להוציא את פולארד מהידיים של הימין

כמה אי-דיוקים מצידך איש הטבעות

ראשית כל לא ידוע לי שחיים ברעם, פובליציסט מצויין יש לציין, כתב ב"הארץ". שנית כל, השמאל כולו - ואני בתוכו - קראנו לשרון רוצח במשך שנים רבות, בעיקר על פרשת סברה ושתילה שהיא פשע מלחמה לשמו שגם ועדת כהן הכירה בו ולכן פסלה אותו מלכהן כשר ביטחון בישראל יותר, ובגין התפטר בגללו, וגם בגלל יחידת 101 הידועה לשמצה שהייתה לא יותר מאשר טרור בחסות צה"ל. אבל, עם הביחרותו של שרון לרה"מ, כיבדנו את רצון העם ולא חזרנו על מעשי הימין - ולא כינינו את שרון רוצח. השמאל הישראלי, ולרוב גם השוליים שלו, לא מסית נגד רה"מ מכהן. ההתבטאויות הקיצוניות מול שרון היו בדר"כ של ארגונים חוץ-פרלמנטריים שוליים, ושל בל"ד. אפילו חד"ש, מפלגה לא-ציונית מובהקת, שמרה על מתינות ראויה לציון. וכל זה בזמן שהימין הקיצוני מסית נגד שרון בפומבי, קוראים לו מחריב היישובים, טיטוס השני, יותר גרוע מנבוכדנצר, דיקטטור, אפילו יואל בן-נון שאל את השמאל "האם שכחתם את מלחמת לבנון...?" באיזושהי היתממות על מנת להראות את ההרסנות שלו. מצאת את הבנאדם הלא נכון להאשים, רוזנבלום תקף את ערפאת בזמן שרוב הכותבים ב"הארץ" דווקא לא תקפו אותו ואם כן אז בצורה עניינית מאוד, בעוד שרוזנבלום עמד בקו אחד עם רן כהן, מוסי רז ועמיר פרץ שגינו אותו בפה מלא ואת הטרור הפלשתינאי. בכל מקרה, אני מאחל לכל תושבי גוש קטיף פינוי נעים.

shay or eli

New member
לא, כל אלה מתנגדי התנחלויות.

ורובם הגדול אנשי שמאל. לגנות את הטרור? אנחנו עושים את זה בכל הזדמנות בלי לחשוב פעמיים. אנחנו גם מביעים סולידריות עם אירגונים מתנגדי טרור בפלסטין. לארגן הפגנה נגד הטרור? זה פשוט טיפשי. אבל אתה מוזמן לעשות את זה: תוכל לעמוד בזה ??

למה אתה בורח?

אם אני מארגן את ההפגנה סביר להניח שאני אשתתף בה לא? האם גם אתה תשתתף בהפגנה שמגנה טרור?

מה לעזאזל איכפת לי מפולארד ../images/Emo35.gif

הוא ידע שהוא יוצא למשימה בלתי-חוקית, משימת ריגול ובגידה במדינה שבה הוא אזרח - שיקח אחריות על עצמו. ולמה התקיפה על דאבל-סטאנרדט היא רק כלפי השמאל? כמו שהימין טוען שאם לנו איכפת מהאסירים הפלשתינאים צריך להיות איכפת גם מפולארד, אז אני רוצה לראות שאיכפת להם מפולארד מסיבות הומאניות ולא מסיבות אתנוצנטריות (כי אחרת זה לא משנה) - ושיפגינו גם על המעצרים המינהליים נגד הפלשתינאים בארץ. זהבה גלאון מגנה על נועם פדרמן כשהוא נעצר, למה הם לא מגינים על אף אסיר פלשתינאי? נשבר לי כבר מהצדקנות הזאת של הימין, התחסדות חסרת כל שחר. זה כמו שעכשיו הם טוענים ששרון הוא דיקטטור ומסוכן למדינה, מה עם מלחמת לבנון? הם לא שמו לב לזה אז? ואם הם לא שמו לב - צעקנו את זה בכל צומת ב-2001. או נגיד השטות הזאת ששרון פיטר שרים וזה לא דמוקרטי או איך שחוק פינוי-פיצוי עבר, ובנשימה אחת מזכירים שזה עבר בקולות הערבים - כאילו הם לא אזרחים במדינה, כאילו הם לא ח"כים שנבחרו בצורה דמוקרטית. זה נורא קל לקחת טיעונים של הצד השני ולהשתמש בהם כשנוח לך, אבל כשיהיה להם ביסוס מוסרי - וגם עובדתי - לכך שהם מאמינים באותם ערכים, אז נוכל אולי להתייחס לזה ברצינות. בינתיים יותר איכפת לי מאלף הפלשתינאים שיושבים בכלא בגלל המיסים שאני משלם ולא ראו שופט ולא הוגש נגדם כתב אישום, ונמצאים בתנאים מחפירים במחנה עופר, מאשר שאיכפת לי מפולארד שעבר הליך הוגן ונמצא בתא מכובד מאוד.

גריזלד

New member
לי דווקא מאוד אכפת מפולארד

א. אני לא מבין למה אנשים חושבים שאם הימין לא בסדר אז גם לנו מותר להיות לא בסדר!! ב. פולארד יושב כבר 20 שנה!!! והוא פעל למען מדינת ישראל ויושב כבר יותר מכל אדם אחר שעבר על אותה עבירה!! זה לא מידתי ולא ייתכן שקולנו לא נשמע בעניין!

EverMan

New member
גם ברוך גולדשטיין חשב

שהוא פועל למען מדינת ישראל. לא כל מי שפועל למען ישראל אומר שלא מגיע לו דין וחשבון על מעשיו.

FreePollard

New member
יש כמה הבדלים... אחד מהם...

הוא שגולדשטיין לא הוכר כמי שפעל למען המדינה ובשליחותה... פולארד דווקא כן.. (ראה תמונה מצורפת)

EverMan

New member
מצטער , אבל אין שם חתימה

של נשיא המדינה או ראש הממשלה. כך שזה לא בדיוק מייצג.

FreePollard

New member
זו לא הגדרה לשם כבוד

זה הגדרה של מעמד חוקי ובינ"ל. מי שחתם הוא היועמ"ש באותה תקופה וחתימתו היא חתימה של הממשלה לעניין זה.

נמרוד2003

New member
לטעון שפולארד עבר הליך הוגן זה לא

בדיוק במקום... כולם מודים היום שההליך שלא לא היה הוגן... הבחור נאבק כבר 17 שנים על זכות להגיש ערעור משום שהעו"ד שלו לא הגיש מסמך בן דף אחד (דבר שכל עו"ד מתחיל יודע לעשות)... ואל תשכח שהוא קיבל מאסר עולם לא קצוב (לנצח!! אם זה לא יישתנה!!!) למרות שחתם על עסקת טיעון שאמרה שהתביעה לא תדרוש יותר מ20 שנה.

כיצד היינו מגיבים אם המקרה היה הפוך

כשבוחנים את נושא פולארד חשוב לבחון כיצד אנו היינו מגיבים אילו אזרח ישראלי היה מוכר לאמריקאים מידע סודי תמורת בצע כסף ? פולארד אמנם פעל בשליחות מדינת ישראל, אולם כאזרח אמריקאי, היתה לו הזכות לסרב לשתף פעולה עם מפעיליו, אולם למרות זאת הוא הסכים לבצע את מעשה הבגידה במדינתו למען בצע כסף. מעשהו של פולארד גרם לפגיעה חמורה בקהילה היהודית הגדולה בארה"ב אשר מתנערת ממנו היום והתנערה ממנו בעבר. היהודים האמריקאים חשים נבגדים ממעשהו, וברור לכולם כי כעת רשויות הביטחון האמריקאים נזהרים יותר כאשר הם ממנים יהודי לתפקיד רגיש. אסור להיות צבועים, אי אפשר לדרוש מיהדות ארה"ב שיבצעו עבורונו שתדלנות במשרדי הממשל ובד בבד ודרוש מהם כי יסייעו לנו לשחרר את אותו אדם אשר בגד בהם כאזרחים יהודים של ארה"ב. זכותם של פעילי הימין לפעול לשחרורו של פולארד ובד בבד לבקש כסף מאותם אנשים שאותם הם תוקפים. הצביעות שלהם ידועה לנו כבר שנים ארוכות. אני מאחל לפולארד להשתחרר בהקדם מכלאו כפי שאנו שחררנו מרגלים ובוגדים כגון: קלמנוביץ' וואנונו. אולם אל לה לממשלת ישראל לסכן את היחסים המיוחדים עם ארה"ב למען שחרורו של בוגד (כפי שמגדירים אותו יהודי ארה"ב התומכים הגדולים של ישראל). כפי שאנו מצפים מיהודי ארה"ב שיתמכו בנו, כך עלינו לתמוך בהם ולא להעמיד אותם במצב לא נעים ולגרום להם להזדהות עם אדם שבגד בהם ובמדינתם.

FreePollard

New member
כיצד היינו מגיבים? הגבנו כבר...

א. יוסף עמית, קצין בצה"ל העביר חומר מודיעיני מסווג לאמריקנים, נידון 15 שנה וישב רק 7 בלחץ אמריקני. ב. רבין ז"ל, שכיהן כשר ביטחון כשפולארד נתפס, אמר אז שבישראל נתפסו עד אותה תקופה לפחות 5 סוכני CIA שריגלו בישראל. הנ"ל גורשו במקום להישפט ולהיאסר. - גם מי שטוען שפולארד צריך היה לרצות את העונש "הראוי" למי שריגל למען מדינה ידידותית לארה"ב - הקיצבה הזו כבר עברה מזמן! פולארד יושב כבר 20 שנה - אין אף אחד שעבר על ריגול עבור מדינה ידידותית לארה"ב וישב זמן קרוב לזה! (ראו טבלה)

noamgk

New member
אבל שניכם טועים.

יונתן פולארד לא יצא למשימת ריגול, אלא עבד בתמימות במודיעין האמריקאי. לפי הסכם שהיה בין אמריקה לישראל, אמריקה מחויבת להודיע לישראל על כל חומר שעלול להוות איום על המדינה. כשפולארד ראה שהמודיעין לא מעביר חומר קריטי - הוא העביר אותו בעצמו. בזכותו הופצץ הכור האטומי בעיראק, אגב.

FreePollard

New member
הסיפא לא נכון

הכור האטומי לא הפוצץ בעזרת פולארד (בין השאר מישום שכשהפוצץ פולארד עוד לא התחיל לרגל למעננו) לעומת זאת, הוא סייע לנו מאוד בהתגוננות מטרור ובמלחמה בו (לדוג': הפצצת מפקדות אש"פ בלבנון)

EverMan

New member
לא אמרתי שהוא לא סייע לישראל.

אמרתי שזה לא מצדיק אותו מבחינת ארה"ב.

למעלה