להוציא את פולארד מהידיים של הימין

נמרוד2003

New member
להוציא את פולארד מהידיים של הימין

שלום לכולם, שמי נמרוד ורציתי להעלות כאן נושא חשוב. בימים האחרונים יוצא לי לדבר עם הרבה אנשים ולנסות לשכנע אותם להגיע להפגנה הגדולה בכיכר רבים בעד היציאה מעזה. אתמול דברתי על זה עם חבר בעבודה וחבר נוסף שפעיל בד"כ בדיוק לכיוון ההפוך התפרץ לפתע לשיחה ואמר: "תגיד, אם כל כך אכפת לך ממה שקורה פה במדינה - למה אני לא רואה אותך נלהב כל כך בנושא של פולארד? על כל עניין אחר אני עוד יכול להבין - יש דעות לכאן ולכאן - אבל בנושא הזה, שכל חברי הכנסת של השמאל חתמו עליו - למה אני לא רואה אותך בהפגנות? רק מטלי פחימה ומהמחבלים אכפת לך? מחאה נגד הפקרת אדם שפעל למען המדינה זה פחות חשוב לעתיד שלנו?" (הוא המשיך לצעוק עוד הרבה זמן - אבל זה עיקר הדברים) טוב.. אז ברור שהוא מגזים בכל הקטע שכאילו הדבר היחיד שיש לי בראש זה מחבלים וטלי פחמיה... אבל העובדה היא שלא הייתה לי תשובה אליו.. וגם לא לבחור שניסיתי לשכנע להגיע להפגנה... בקיצור, לדעתי צריך לשים סוף לקטע הזה שפולארד זה עסק של הימין. א. זה באמת לא ככה ולא אמור להיות ככה. גם מבחנה המוניטרית וגם מבחינה לאומית זה שייך לנו לא פחות!! ב. זה פוגע בתדמית שלנו ועוזר למי שרוצים להציג אותנו כמי שלא חושבים על עתיד המדינה ועם ישראל (שמבחינתי לפחות - זה מה שמוביל אותי כשאני תומך ביציאה מעזה) מה אני מציע? לא יודע בדיוק... אולי לבקש מהארגון למען פולארד שיספקו חומר הסברה או שלטים או לא יודע מה כדי שבהפגנה הזו ייראו סוף סוף שמבחינתנו גם פולארד על סדר היום (בהפגנה האחרונה של הימין היו לא מעט כרזות כאלה) אפשר גם לחשוב על רעיונות אחרים אבל לדעתי זה חשוב לנו כשמאל - לא פחות משזה חשוב לפולארד.

Comet 1

New member
לא חושבת שצריך

לעסוק בכלל בשאלה אם פולארד זה עסק של הימין... אנחנו סוטים מהנושא המרכזי של שיחרורו של יהונתן פולארד. חבל לבזבז אנרגיות בויכוחים מיותרים של מי העסק אלא להפנות את האנרגיות ולפעול למען שחרורו. לא משנה מאיזה צד-ימין או שמאל. התגייסות קולקטיבית של כולנו למענו בלי לעסוק בחלוקה לאן זה שייך ימין או שמאל.

shay or eli

New member
אז יש משמעות להפגנה שלנו נגדו

ואין משמעות להפגנה נגד אנשים שלא מייצגים אותנו ולא נבחרים על ידינו - אם זה הנהגת החמאס, נשיא טנזניה או מל גיבסון.

איזה משמעות?

אתם מיעוט שבמיעוט יש ביננו אנשים שלא מגנים טרור לאומני מצד הערבים ואנחנו מצפים שהערבים המעוניינים בשלום יגנו טרור אתם יכולים להפגין אבל אף אחד לא יקשיב לכם לכן מאותה סיבה כשם שאתם מפגינים נגד שרון ככה עליכם להפגין נגד הטרור

shay or eli

New member
לפני שאנחנו מתחילים, בוא נבהיר משהו

אין שום דבר ש "עלינו" לעשות. אף אחד בשמאל לא מקבל הוראות ממך יקירי. עכשיו שהבהרנו את זה, בוא נחזור לנושא: רה"מ הוא נבחר ציבור ישראלי, הרמטכ"ל הוא מופקד מטעם הציבור הישראלי, ולכן לאזרחים ישראלים (כמו אנשי השמאל למשל) יש עניין בלהעביר בקורת על תפקודם - כולל הפגנות בהינתן צורך. הטרוריסטים הפלסטינים אינם נבחרי ציבור ישראלי, אינם מייצגים את הציבור הישראלי ואינם פועלים בשמינו - ולכן הרעיון שעל מחנה השלום הישראלי להפגין נגדם הוא הזוי, טיפשי ומיותר. אם אתה רוצה, תארגן בעצמך הפגנה נגד הפיגועים. אני בטוח שמנהיגי אירגוני הסירוב הפלסטינים יחליטו לשנות את מדיניותם בעקבותיה. בהצלחה! אם חוות דעתו של מישהו לגבי דרכי המאבק הפלסטיני תשנה לאותם אירגונים, זה כי הוא יהיה פלסטיני. זאת הסיבה שהעצומה שאירגנה מפלגת העם הפלסטיני לפני שנה נגד הפיגועים ובעד מו"מ מדיני הייתה מאוד חשובה בפוליטיקה הפלסטינית. ובקשר ל "מיעוט שבמיעוט", ו "אתם יכולים להפגין אבל אף אחד לא יקשיב לכם": אני מעלה תמונה של הפגנת "יוצאים מעזה - מתחילים לדבר" מלפני חצי שנה

כל אלה תומכים בחד"ש?

משהו אומר לי שלא... לא רק שמאלנים קיצונים מעוניינים בגירוש יהודי עזה אף אחד לא אמר לך שתוכל לשנות את מדיניות הרצח של הפלסטינים הייתה פה בקשה צנועה לארגן הפגנה נגד הטרור ולגנות רצח יהודים תוכלו לעמוד בזה?

יש גבול גם לדמגוגיה

"גירוש יהודי עזה" - ומה עם גירושי מוסלמי הר חברון? וגירוש מוסלמי פלסטין? וגירוש מוסלמי הגדה המערבית? נגמרו לי הרחמים לגוזלי האדמות מהפלשתינאים וגוזלי המשאבים ממשלם המיסים הישראלי, בע"ה עוד מעט יבוא צה"ל לפנות אותכם, ובע"ה הוא יממש עליכם את כל הטכניקות שהוא שיכלל ללוחמה באוכלוסייה אזרחית באינתיפדה האחרונה. אחרי למפנים

וואלה? צה"ל יבוא לפנות אותי?

לא ידעתי שהרצליה היא חלק מהגירוש של שרון אבל אם אתה אומר אתה בטח יודע לא כל מי שלא חושב את המחשבות האובדניות שלך הוא מתנחל תתפלא לשמוע גירוש ערבים? מי בדיוק גירש אותם? בוא תלמד אותי נגמרו לך הרחמים לגוזלי האדמות? גוזלי אדמות? את הביטוי הזה שמעתי פעם אחרונה מנסראללה ורנטיסי זכרונו לקללה ההודעה שלך שקוראת לצה"ל לממש לוחמה באוכלוסייה אזרחית יהודית עוברת כעת להנהלה אני מקווה שאתה בגיל שמתחילים להבין מה שאומרים

או אני אסביר לך

כי אין כותבים מוכשרים ושנונים כמו דורון רוזנבלום בביטאון החמאס, מה גם שיש לי בעיה לקרוא עיתונים של חבר'ה שחולקים אידיאולוגיה עם ורצונות עם מתנחלים.

איש הדמים

פעם הייתה כזאת כתבה של חיים ברעם בעיתון הארץ על "הרוצח הקצב" שרון איפה עוד קוראים לראש הממשלה ככה? נכון בחמאס דורון רוזנבלום יגן בכל מחיר על רוצחי יהודים אבל לגנות טרור? לא יקום ולא יהיה!!!

למעלה