אני שמח על ההצעה
ושובאתה בוחר להתחמק. לידיעתך לא קראתי את הספר של SS אבל כן למדתי את עיקרי התוכנית, וגם יישמתי אותה לתקופה של חודשיים וחצי (בהם הספקתי לעשות ריסט אחד לחזה ולפרס, בעוד לתרגילים כמו דדליפט וסקוואט עליתי לינארי. הפססקתי זאת מטעמי לוגיסטיקה). כמובן שגם צפיתי בסרטוניםש ל ריפטו בהרצאות שהוא נתן לחבר'ה מקרוספיט, והשכלתי להבין את ההיגיון הקניולוגי מאחורי העבודה שהוא מציע. אתה לעומת זאת, בוחר לא לענות למה שמפנים אליך, ומכניס משפטים שאמרתי מחוץ להקשרם המקורי. אם תסתכל תראה שגם אני בצורה כללית איני תומך בביצוע מתיחות סטטיות לפני אימוני כוח (להוציא מן הכלל מתיחות קלות של 8-12 שנ' שלא פוגעות ביכולת פיתוח הכוח של השריר במהלך הכיווץ, ואינה מרגיעה את המערכת העצבית, שנועדו להכנה למתיחה דינאמית), למעט מתיחות שנועדו במקרים ספיציפים. "כל אימון עם תרגילי כוח בטווחי תנועה מלאים משפרים את הגמישות. תשאל כל מדריך חכם שלמד קצת את הנושא, כל פיזיותרפיסט, כל אורתופד וכל אחד שקצת מבין..." - אתה צודק, וגם תרגילי התנגדות משפרים גיוס יחידות מוטוריות, אבל מה זה קשור? הטווחים ה**מלאים** של רקמות השרירים אינם עומדות לרשותך במהלך האימון, מה שבזמן האימון השרירים נמתחים לרוב בצורה דינאמית. אם אתה בא להגיד שאין היגיון בלשפר טווחים סטטים, אז אולי כדאי שתחזור אחורה בשרשור לאחת התגובות שלי, שם כבר הזכרתי למה צריך טווח סטטי (כי לא הכל מתחים ונגמר בסקוואט ודדליפט). וכמו שאמרתי, אם כן פותח ספר בנושאים או לוקח איזה קורס, לא היית עונה בצורה הרדודה שאתה בוחר לענות ולראות את הדברים. וצר לי שאתה רואה מאמנים אישיים שמותחים את המתאמנים שלהם בסוף האימון כאקט ללא תועלת חוץ מPR או לא יודע ... אורי