לגיגוש.....

• פותח הנושא sarag
  • פורסם בתאריך

sarag

New member
לגיגוש.....

גיגוש - כתבת דברים קצת חריפים - זה יעזור לי (ואולי לאחרים) לדעת איך להתיחס אליהם אם תציג את עצמך. רוב הכותבים לפורום כתבו קצת פרטים על עצמם ועל הקשר שלהם לליקויות למידה. אני, למשל, אמא לשלושה ילדים עם ADHD וליקויי למידה שונים. וגם אני ADHD ודסלקטית. יש בפורום תלמידי תיכון עם ליקויי למידה, חיילים משוחררים וסטודנטים כנ``ל, הורים לילדים עם ל``ל, מאבחנים דידקטיים, מטפלים אלטרנטיביים ועוד. האם מה שאתה כותב הוא מנסיונך האישי, המקצועי או מה??? מקווה לתשובה - שרה

גיגוש

New member
אכן כתבתי דברים חריפים..

ועל הניסוח של חלקם אני מצטער. אני איש מקצוע בתחום ליקויי הלמידה וגם מנהל אתר בתחום זה. הכעס שלי נובע מכך שאנשים הקשורים למשרד החינוך ואשר במשך שנים ,כולל היום ,מנהלים מדיניות אטומה ומיושנת כלפי תלמידים לקויי למידה, מטיפים מוסר ומגינים על מדיניותם שלא עמדה במבחן החוק הבסיסי. לצורך ההבהרה אציין שבשנת 1996 החליטו במשרד החינוך להעביר את הסמכות לבצע איבחונים בתחום ליקויי הלמידה לפסיכולוגים חינוכיים שמרביתם חסרי הכשרה בתחום. נדרשה התערבות של בג``צ בכדי שהמאבחנים הדידקטים, פסיכולוגים שיקומיים וקלינים, נוירופסיכולוגים ואנשי חינוך יוכלו לעסוק בתחום בו רכשו את מומחיותם במשך שנים. כיום המצב לכאורה חזר לקדמותו אך בפועל עדיין קימת המדיניות הקודמת, המנוגדת לחוק, וניתן לראות זאת בחוזרים של אגף הבחינות אותם ציטטתי. הניזוקים מכל הענין הם בעיקר תלמידים אקסטרניים, נבחני מישנה, שרבים מהם סובלים מליקויי למידה או בעיות קשב וריכוז.

למעלה