לגברת הררי

roigr

New member
לגברת הררי

ברצוני רק לברר דבר-מה ברשותך, משום שאני לא מקבלת תשובה נורמלית שם, ואשמח אם תעני לי: קראתי את "אומנות החלימה", ואני לא יודע אם כדאי להתחיל להתאמן על חלימה - בגלל אותם היצורים האנ-אורגניים. אומרים לי שזה מסוכן, ומצד שני אומרים לי "פשוט כנס לשם עם ביטחון", וכו´... אם אתאמן - המפגש שלי עם אתם יצורים ודאי ? זה באמת מסוכן ? צריך לעשות משהו לפני ? בתודה מראש, רועי.

תגובה כלשהי, שאולי שווה משהו...

יש כל מיני דברים מוזרים בהודעה זו, מנקודת מבטי. ראשית, נשמע שקראת את הקשקושים האלה, על חלימה ושות' - ושאתה מאמין להם כאילו זה פשוט נכון, פשוט אמת, פשוט עובדות. זה עוד מילא. אבל נראה לך שאתה יכול פשוט "להתאמן על חלימה" ולפגוש, אולי, כל מיני יצורים אנ-אורגניים. זה עוד יותר תמוה. ראית פעם "יצור אנ-אורגני"?! מה זה השטויות האלה?! נראה לי שבשביל לצעוד בדרך הלוחמים, תהיה אשר תהיה דרך זו, יש צורך באנשים בוגרים יותר, מבוגרים יותר, שלא מאמינים בשטויות - וכמובן בהדרכה מתאימה, שאיננה יכולה בשום פנים ואופן להגיע מספרים כאלה או אחרים. מצד שני, נראה לי גם שזה לא מדוייק מה שכתבתי לעיל, אבל בל נשכח שאני עצמי רק אדם אחד, שכמו כל האנשים, דעותיו אינן יציבות במיוחד ואינן אמינות במיוחד ושהידע שלו בדרך הלוחמים נע בין אפס לבין טיפה. חשוב על כך! מדובר בדרך של אנשים מבוגרים, בוגרים, שאמאנים רבי עוצמה, אנשים אחראים ויציבים, בעלי ידע רב; דרך שאפילו בהדרכה מעמיקה בת שנים, מאנשים שזוהי מסורתם, אין כל ערובה להצליח לצעוד בה. האם אתה קולט את זה? האם היית מנסה להפעיל בעצמך חללית, בלי כל ידע מוקדם? ובכל אופן, אין לך מה לצפות מ"דרך הלוחמים" אם אתה לא בנאדם קודם. ולהיות בנאדם, זה אומר הרבה דברים, ביניהם עבודה, בית, אחריות, רצינות, שכל (מינימלי לפחות), יציבות, לא להיות "פתי מאמין" (כפי שנראה שאתה לפי שאלתך) וכדומה. האם אתה "בנאדם" לפי הגדרה זו? "אמנות החלימה" היא חלק מדרך הלוחמים. גם אם נניח שהיית יכול לעסוק בה מחוץ לדרך הלוחמים, לא כדאי היה לך לעשות דבר כזה. זה טירוף. זוהי אי-שפיות. זה נע בין הזיות משוגעות של טמבל, לבין עבודה רצינית ומעמיקה של איזה שאמאן רב עוצמה, אחראי ויציב, שיודע מה שהוא רוצה. מבין?

roigr

New member
ראיתי בהודעות קודמות שאתה

כותב שאתה לא כל-כך מבין בעניין בעצמך. אם כן, מאיזו עמדה אתה כותב את דברייך ?

roigr

New member
וגם בהודעה זו...

אתה מכיר מישהו שנותן הדרכה לעניין ?

לא.

אבל במילא, לפי מה שקראנו בספרי קסטנדה, אני מזכיר, לא ניתן לפנות אל "מישהו שנותן הדרכה לעניין", מפני שאל דרך הלוחמים לא מגיעים מרצון, אלא מכפיה, כשמאלצים אותך לכך. ומי שמתעניין בה מיוזמתו הוא במילא לא רלוונטי לה. אבל בל נשכח, זה רק ציטוט מספר, זה הכל.

וליתר בטחון, אני אומר שוב:

זה רק ציטוט מספר. מלים שמישהו הדפיס, בעקבות מישהו שכתב, בעקבות משהו שמישהו אמר לו... וכן הלאה. זה רק ציטוט מספר. האם תיתן לחיים הרגשיים שלך (ואולי לחיים שלך בכלל) להיקבע כתוצאה לתגובה שלך ממשהו שקראת באיזה ספר?

מתוך העמדה הזאת, כאן.

בדיוק כאן, משולחן הכתיבה הזה...
סתם אחד, כמו כל אחד אחר, שכותב את הדעות שלו, את השאלות שלו ואת התשובות הסובייקטיביות שלו. בדיוק כמוך.

roigr

New member
כן, אבל

יש פה איזושהי סתירה בהודעה שלו, כך נראה לי (על-אף שכן לקחתי את ההודעה לתשומת לבי): מצד אחד הוא אומר שלא ללכת שולל אחרי דברים שאחרים אומרים, ומשתמש במילה "קשקושים". מצד שני הוא מפאר את מסורת דרך הלוחמים, ואת שיטת החלימה כחלק אינטגרלי ממנה (לא ידעתי שכך הדבר). הוא אף הצהיר על עצמו שהוא אינו ממש מבין בעניין, ובתור שכך, מוזר שהוא כותב על-כך שצריך להיות בנאדם וכו' וכו' וכו'... המסר היחיד והמפורש שבאמת הבנתי ממנו, הוא שמשום שהחלימה היא רק נדבך אחד מדרך הלוחמים, אין כ'כ טעם אמיתי בה בפני עצמה, חוף מאולי סיפוק סקרנות. פתי מאמין או לא, אני חושב שלשם כך נוצרו פורומים - כדי לשאול אנשים. אם דון חואן אמר שהדבר היחיד שחסר בעולם הוא זמן, אז אני לא רואה טעם שלא להשתמש בעזרתם של אנשים שכבר עברו דברים בעצמם. גורודייף אמר שכוחה של קבוצה הוא הרבה יותר גדול מכוחו של אדם אחד...

נ ו ל י ה

New member
רועי היקר...

כל מה שבן אמר זה נכון, זהו שיגעון לנסות ולהפריד את החלימה משאר משנתו של דון חואן. החלימה הולכת יד ביד עם שאר תורתו של דון חואן. כל ניסיון להפריד ביניהם הוא כמו נסיון התאבדות. כבר כתבתי לך בעבר שאין אפשרות להשתמש בחלימה למטרות רווח כלשהו, או סתם לשם סיפוק הסקרנות. לפי הבנתי את ספריו של קרלןס, יתכן מאוד שהכח שאתה תנסה להשתמש בו לשם סיפוק הסקרנות שלך, או למטרת רוח כלשהו, יפנה נגדך. ההתכוונות, שהיא הבסיס לכל תורתו של דון חואן, לא תפעל. ההתכוונות, פועלת אך ורק כאשר הלוחם הינו חף מכל מחשבה על נסיון להפיק רווח כלשהו. צר לי שלא הבנתי משאלותך הקודמות, את נסיונך להפריד בין החלימה לדרך הלוחמים, אם הייתי יודע, הייתי חוסך ממך את השאלות הרבות שאלת פה בפורום בנושא החלימה. עוד משהו נוסף: אני ממליץ לך בחום לקרוא שוב את ספריו של קרלוס קסטנדה.

כותנה

New member
כניעה לפחד אינה הדרך הנכונה

אתה מביע חשש ואולי אף פחד מהחלימה. הליכה בדרך כלשהיא מתוך כניעה לפחדים, לא תוביל אותך אל הכיוון הנכון לך. זו אמנם דרך ככל דרך אחרת, אבל היא הופכת אותך לעבד נרצע במקום לקברניט ספינת חייך. אתן לך תשובה ברורה וקח ממנה את שתיקח: אם אתה מחפש דרך אמיתית - עליך למצוא מורה. ספר לעולם לא יחליף מורה אלא במקרה הטוב ילווה את התהליך. הספר יכול לתמוך בדרך ובהרבה מקרים יכול יותר לבלבל מאשר לעזור. לעומת זאת - מורה/מדריך טוב יכוון אותך לכיוון מואר. אתה תעלה את רמת ההבנות שלך וראיית המציאות שלך תשתנה. או אז תבוא על סיפוקך: הן במישור ההבנות והשאלות והן במישור ההתנסות. לעומת זאת, אם אתה מחפש התנסות חד-פעמית, תוך רצון לגרות את הסקרנות או לטעום טעם חדש - אזי אינך זקוק לדרך מסודרת וכל דרך בה תצעד היא טובה, בתנאי כמובן שאינך פוגע באף אחד ואתה עצמך לא נפגע. יצורים אנ-אורגניים אינם אויב. הם בסך הכל יצורי אנרגייה המכונים "כוחות". כדי להבין את מהותם, מדוע הם מתקיימים, מה תפקידם, כיצד ניתן לתקשר עימם (אם בכלל), מהם כללי הזהירות וכדומה: עליך ללמוד, להתפתח ולנוע באור. סביר ביותר שלא תמצא עצמך פוגש ישירות באף כוח כזה, אבל עליך להבין נקודה נוספת חשובה: הכוונה... ככל שתדבר יותר עליהם ותחשוב עליהם, כך יתכן ומבלי דעת תזמן אותם, ועל כך נאמר: "שלא מתוך לשמה בא לשמה". אני מציע לך להירגע. חשוב טוב - חשוב חיובי ושים בצד את כל שקראת. אני מניח שיהיו אי-אלו אנשים כאן שלא יסכימו איתי, אבל לצערי, הקריאה לא עושה לך טוב... הסר כל פחד ונוע בבטחה. החלט על הנתיב שהצעתי לך, והיה מאושר ללא פחדים וחששות. מאחל לך הצלחה בכל דרך בה תבחר, כותנה.

יצורים אנאורגנים

היצורים האנאורגנים נוצרו ע"י בני אדם, או שאנחנו רק משתמשים בהם ? אם אני לא טועה הם קשורים באופן ישיר לרצון והכוונה שלנו, משהו כמו כלים שניתן לשלוט בהם. והכי חשוב לפי מה שאני מבין, הם לא יכולים לפגוע בנו אלא אם כן אנחנו מפחדים מהם.

nivinivini

New member
היצורים האלה הם סך הכל הקרנה של

הכוחות מסביב על המסך של החלומות (אסטראל). שם הם לובשים צורה כלשהי. זאת לא הצורה שלהם באמת (כמו שהגוף הפיזי הוא לא ה"צורה" שלנו באמת). במישורים האחרים יש להם צורת קיום אחרת, כמו לנו. ובעניין אם הקיום שלהם נפרד משלנו, אז זה רק תלוי בנקודת מבט שלנו.

אז בעצם

אני נותן להם צורה בעזרת הרצון/דמיון שלי ? אם ככה אז הם חסרי צורה, ואני מלביש אותם בהתאם להצגה שלי. כשכתבת במישורים אחרים התכוונת שיצור אנאורגני שאני מכיר ככזה וכזה, יכול להיראות לאחר אחרת לגמרי ?

nivinivini

New member
כן, בדיוק. הרצון נותן להם צורה.

ובעניין המישורים האחרים אז, כמובן כל אחד יכול לקבל מראה שונה (למרות שלרוב יש לכולנו אותם דפוסים כך שיש סיכוי שנראה אותו דבר). אבל מעבר לזה, בכל מישור יש התבטאות שונה. במישור הרגשי, למשל לא מדובר על חזיונות. וכולי בשאר המישורים, גם אלה שאולי אין להם שמות בכלל כי אנחנו לא תופסים אותם ולא מצליחים להלביש להם תכונות מסויימות. בכל מקרה אנחנו כל הזמן תופסים את כל המישורים בו זמנית, בעירבוב שכזה. לפעמים אחד דומיננטי יותר לפעמים השני יותר.

nivinivini

New member
אבל אסור לשכוח שכל הזמן הרצון שלנו

מלביש צורה על רעיונות והעולם כולו וכך מקיים אותו, אז קשה לומר מצד אחד שליצורים אוגניים יש קיום משל עצמם, ומצד שני גם לחתול או לשכנה אין באמת קיום משל עצמם ובכל זאת יש להם.

אז הרצון שלנו

בורא עולמות והם מתקיימים מכוח הכוונה, והיצורים האנ אורגנים הם כלים שנושאים את הכוונה וממשיכים את הבריאה שהתחילה ברצון. אמונה היא יצור אנ אורגאני ? למען האמת אני די בטוח שכן, אבל מעניין לשמוע עוד.

למעלה