''להביט מהצד זה פשע חמור''

בריקדה

New member
''להביט מהצד זה פשע חמור''../images/Emo104.gif

מיוחד למגזין 'הבריקדה- במה לנוער חושב':
ראיון עם אבנר וישניצר, בן 29, מחותמי ''מכתב המטכ"ליסטים''- חיילי סיירת מטכ"ל שסרבו להיות חלק ממערכת הכיבוש, ואדם שמשכונע שהפשע החמור ביותר הוא להביט מהצד ולשתוק.

אכן כן

להביט מהצד ולשתוק על השואה השנייה שמדינות ערב רוצות לעשות לעם היהודי זה באמת פשע לכן נגזר על ישראל להגן על עצמה בכוחות עצמה ואם לא טוב לך או לאיזה מחבלון תפסיקו לרצוח ילדים יהודים לכיף האישי שלכם

Leiden

New member
ארץ ישראל?

מהי ארץ ישראל השייכת לך? איפה היא יושבת? מה גבולותייה? איפה שאנשים הקרויים עבריים ישבו לפני 2000 שנה? איפה שאנשים טוענים ששמעו חזיונות של קולות שמדברים אליהם (ידוע גם בשם "הבטחה אלוהית")? מדוע אמירה מקבילה "ארץ פלשתין לעם הפלשתיני" ראוייה פחות בעינייך? כי במקרה נולדת להורים המשייכים עצמם לעם היהודי? הוא נראה אם יש באמתחתך תשובה אינטליגנטית.

האם יש לך מושג

מהי ארץ פלסטין שאותם "פלסטינים" מדברים עליה? אני מציע לך לבדוק לפני שאתה עונה ארץ ישראל השייכת לי היא ארץ ישראל השלמה אך מכיוון שזהו פיתרון לא מציאותי (לפחות לא כרגע) אני מוכן לפשרות האם אתה תומך בחזון ארץ פלסטין כפי שהפלסטינים רוצים?

EverMan

New member
מה אכפת לי מהפלשתינאים ?

ומה אכפת לי מה היה לפני 2000 שנה ? מה שנכון להיום , נכון להיום. מדינת ישראל הריבונית , היא לא מהפרת עד החידקל , היא גם לא תהיה. כל שטח אחר שסופח לה - שייך לה גם. מה אכפת לי מה הפלשתינאים חושבים בנידון ?

Leiden

New member
אמירה בעייתית

"כל שטח אחר שסופח לה- שייך לה גם". טעון הבהרה. 1. ישראל לא סיפחה את שטחי יהודה, שומרון ועזה 2. אם מספחים שטח, יש לספח גם את יושביו- כלומר, להעניק להם אזרחות (לכן ישראל לא סיפחה את שטחי יש"ע- אך מכירה באזרחותם של יהודים היושבים בשטחים אלו, אפלייה בוטה על בסיס לאומי) 3. כיצד זה מתיישב עם אמנת ז'נבה?

EverMan

New member
ככה

1.נכון , לכם הם לא שייכים לנו. עדיין. אם נספח אותם - המצב ישתנה. וכאן נכנס סעיף 2 שלך. 3.אמנת ג'נבה קצת בעייתית , בכל מיני תחומים. אחד מהם הוא מלחמה מודרנית.

Leiden

New member
בקשה

האם תוכל בבקשה לפרט במה אמנת ז'נבה "בעייתית" לדעתך?

EverMan

New member
כי סיפוח שטחים בעת

מלחמה , זה דבר ידוע , ומקובל. גם לפי אמנת ג'נבה. אמנת ג'נבה , נוטה לשכוח , שכל מדינה חדשה , מסופחים אליה שטחים שלשעבר לא היו שלה.

אם לא אכפת לך מה

הפלסטינים רוצים אז איך אפשר לעשות שלום? אם לא אכפת לך מהפלסטינים אז מה מפריע לך שנבצע טרנספר לפליטים? אתה רוצה לעשותת שלום עם האוויר?

EverMan

New member
אל תהיה דמגוג.

לא אכפת לי מהדרישות שלהם. אכפת לי מה המקסימום שאני מוכן לתת.

Leiden

New member
מסיבות אגואיסטיות

צריך להיות אכפת לך מהן הדרישות שלהם- כאשר אחד הצדדים מרגיש "פראייר", סופו של דבר שזה יתפוצץ בפרצופו של הצד השני.

EverMan

New member
כן.

דרישות הן התחלה של מו"מ. בדיוק כמו שאתה בא לקנות מכונית משומשת , ויש מחיר שרשום עליה , ויש מחיר שבאמת מוכנים למכור אותה בו ... כנ"ל פה. הדרישות שהם מציגים , זה למען מו"מ, לא המקום אליו הם מוכנים להתפשר.

איך אתה יודע

הרי אתה לא דובר הפלסטינים נכון? אני יכול להביא לך הוכחות רבות שאתה טועה דרישות הפלסטינים כפי שהן היום באו במטרה אחת-להשמיד את ישראל הם הבינו שצבאית אי אפשר

EverMan

New member
אני מכיר מספיק אנשים

שהשתתפו ישירות במו"מ עם אש"ף/הרש"פ בקמפ-דיוויד, בטאבה , וכו' ... כדי שיאמתו את דבריי. אם זה שלמה בן-עמי , אם זה אהוד ברק , אם זה יוסי ביילין , וכו' ...

אז יש לך הזדמנות

מתי מנהיג פלסטיני כלשהו הצהיר שהוא מוותר על שאיפתו לישראל השלמה? אני מצפה להוכחות מתי מנהיג פלסטיני ויתר על זכות השיבה והצהיר זאת? אני מצפה להוכחות מתי מנהיג פלסטיני הצהיר שהוא יפרק את ארגוני רצח היהודים? מצפה להוכחות

EverMan

New member
מתי ?

בפעם הראשונה ? באוסלו , 1993. ולא רק שהוא הצהיר על קבלת גבולות 67 , ועל הכרה במדינת ישראל , הוא אפילו פירק ונלחם בארגוני הטרור. רוצה ראיות ? תפתח כל עיתון משנות ה90.

האמנם?

האם באוסלו הוא ויתר על זכות השיבה? האם באוסלו הוא ויתר על רצונו בישראל המלאה? נגיד שכן העובדה היא שהקמפ דייויד לא "הראיס לא מעוניין בהסכם" אמר אז דחלאן כיום אנחנו מבינים למה

EverMan

New member
ככה ...

אני לא יכול להגיד לך על רצונו , אני יכול להגיד לך שגם הרצון שלי הוא ישראל מהפרת עד הנילוס ... אבל יש רצוי ... כן. באוסלו הוא ויתר על רצונו בישראל כולה. על זכות השיבה הם לא ויתרו. וזו נכון להיום , הבעיה העיקרית במו"מ.

למעלה