לבקש ממנו סליחה?

קאלרז

New member
לבקש ממנו סליחה?

שמעתי לא מזמן שיר של ברברה סטרייסנד, והיא אומרת שם על ההתאהבות החולנית שלה: It's a right I defend Over and over again ואני מזדהה. היה איזה אחד. הוא היה הראשון שממש שכבתי איתו בלי לסבול, ובשבוע הראשון היה מדהים כי לא שמתי לב לסימנים המטרימים. הוא לא רצה משהו רציני, לפחות לא ממני, אלא רק קשר פיזי לא מחייב. רק אחרי חודש הצלחתי להוציא את האמירה הזו ממנו. אני לא בחורה אטרקטיבית למראה והתקרית הזו פגעה מאוד בביטחון העצמי שלי. לזכותו ייאמר שראו כמה הוא הרגיש אשם על זה. אני כבר הייתי מאוהבת בו עד מעל לראש - הוא מאוד כריזמטי והמשכתי לשכב איתו פה ושם. חשבתי שאולי ייקשר אליי, אבל היחס שלו אליי רק הידרדר. פיתחנו חוג חברתי משותף. זה נמשך חצי שנה. באיזשהו שלב נשברתי נפשית. ראיתי אותו מתחיל ומפלרטט עם אחרות, בו בזמן שהוא מעליב אותי בהערות ציניות שנראו לו מאוד משעשעות. רוב הנשים שנתקלות בנבלה כזה יכולות לקום וללכת. אני לא - במסגרת היחסים בינינו גיבשנו חברים משותפים, ובמקצוע שלנו אין לי שום ספק שייצא לי להיתקל בו על ימין ועל שמאל. השבוע יזמתי מצידי סכסוך קשה איתו. אמרתי דברים מאוד מכוערים שהוא לא יסלח לי עליהם בקלות אם בכלל. את כל הכעסים שהצטברו בפנים ולא הוצאתי כי פחדתי לאבד אותו - ירקתי בפניו. עכשיו אני מתחרטת - בגלל החברים המשותפים, בגלל העבודה, בגלל שעדיין יש לי רגשות אליו. ועצוב לי. עצוב לי מאוד. אני לא יודעת אם מה שעשיתי יעזור בכלל להתגבר עליו. אולי יחמיר את המצב אפילו. אם אתנצל על מה שאמרתי לו אצא סמרטוט עוד יותר ממה שהוא עשה ממני, ואם לא אתנצל היחסים העכורים איתו ייצרו מצב לא נעים. הלוואי ותוכלו לעזור לי, ולו במקצת. מה לעשות. איך יוצאים מזה, לעזאזל. אני לא מתחילה אפילו לראות את האור.

Betterfly

New member
קודם כל ../images/Emo24.gif

שנית, נחכה לעצות טובות משלי, אבל לדעתי- אל לך להצטער על "יחסי עבודה עכורים" או על פגיעה במעגל החברים. האם לסבול מצב שהוא משפיל אותך פעם אחר פעם הוא יותר טוב? אז כבר עדיף אחרת. גם ממצב של פיצוץ, את יכולה לתת לעניינים להירגע מעצמם והעיקר- לא להתרגש ולא לחשוש שמא החברים יתרחקו ממך או העבודה תיפגע, כי קרו מקרים מעולם ואין שום סיבה שפיצוץ עם אדם אחד יגרום לכזו תגובת שרשרת או אנטגוניזם מצד אנשים אחרים. כולנו אנשים בוגרים. לדעתי, תהיי שקטה ואל תחששי, תמשיכי בחייך כרגיל, מי שיפנה לך עורף כי הוא גרם לכך לא היה מלכתחילה חבר או רוצה בטובתך. תשתדלי לשמור על יחסים קונקרטיים עם כל הסביבה הטעונה הזו. בקשר לרגשות, זה כבר סיפור אחר... הרבה עבודה עצמית, כמו שכולן פה מנסות לעשות, והעיקר- לוותר עליו... כי הוא עושה לך רק רע.

Betterfly

New member
אגב

למה לעזאזל את זו שצריכה להתנצל בפניו? אם כבר, בואי נדבר על זה שהוא חייב לך סליחות רבות (בצורה מטאפורית, כי אין מילים שיכולות להמיר יחס רע ומשפיל לאורך זמן).

קאלרז

New member
כי אני זו ש"צריכה" אותו.

כי הטלפונים שלו פעם בשבוע מחזיקים אותי בחיים. הם נקודת האור היחידה בחיים שלי. חוץ מזה הכל זבל. שום דבר אחר לא עושה לי טוב.

Betterfly

New member
אם זה מנחם אותך

לא המצאת את הגלגל... אני למשל בדיוק באותו מצב, כך שלפחות תדעי שיש עוד אנשים שמתמודדים בדיוק עם אותם דברים ומה שנקרא, shit happens. בגדול, כולנו עובדים פה על חיזוק ההערכה העצמית שלנו, להגיע לנקודה שזה מגיע מבפנים ולא נשען על דברים חיצוניים ובמיוחד לא על מערכת יחסים הרסנית ובן זוג אטום ואגואיסט. בשלב ראשון, תתני לזמן לעבור ותראי שאת בחיים גם בלי הטלפונים (אגב, הוא היה יוזם? את יוזמת?). תתני לעצמך גם לחוות את הכאב, מותר לכאוב- ציפיות שלא מתממשות, הרגשה של מבוי סתום וכו'. משם אפשר יהיה לאט לאט לעלות.

קאלרז

New member
הרבה פעמים הוא יזם את הטלפונים.

זה היה בערך פיפטי-פיפטי. רק כשהוא יזם הייתי מאושרת. לפעמים הוא יזם אותם בשביל סקס, בשביל עזרה קטנטנה בלימודים, סתם בשביל לספר לי אנקדוטה מצחיקה. בעיניו זה היה קליל הרבה יותר ממה שזה היה בעיניי. אפשר בכלל לבנות הערכה עצמית? זה לא שהייתה לי הערכה עצמית לפני שהכרתי אותו. היחסים איתו בנו לי קצת מזה. מות היחסים איתו ריסק אותי לרמות של חוסר תפקוד. אולי אני צריכה לחפש מישהו אחר וככה לצאת מזה?

Betterfly

New member
המממ... ../images/Emo4.gif

כמו שאני רואה את זה, לשקם את הדפוס ההרסני, שרק הוא יכול להביא לך אושר ושאת צריכה לקבל את כל התנאים במערכת היחסים ביניכם (זה שאת לא יכולה להגיד לו מה חונק אותך מבפנים, זה שהוא לא באמת באמת רוצה יחסי קרבה אלא רק יחסים קלילים וכו'), עם מישהו אחר, לא יתרום לך שום דבר אלא רק יחמיר את המצב. את צריכה לבנות הערכה עצמית לבד. אני קוראת ספר על הערכה עצמית כרגע, מוכנה לחלוק תובנות.
(יענו, להעתיק קטעים מהספר תוך עצימת עיניים והיתממות לגבי זכויות יוצרים
)

קאלרז

New member
איך נקרא הספר?

אם צריך אני אשקיע את הכסף. בטח יותר זול מהמטפלים השרלטנים שראיתי (כולל אחת שלא שמעה מעודה על סילביה פלאת'. לא שהיא לא קראה את פעמון הזכוכית, היא אפילו לא שמעה על זה).

Betterfly

New member
הספר נקרא "הערכה עצמית"

של נתנאל ברנדן. שלפתי אותו היום ממדף הפסיכולוגיה בחנות ספרים בלי שום המלצה מכוונת, כך שאני עוד לא יודעת מה טיבו (אני בעמוד 25 ככה...) אז קשה לי להמליץ עליו.

מישהו אחר...

אני יודעת שורדה רזיאל היתה צועקת עכשיו כן, כן, כן.... אני רוצה לברר משהו עליך לפני כן... האם היחס הזה הקליל אלייך למרות שאת רוצה יותר - מוכר לך מיחסים אחרים? האם התחושה שגברים משתמשים בך בעצם - מוכרת לך ממקומות אחרים? האם זה שכיח אצלך להתנחם על אובדן אחד בפיצוי בדמות "אחרים"? אחרי שתעני לי על שאלותיי, אוכל לדעת יותר טוב איזה קולות עידוד לתת לך מהיציע..

קאלרז

New member
לא היו אחרים לפניו.

לפניו היו בעיקר התאהבויות חד צדדיות שלא התממשו, וליל שיכרות אחד שנגמר במיטה לחרטת שני הצדדים.

אז מהיכן באה תחושת ההתמכרות?

את מתאבלת על היחסים הראשונים בעלי המשמעות שלך . מה כאן אובססיבי לדעתך?

קאלרז

New member
לא יודעת, זה מה שכולם אומרים לי.

והיחסים האלו היו משמעותיים עבורי וחסרי משמעות עבורו. עזבתי מקום עבודה טוב בהחלט בגללו, ברגע שקיבלתי הצעה אחרת. עברתי דירה. החלפתי מסלול לימודים. אפשר לומר שהייתי דיי קיצונית. אני מתאבלת חצי שנה על יחסים של חודש ומסרבת להתנתק.

קאלרז

New member
קל להגיד שמי שינטוש אותי

הוא בעצם לא חבר אמיתי, אבל אני לא לגמרי מסכימה עם זה. אנשים עצובים ודיכאוניים הם אף פעם לא מלכי הכיתה. כשאני במצב קשה אני צריכה מישהו להישען עליו, ואני במצב קשה 24 שעות, אז לא קל להיות איתי. הוא אדם עליז, מצחיק, כייפי, כריזמטי, סוחף. לדעתי, אם החברים שלנו יארגנו מפגש כלשהו, יזמינו אותו ולא אותי. אני פשוט יודעת את זה. וזה לא שהם לא חברים שלי. אני מבינה אותם. מאוד קל גם לומר "צאי מזה". זה בעצם הדבר היחיד שאני שומעת מאז שחתכתי ממנו. רק אלוהים יודעת כמה דמעות שפכתי עליו, כמה פעמים ישבתי עם עיניים נפוחות ואדומות ושמעתי מוזיקה עצובה, ריחמתי על עצמי, אמרתי לעצמי שזה לא משנה אם מישהו אחר יאהב אותי אי פעם כי אני לא רוצה אף אחד אחר מלבדו. ואיזה אושר תקף אותי בכל פעם שהוא התקשר. זה הדבר היחיד שהחזיק אותי, רגעי האושר הבודדים האלו. ומה נשאר לי עכשיו? מה יחליף אותם? קל לומר לי להתגבר עליו. תגידו לי איך. רק תגידו איך. בבקשה.

Betterfly

New member
חלילה וחס

טפו טפו טפו חס ושלום שאני אגיד- "צאי מזה"! לדעתי זה אחד המשפטים הכי נוראיים שאפשר לומר למישהו במצב מעורער ולהפתעתי היה כתוב בדיוק בחוברת של קופ"ח כללית על דיכאון- "לעולם אל תאמר לאדם מדוכא- אסוף עצמך בידיים וצא מזה". כוונתי היחידה היתה שכדי להתמודד עם הסביבה את צריכה אורך רוח ומידה של מינימליזם בהתנהגות.. הכוונה- לשמור איתם על יחסים קונקרטיים- פשוט לא לתת לפיצוץ שהיה ביניכם לתפוח למימדי הר ולהפוך ל- issue גם ביחסים עם הסביבה. זה אומר... להיות חביבה במידה הרצויה, לתקשר כאילו לא קרה כלום (כי באמת, לפיצוץ ביניכם אין שום נגיעה ליחסים שלך עם אנשים אחרים), לשרוד את היום. לגבי אותם אנשים- האם זה חשוב לך להיות חלק מהקליקה החברתית הזו? איך הם מתייחסים אלייך מלבד הזמנות לבילויים מחוץ לעבודה? אני דווקא הייתי מעדיפה להתמקד כרגע באנשים שלא מקשרים בין שניכם והם חברים אמיתיים שלך בלי שום קשר ישיר אליו. חמודה, מכירה את ההרגשה יותר מדי טוב- עוד אין לי עצות של 1,2,3 מה עושים וקליק- איך יוצאים מזה (אם היו- היינו מתעשרות מכתיבת הספר ואח"כ מסיבוב ההרצאות העולמי, והייתי היום מאושרת כמובן). אנחנו עובדים כרגע במשותף אז בואי תצטרפי.
כמו שרשמו פה (נורית)- זה ייקח זמן (וכוחות) אז להתאזר בסבלנות.

קאלרז

New member
ד"א

את כותבת מוכשרת, את יודעת? זה המקצוע שלך במקרה? חשוב לי להיות חלק מהקליקה הזו, כן. החיים שלי נקשרו בשלו באופן שקשה מאוד להתנתק. כתבתי כאן שגם העבודה שלי מונעת ממנו להתנתק ממנו - גם לעבודה שלי הוא אחראי. וזה מקצוע עם תחום מצומצם. יאללה, אז את באה לכתוב את הספר?

Betterfly

New member
תודה ../images/Emo3.gif

זה ממש לא התחום שלי (אני כרגע עושה תואר שני בתחום מדעי), אבל כמו כל אדם שלישי שתעצרי במקרה ברחוב, גם לי יש חלומות מודחקים להיות עיתונאית/ סופרת
. מה שרשמת עכשיו גורם לי לחשוב- האם את רוצה להיות חלק מהקליקה הזו כי הוא נמצא שם?... ובאופן כללי, האם את מרגישה את עצמך נאחזת בכל מה שמקשר ביניכם, כולל העבודה? אגב, לגבי העבודה- את יודעת מה אומרים- תודה שהביאתני עד הלום, לא הייתי עושה זאת בלעדיך, תודה ושלום. את לא צריכה להרגיש מחוייבות רגשית כלפיו כי הוא עזר לך במציאת העבודה שאת כרגע מתפקדת בה בזכות עצמך וכישורייך. אני זזתי לחברה, שיהיה... ערב טוב לכולן ושישי שמח, בתקווה.
אני אולי אהיה פה מאוחר יותר הלילה.

קודם כל - אלוהים הוא לא אישה לדעתי

אף ישות נשית לא היתה מרשה כזאת אווירה נצלנית, היררכית , משמידה ומכאיבה בעולם. אז רק ככה סתם, האני מאמין הקטן שלי. לו הישות האלוהית היתה נשית היא בוודאי היתה דואגת למשהו אחר בעולם.... אין לי פטנט רשום על התגברות. יש לי להציע רק דרך ארוכה, אפורה, קשה ומתסכלת ליצור עם עצמך מערכת יחסים של הערכה , כבוד, והאזנה לצרכים שלך. מנסיוני, כי ניסתי קודם כל על עצמי, ככל שאלה גדלים, גדלה גם האמונה שלך שאת ראויה לאהבה. ונדמה לי שאת מדברת על זה שאי אפשר באמת לאהוב אותך... מה שבולט נורא לעיני זה איך שאת ממש מבינה את מי שלא אוהב אותך: את אומרת שאת לא אטרקטיבית, שקשה להיות איתך, שאת תלותית, שאת לא כייפית.... ממש לברוח ממך... אז ? קאלרז...מה את בעצם אומרת על עצמך? יש לי תחושה שזאת התחושה הכי הכי עתיקה במערכת הרגשית שלך...אני טועה?

למעלה