לא קראתי את השירשור במלואו
אז סליחה אם אני חוזרת על משהו שנאמר- דבר ראשון- סוייר כן מאוד התפתח, ולדעתי הגיע לשיא ההתפתחות שלו כדמות. אי אפשר בכלל להשוות אותו למי שהיה בהתחלה. סויר של ההתחלה היה דואג רק לעצמו, והיה מציק לאחרים סתם בשביל הכייף. סויר של עכשיו לא עושה את זה יותר. הוא אמנם חשדן, ולא סומך על כל אחד, אבל הוא כבר ממש לא רשע שעושה דברים רעים לאנשים שלא עשו לו כלום. אכפת לו מדמויות אחרות והוא מנסה לעזור להם כמה שאפשר, ובכלל מישהו האמין שסויר יכול ממש להתאהב במישהי? השבירה שלו אחרי המוות של ג'ולייט היא ההוכחה להמפך הקיצוני שלו- לדעתי אפילו המהפך הכי קיצוני מכל הדמויות שהיו בסידרה בכלל. לדעתי הארלי יהיה זה שיחליף את ג'ייקוב כי הארלי הוא הדמות הכי טהורה. הארלי הוא הדמות היחידה שאני יכולה לחשוב עליו שאין אף מעשה רע שהוא עשה אי פעם (אלא אם אתם מחשיבים את זה שהוא שיקר לסויר כדי להפוך אותו להיות נחמד- אני לא מחשיבה את זה). לכל שאר הדמויות היו מעשים/רגשות לא חיוביים ברמות כאלה ואחרות. אצל חלק מעשים ממש רעים, אצל חלק מעשים פחות רעים. אבל אצל הארלי לא היה שום מקרה כזה. קייט- רצחה ג'ק- יש לו עניין נרקסיסטי עם רצון לפתור כל דבר סויר- רצח, רמאויות ועוד הרבה סאן- בגדה בבעלה (וגם לא רלוונטי עכשיו שהיא מתה) ג'ין- התייחס לא יפה לסאן לפני האי סעיד- לא צריך לפרט ואפילו דמויות אחרות שכבר מתו- לכל אחד מהם היו קטעים רעים- אנה לוסיה- רצחה אקו- רצח צ'ארלי- מסומם קלייר- רצתה למסור את התינוק שלה לאימוץ אז נכון שלחלק מהדמויות ה"חטאים" שלהם לא כאלו נוראיים (ג'ק, ג'ין, קלייר). אבל הארלי הוא הטהור מכולם, לא הייתה לא מעולם מחשבה לא טהורה, ובאופן כללי הוא די אלטרויאסט, הוא תמיד חושב על אחרים ומנסה לעזור לכולם (למשל- הוא קנה את רוב הכרטיסים על המטוס בטיסת אג'ירה כדי שכמה שפחות אנשים יפגעו). נראה לי שקוף שהוא הבחירה.