לגבי המתיחות הסטטיות הפסביות בסוף אימון אישי

Dark Muse

New member
אני לא מבין מה אתה רוצה...

כל אדם שיש לו חוסר גמישות, יהיה יותר גמיש ברגע שיתחיל להתאמן בטווחי תנועה מלאים. הרוב הגדול לא צריך להתחיל להמתח סטטית. לא הבנתי את הקשר ל-SS בנושא המדובר. אגב, מעין לך שלא למדתי וקראתי ואני עדין חושב שזה מיותר?

oridoron77

New member
זו בדיוק הבעיה

שאתה לא מבין. "כל אדם שיש לו חוסר גמישות, יהיה יותר גמיש ברגע שיתחיל להתאמן בטווחי תנועה מלאים." - נו באמת אתה רציני? ההקשר של SS נועד לכך שגם ככה זמן האימון לא יהיה מבוזבז במתיחות אם מבצעים 3 תרגילים. אני יודע שלא קראת כיוון שלא ענית בהקשר לזה, ומצאת סיבות להגיד למה כולם במצב נורמלי ותקין. אורי

Dark Muse

New member
אני מציע לך קצת ללמוד לפני שאתה פותח דיונים

באמת כאילו, אם אתה חושב שמישהו צריך לבצע מתיחות סטטיות לפני ואחרי אימון כוח אז אתה מדבר שטויות כדי להצדיק את המקצוע שלך. כשתלמד נדבר על זה. אגב, אני מציע לך לקרוא את הספר לפני שאתה אומר SS ומדבר על התוכנית. אולי קצת היית משכיל בנוגע לחימום לפני אימון כוח. איך שזה נראה האמת, יכול להיות שאתה צריך קצת ללמוד גם על מה קורה שעושים מתיחות לאחר אימון כוח (למה זה עלול לפגוע בהתאוששות והעובדה הבלתי מעורערת שאין שום הוכחה לכך שזה יעיל במשהו). וכן אני רציני. כל אימון עם תרגילי כוח בטווחי תנועה מלאים משפרים את הגמישות. תשאל כל מדריך חכם שלמד קצת את הנושא, כל פיזיותרפיסט, כל אורתופד וכל אחד שקצת מבין...

oridoron77

New member
אני שמח על ההצעה

ושובאתה בוחר להתחמק. לידיעתך לא קראתי את הספר של SS אבל כן למדתי את עיקרי התוכנית, וגם יישמתי אותה לתקופה של חודשיים וחצי (בהם הספקתי לעשות ריסט אחד לחזה ולפרס, בעוד לתרגילים כמו דדליפט וסקוואט עליתי לינארי. הפססקתי זאת מטעמי לוגיסטיקה). כמובן שגם צפיתי בסרטוניםש ל ריפטו בהרצאות שהוא נתן לחבר'ה מקרוספיט, והשכלתי להבין את ההיגיון הקניולוגי מאחורי העבודה שהוא מציע. אתה לעומת זאת, בוחר לא לענות למה שמפנים אליך, ומכניס משפטים שאמרתי מחוץ להקשרם המקורי. אם תסתכל תראה שגם אני בצורה כללית איני תומך בביצוע מתיחות סטטיות לפני אימוני כוח (להוציא מן הכלל מתיחות קלות של 8-12 שנ' שלא פוגעות ביכולת פיתוח הכוח של השריר במהלך הכיווץ, ואינה מרגיעה את המערכת העצבית, שנועדו להכנה למתיחה דינאמית), למעט מתיחות שנועדו במקרים ספיציפים. "כל אימון עם תרגילי כוח בטווחי תנועה מלאים משפרים את הגמישות. תשאל כל מדריך חכם שלמד קצת את הנושא, כל פיזיותרפיסט, כל אורתופד וכל אחד שקצת מבין..." - אתה צודק, וגם תרגילי התנגדות משפרים גיוס יחידות מוטוריות, אבל מה זה קשור? הטווחים ה**מלאים** של רקמות השרירים אינם עומדות לרשותך במהלך האימון, מה שבזמן האימון השרירים נמתחים לרוב בצורה דינאמית. אם אתה בא להגיד שאין היגיון בלשפר טווחים סטטים, אז אולי כדאי שתחזור אחורה בשרשור לאחת התגובות שלי, שם כבר הזכרתי למה צריך טווח סטטי (כי לא הכל מתחים ונגמר בסקוואט ודדליפט). וכמו שאמרתי, אם כן פותח ספר בנושאים או לוקח איזה קורס, לא היית עונה בצורה הרדודה שאתה בוחר לענות ולראות את הדברים. וצר לי שאתה רואה מאמנים אישיים שמותחים את המתאמנים שלהם בסוף האימון כאקט ללא תועלת חוץ מPR או לא יודע ... אורי

Dark Muse

New member
מתחמק ממה?

אתה מנסה להסביר את התועלת של מתיחות סטטיות על בעיות יציבה, ואני אומר שוב שלרוב האנשים יספיק להתאמן רגיל בטווח תנועה מלא והבעיות תפתרנה. כבר ראיתי הרבה ילדים מקופזים (מלשון קיפוזה) שהתיישרו רק מלהתאמן בחדר כושר. אני ראיתי איך מאמנים אישיים עושים מתיחות, ואם אתה מתכון למשהו מקצועי ברמה של הבנה ותיקון מגבלות, אז ניחא (שזה כמובן יעשה על ידי הבחנה של איש מקצוע ולא מדריך בחדר כושר), אבל מדריכים עושים מתיחות למתאמנים...סתם כי בא להם להוסיף מימד נוסף לאימונים שלהם. מיותר לטעמי.

oridoron77

New member
מראייה קניזיולגית רחבה

אני לא מבין איך אתה יכול לצאת בהצהרה שכל בעיות היציבה תפתרנה ברגע שמתאמנים יתחילו לעבוד בטווח מלא. בכל אופן, אני מרגיש שאני לועס את הנושא הזה ללא מטרה. צר לי על המאמנים שיצא לך לראות וכנראה על הראייה הכללית שלך בנושאים מסויימים. אגב יש מדריכים שיכולים לראות בעיה של קיפוזיס ולתת כלים שיעזרו להתמודד בדיוק כמו פיזותרפיסט (אבל בשביל זה עושים עוד קורסים). יש כמה סיבות להיווצרות של קיפוזיס, והמדריך שעבר הכשרות אכן יודע לזהות האם הוא יכול לעזור בבעיה, או שצריך להפנות לאורתופד. בכל אופן המשך שבוע טוב אורי

מספר הערות

אכן ישנם מחקרים המראים כי אימוני כוח משפרים טווחי תנועה וגמישות. אך שלילתך הגורפת למתיחות לא רק שאינה נכונה היא מתעלמת לחלוטין מאחד המרכיבים החשובים של כושר גופני- מרכיב הגמישות - ומה לעשות בכדי לשפר ולשמר גמישות יש לבצע מתיחות. עד כמה /באיזה מינון ותדירות , על כך יש לעתים חילוקי דעות, אך לא על הצורך לשמר מרכיב זה, כמובן בהתאם לצורך של כל מתאמן ובאיזון נכון בין יציבות המפרק לגמישותו. אימוני כוח מוגבלים בלעשות זאת, זו גם המסקנה של החוקרים במחקרים הנ"ל. הערתך כי ניתן ליישר קיפוזיס בחדר כושר לא רק שאינה מדויקת היא אפילו מסוכנת!!! (בהנחה כי אכן אובחן קיפוזיס). במרבית המקרים יש צורך בעזרה חיצונית לסובלים מקיפוזיס.אם אתה מתעניין בנושא זה, אני ממליץ לך לפנות לד"ר ורדיטה גור, רכזת מגמת יציבה במכללת ווינגיט ואחת המומחיות בבעיות יציבה.

Dark Muse

New member
מה יש לי לפנות אליה?

אדם שיש לו קיפוזיס חמור אז מן הסתם לא צריך להתאמן בחדר כושר ללא השגחה והדרכה נכונה. אנחנו מדברים על רוב האוכלוסיה, ורוב האוכלוסיה לא סובלת מחומרת קיפוזיס קשה. כשמדובר בקיפוזס על רקע של חולשת שרירים (שזה רוב האנשים) אז חדר כושר יעזור מאוד. ןאני לא חושב שלמתוח כל שריר בגוף בחדר כושר זה ממש משנה למישהו בחיי היום יום ובשגרת האימונים בפרט, כל עוד הוא מתאמן בצורה נכונה בטווחי תנועה מלאים. אני לא חושב שהרוב יצטרכו מתיחות סטטיות לפני אימון כוח, וכנ"ל לאחריו. לשפר מרכיבי כושר גופני... מה אני אגיד לך? שאנשים קודם ילמדו להתאמן כמו שצריך, אחרי זה יהיה אפשר לדבר על גמישות, אם בכלל צריך את זה (ושוב, יש כאלו שכן יצטרכו, אבל הם מיעוט).

oridoron77

New member
גם האבחנה הזאת שלך אינה נכונה

מאיפה קבעת שרוב בעיות הקיפוזיס נובעות מחולשה שרירית? חוצמזה שגם אם זה המצב, צריך לדעת איך ללמד בין אדם להתזדקף מאיזורים מסויימים ולהחזיק את הטווחים החלשים ביום יום (וכבר אני אומר לך שדד ליפט או סקוואט הם השלב המתקדם יותר בפתרון הבעיה הזאת, לא הראשון). רוב האנשים בכלל לא יודעים איך לעשות זאת (בדומה לאדם שתגיד לו להרים גבה אחת והוא פשוט ינסה שעות ולא יצליח). במצב כזה ישנן דרכים לגרות את המתאמן כן להצליח "לבודד" את האיזור ולהזדקף ממנו. כל האפשרויות כאן של סיבוב אגן לפנים, "הוצאת חזה" וכו' לא עוזרת כאן. אגב, דווקא למקרה של חולשה שרירית, ישנם מדריכים שעברו הכשרות נוספות וכן מסוגלים לתת כלים להתמודדות. בכל אופן ישנם עוד הרבה מקרים שגורמים לקיפוזיס, וחלקם דורשים איבחון מיוחד, זה אני מסכים. עוד דבר ששמתי לב אצלך הוא שאתה רואה דברים כשחור או לבן. אני בטוח שאתה חושב על המינוח "קיפוזיס" כעל אנשים בצורת הגיבן מנוטרדאם. תתפלא לגלות שישנם הרבה חבר'ה צעירים בני 20 ש-איבדו תנועיות מסויימת בחוליות- עקב חוסר פונקציונאליות של אותן חוליות, לאורך השנים. יכול להיות שאפילו לך יש איזשהם דברים שאתה יכול לשפר, להגמיש ולחזק ,שיעזרו לך ביום יום (ובאימונים), יותר ממה שאתה חושב. הדברים האלה מתפתחים מאוד לאט, אך גם נפתרים בצורה איטית (פעם מישהו סיפר שתהליכי שיפור יציבה מוגדרים בספרות כהתליכים הכי איטים מבחינת קצב ההתקדמות, לעומת יכולות אחרות לפיתוח). כמובן שקיפוזיס זה לא הבעיה היחידה, וישנן עוד בעיות אבל אנחנו חורגים מהנושא. אני מקווה שיום אחד תיקח על עצמך איזה קורס כזה רק בשביל להגיד שהיית (מה איכפת לך, תוכל אחר כך לבטל בצורה מוצדקת הרבה גישות של אנשים ולתת טענות מדויקות), ואולי תראה שדדליפט וסקוואט זה אחלה תרגילים עם אחלה פונקציות (ואתה צודק שאתה אומר הבסיס להכל), אבל עדיין יש הרבה יותר מזה. אורי

למעלה