להגיש קובלנה פלילית - קיימות קרנות אנטי-פשע?

להגיש קובלנה פלילית - קיימות קרנות אנטי-פשע?

אני מעוניינת להגיש קובלנה פלילית בבית המשפט אבל אין לי תקציב לזה . קיימות קרנות "אנטי פשע" ? מדובר בענין ציבורי מובהק . תודה.

תשובה

במה מדובר? לא צריך "תקציב" בכדי להגיש קובלנה פלילית? הגם שתמיד יש סיכון שיפסקו הוצאות אך זאת, לרוב, במקרה ומדובר בהגשת קובלנה "מופרכת" או מתעמרת לכאורה.

זיוף ממוחשב של החלטת שופט למניעת ערעור .

החלטת השופט הממוחשבת תוקנה כך שתאריך ההחלטה הוקדם בחצי שנה על מנת לתקוע את ההחלטה עמוק בין ההחלטות הקודמות ולהסתירה ובכך למנוע הליך של ערעור בבית המשפט העליון - הליך שנמחק בגלל זה - כי הוגש באיחור של יום אחד - מבלי שנודע למערער שיש החלטה חדשה שכאמור תאריכה תוקן במחשב . הבעיה שלי היא עם תשלום האגרה.

תשובה

אם אני מבין נכון את רוצה להגיש קובלנה כנגד שופט בגין זיוף פרוטוקול? לא ניתן להגיש קובלנה כנגד שופט בגין זיוף. העבירה לא נכללת בתוספת השנייה ויש עוד מגבלות מדוע לא לפנות לנציבות התלונות כנגד שופטים? להלן הוראות חוק רלוונטיות מחוק סדר הדין הפלילי: 68. על אף האמור בסעיף 11 רשאי כל אדם להאשים בעבירה מן המנויות בתוספת השניה על ידי הגשת קובלנה לבית המשפט. 69. לא תוגש קובלנה לפי סימן זה על עובד המדינה בשל מעשה שעשה תוך מילוי תפקידו, אלא בהסכמת היועץ המשפטי לממשלה.

למעלה