לגבי כסא בטיחות לרכב

בתנאי שהראש לא קרוב מדי לקצה הסל-קל

ראשו של הילד יכול להגיע עד ל- 2.5 ס"מ מקצה הסל-קל. לפעמים גם בהוראות של הסל-קל רשום עד איזה גובה מתאים.

noa_f

New member
אם הוא לא מתאים יותר לסלקל

אבל מתחת גיל שנה - צריך לקנות כסא חדש, מהגדולים יותר, אבל כזה שאפשר לקשור אותו גם הפוך ולהמשיך לנסוע עם הילד הפוך. אין שום הנחות בעניין. בנוסף, אם בכסא החדש הילד יכול (מבחינת הגודל) לשבת נגד הכיוון גם מעבר לגיל שנה - זה מאוד רצוי. בסקנדינביה הילדים יושבים נגד הכיוון עד גיל 4, כמובן עם כסאות מתאימים שלנו אין כאן. צריך לזכור שההגנה ע"י ישיבה נגד כיוון הנסיעה הרבה יותר משמעותית, לכל גיל (גם למבוגרים).

לנו יש בעיה מאוד גדולה בנושא נסיעה

תומר זקוק להרבה תשומת לב במהלך נסיעה, כי הוא לא אוהב לסוע, ומכיוון שהוא הולך למעון במקום העבודה שלי, יש לנו נסיעה של 20-30 דקות כל בוקר (בחזור זה לא כ"כ בעיה, כי הוא נרדם די מהר). כשקניתי לו כסא בטיחות, המוכר הרכיב לי אותו עם הפנים בכיוון הנסיעה, ומכיוון שכך, הנחתי שזה בסדר (המוכר אמור לדעת כאלו דברים, לא?) והאמת היא שזה היה מאוד נוח, כי תומר הסתכל על הדרך והיה מבסוט, ולא הייתי צריכה לשעשע אותו יותר מדי. די מהר הפכנו את הכסא, כי ברור שזה לא בטוח עם כיוון הנסיעה, אבל שוב צריך לשעשע את תומר בשירים, פרצופים, בקבוק תה, להרים צעצועים שהוא זורק - וזה ממש קשה, כי זה מסיח את הדעת מהנסיעה (למישהו יש עצה מה לעשות?) כך שבשום פנים אני לא יכולה לשים אותו מאחור.

למעלה