לבנות בנינו

לבנות בנינו ../images/Emo9.gif

אז ככה גלולות אסור בשום פנים ואופן. נגיד ויש חבר קבוע ... ומה לעשות, קונדום זה די מעצבן (ונניח ששניכם בריאים מבחינת מחלות כמו HIV וכאלה) מה עושים? מה אתן חושבות על התקן ה"מירנה"? הייתן שוקלות את זה
קאריני.

ma pitom

New member
יש סוג אחד של גלולה שמותר

אני לוקחת גלולה שנקראת פמולן (ושמעתי שעכשיו יצא עוד סוג בשם אחר) שיש בה רק הורמון אחד וזאת הגלולה היחידה שמותר לחולי לופוס. תשאלי גיניקולוג ואת הרופא שלך. אני לוקחת אותה מזה 4 שנים והיא אחלה (בד"כ לוקחות אותה נשים אחרי הריון שמניקות). יש לה קצת חסרונות (המחזור לא סדיר ולעיתים יש דימומים ) אבל מתרגלים. בקיצור יש פתרון

ל3

New member
לא מדיוק

גם אני חשבתי שלחולת לופוס אסור גלולות בתכלית האיסור אך זה לא בדיוק כך. לפני כמה חודשים היה לי בעיה קשה בווסת - לא קבלתי 4 חודשים מחזור ואחר כך היו לי דימומים קשים מאוד של חודש ושבועיים שהובילו אותי למצב בו אני נמצאת היום עם הוונופר. לא רצו לתת לי גלולות אך בשבל מסוים לא הייתי ברירה ולקחתי פעמיים ביום גלולה למשך שבוע כדי לעצור את הדימום הכבד. אם אין בעיה של קרשיות יתר אין שום מניעה למתן גלולות וזה דברי הראומטולוג שלי לא המצאה שלי. כמובן שצריך להיות בפיקוח מתמיד ולעכוב אחר בדיקות הדם לקרישיות יתר

בקשר לגלולות....

לי אין בעיה עם הקרישיות ואסרו עלי ליטול גלולות... בהתלקחות הראשונה שלי, כשבדיקות הדם העידו על חשד ללופוס (הראו נוכחות נוגדנים), ההתלבטות הייתה האם אכן מדובר במחלה או ב- drug induced lupus שאולי נובע מנטילת גלולות למניעת הריון...

נו שירי....

ידוע שיש לי קרישיות יתר. מה עושים? גלולות אסור. התקן
מישהו? משהו? דובדבניל עזרי לי

gaia20

New member
איזה מעצבן....

כבר שנים שאני מנדנדת לרופאה שלי בקשר לגלולות... שואלת...חוקרת...והיא תמיד נותנת לי את אותה תשובה- אסור לך ועכשיו אני רואה שיש גלולה שמתאימה לחולי לופוס... שאלה בקשר לגלולה- מה זאת אומרת לעיתים יש דימומים? אני שואלת כי לפני חודשיים היה לי מחזור מאוד קשה שגרר אחריו המוגלובין 6 וקצת וקבלתי עונש על התנהגות לא נאותה של הגוף- שתי מנות דם. תגדירי "דימומים" שאני אדע בדיוק על מה מדובר? מתי הם מגיעים? באיזו כמות? האם יש סיכון לפוריות בנטילת הגלולות?

ל3

New member
הי הדרי

איך אצלי היו דימומים כבדים? קודם כל התקופה- הם נמשכו חודש ושבועיים בדיוק וכשאני אומרת חודש ושבועיים הכוונה לתקופה שבה הדימומים היו אותו הדבר בלי שום סמני החלשות. אני דממתי בצורה כבדה שזה אמר גושים שלמים וקרשי דם עבים שיצאו החצוה ( סליחה על התיאור המרנין) וממש הייתה הרגשה כאילו כל רירית הרחם נוזלת לה. בחיים שלי לא היה לי דבר כזה זה היה מפחיד רצח. גם אני שלמתי על כך במנות ונפור טובות אבל טפו טפו הברזל בסמני התאוששות. מה שמדאיג אותי ששוב כבר חודשיים שאני לא מקבלת והצרה ההיא באה אחרי 4 חודשי איחור ואני מתה מפחד לחזור שוב לאותו הסיוט.

gaia20

New member
לא, לא התכוונתי לדימומי מחזור

היא הסבירה שמי שנוטל את הגלולה, צפוי למחזור לא סדיר ומידי פעם דימומים(שלא קשורים למחזור, כך הבנתי), והשאלה שלי היתה- אלו דימומים אלו?(דימום כבד...סתם כמה טיפות...) מתי הם מגיעים...באיזו כמות? על הדימומים שהיו לך אני כבר יודעת, ספרת פה כבר על המחזור המשיגנע שלך, ואני מקווה שזה לא יחזור על עצמו אם זה מעודד אותך- אצלי, אחרי השיגעון שנפל על המחזור שלי לפני חודשיים- שני המחזורים האחרונים, לא רק שהגיעו די בזמן, אלא היו קלים בצורה מחשידה מאוד

בקשר להתקן "מירנה"...

הבנתי שהוא מיועד רק לנשים אחרי לידה, כך שאני לא חושבת שהוא רלבנטי מבחינתך.

אור 013

New member
גלולות

היי בנות הרופאה המטפלת בלופוס שלי חזרה ממש לאחרונה מכנס באנגליה בו נאמר כי מרבית המחקרים החדשים מוכיחים כי הגלולות אינן מזיקות לחולות הלופוס וכי אין כל מניעה ליטול אותן . שמעתי גם מרופא נשים את אותם הדברים . אולי נטילת הגלולות , בתנאי שאינן מזיקות לנו , תשפר את איכות החיים . אור

adigi15

New member
מחזור

אני לא יודעת מה אתכן, אבל מיום שחליתי בלופוס, אני לא מקבלת מחזור....

ma pitom

New member
אני בשנה הראשונה לא קיבלתי

אבל זה היה בגלל שקיבלתי סטרואידים. בכל מקרה אח"כ זה חזר באופן סדיק ונורמלי . כשהתחלתי לקחת גלולות דווקא השתבש המחזור כי הפמולן עושה קצת בלאגן במחזור או שפשוט יש לי דימומים מדי כמה זמן. בכל מקרה לא נראה לי שאי הופעת המחזור קשור ללופוס אולי זה קשור לתרופה מסוימת שאת נוטלת

adigi15

New member
אז זהו ש...

זה כבר 6 שנים ככה...ואין פתרון! ו...לפני זה קבלתי אבל לא סדיר.

gaia20

New member
../images/Emo2.gif 6 שנים בלי מחזור?

ומה לגניקולוגים יש להגיד על זה? מי קבע שזה נובע מהלופוס?

Fire Wolf

New member
התקן- בנות זה חשוב!!!!!../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

טוב ממה שידוע לי על מחקרים שאני עשיתי על השפעות הורמונים סינטטים (גלולות) על חולות של מחלות אוטואימוניות (סמינריון שעשיתי -מי שרוצה העתק יש באנגלית) הסיפור לא הכי חיובי. מה שהראמוטולוגים אומרים הוא לא בולשיט, באמת לא רצוי לקחת גלולות והם יכולים מאד לעודד התפרצות (לא בהכרח בכולן כי כולנו שונות). אני אישית לא מסתכנת - נשואה ומשתמשת בקונדומים. ההתקן הוא התקן מפלסטיק שמורכב בתוך הנרתיק והוא מפריש מקומית את ההורמון פרוגסטרון (מה שיש בגלולות פמולן) מה שטוב בו שזה מקומי ואינו משפיע על כלל מערכות הגוף כי אינו צריך לעבור ספיגה בעיכול ולהיות בדם. העובדה הוא שהוא מיועד לנשים אחרי לידה בלבד! הסיכון לנשים שלא הרו הוא העובדה שההתקן- היות והרחם לא עבר הריון, לא מקבל את זה הכי טוב ואחרי סיום השימוש בהתקן יכולים להווצר בעיות בכניסה והחזקת הריון. בקיצר זה יכול לפגוע בהריונות עתידיים. לכן אני לא משתמשת כי אני רוצה ילדים וגם בעלי אז הוא מבין ומשתמש בקונדומים כי הוא לא רוצה לסכן את הבריאות שלי או את הסיכוי שלנו להביא ילדים. שהוא כבר די ירוד כי קיבלתי כול כך הרבה טיפולים של ציטוקסאן....חחחחחחחח כמה אירוני.... בכול מקרה שימו לב בנות זה חשוב! אל תסכנו את הרחם שלכן! דונה

דונה תודה ../images/Emo9.gif

אבל לפעמים זה לא קצת מרגיז לשמוע "אני שונא קונדום"
תכלס, מי לא רוצה להרגיש איך זה לקיים יחסי מין בלי קונדום

ma pitom

New member
לא הבנתי עדין

למה אתן לא משתמשות בפמולן? הן גלולות ממש בסדר קצת משבשות את המחזור אבל בקושי יש תופעות לוואי ואז אין צורך בהתקן או קונדומים. מה ההתעקשות על התקן?

gaia20

New member
אני לא יודעת איך זה אצל אחרות, אבל

לי גם ככה יש בעיות של דימומים מאוד חזקים במחזור, הנחמה היחידה שלי, היא שהוא לפחות סדיר....אולי זה ככה גם אצל אחרות והן רק בודקות אופציות אחרות. עוד שאלה בקשר לגלולה הזאת- האם ברגע שמפסיקים ליטול אותה, הכל חוזר לקדמותו? מזחור סדיר, אין דימומים בין לבין מחזור?

gaia20

New member
ואני לא יודעת אם ראית

אבל שאלתי אותך שאלה נוספת (איזה קרציה אני) למעלה... אני אשמח אם תסתכלי שוב ותעני לשאלה

למעלה