יופי שהלכת לבקר
לפני שאכתוב כמה מילים על החוויה שלך, אתייחס לפן הרפואי.
חולי סרטן יכולים להיראות בתקופה מסויימת רע מאוד ועדיין להחלים או לשפר את המצב. זה לא חייב להיות סופני כשמרזים או מקיאים מטיפולים או כואבים.
רוב החולים מאבדים משקל ניכר וכשמחלימים מעלים אותו.
לא רק השלב של הסרטן משנה. ישנם הרבה מאוד גורמים, חלקם אפילו לא ידועים לרופאים.
יופי שהלכת לראותה. ביחוד בשעות הבוקר כשנמצאים לבד כי כולם בעבודה או במסגרת כזו או אחרת.
בעלה ודאי חייב לפרנס את כל המשפחה כעת, כשהיא לא עובדת. למחלה הזו יש הרבה הוצאות. לכן אין לשפוט או לבקר את המצב בו היא נמצאת.
יתכן שבעלה אינו מקדיש לה מספיק תשומת לב. זה לא אומר שום דבר על הקשר ביניהם. הוא מקדיש לה זמן כפי יכולתו הנפשית והפיסית.
הוא חייב לשמור על כוחותיו הוא כדי לפרנס, לתמוך בה ובילדים ולהתמודד עם כל הבירוקרטיות והטיפולים. אני לא מאחלת לאיש להבין את המורכבות של המחלה וכל מה שהיא דורשת כדי שהבן אדם ימשיך להתקיים. יש כל כך הרבה דברים לעשות, לטפל בהם, לחקור, לדרוש. זה אינסופי!!! ונשמע שבעלה מתמודד עם זה די לבד וגם מפרנס. זה עצום!
אינני יודעת בני כמה ילדיה. ודאי גם הם עסוקים בהישרדות במצב הזה ונאחזים במה שהם יכולים כדי להישאר בשפיות ולכאוב כמה שפחות את המצב.
לעולם אל תשפטי בן אדם, אפילו אם היית במצבו כיוון שהנעליים שלו הם לא הנעליים שלך. איש איש ונעליו.
את עשית מעשה ענק שבאת לבקר, ביחוד בשעות של הלבד!
לגבי עזרה בבית:
חולי סרטן שאינם בפנסיה מקבלים מה שנקרא שר"מ (שירותים מיוחדים) מביטוח לאומי. בכסף הזה העסקנו מנקה פלוס עוד אישה שהגיעה 3 ימים בשבוע לבשל, לעשות כביסה, להיות עם אבא, במשך שעות היום. היו ימים שלא עבדתי והייתי איתו כל היום והיו ימים שהיה לבד. קשה מאוד ללכת לעבודה בידיעה שאדם אהוב יושב לבד וסובל, אבל גם אין ממש ברירה. חייבים לשלם שכר דירה וכו'. באותו זמן אבא שלי לא רצה מטפל צמוד. אחר כך, כשנפרד מבת זוגו לקחנו מטפל זר שהיה מדהים וחי עם אבי בחודשיו האחרונים. חיפשתי במשך 3 שבועות. לא היה קל למצוא מישהו אמין, טוב לב ונעים שגם מתאים לאופי של אבא שלי. גם כשהיה מטפל הייתי שם רוב הזמן כי היה צריך לטפל בכל הבירוקרטיה, להשיג ציוד ותרופות, לקחת את אבא לבי"ח, לרופא וכו' אבל זו היתה עזרה עצומה. זה ממש הציל אותנו. אבא שלי כל הזמן קרא למטפל שלו "אוצר". וזה אחרי שהוא כל כך פחד מזה, מלהישאר עם מטפל זר... מבחינתי המטפל הזה היה מתנה מלמעלה. בחיים לא אשכח אותו. עד היום אנחנו בקשר (שנה וחצי אחרי) והוא היה איתנו בסה"כ חודשיים וחצי.
מחזיקה אצבעות לחברתך שתעבור את התקופה הזו, שתתחזק. רפואה שלמה