להאבק במכתב שתוכנו נכפה עליי

תותי167

New member
להאבק במכתב שתוכנו נכפה עליי

הוגשה תביעה אזרחית נגד בעלי ונגדי מבחור שהתכוון להכנס כשותף עם בעל,י שמתמחה בשוק ההון האמריקאי - לעסקים משותפים בשוק ההון. אותו אחד הגיע מתחום עיסוק שונה. במקביל להתמוטטות השווקים הפיננסים בעולם - הוא הפסיד את כספו (ובמקביל אנחנו הספדנו את כספנו). מעולם בעלי לא קיבל ממנו שקל. לא היה ביניהם הסכם חתום. כשהפסיד את כספו דרש אותו חזרה מבעלי, שסרב. אותו הבחור התפנה אז אליי. דרש שאפגוש אותו ואילץ אותי לכתוב ולחתום על הצהרה שבה אני מודה על החוב כלפיו. לאור הבהלה שבה הייתי, החבאתי את המכתב - שהגיע כמה חודשים מאוחר יותר ע"י שליח כחלק מבסיס התביעה שהגיש כנגדנו. הגשתי רק אז תלונה במשטרה. המשטרה הודיעה מאוחר יותר על סגירת התיק מחוסר עניין לציבור. למעשה, ללא המכתב שכתוב בכתב ידי וחתום על ידי - לא היתה תביעה זאת מוגשת. 1. האם יש טעם שאגש לאחד מארגוני הנשים כדי להגיש תלונה פלילית מטעמי כנגד אותו אחד? או אולי יש למישהו רעיון אחר? 2. האם יש טעם שאגש מיוזמתי לבדיקת פוליגרף כדי להוכיח שנוסח המכתב נכפה עליי? הערה: יש לנו עורך דין, שאיננו מרוצים ממנו. עד שנפרד וניגש לאחר - מקווה לרעיונות יצירתיים

תשובה

חוק העונשין, תשל"ז-1977 428. סחיטה באיומים המאיים על אדם בכתב, בעל פה או בהתנהגות, בפגיעה שלא כדין בגופו או בגוף אדם אחר, בחירותם, ברכושם, בפרנסתם, בשמם הטוב או בצנעת הפרט שלהם, או מאיים על אדם לפרסם או להימנע מפרסם דבר הנוגע לו או לאדם אחר, או מטיל אימה על אדם בדרך אחרת, הכל כדי להניע את האדם לעשות מעשה או להימנע ממעשה שהוא רשאי לעשותו, דינו - מאסר שבע שנים; נעשו המעשה או המחדל מפני איום או הטלת אימה כאמור או במהלכם, דינו - מאסר תשע שנים. לא הבנתי הגשת תלונה אז בזמן אמת? בגין איזו עבירה? מתי קיבלת הודעה שהתיק נסגר? הגשת ערר? מה הקשר שלך לעסק של בעלך? איך את יכולה להעיד מידיעה אישית על חוב כזה או אחר ועוד? האם יש ראיות שבעלך סירב? מה זה התפנה אליך? לא אמרת לבעלך? מה כתוב במסמך? ניתן לסתור אותו בראיות אוביקטיביות אחרות בכדי להוכיח שחמת על "משהו" לא הגיוני? צריך לקרוא את המסמך היטב ללמוד את הנסיבות המלאות של המקום בו חתמת אליו ועוד? מדוע החבאת אותו? ועוד ועוד. כל נתון מידע יכול להוביל למציאת נקודת תורפה אצל הצד השני.

לתותי

מינוי אפוטרופוס עשוי לסייע לך הכוונה כמובן למנות לך כדי למנוע בעתיד חתימה "בכפייה"

למעלה