לדעתכם באיזה תאריך צריך להזכיר את

אבי בן 1231

Well-known member
אבי תיקון קטן.
הטבח של החג, החג לא עשה את הטבח.
הטבח של החמאס בישראל.
מה???!!!
לא החג עשה את טבח הזה|תוהה| וואוווו .................. ואני חשבתי שהחג עשה אותו.
אהההההה ........ אבל במקרה הטבח נעשה בחג הזה, לא???
לכן,
החג הזה חייב!!! להיות יום אבל לאומי!!!

שמלת תחרה1

Well-known member
מה???!!!
לא החג עשה את טבח הזה וואוווו .................. ואני חשבתי שהחג עשה אותו.
לכן,
למה לתת לנבלות השג ? לא מספיק טבחו בנו, יהרסו לנו גם חג?
ידוע לך מדוע חג ושבת דוחים אבל?
טפו טפו טפו אפילו אבל של הורים שכולים.

Harrington

Well-known member
מנהל
את ה"חג" הזה חייבים לשכוח כחג!!
זה לא צפוי לקרות. אולי בשנים הראשונות הקרובות יחגגו מעט יותר בצנעה. גם זה לא בטוח. אבל מעבר לכך החג עומד כשלעצמו ו(לא יודע אם להגיד כאן 'למרבה הצער') הוא דווקא חג של חגיגות פומביות, ריקודים מרובים, יום תפילה ארוך ועוד. היהדות לא תוותר על זה על אף האירוע הקשה שהתרחש באותו יום בתשפ"ד. אז כמובן שחלק מהתקשורת תתקוף זאת, בוודאי בשנים הראשונות ובאופן זה את הדתיים. אבל זה פשוט מתבקש, עם כל הצער והכאב וגם אזכור החללים של אותו יום.

אגב זה לא שונה משמעותית אם זה היה אירוע פרטי ולא לאומי. יהודי מאמין שמקיים חגים, שקרובו נפטר עליו בחג כזה או אחר, לא יפסיק בשל כך לחגוג את אותו חג. הוא ידליק נר זכרון (שממילא מודלק בחגים), מן הסתם ראשו וליבו יהיו עמוסי מחשבות יותר דואבות ומחשבות זכרון ואולי הוא ידבר על כך, אולי יהיה בתחושת אבל על אף שמבחינה הלכתית אין דיני אבלות בחג (זולת לאונן), אבל מעבר לכך הוא יחגוג או למצער יקיים את מצוות החג כבכול שנה.

ריקי זו אני

Well-known member
מה???!!!
לא החג עשה את טבח הזה|תוהה| וואוווו .................. ואני חשבתי שהחג עשה אותו.
לכן,
ואני חושבת שיש לנו יום הזכרון לחללי צה"ל, וחללי צה"ל בסדיר ובמילואים שנפלו על משמרתם ביום החג, טבח, הזה יונצח כשאר חללי צה"ל ולוחמי המחתרות.
לנרצחים האזרחיים מכל גיל שנשחטו ונטבחו ע"י טרורוסטים תתי אדם קבע הצחוקק את יום הזכרון לנרצחי הטרור בצמוד ליום הזכרון ומשותף לו בערב יום העצמאות. לצד הטקסים הללו יש לנו עוד יום זכרון יחודי... לזכר הנרחצים בשואה. רב לנו לדעתי באלה כי יש תאריך לציון חללי מלחמת יום כיפור, וים לחללי מלחמת ששת הימים... ולא שמעתי על יום אבל לאומי לזכר אלה...
אבל אם הריבון החליט על טקס ממלכתי... יש לקבל ולכבד... ומי שרוצה לירוק על הריבון... על הריבון להראות לו את הדלת...

אבי בן 1231

Well-known member
ואני חושבת שיש לנו יום הזכרון לחללי צה"ל, וחללי צה"ל בסדיר ובמילואים שנפלו על משמרתם ביום החג, טבח, הזה יונצח כשאר חללי צה"ל ולוחמי המחתרות.
לנרצחים האזרחיים מכל גיל שנשחטו ונטבחו ע"י טרורוסטים תתי אדם קבע הצחוקק את יום הזכרון לנרצחי הטרור בצמוד ליום הזכרון ומשותף לו בערב יום העצמאות. לצד הטקסים הללו יש לנו עוד יום זכרון יחודי... לזכר הנרחצים בשואה. רב לנו לדעתי באלה כי יש תאריך לציון חללי מלחמת יום כיפור, וים לחללי מלחמת ששת הימים... ולא שמעתי על יום אבל לאומי לזכר אלה...
אבל אם הריבון החליט על טקס ממלכתי... יש לקבל ולכבד... ומי שרוצה לירוק על הריבון... על הריבון להראות לו את הדלת...
יום האבל הזה הוא לא לזכר החיילים שנפלו להם יש יום כללי לחללי צה"ל,
יום האבל הלאומי הזה חייב להיות לזכר נטבחי ולכבוד נחטפי החגיגה שערכו תת אנושיים!!!

em28

Well-known member
ז באוקטובר !
או שבעה באוקטובר....

למעלה