה" זה לא היה ברור אף פעם. בטח ובטח שלא כעת. נגיע לשלום אמת עם שכנינו הערבים גם מבלי למסור להם ולו אינץ´ אחד של אדמת המולדת העברית.

ומה האג´נדה?

אתה צודק, האידיאל הוא עשיית שלום ללא כל פשרה טריטוריאלית. למען האמת - אני לא רואה כל סיבה או הצדקה לפשרה שכזו, בה צד אחד מקריב המון בעוד הצד השני יוצא ללא פגע. העניין הוא, שגם אני וגם במצודה ואף במשרד ראש הממשלה יודעים שמדינה פלשתינאית תצטרך לקום, ולו מכיוון שלישראל אין כל כוונה לשלוט על עם של רוצחים, פושעים וחלאות אדם. זו הסיבה שישראל תצטרך לוותר על שטחים מסויימים שאין לה צורך בהם (שוב - זה יקרה עוד הרבה זמן אם בכלל). אני באמת לא מבין מאיפה הוצאת ממני אמרה ש"ישראל תיסוג לקוי 67´", חס וחלילה! אבל ברור שמדינה לא תוכל לקום על רפיח ולא על שכם. הלויא והלויא שלא נצטרך למסור אפילו אנץ´ מאדמת המולדת - אבל אני לא בטוח שבמצודה, המלאה באנשים ה"פרגמטיים" יותר, מאמינים שניתן להשיג זאת. אני אשמח לשמוע ממך אג´נדה המפרטת בדיוק כיצד נוכל לפתור את הסכסוך ללא ההקמה ה(בלתי נמנעת לדעתי ולצערי)סופית של מדינה פלשתינאית.

א"י השלמה היא חלק מדרכו, ועוד איך

הליכוד בלי א"י השלמה- גוף בלי נשמה. אלא מה? לליכוד עוד עקרונות בנוסף לא"י השלמה. לדוגמא: מדינה עם רב יהודי מוצק. לדוגמא: מוסר ושוויון זכויות לכל אזרח. התוצאה? יש עקרונות שלמרות שדוגלים בהם, צריכים להתכופף קמעא. א"י השלמה- זה לא אומר שלא מוכנים לוותר על אף סנטימטר ולספח מחר את יש"ע. כדי להגיע לא"י השלמה, צריך שבין הים לירדן יחיו 10 מליון יהודים. אז נוכל לספח בשקט את יהודה ושומרון, ומה גם שאני צופה שבמצב כזה חלק גדול מהערבים יתיאשו ויחפשו את גורלם במדינה אחרת. המסקנה: א"י השלמה- חלק בלתי נפרד מתורת הליכוד. כדי שזה יהיה ריאלי: כלכלה חזקה, עליה המונית, היעדר ריבונות זרה ממערב לירדן.

maayan98

New member
אין כאן פסילת דיעה

עפ"י הליכוד, או עפ"י מה שאני מאמינה בו, אין לפסול דיעה, שהרי משמעות פסילת דיעה, היא פסילת אדם או קבוצה של אנשים. מה שקיים בפועל הוא הקשבה לדיעה נוגדת, תוך כדי שקילה של העובדות המוצגות והרגשות המעורבים. ישנם אנשי ליכוד קיצוניים אשר דעותיהם קיצוניות ושונות מהרוב, אבל אין זה אומר שדעתו של הרוב נפסלת. המשמעות של דמוקרטיה היא להקשיב לכל הצדדים ולהטיל ספק בכל צד, וע"י כך להגיע לאמת, לדרך הנכונה. גם שרון אינו פוסל קיומה של מדינה פלסטינית, כמובן שהוא מעדיף לא להגיע למצב מסוג זה, אבל אם זאת האמת שהוא יגיע אליה, זה אחרי שיקול טענות ועמדות שני הצדדים, ולפעמים גם יותר משני צדדים. לכן, העקרונות אינם נפסלים באופן חד משמעי, אבל זה רק אומר שאנשי הליכוד, אשר כתבו תורה זאת, אינם מאמינים בעקרונות המולדת. כל אחד מוזמן לבאר את תורת הליכוד לפי דעותיו. אתה מוזמן להטיל ספק בכל תורה שהיא, בין אם היא דתית ובין אם היא אוסף עקרונות, אל תקבל דבר כמובן מאליו. נ.ב. לבגיניסט - מקווה שאתה קורא את זה, בכל אופן, אני בת 20, אם זה עוזר לך להבין את עמדתי יותר.

Charlie

New member
חולק עליך, מעיין

תורת הליכוד היא לא משהו פילוסופי שנכתב לפני אלפי שנים וכל אחד יכול לבאר אותה כרצונו. היא ברורה. הליכוד שולל הקמתה של מדינת טרור פלסטינית מערבית לירדן. מה יבדיל את הליכוד מהמערך אם לפתע הוא יתמוך בנסיגה לקווי 67´? התבטאויותיו של שרון (כמו גם חלק ממעשיו) הם בניגוד גמור למצע הליכוד ובכך הוא עבר על סעיפים ברורים בחוקת הליכוד. לצערי, ישנם פוליטיקאים קטנים שמאסו בתורה זו ועושים כל שביכולתם להפוך את התנועה לקבלן של מפלגת העבודה. הרי הסיבה העיקרית לצמצום התמיכה בליכוד היא נטישת הדגלים של התנועה: א"י השלמה ורגישות חברתית. כך בורחים להם "החברתיים" לש"ס ואנשי הימין למפלגות הלוויין מימין לליכוד. והמגמה נמשכת. שימי לב שגם לאחר ביטול הבחירה הישירה מתקשה הליכוד להתרומם מעל מחסום ה-30 מנדטים. להזכירך הליכוד בשיאו...בתבוסתו ב-1992 זכה ל-32 מושבים ובנצחונותיו בשנות ה-80 חצה את ה-40 מנדטים. היו ימים.... תשובתך פילוסופית ואילו הבחור התעניין תכל´ס מה ההבדל בין הליכוד למולדת ומדוע יש אנשים בליכוד שפסלו בעבר ופוסלים היום את המפלגה בשל דעותיה על הטראנספר. אגב, עזבי את הגיל, חשוב התרגיל...באיזה צד בליכוד את? הצד האידיאולוגי המיוצג ע"י אנשים כמו לנדאו, ארנס וכיו"ב או הצד שזכה משום מה לשם "פרגמטי" (שם קוד לפשרה טריטוריאלית נוסח פרס) שהמייצגים שלו הם שרון, שטרית ודומיהם?

fally101

New member
../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif first of all

מה"בגיניסט" לא קיבלתי תשובה, אע"פ שהוא קבל על עצמו לעשות זאת. הייתי רוצה ממך תשובה. (אחת הסיבות משום שתחושתי היא שהיא תהיה בעלת תוכן) ואתה "charlie" כותב נפלא. מעניין אותי מה דעתך, לגבי שאלתי (הראשונה) ע"פ הליכוד "כיום". ודרך אגב, האם יש הבדל כל שהוא בין הליכוד "כיום" לבין השמאל. ול"מעיין" אשמח אם תגיבי למכתבי ה-e-mail שיגיעו אלייך בקרוב. ושוב תודה רבה לכולכם.

Charlie

New member
תשובות ל- fally101

ראשית תודה. 1) כיום בוודאי שיש הבדל שכן הליכוד ממשיך למעשה לדבוק באוסלו ומעוניין לראות בהקמת פלסטין החבלנית ביש"ע (ר´ נאומו של שרון, מגעיו של עומרי בנו, הודעותיו של שר החוץ פרס יד ימינו וכו´). בעוד ש"מולדת" רואה בערפאת מקור כל הצרות ורב מחבלים בליכוד מתלבטים האם הוא פרטנר לשלום, טרוריסט או "לא רלוונטי כרגע". כלומר "מולדת" של היום מחזיקה בתורה של הליכוד של פעם (להוציא רעיון הטרנספר ו/או האוטונומיה). לכן ההבדל היום ברור מאד. הרי אם לא היה הבדל כזה לא היו אנשי מולדת מפילים את ממשלת נתניהו אחרי הסכם (אוי)וואי וגנדי הי"ד לא היה מתפטר מממשלת שרון. כולי תקווה שהליכוד יחזור למקורותיו ולדרכם של אבותיו הרוחניים ולא יהיה צורך יותר במפלגות לחץ של הימין דוגמת "מולדת" או "התחיה" בשעתו. 2) למרות כל האמור לעיל קיים הבדל בין הליכוד לשמאל. השמאל תומך בנסיגה לקווי 67´ וחלוקת י-ם ופינוי כל ההתנחלויות. המדינה של הליכוד קטנה יותר, אינה כוללת את מז. ירושלים ובוודאי שלא יפונו רוב ההתנחלויות. כמו כן נראה כי השמאל פשוט שמח לקרוע את א"י לגזרים בעוד שהליכוד עושה זאת כמי שכפאו שד. גם בתוך המחנה לליכוד יש לחצים של גורמי ימין בעוד שבשמאל הלחץ הוא לכיוון השני בדיוק, לכיוון השמאל הראדיקלי. האם זה עונה על שאלותיך?

fally101

New member
לצארלי (אם זיהתי נכון) [charlie]

שוב תודה. ענית על שאלותי. אשמח אם תעשה זאת גם בפעמים הבאות.

לפאלי01- קרא את הבהרותי בנושא

1. הליכוד אינו ממשיך לדבוק באוסלו. הפעם הראשונה שבה הליכוד עלה לשלטון לאחר הסכמי אוסלו היתה ב-96, עם נתניהו. צריך להבין שמדינת ישראל חתמה על הסכם עם הפלשתינאים, ויש בה רציפות ממשלתית. אי אפשר לבטל הסכם סתם כך, אפילו כשטוענים שהצד השני מפר אותו כהוגן. התוצאה: נתניהו ניסה למזער את נזקי אוסלו, והצליח בגדול: פחות פיגועים, פחות שטחים שהובטחו לערבים, הדדיות. 2. בפעם השניה עלה הליכוד לשלטון עם שרון, והוא ביטל את אוסלו דה פקטו. אמנם לא מצהירים על כך, כשם שערפאת לא מכריז על מדינה, כי זה יגרור ירידה במעמדנו הבינלאומי. אך בפועל: כוחות צה"ל כבשו היום את טול כרם! זה נקרא להמשיך את אוסלו?? ומי החליט על כך? מולדת? ומי החליט על בניית 150 ישובים ביש"ע? מולדת? ומי סיפח את הגולן? 3. הכי חשוב: אם שרון ממשיך את אוסלו ומולדת מתנגדת לכך, למה מולדת עדיין בממשלה? אה? מעוניין מאוד לשמוע תשובה ממישהו. 4. בעניין המדינה הפלשתינאית- פתח אשכול חדש. זה יקח שעות. בקיצור: כששרון מדבר על מדינה, הוא מתכוון למשהו שהפלשתינאים יוכלו לקרוא לו מדינה, אך יהיה מוגבל בצורה כזו כך שדה פקטו לא יהווה מדינה לפי הגדרה כלשהי. גם הותיקן זו מדינה... אני מוכן לתת לפלשתינאים "מדינה" כזו.

Charlie

New member
תיקון לדבריו של הבגיניסט

ראשית, תעשה לי ולך טובה ותחדל מהמנטרה הרגילה של "מי הקים כך וכך ישובים"? ומי החריב??? ומי שהרים למעשה את כל המפעל של ההתנחלויוץ ביש"ע הם בכלל אנשי הציונות הדתית שאינם נמנים ברובם על מצביעי הליכוד. מי סיפח את הגולן וי-ם? בתכל´ס עשתה זו ממשלת הליכוד אך מי הגיש את החוק וכנסת ועשה לו לובי? חה"כ גאולה כהן מהתחיה... שנית, מה שמציע אריאל שרון (וחברו בלב ובנפש שמעון פרס) הוא מדינה פלסטינית על 42% מהשטח לערך כהסדר ביניים! כלומר המשך תכנית הסלאמי של אש"פ. קודם הליכוד יתן חצי מהשטח על בסיס הסדר ביניים. אח"כ תעלה העבודה לשלטון ותעניק למחבלים את החצי השני בהסכם הקבע. לא יקום ולא יהיה!! אין לזה קשר למולדת, למפד"ל או לתחייה ז"ל! אינני רוצה לצטט משום שאיני זוכר את המשפט במדויק אבל בגין נהג לומר שאי אפשר לשרטט קו מלאכותי המבדיל בין א"י למדינת ישראל. קו זה גורלו אחד - להיעלם! כי א"י כולה לעם ישראל בלבד!

תיקון לדבריו של צ´רלי

בוא נלך בדרכו: מי שאחראי לכיבוש טול כרם זה לא הממשלה אלא החילים... מי שאחראי להפצצת הכור האטומי בעיראק זה לא הממשלה אלא הטיסים... מי שאחראי להעלאת הריבית הבנקאית זה לא נגיד בנק ישראל, אלא מנהל הסניף שלך בפתח תיקווה... אני חושב שההיגיון ברור.

Charlie

New member
אגב, בגיניסט

לא ראיתי תגובתך בנוגע לעניין המחסומים בדרך לבתי החולים. ראה שרשור אחר. נראה ששנינו טעינו בתחילה. הנושא כאוב ביותר.

למעלה