לדעתכם, האם נכון לומר ש...

DEL7

New member
לדעתכם, האם נכון לומר ש...

אנחנו בוחרים להרגיש רגשות נמוכים, ושאנחנו בוחרים לא להשתחרר מהם?

DEL7

New member
../images/Emo4.gif שאלה מסובכת

מה שעושה לי רע על הנשמה

netad169

New member
הנסיון לדרג רגשות

באיזה שהוא סולם, עושה לי לא טוב. הוא יוצר הפרדה מיותרת. כל הרגשות שעולים אצלנו רלוונטיים ובעלי משמעות ועם כולם עלינו לחיות בשלום, לקבל אותם, להבין את מקורם, להכיל את עצמנו איתם. מבחינתי המשימה היא להפוך כל רגש למנוע, לעשייה מיטיבה, למען עצמי, למען אחרים, למען הסביבה.

eliya-l

New member
נטע בוקר אור ../images/Emo24.gif

האם כל רגש ניתן להפוך למנוע כדבריך : לעשייה מיטיבה, למען עצמי, למען אחרים, למען הסביבה?

netad169

New member
כן

בדיוק כמו שכל פחד אפשר להפוך לדחף. ממי לדעתך למדתי את זה? :)

eliya-l

New member
נשמהההההההההה

עכשיו אני צריכה למצוא מה עושים עם המילה: כעס - סעך, עסך? סכע? כסע? סעך? - אוףףףףףףףףףףףףףףףףף שנאה - נאה - נשאה - : זהו זה את השנאה נשאה הרוח........... זה טוב אהבה - עם זה אין לי מה לעשות זעם - מעז = העזה תעוזה - סבבה רוגז - גז - רגז - זגר, גזר - גזרו - גזרו לו את הרוגז. איזה רגשות יש עוד ??????????????????????? אוף

בטח שכן

שאמנם אני לא נטע, אך ברור מעל לכל צל של ספק שכל ירידה היא לצורך עליה, ועולמנו זה בנוי על זרימה וכוח כבידה ומתוך תהומות מגיעים לגבהים. שאתה רואה נשר דואה בשמיים ומתרומם עוד מבלי הנד כנף, והפליאה אוחזת בך כיצד ואתה משתומם על כך מאד. ואז הוא מסביר לך שהוא משתמש בירידה לצורך עליה וגולש מטה עלי אויר עולה. רגשות הם סוג של שפיטה השופטת ביחס לעצמי האישי/קבוצתי, ושפיטה זו נותנת כר נכבד לפעילות יצירתית

eliya-l

New member
דל - השאלה איננה מסובכת

את מסבכת אותה ואת עצמך וזו הבעייה שלך כרגע - חחחחחח נסי לפשט

זה בהחלט נכון

אנו בוחרים לחוות רגש מסויים היות והוא שרת אותנו בעבר. או שהזיכרון שלו מוטבע בנו. פחד למשל משרת את ההישרדות, אותו הדבר כעס וכ"ו. חלק גדול מהרגשות "הנמוכים" שהיו חיוניים להישרדות בעבר, אין להם תכלית היום, אולם אנו מותנים להם. על כן לדעתי יש לבחון כל רגש כאשר הוא עולה, לבדוק מה מקורו, במה הוא משרת אותנו, או מזיק לנו. כי האפשרות לחוות את האירוע אחרת נתונה בידינו, אבל לרוב אנו בוחרים לפעול כרובוטים.

סיריוס1

New member
נמוך לעומת גבוה:

בימי קדם האמינו בכל ליבם שהעולם נברא על ידי האל שיושב גבוה גבוה למעלה מעל לשמש הירח והכוכבים ומתחתיו יש מלאכים שמתחתיהם יש את הכוכבים והשמש והירח ומתחתיהם יש את השמיים והארץ ומתחת לארץ יש את הגיהנום ומתחתיו יש ההיפך מהבורא שהוא השטן, לא עלינו. כלומר האמינו שיש דו-קוטביות (דואליות). מי שנולד וחי בגוף בשר ודם עלפני כדור הארץ היה נמשך למטה על ידי הכח השחור "התחתון" וכן נמשך למעלה על ידי הכח הלבן "העליון". האמינו שיש מאבק נצחי ביניהם מה קורה על פני כדור הארץ שנחשב למקום לבחירה חופשית. הקוטביות התחתונה משכה למטה על ידי הורדת הדרג החי לרמות יותר נמוכות החל מהאדם שיורד להיות שור/כבש שיורד להיות תולעת או שיורד להיות נחש שהוא הכי למטה שיכול להיות (זוחל על גרונ ואוכל עפר) ומנחש לשד ומשד לשטן, לא עלינו. הכח השני, כך האמינו, מושך את החי לעלות למעלה מנחש לכבש/שור ומשור לאדם ומאדם למלאך וממלאך לאל ומאל לאל עליון הוא הבורא. כך ראו את העולם: כדואלי לחלוטין וכל החי נמשך לשני הקטבים יחד, שכן שני הקטבים הציעו את העונג שלהם. האדם חש תמיד שני משיכות: למטה ולמעלה בו זמנית, אז כדי להגיע לבחירה חופשית הוא צריך לאזן בין שני הכוחות ואז לבחור מרצון עצמו (שזה הנשמה שלו) לאיפה לפנות ולהתפתח. לדעתי, אנשים בוחרים להרגיש רגשות נמוכים הוא כדי לאפשר להם להגיע לאיזון ואז לבחור באופן עצמאי לאיפה להתפתח, כמובן שכל רמת גוף פיזי היא קודם כל אופי ורגשות שהם קודם כל מחשבות ואמונות... לדעתי המציאות הרבה יותר מורכבת משני קטבים שמאפשרים איזון. לדעתי הכל הוא קוטב אחד ויחיד שמתחדש וחי תמיד ולא משנה לו איזה רגשות חשים ומה קורא לאחר מכן, הכל זה אהבה וזרימה שווה של שמחה ויופי. רגשות נמוכים הוא עוד כיוון באחדות הנפלאה הזאת ויש להם יתרונות וחסרונות משלהם...

eliya-l

New member
סריוס

אז מה למעשה אמרת???????? עזוב את החלק הפילוסופי שאיננו מעניין לצורך הנושא ונסה להתמקד בפשט. איזה רגש הוא רגש נמוך? - פרט (דוגמה: אהבה, שנאה, חמלה, פחד, כעס) - פרט את שם הרגש איזה רגש הוא רגש גבוה? פרט (דוגמה: אהבה, שנאה, חמלה, פחד, כעס) - פרט את שם הרגש האם בכלל ניתן להגדיר רגשות?

סיריוס1

New member
רגש אינו מנותק מהמציאות כולה ולכן...

...אהבה ניתן להבין רק אם מתארים מציאות שלמה. לדוגמא: זוג מטייל יד ביד ומתנשק מדי פעם. ללא התיאור הזה רגש האהבה לא יובן, כך גם הגובה של הרגש. לדוגמא זוג מחובק מתנשק בלהט וקנאי אחד לשני אז זה יובן כרגש אהבה גבוה. כך גם: רגש של שנאה יובן כרגש גבוה אם לדוגמא טייס נלחם בקרב מול מטוסי אוייב וחושף את שינייו בעיניים יוקדות שמובילים אותו לנצחון מהיר, לעומת שנאה מפעפעת בליבו של עובד למעסיק שמתיחס אליו באופן קבוע כעובד זוטר, שנאה פנימית זאת אינה חושפת שיניים או מעוררת עיניים יוקדות אלה היא תחושה נמוכה. אין חלוקה בין רגשות עצמם, יש חלוקה בין מצבים שונים. לכן יש אהבה נמוכה ויש אהבה גבוה, יש שנאה נמוכה וגבוה, יש פחד גובה ונמוך. זה כמו מוזיקה: הרגשות הם אקורדים ואילו הטון הוא הגובה. אקורד של חמלה יכול להיות או גבוה או נמוך. תלוי במציאות שכוללת מרכיבים רוחניים וחומרניים בו זמנית כמכלול של אקורד מוזיקלי (סוג הרגש ) בטון מסויים (גובה הרגש). הרני כותב זאת ברגש של ארגמן מתוק כרוח הבוקר שלפני הזריחה...( רגש נמוך, מסוג שאינו ניתן להגדרה במילה אחת..)

DEL7

New member
בימים האחרונים

מציפים אותי רגשות, וחלומות כל פעם שמשהו עולה, אני משתדלת לשנות אותו, על פי המתכונת של "הסוד" כלומר, להרגיש חיובי לדמיין מה שאני רוצה לפני יומיים, הרגשתי שזה כבר לא עובד שמשהו כאן לא אמיתי אז החלטתי לחות את הרגשות וזה לא קל מכאן למעשה נובעת שאלתי

netad169

New member
דל יקרה

כל מה שעולה, שלך הוא, מתוכך הוא נובע. על כן עליך לקבלו באהבה ובכבוד כי מספר הוא לך סיפור על עצמך. היפה בעיני הוא תהליך הגילוי האישי והשביל הייחודי שכל אחד יוצר לעצמו. יש "שיטת הסוד" ו"שיטת אפרים" ו"שיטת נטע" וכו', אבל בסופו של דבר, אחרי שתשאלי, תקראי, תשמעי מאחרים, אני בטוחה שתמצאי את המתאים ביותר עבורך. חיבוק.

eliya-l

New member
ושכחת כמובן להוסיף נטע ../images/Emo68.gif

שלאחר שדל תמצא את המתאים לה זה יהפוך להיות הדרך שלה - "הדרך של דל". שיהיה שבוע נהדררררררררררר

כאילו שהיום זו אינה הדרך של דל?

תכונת ההעתקה מושרשת עמוק בחי וטבע האנושי , לכן תינוק מנסה לקום וללכת כפי שגור זאבים לומד לילל ולצוד מהוריו. זה חלק מהשרדות גזע והתפתחותו. לעשות שונה זה כבר סיפור אחר, יש בזה מן האפשרות ליצירה חדשה ואני מניח שכך פועלת האבולוציה בכללותה. כך שכדי שדל תלמד מה מתאים לה, עליה באמת לעבור התנסויות שונות ולברור לה את המתאים שלה וליצור משעול אישי כלשהו שמבטא את ייחודה האישי. אך חשוב מאד להבין שהמשעול האישי שלה מתחיל ברגע הולדתה לפלנטה נפלאה זו. שימו לב לכך שאנחנו כמו אלמוגים הריף נבנה על ידי כל הדורות הקודמים לו לאלמוג הנוכחי הנוכחי מוצא לו את דרכו ועליו ימשיך הדור הבא בעוד כמה שנים/זמן מה הריף כולו נראה אחרת למה הגעתי לאלמוגים השד יודע אולי סיריוס יזביר

למעלה