לדעתכם צריך להעלות את הגיל ל- 21?

לדעתכם צריך להעלות את הגיל ל- 21?

לדעתי צריך להעלות את הגיל לקבלת רשיון לאופנוע (כל אופנוע, כולל 50 סמ"ק) ל- 21 כל הילדודס שעושים רעש ובלאגן ברחובות מוציאים לנו שם רע. מה קרה? לנוער של היום לא נאה לרכב על אופניים?!

dptnl

New member
../images/Emo12.gif

ולדעתי צריך גם להעלות את גיל קבלת הנשק (כל נשק,כולל אקדחי פיקות) של החיילים ל-21 (ולא אכפת לי ששם הם מסיימים סדיר!) כל הילדודס שעושים רעש ובלאגן בשטחים מוציאים לנו שם רע. מה קרה? לנוער של היום לא נאה רובי מים?!

ילדודס ושליחים - תרגיעו

אתם נוסעים כמו משוגעים! מילא לחתוך מכונית, אבל אופנועים אחרים ביחיית' ראבאק!

אחינו אתה צודק...

אני גם ילדודס וגם שליח...בקיצור... הכי מסוכן על הכביש..
אני מתתת לקנות כבר קטנועעעע!!....נימאס לי...אני הולך לדפוק אחד מהחברה..

"וואטכראטסקוול..."

תפסיק לדבר שטויות, בא לך תקנה BMX ותתחיל לפדל על המדרכה שם אף אחד לא יחתוך אותך... DPTNL אתה אח אתה!

פידלתי מספיק

הילדודס פשוט מאוד פזיזים מידי לטעמי. אולי אני מיושן, אולי אני איטי... אבל הילדודס השליחים הם פשוט מכה! אם הייתי מצליח ואם הייתי קצת יותר אלים, הייתי תופס אחד כזה שחתך אותי ודוחף לו את האגזוז עמוק בתוך הרקטום.

אחינווו למה לא..

דבר ראשון אני שליח וגם אני לפעמים חותך כי אני מתעצבן על הנהגים בפחיות שהם חותכים אותי כמו מטורפים, והם יותר חולי נפש...שבוע שעבר הייתי על הגשר של אלוף שדה שעובר מעל גהה לכיוון בית החולים תל השומר...רק שנסעתי לכיוון הפוך, לרמת גן...עכשיו מי שמכיר בסוף הגשר שזה מתחבר לאלוף שדה זה עיקל שמאלה ואחד בפחית התחיל את הפניה מהנתי השני מימין ואני מהימין ביותר, כי בירדן אני פונה ימינה...אז המטומטם באמצע הפנייה החליף נתי לימין וכמעט העיף אותי...לא ראיתי שזה הולך לקרות כי הוא ניזרק לנתיב שלי...אבל הרגשתי שיש סכנה אז הספקתי לברוח ל"שוליים" ולבלום אבל אחרי זה צפרתי לו כל הדרך וברמזור איימתי עליו שאני יקח את המס' וידאג שייזנו אותו..אז הוא נירגע ודיבר יפה...אבל תאמת אולי היה עדיף שיעיף אותי ב60-70 קמ"ש האלה הייתי עף חודש בית חולים הוא היה אוכל זין של החיים שלילה והיה קונה לי 10 אופנועים! אחד כזה להרוג על המקום

אני מדבר על אופנועים שחותכים

אופנועים אחרים. זה ממש מרגיז. לא מספיק צריך להיזהר מהפחיות, אי אפשר אפילו לסמוך על זה שאופנועים אחרים ינהגו באחיהם בכבוד. אני נזהר ולא עושה הכללות אבל כל יום אני נתקל בזה שוב ושוב... ולצערי אלו תמיד שליחים או ילדודס

tygger

New member
אני מציע שאם כבר, אז בוא נלך קדימה.

למה רק רישיון קטנועים ואופנועים? אני מציע שיעלו את גיל הרישיון לרכב למינימום 30 כי פשוט הילדים שפותחים בגלגלים ונוסעים מהר בשכונות ואוספים חברים וחברות תוך כדי ניסיונות להרשים אותן זה פשוט לא להעניין. זה תמיד ילדים או צעירים ואי אספר לסמוך על זה שהם ינהגו בכבוד. אחר כך נעלה את גיל נהגי המוניות ל76 כי אז הם מספיק מבוגרים ושקולים ובעלי ניסיון עם זקנים וילדים והם יסעו יותר לאט ולא יחתכו את כל האנשים ברחוב בשביל עוד נסיעה כי אז גם ככה אין להם הרבה למה להרוויח כסף. אפשר גם אולי לשלול מיידית לכל מי שהולך ברגל את הרישיון רכב שלו כי הם תמיד עוברים מתישהו באדום במעבר חציה וזה הרי ידוע שזילזול אחד יוביל לשני והם יחתכו מכוניות. גם לאסור על ילדי בית ספר ללכת ברגל יותר כי הם לפעמים עוברים כביש ומשחקים בכדור ואי אפשר לסמוך עליהם הרי ש... אתה מבין לאן זה מגיע? אתה חי במדינה ואתה לא לבד. יש אנשים לא טובים ויש אנשים יותר טובים. ככה זה. האנשים שנוהגים והאנשים שרוכבים, האנשים ההולכים ואלה שסתם שוכבים. לא משנה. חותכים אותך? תסתכל במראה יותר. אתה תגדל ותתחיל להבין שיש הרבה יותר גרוע מאנשים שחותכים אותך על אופנוע. תחשוב שזה היה אוטובוס?

חתימה ילדותית - ילד מתלהב ../images/Emo61.gif

אז מה אם עברת טסט ב- 30.7.2003 ?! מה, זו גם היום הולדת שלך? מה ההתלהבות הזו? הכל בחברווות. אז לא להתעצבן. נ.ב. פסיכיאטר לא מוכן לקבל אותי

Moo Moo

New member
לך הבייתה ../images/Emo31.gif

א. לא כל ה"ילדודס" בני ה16 חותכים לא מכוניות ולא אופנועים. ב. בוא ניראה, 50 בגיל 21, 500 בגיל 23, 100 בגיל 25, ניראה לך?!? ג. נסעתי בקטנוע של חבר בכביש בין-עירוני, וחתך אותי GSX6 וכמעט עפתי מהקטנוע, "צריך לעלות את הגיל למעל 500 ל50 שנה, הם מוציאים לנו שם רע... קיצר... יאללה יאללה

אז למה רק ילדודס בני 16 מגיבים?

ואם תקרא טוב, לא אני ההוא שעשה הכללות אלא אתה. וכמו שאומר הפתגם "על ראש הגנב בוער הכובע"...

TheReverend

New member
האמת? לא. למה? כנס...

ראשית אני לא מסכים עם קביעות גורפות באופן עקרוני, זה שיש "ילדודס שעושים רעש ובלאגן ברחובות" לא אומר שכולם כאלו. אני אישית חושב שטוב שהנוער יכול לגלות את עולם הדו"ג מוקדם יחסית ולהיכנס בהדרגה לעולם האופנועים. אני חושב שאם הכניסה הייתה יותר נכונה(כלומר לימוד רכיבה ולא לימוד לעבור טסט, הסברים על חשיבות ציוד מגן, שיעורי תעבורה במסגרת ביה"ס וכו') אז היו הרבה פחות "ילדודס בעייתיים" והכי חשוב, אנחנו נותנים לברירה הטבעית לסנן בתנאים מבוקרים. אני אסביר, אם תיתן למישהו שאין לו שליטה עצמית, ולא משנה אם הוא בן 16 או 21, להשתולל על דו"ג זה יגמר רע. בקטגוריית ה50 יכולות ההשתוללות שלהם מוגבלת יחסית ולכן אחד כזה שיינזק בגיל 16 לא ימות(בד"כ) אבל יירד מהדו"ג (שוב פעם בד"כ) ולא יעלה על אופנוע ויהרוג את עצמו. עכשיו תאר לעצמך את כל אילו שלא ירדו מדו"ג כי הם נפלו על ה50 סמ"ק מחכים עד גיל 21 ואז קופצים על R1, מה נראה לך שייקרה
בקיצור, יש הרבה דיעות לכאן ולכאן וגיל הוא לא תמיד גורם שמוסיף לאדם אחריות. מה שכן, אתה יכול לשמוח על השינוי בתקנות הרישוי הצפויי בקרוב, השינוי יגביל את כל אילו עד גיל 21 לכלים בעלי כ"ס מוגבל(33).

מסכים חלקית...

נכון שיש בני 16 שהם יותר אחראיים מבני 40. אבל לא יעזור מה תגיד, אתה חייב להסכים שמרבית (לא עושה הכללה גורפת) בני הנוער הם יותר פזיזים מבני 40. לא כל אדם בנוי לרכב על דו"ג (או על רכב בכלל). אבל הלהיטות של בני הנוער להיות "ממונעים" ועצמאים לפעמים באה על חשבון שיקול הדעת והערכת יכולת עצמית ("אני יכול", "מה הבעיה, זה כמו אופניים"...). אז עד שלא יחנכו אותנו לנהיגה נכונה ולימודי הנהיגה יהיו יותר ממכונת כסף למורי הנהיגה, צריך לעשות משהו. ולדעתי העלאת הגיל זה לא כזה דבר נורא (על אוטובוס שמעתם?). כמו שאומרים "אין חכם כבעל נסיון". ואני לא מדבר על נסיון נהיגה. ככל שמתבגרים, רואים, לומדים, מכירים, שומעים ומתנסים בדברים ששופכים אור חדש על החיים בכלל ועל נהיגה בפרט. לנער בן 16 אין מספיק נסיון. נקודה. הדבר היחיד שמעניין אותו זה להוציא כבר את הרשיון ולעלות על הכביש. אז ניתן לו לישבור יד כדי שילמד? לי זה לא ניראה.

TheReverend

New member
ושוב אתה נוגע באותה נקודה

"לנער בן 16 אין מספיק נסיון. נקודה." איך יהיה לו נסיון אם אתה לא נותן לו לנסות? אותו משפט שכתבת על בני 16 אני יכול לכתוב על בני 18. ואז מה? הפריע לי עוד משהו בדברייך "...אז עד שלא יחנכו אותנו לנהיגה נכונה ולימודי הנהיגה יהיו יותר ממכונת כסף למורי הנהיגה, צריך לעשות משהו..." במקום לטפל בבעיה אתה מנסה לטפל בסימפתום. תאמר שצריך לשנות את שיטת הלימוד\חינוך\לחייב בחוק מעיל\כפפות\קסדה שלמה... אני אסכים איתך כי הבעיה, כמו בעוד הרבה דברים אחרים, היא בחינוך ולא בנוער.

גם אתה וגם הכומר אומרים דברים

נכונים.לדעתי אין צורך להרחיק ולעלות את גיל לימוד הנהיגה באופנוע ל21 אלא ל18 כשמקביל מורידים את גיל הוצאת הרשיון לרכב. ולמה אתם שואלים? לדעתי,אם הייתי מתחיל באופנוע בגיל 16 לא הייתי שורד,לא הייתה לי ההבנה של מה קורה בכביש ואיך צריך להתנהג ואין כאן קשר לאחריות אלא פשוט חוסר ידע. ברכב אתה פחות פגיע(ואני לא מתייחס כאן לאחריות)ולכן הטעויות שלך בדרך כלל הן יותר נסלחות,יותר קל ללמוד את מהלך התנועה ברכב ובסונף קרוב לוודאי שתתקל כמה פעמים באופנוען שחתך אותך,תדע לזהות למשל שטחים מתים ובעזרת חינוך נכון להתחשב באופנועים. הידע הזה אמור להוביל לזה שכאשר תעלה על אופנוע תוכל יותר להתרכז בתפעולו כאשר עיניני התנועה יהיו לך קלים יותר ובנוסף אמורה להיות לך ההבנה שנהגים לא תמיד רואים אותך,תדע להתייחס לשטחים המתים. ועכשיו אתם שואלים למה לא לעלות לגיל 21 כאשר יהיה כבר נסיון של 4-5 שנים ברכב? פשוט,לא הגיוני שאדם שיכול להחזיק נשק,להצביע לכנסת,להכנס לכלא ועוד דוגמאות לא יוכל להחזיק רשיון לכלי רכב שהוא חפץ בו. אני חושב שמה שאני מציע הוא פשרה בין הגישות השונות שמתאימה לארצנו שאוכלת נהגיה/רוכביה ככה שבסופו של עניין כל הצדדים יצאו מושכלים ומרווחים מהעניין.

למעלה