לגבי כסא בטיחות לרכב

לגבי כסא בטיחות לרכב

רציתי להעלות כאן נקודה חשובה שלא מדגישים מספיק להורים: כיסא לתינוק צריך להיות עם הגב לכוון הנסיעה למשך השנה הראשונה - זה כולם יודעים. אבל בניגוד לדיעה הרווחת זה לא בשביל שהתינוק יראה את אמא ולהיפך! הסיבה היא שכאשר אנחנו בולמים בלימת חירום, אנחנו מוטחים קדימה (גוף שנמצא בתנועה שואף להשאר בתנועה). אם התינוק יוטח קדימה בגיל כ"כ צעיר - יש סכוי מזעזע למדי שהאברים שלו פשוט יפצעו פציעה אנושה מעוצמת החבטה. כשהתינוק עם הגב לנסיעה, בבלימת חירום הוא ילחץ אל גב הכיסא, ולא יקרע על הרצועות. עד גיל שנה חשוב לשים תינוק עם הגב לנסיעה גם מאחור סליחה אם זעזעתי אתכם. היה נראה לי חשוב.

רותי ע

New member
ועוד נקודה חשובה בנושא

מותר להפוך את הכיסא עם כיוון הנסיעה רק אחרי גיל שנה ללא קשר למשקל הילד ! כי מה שקובע הוא שאצל תינוק בן פחות משנה, ללא קשר למשקלו, שרירי הצוואר לא חזקים מספיק לעמוד בעומס של הטלטלה במקרה של התנגשות.

מלכה ב.

New member
גיל שנה ומשקל הילד עולה על 9 ק"ג

שני התנאים גם יחד צריכים להתקיים על מנת להפוך את כיוון כסא הבטיחות. וזה לא טריוויאלי, ברק בגיל שנה שקל בקושי 8 ק"ג, וקרן בת 8 חודשים ושוקלת בקושי 6 ק"ג, כך שאצלנו רגילים לנסוע זמן רב נגד כיוון התנועה... נסיעה בטוחה!!

ואני אחדד כדי שיהיה ברור ../images/Emo61.gif

כדי להושיב ילד בכסא בטיחות עם כוון הנסיעה צריכים להתקיםם שני התנאים: 1) הילד מעל גיל שנה 2) הילד שוקל יותר מ- 9 ק"ג גם וגם, לא או ואו.

דיאנה1

New member
אז עכשיו גיליתם למה אני מפטמת את בר

כדי שנעבור את מחסום ה 9 ק"ג בגיל שנה... אגב - בסקנדינביה (אולי בשוודיה, לא זוכרת בדיוק) מושיבים את הילדים בניגוד לכוון הנסיעה עד גיל מאוחר הרבה יותר, שנתיים או שלש.

לא העזתי עד עכשיו אבל אל תתנפלו עלי

שחר כבר עבר את גיל שנה וגם את מחסום תשעת הק"ג. הוא יושב עם כיוון הנסיעה, אבל..... ליידי! ולא מאחור. בדקתי בחוק ולא ראיתי בשום מקום שיש משהו נגד זה. טל

לא מנוגד לחוק, זה פשוט פחות בטיחותי

אין מניעה חוקית לשים כסא בטיחות מקדימה. בדקתי עם קצין בטיחות הרכב שלנו במפעל, והוא אומר שהסיכוי להפגע בתאונה כשיושבים מקדימה הוא פי 4 בערך (אני לא זוכרת את המספרים המדוייקים, אני יכולה לברר אם זה מעניין) מאשר אם יושבים מאחורה. הכי בטוח מאחורה באמצע.

כן מנוגד לחוק. ומסוכן מאוד../images/Emo70.gif

ילד מתחת לגיל 14 יושב רק מאחורה! זה החוק!

יש לנו חבר שהוא מורה לנהיגה

יחד עברנו על כל ספר התאוריה ולא מצאנו בשום מקום שכתוב שאסור להסיע תינוק במושב הקדמי. אם לא לומדים את זה בשעורי נהיגה איך נדע את החוק ? טל

את צודקת. זה באמת לא כתוב שם.

אבל מבירור עם מדריך של משרד התחבורה- זה החוק.

לא. הנה הציטוט מתוך חוברת ההכנה

לבחינות התיאורטיות של משרד התחבורה שנת 2000- בנושא חגורות הבטיחות- "במושב הקדמי של רכב מנועי כלשהוא מותר להסיע ילד עד גיל 14, רק אם הוא רתום בהתקן ריסון, המותאם לגילו ומשקלו" זה שונה ממה שהמדריך אמר לי, אז בל זאת אתם לא עוברים על החוק, אבל זה עדיין נראה לי מאוד מסוכן, וסליחה אם זה לא במקום.

זאת אומרת שזה לא נגד החוק ..

להסיע תינוק במושב הקידמי אם הוא רתום בהתקן ריסון להלן כיסא בטיחות. וסליחה אם מה לא במקום? טל

זאת אומרת שזה לא נגד החוק...

להסיע תינוק במושב הקידמי אם הוא רתום בהתקן ריסון להלן כיסא בטיחות. וסליחה אם מה לא במקום? טל

ההסתייגות שלי מהעניין.

זה לא נגד החוק, אבל אני לא חושבת שאת צריכה לנהוג עם שחר ככה. לי, ולדעתי, זה מאוד מסוכן. כשירון נוהג עם גלי לבד באוטו, הוא שם אותה מקדימה, הפוכה, וכמובן שאין שם כרית אויר. בבקשה תגידי לי שאין מול שחר כרית-אויר!

חס וחלילה כרית אויר!!!

ותודה על הדאגה. כמו שאני עדיין לא מוכנה להעביר אותו למיטה משלו, אני לא מוכנה להעביר אותו לכסא האחורי. טל

אז גם סלקל אסור?

לפי מה שהוא הסביר לי.... ילד מתחת לגיל 14 לא ישב מקדימה "אלא אם הוא נמצא בהתקן ריסון מיוחד" מה שמאפשר לנסוע עם סלקל או כסא בטיחות מקדימה אבל הוא לא ממליץ על זה כי זה פחות בטוח. אני אנסה לשאול אותו שוב אם אני אתקל בו כי זה מעניין אותי עכשיו (למרות שאיה תמיד מאחורה וגם בסלקל היא היתה תמיד מאחורה).

טלי רק עכשיו ראיתי...

שהתשובה שקיבלתי אכן נכונה. נרגעתי, כי ממש מחזיקים מהאדם הזה מומחה בטיחות רכב רציני.

אמיר.

New member
במקום דיבורים - הנה מה שצריך לעשות.

ילד עד גיל שנה נוסע בהתקן נגד כוון הנסיעה גם במושב הקדמי אם אין שם כרית אויר. ילדים גדולים יותר יושבים מאחור. רצוי במושב האמצעי. בהתקן מתאים לגילם. ילד שכבר לא צריך התקן - יכול לשבת מקדימה רק אם הוא בן 14 ומעלה.

תיורז

New member
יש לי שאלה

מה אם הילד בן שנה ושוקל פחות מ8 ק"ג? הוא יכול להמשיך לשבת בסלקל?

למעלה