לגבי ביטוח מיילדות הבית

הלילית את צודקת כשלמיילדת אין

ביטוח ברור שאין טעם לתבוע אותה. לאיזו אישה עם הכנסה ממוצעת יש כסף מכיסה הפרטי לשלם במקרה של רשלנות ופגיעה בילוד? לכן כשאומרים לי "הבעיה היא של המיילדת ולא של היולדת" אני לא יכולה לקבל את הטיעון הזה בדיוק מהסיבה שציינת. לגבי סינון מוקדם של נשים שחושבות מראש על האופציה לתבוע, למרות שקשה לדעת מי תרצה לתבוע מראש, אזי מספיקה החתמה על טופס הפותר מכל אחריות וכבר סיננת. בכל אופן, לתבוע בשל רשלנות תמיד יש טעם. איש מקצוע צריך לעמוד מאחורי המעשים שלו ולא משנה כמה הוא סימפטי, נחמד וכוונותיו טובות.
 
רגע

אם יש לידת בזק שאשה לא הצליחה להגיע לבי"ח והילד נפגע. אי אפשר לתבוע את ביטוח לאומי??? לא נראה לי. לגבי מילדות הבית זה נכון שאין ביטוח שחל עליהן במידה ואת רוצה לתבוע אותן. זה עוד משהו שאת צריכה לשאול את עצמך. מה מידת האחריות שאת מוכנה לקחת על הלידה שלך. ומה הקריטריונים שלך ללידת בית. חוץ מזה הן עכשיו מיילדות בזוגות (כלומר שתי מיילדות או מיילדת ודולה) כדי למנוע מצבים של להיות לבד בעת סכנה.
 

אום נטע

New member
גם להוכיח רשלנות רפואית בבי"ח זה

לא עניין של מה בכך. בארה"ב הופסקו הביטוחים של רשלנות רפואית למיילדות בית לפני כשנתיים. החלטנו בכל זאת ללכת על לידת בית ובחרנו צוות של שתי מיילדות מאוד מאוד מנוסות שברקורד שלהן אלפי לידות בית ואף לא אובדן אחד (כן היו העברות לבי"ח במקרים שהצריכו זאת). מן הסתם מיילדות יחששו יותר לקחת על עצמן לידות פחות 'סטנדרטיות' (נגיד, תאומים).
 

אם פי 3

New member
לא מדובר על ביטוח לאומי

תביעה מול ביטוח לאומי במקרה של נכות/פגיעה את יכולה להגיש בכל מקרה, והילד זכאי בכל מקרה (שהוכחה נכות) בזכות היותו אזרח המדינה. הבעיה היא שאלו סכומים קטנים יחסית, ואם ניתן להוכיח שמישהו אשם - ולתבוע את הביטוח שלו, זה יכול מאד להקל. אישית, לא הצטרכתי להתמודד ממש עם השאלה, כי כשילדתי עדיין היה ביטוח. יחד עם זאת, אני חושבת שבמקרה של לידות בית, כשחוסר הביטוח הוא לא תוצאה של מיילדת לא אחראית, אלא של הפסקת-ביטוח עקרונית ללידות בית (והמשך, אם בכלל (לא יודעת מה המצב) רק בתנאים בלתי-סבירים), כשאין בעצם אפשרות ללדת בבית עם ביטוח (שאין ספק שזה מצב עדיף), והבחירה היא בין לידת בי"ח עם ביטוח או לידת בית בלי - הבחירה שלי (התיאורטית, כאמור), היא לקחת פחות סיכונים שהבן שלי יפגע, ויהיה צורך בביטוח, ולא ללכת למקום שבו יש יותר סבירות שיפגע - ויותר סבירות לביטוח. מעדיפה רפואה מונעת... כלומר - מבחינתי, בשורה התחתונה, זה לא שינה את הבחירה בלידת בית. למרות, שאילו ניתן היה להמשיך בביטוח, גם במחיר גבוה יותר (אבל ללא המגבלות המוגזמות שרוצים לדרוש), זה היה נראה לי חשוב. זו חלק ממלחמת ההממסד בלידות הבית. זה אמנם בעייתי למי שנתקעת באמצע, אבל השאלה היא מה הברירה? לוותר על הכל? ללכת לבי"ח (אם לידות שאמנם לרוב לא דורשות הפעלת ביטוח, אבל כל כך רבות מהן דורשות שיקום פיסי ונפשי - רק לקרוא את סיפורי הלידה, ובמיוחד אלו שכבר יש בהן פרספקטיבה של קצת זמן).
 
אם פי מסכימה איתך לגמרי שזו חלק

ממלחמת הממסד בלידות הבית וזה מקומם אותי מאוד. כמו בהרבה תחומים נוספים בכל הקשור ללידות בית הדברים הולכים עקום לגמרי בגלל פוליטיקה ואינטרסים צרים. לא שמעת אותי אומרת "אין ביטוח אז זהו אין לידת בית" כי זו לא המסקנה אליה הגעתי כרגע. אבל אולי יש בכל זאת ברירות נוספות? אולי אם מיילדות בית במספר ארצות בעולם תתאגדנה ותהפוכנה בכך את ההתקשרות עימן לכדאית יותר עבור חברת ביטוח (שאולי גם תגלה יותר אהדה לנושא לידות הבית) אז זו אחת מהאפשרויות? אני אישית מוכנה לשלם יותר לשם כך, דווקא מתוך הרצון שלי לתמוך בנושא וההערכתי העצומה לעוסקות בתחום. אבל, את לא חושבת שנקדם יותר את התחום אם נלחץ על המיילדות (כלקוחות שעם כל הכבוד צריכות גם לחשוב על עצמן ולא רק על ספקיות השירות) שתמצאנה פתרונות נוספים ויצירתיים מאשר אם נגיד "אה אין ביטוח? אוקי. בסדר. אז נלד בבית בלי ביטוח". ב"הפוך על הפוך" לדעתי דווקא אי-ויתור בנושא הזה יתרום הרבה יותר לעניין כולו מאשר לומר "מה אפשר לעשות זה לא אשמתן זה הממסד והן חסרות אונים". הן לא הגיעו למקום שהן הגיעו אליו היום מתוך היותן חסרות אונים. אז אולי תזכורת "קטנה" בעניין זה מצידנו הלקוחות לא תזיק להן. אני מאלו שכשהדלת סגורה נכנסת מהחלון ומהגג ולא יושבת בוכה מול הדלת (וגם אם כן, אז לפחות אחרי זה אני מנגבת את הדמעות ואז מחפשת דרך אחרת להיכנס...). ואני חושבת שרק ככה אפשר יהיה לקדם את הדברים למקום שאני אישית הייתי רוצה לראות של אפשרות בחירה לכולן בכל הקשור ללידה בבית / מרכזי לידה / בית חולים. כל אישה ומה שמתאים לה. ואגב, כפי שיש הרבה אסונות בבית חולים ונשים ממשיכות ללדת שם (למשל מקרי מוות של נשים/ילודים שנפוצים יותר בבתי חולים מאשר בלידות בית בהריונות בסיכון נמוך) , כך גם אם היו יותר אסונות בלידת בית זה עדיין לא היה פוסל מבחינתי את העניין. כי אני באמת מקבלת את זה שהיכן שעושים גם טועים ושכולנו בסופו של דבר בני-אדם. אבל ההבנה הזאת שלי בדבר אנושיותם של כל המעורבים בדבר אינה אומרת שאני מוכנה לעודד מצב בו איש מקצוע (ולא משנה כרגע באיזה תחום) לא ייקח בעצמו אחריות כלפי מטופליו ולקוחותיו בדמות ביטוח שאמור למזער נזקים אם חלילה וקורה אסון. אם רוצים שוויון הוא מגיע גם עם חובות ולא רק עם זכויות. זאת דעתי. וכמו שלא יעלה על הדעת שבתי חולים יפעלו ללא רשיון / ביטוח אז זה לא הגיוני בעיני שמיילדות הרוצות להשתוות למעמדם (בכל המובנים: זכויות שונות, מקצועית, הכרה וכד') תפעלנ בעצמן ללא גיבוי זה. כאמור, אני לא אומרת "אין ביטוח = אין לידות בית". אני אומרת, דרך אחת נחסמה? קדימה להתאמץ ולמצוא דרכים אחרות. תמיד יש דרך אחרת גם כשנדמה שאין. הנקודה היא לא להתייאש ולמצוא את החלופות. זו בכל אופן תפיסת העולם שלי ואני מקבלת שיש גם מי שחושבות אחרת וכל הדעות לגיטימיות מבחינתי.
 

אם פי 3

New member
אם יש לך רעיונות

אני בטוחה שמילדות הבית ישמחו לשמוע (ואני מוכנה להעביר למי שאני מכירה). למיטב ידיעתי, הדרך לחידוש הביטוח עוברת בנתיב של ויתור על עקרונות הלידה בבית, והכנסת בית החולים הביתה (שזה המצב הכי מסוכן - גם יותר סיכון לסיבוכים, וגם פחות יכולת להתמודד איתם). אני יודעת שכשבוטל הביטוח, נעשו נסיונות וחשיבה למצוא דרכים אחרות, לא יודעת אם עדיין ממשיכים לחפש, אבל בטח ישמחו אם יש רעיון מוצלח. הבעיה היא לא רק הביטול בארץ, אלא הביטול של חברת האם - וזה לא קשור להשתלמות, כי רמת התביעות בתחום לידות הבית היא נמוכה מאד, והפרמיה גבוהה, כך שכלכלית, זה משתלם לחברות הביטוח.
 

אום נטע

New member
האמת - לא ברורה לי איפה הפוליטיקה

פה. אם זה משתלם להם כלכלית, אז למה ביטלו? ואותו דבר לגבי כיסוי הוצאות לידת בית - הרי זה כל כך יותר זול מכיסוי הוצאות לידת בית חולים, אז למה כל כך מעט ביטוחים רפואיים יכסו הוצאות מיילדת (וגם זה רק באופן חלקי)? ברור לי שיש איזשהו catch אבל אני פשוט לא רואה אותו.
 
אם פי מספר רעיונות ב"שליפה" כי רק

אתמול התוודעתי לכל העניין. 1. החלטה מצד מיילדות הבית מה הן בדיוק רוצות (למשל, הבנתי שלא רוצות לוותר על עקרונות הלידה בבית). במקום "מה לא" להבין "מה כן". 2. להבין שב"רומא התנהג כמו רומאי", רוצה לומר, מדובר כאן בעניין פוליטי / ממסדי / כלכלי? אוקי, אז גם המיילדות יכולות "לשחק באותם הכללים בדיוק". הווה אומר, להקים צוות עבודה המורכב ממשפטנים / אנשי ביטוח / אנשי שיווק / יחצנ'ים / אנשי תקשורת וכד'. כל אחד מהמשתתפים בצוות יהיה אחראי על תחום התמחותו כולל בדיקת הנתונים הרלוונטיים והצגתו לאנשים המתאימים (ראי בהמשך). 3. נשות טיפול לרוב מדברות בלשון שאינה עסקית ואינה כלכלית אלא אידיאולוגית וכאן, מה לעשות, "הכסף מדבר". לכן עליהן לחשוב בראש של יזמיות הבאות להציג את הרעיון שלהן לפני משקיעים. כלומר, להגדיר מהו המוצר/שירות שלהן, מי קהל היעד, מה המטרה הסופית שלהן וכד'. להכין פרזטנציה מסודרת הכוללת עובדות ונתונים (ממצאי מחקרים על לידות בית, אחוזי תביעות וכד') ועם זה להגיע לאותם אנשי מקצוע שהוזכרו בסעיף הקודם. תוך שהם גם מקבלים מידע וגם מבינים "מה ייצא להם מזה" (לפעמים אנשים מוכנים לקבל תגמול "שווה כסף" כגון חשיפה תקשורתית, תרומה תדמיתית ועוד). 4. לאחר שהורכב צוות העבודה עליו להפיק את כל הנתונים הרלוונטים (כולל ניתוח תמונת המצב הקיימת כיום, הזדמנויות, חסמים ואתגרים שיש לפתור וכד') לסדר אותם בצורה ברורה ולצאת בקמפיין למציאת חברת ביטוח שתבין שיש כאן כדאיות עסקית בשבילה. אני אישית הייתי מתאגדת עם מיילדות במדינות נוספות (היום זה יכול להעשות בשליחת מייל או באמצעות הפקת כנס שלם על עניין זה - כי זה נראה לי מספיק חשוב) ובאה עם כוח משמעותי בידיים (מספר גדול של לקוחות פוטנציאליות) לחברת ביטוח בינלאומית שעשויה להתאים לעניין זה. כאמור, לא המיילדות הן שיעשו את הקמפיין הזה אלא אנשי מקצוע רלוונטיים שזוהי שפתם ואשר מתמחים בכך. אם פי, כל זה היה ממש בשליפה אבל אני כמעט בטוחה שזהו כיוון שלא נוסה. וככל שהוא נשמע מורכב וקשה (והוא אכן כזה) אני מאמינה שאם תהיה מצד כל הצדדים (מיילדות ולקוחות) השלמה עם נושא העדר הביטוח זה יגרום לסיטואציה קשה פי כמה שאינה מחוייבת המציאות. אז אני לא יודעת אם זה מדבר אלייך, אבל זהו כיוון אפשרי ומעשי לדעתי.
 

POOH*

New member
את טועה...

זה נוסה בערך.. קודם כל הביטוח מראש היה בחו"ל.. כי שום חברת ביטוח ישראליתלא מוכנה לבטח מיילדות בית בארץ... וכל השאר לגבי כדאיות כלכלית - זה בכלל לא מעניין את אנשי הביטוח במקרה של ביטוח רשלנות. מעניין אותם אולי סטטיסטיקות של בטיחות לידות בית בארץ וזהו. כל השאר לא מעניין אותם... אין להם שום חלק ברווחים של המיילדת. ואם תקראי עןד על הנושא תראי שניסו למצוא פתרונות... בנתיים הפיתרון היחיד שהיה ישים הוא הגדלת דמי הביטוח שהיו גורמים למיילדות להעלות את השכר שהן לוקחות מהיולדות לרמה כזו שכמעט אף אחת לאהייתה יכולה להרשות לעצמה לשלם להן.. ולכן כרגע הן נשארו בלי ביטוח עד למציאת פיתרון מתאים... POOH
 
למעלה