הרי הפחד העיקרי בגלולות רגילות, הוא הווצרות של קרישי דם בגלל ששני ההורמונים מעורבים אם הבנתי נכון (תקראי על זה גם את ברשת יש על זה המון מידע) בגלל שהגלולה מורכבת רק מהורמון אחד- אז אין חשש לקרישיות.
אבל נראה לי הכי חכם להתייעץ עם גיניקולוג. בכל מקרה גם למי שיש דימומים קשים זה לא קשור כי המחזור משתבש בד"כ כשמתחילים לקחת פמולן לפעמים הוא לא מופיע מספר חודשים אבל ע זה מסתדרים. לי בהתחלה חצי שנה היו דימומים (הגינקולוג אמר שלוקח לגוף זמן להתרגל). אני כבר השתלמתי עם השיבושים במחזור זה נראה לי עדיף על קונדומים.
הכוונה היא חצי שנה של דימומים מדי פעם. לא כל יום . זה קצת מעצבן אבל אחרי חצי שנה זה הסתדר ועדין לדעתי עדיף קצת סבל של חצי שנה מאשר להשתמש בקונדומים מה גם שזה לא דימומים של מחזור אלא טיפטופים.
אני הייתי אצל 3 גיניקולים בכירים ורופאה שכולם שפה אחד המליצו לי על פמולן. יתרה מכך הגיניקולגים אמרו לי שהרבה פעמים נותנים אותה לנשים שלא הסתדרו עם גלולות אחרות (תופעות לוואי וכו') ולנשים אחרי הריון. לא נראה לי שהיו נותנים אותה כ"כ הרבה רופאים אם היא כה מזיקה. אני בכל מקרה מאוד מרוצה ממנה.
אני גם חולת לופוס-אנטי קואגולנט ובנתיים קוראת סמויה בפורום
. אני שמתי את ההתקן, הרופאת נשים שלי קנתה לי התקן מיוחד שנועל לנשים שעוד לא ילדו!!!! ההחדרה עצמה היתה כואבת - עניין של שניות. ואח"כ זה חיים ללא דאגות (בקשר להריונות כמובן). פעם בחצי שנה עושים בדיקת אולטרסאונד לראות שהוא יושב במקום. בעקרון אם אין לך תסמינים של דלקת באגן (= כאבים) בזמן שיש לך את ההתקן אז אין בעיה. וגם אם יש דלקת, רק אם לא מטפלים אז יש סכנה לעקרות - don't worry. שלך בילבוש
אין לי מושג מאיפה היא הביאה את ההתקן אבל יש לי את האחריות
שלו בבית, אני אסתכל מה שם החברה כשאני אחזור מהעבודה. מבחינת הטיפול בדלקת אותי זה לא הדאיג משום שאני לא לוקחת סטרואידים, אלא רק קומאדין. כדאי לשאול את רופא/ת הנשים. מתוקה, שיהייה גם לך יום נפלא. דרך אגב, התאריך שמצויין למטה זהו תאריך החתונה העתידי
והציטוט הוא מהשיר שלנו "are u ready for love" של אלטון ג'ון.