לגזור ולשמור

ס ו ז נ ה

New member
לה דולצ´ה ויטה ../images/Emo48.gif

נכון. גם אצלי זה ככה מאז התפרצות הסרטן. רגע זה הוא הרגע החגיגי לו חיכיתי. ובעצם לא הייתי צריכה לחכות לו. הוא כאן כל הזמן. עוד לא חצי שנה מאז השתחררתי מבית החולים וכבר הספקתי לנפוש בפריז, לקנות שני בשמים חדשים ועוד קוסמטיקה איכותית, בגדים, נעליים, להזמין נופש לחופש הגדול (עם הילדים), לבקר במסעדות ובתי קפה, לקנות כרטיסים להופעה של שלום חנוך, לקנות 2 דיסקים, להתחבר סופסופ לאינטרנט וזה מה שעולה לי בראש כרגע... לא ביזבזתי. נהניתי. לפני הסרטן לא הרשתי לעצמי. השימוש התכוף בכלים חגיגיים, היכולת להרים כוסית לחיים על כל שטות - למה התקמצנתי על כל אלו עד לא מזמן? מלמלה, הזדהתי כלכך עם מה שקראתי. זאת המציאות שלי עכשיו.

MemphisRaines

New member
ואם מדברים על איך לחיות ../images/Emo24.gif

אז מה הדבר הגדול הראשון שעשיתם בגמר הטיפול ? שרון

MemphisRaines

New member
והדבר הגדול הראשון שאני עשיתי ../images/Emo23.gif

היה : להחליט שאני יוצא לאליפות העולם הבאה בטיסני אירובטיקה
למעשה רציתי לצאת כבר לאליפות אירופה שהיתה אמור להתקיים חודשיים מסיום הטיפולים שלי , מאחר ולא היתה נבחרת החלטתי שאני יוצא לאליפות הבאה משמעות ההחלטה היתה שבמשך כמעט שנה שימשתי כמאמן הנבחרת , כל שובע לפחות אימון אחד ועוד המון הכנות וזו היתה שנה מדהימה ,המון עבודה והמון כיף וחבורת אחת ממש גדולה עם אדם שעד היום הוא אחד מחברי הטובים באמת
שרון

ep333

New member
הדבר הגדול..

שלושה דברים בעצם.. שלוש חלומות - 1. נסיעה לארה"ב.. 2. קניתי מכונית על שלט בנזין.. (כמה שזה דבילי) 3. חזרתי לעבוד כמו משוגע.. :) ערן.

ס ו ז נ ה

New member
הי ערן ../images/Emo24.gif

ערן ברוך הבא! גם לך עשו בלגן עם הביטוח הרפואי? איך חזרת לעבוד כמו משוגע? מה עם התשישות המפורסמת?

ep333

New member
ביטוח רפואי? תשישות?

הכל בראש.. כל הבעיות האלה קורות אם נותנים להם. גם במהלך הטיפולים עבדתי.. למרות נזיפות הרופאים.. לגבי הביטוח הרפואי.. לא יודע.. לא נתקלתי בשום בעיות איתם.

ס ו ז נ ה

New member
"זה בראש שלך, וזה רק נדמה לך"

הכל בראש? כנראה שהמקרים שלנו מאד שונים. שמחה איתך שלא עברת את זה. בירוקרטיה של ביטוח רפואי לא קשורה לראש אלא להיסטוריה הרפואית שלי ולרמת הסיכון שהייתי בה אז. והתשישות? אתה לא מתאר לעצמך עד כמה הייתי רוצה שהיא תהיה רק בראש. אבל אין ספק שחשיבה חיובית משנה את כל התמונה. היא קרש ההצלה שלי. מאחלת לך שתמשיך שלא להכיר תופעות לוואי כגון אלו הרבה בריאות וחיים טובים

מלמלה

New member
על איזה ביטוח רפואי מדובר?../images/Emo166.gif

סליחה על הבורות?..

blg

New member
אני מניחה שלטיסות לחו"ל שלא לדבר על

ביטוח חיים - אני (בטיפשותי!!!!!) הקפאתי / ביטלתי את הביטוח שלי כמה חודשים לפני שחליתי (סטודנטית תפרנית) עכשיו לא מוכנים לחדש לי ביטוח חיים / בריאות אפילו לא תוך החרגה של סרטן. אולי עוד שנה... בכל מקרה אני סוכנת הביטוח הכי טובה שיש... מטיפה לכל החברים / מכרים לעשות ביטוח על כל צרה שלא תבוא...

blg

New member
ערן ברוך הבא

יש משהו ביקורתי באמירתך "הכל בראש" ואני עוד מאלו שמאמינים מאוד בקשר גוף נפש. בכל זאת כשבלוטת התריס שלי הפסיקה לעבוד (שנה אחרי והיא עוד לא מאוזנת) התשישות היתה אמיתית לחלוטין. נכון שאפשר לבחור מה לעשות עם זה (אני בוחרת, ואולי אינקה לא יסכים איתי :)) להתעלם, אני ממשיכה כרגיל למרות שכל יום (!) יש שעות ששאיפתי היחידה היא לישון, הריכוז שלי יורד פלאים, אני מסוכנת על הכביש, הגוף שלי מתפקד פחות טוב ואותן משימות גובות הרבה יותר אנרגיה. אני שישנתי 5-6 שעות בלילה - . לא מתפקדת אם אני לא ישנה 8ועוד ועוד מיני תופעות. ואני יודעת שהן מאפיינות גם מטופלי כימו שלא נפגעה להם הבלוטה - אל תשכח הטיפול הוא טראומה חריפה מאוד לגוף ומסך האנרגיה הקיימת חלק הולך לשיקום. ועוד - בראש (?) גם הדיכאון שתקף אותי בהפתעה גמורה כמה חודשים אחרי גמר הטיפול גבה מחיר - אנרגיה זהו, סתם להזכיר (לך ולי) שטכניקת ההתמודדות של "הכל בראש" טובה (אולי) כלפי עצמנו אבל לא בהכרח הוגן להחיל אותה על אחרים. יום טוב ותהיה בריא!

היי ../images/Emo24.gif

לא יאומן עד כמה התופעות דומות כאילו נכתבו על ידי,טוב שיש עליות אחרי כל ירידה נכון? בברכה

ep333

New member
תיקון ניסוח..

בהחלט בקריאה שניה יכול להיות שניסוח ההודעה שלי היה מעט יומרני אולי. כמובן שסבלתי מתופעות של תשישות, כמובן שהיו לי בעיות להחזיק את עצמי ער יותר מדי שעות.. הרי זה אותם חומרים אדומים וצהובים שהכניסו לכולנו, בסדר שונה.. וגוף האדם מה לעשות.. מכונה די סטנדרטית.. :) האמירה של הכל בראש.. ניסתה להביע את האופטימיות ששררה עליי אחרי הטיפולים.. אם זה ביציאה מכל טיפול בפני עצמו.. או היציאה מהסדרה כולה (על אף הטיפול בכדורים שהמשכתי לקבל.. שגם לא היה הכי נעים בעולם).. אז בכל מקרה.. ניסיתי להביע את האופטימיות שאני נקטתי בה.. ופשוט ניסיתי להתעלם מתופעות כאלה.. או לחיות איתם.. כי זה ככה.. לא משנה.. שכולם ירגישו טוב ושיהיה יום מצויין. תודות לכל המברכים בהצטרפותי לפורום :) לילה טוב או בוקר טוב ערן

blg

New member
אה, ככה זה נשמע אחרת...

אופטימיות זה טוב! זה כולנו בטח נסכים אתך, יש מצב של "הכל בראש" בבחירה איך להתייחס למצב נתון (פיזי או אחר) לזה אני מתחברת היה שמח! אגב, איזה סוג היה לך? ומתי? מתי סיימת עם העניין?

ep333

New member
הסוג והסיום

היתה לי לימפומה.. (NON HODGINS) סיימתי עם הטיפולים לפני 3 שנים וחודשיים.. ואני נמצא כמובן במעקב.. אני בן 24 דרך אגב... יום טוב לכולם.. :)

blg

New member
ערן, אני מצטרפת בשאלה לדברי יעקוב

למה אתה עובד כמו משוגע? מתי אתה עוצר להריח את הפרחים? אם נניח תוריד הילוך מה יקרה? וזה אגב לא קשור לאונקולוגיה בכלל. אני עצמי מאמינה שיש דברים שאי אפשר לחסוך כמו למשל זמן שאנו מבלים עם יקרים לנו (הורים, אחים, ילדים, חברים, לא משנה מה) מה דעתך?

היי ערן וברוך הבא ../images/Emo142.gif

מקווה שאתה מרגיש טוב ושנוח לך איתנו. יום טוב גלי

למעלה