להורים שבינינו- קורס הכנה ללידה

להורים שבינינו- קורס הכנה ללידה

הלכתם? לאיזה סוג (של קופ"ח? דתי? טבעי?) מי הלך (ההריונית לבד או גם האיש?) הייתם מרוצים? נתרמתם? האב- בהתהוות "הספורים שלי ואני" מחכה לשמוע את התובנות שלכם

אני לא הלכתי..

רק היא הלכה.. הקורס לא עזר כלום כי הלידה הייתה בניתוח.. הצילו את הילדה בשניה האחרונה.

candy77091

New member
מה פתאום צריך להיות מוכן לכל דבר.

והוא לא נולד אתמול,אגב. הוא בטח יודע בלי להזכיר את זה שדברים כאלה יכולים לקרות.

וואלה

אני עדיין חושב שעדיף לשמוע את זה בצורה מקצועית ומרוכזת... בטח ידידנו `בחור כארזים` גם היה שמח ללמוד מהאינטרנט כשבכורתו נולדה, הבעיה שעוד לא המציאו את העכבר אז... חח.

אני לא חושבת שקורס כ"כ עוזר

עם כל הכאבים בלידה לא נראה לי שכ"כ מתרכזים במה שנלמד בקורס. לדעתי קריאת חומר באינטרנט זה באמת מספיק.

בכיוון שונה...

אני עברתי קורס בבלינסון, רוב השיעורים בעלי היה איתי, ואם אני עדיין זוכרת (אחרי הכל הקטנה כבר בת 7 חודשים) אז רק ל-2 הוא לא הגיע, וגם זה מאילוצים... לדעתי זה נורא תרם לקשר ביננו, לידיעות שלי ושלו, וכשכל רביעי בערב יש לנו "יציאה" מסודרת. להגיד שזה עזר לי בלידה?! אז לא בדיוק....זה לא כ"כ רלוונטי כשאת בשיא הצירים... בגדול- זה היה נחמד לדעת, למרות שהיו דברים שכן עזרו לנו- כמו מקלחת, בגדים, הנקה (שלשיעור הזה הוא לא הגיע) שזה באמת דברים שבילד ראשון לא אמורים לדעת מראש. אם במחשבה לאחור הייתי עושה את זה?! אז כן...!!! אני אישית נהניתי!

הנקה+מקלחת על זה קיבלנו הדרכה קצרה בבי"ח

ומה גם שהיינו כ3 שבועות אצל הסבתות אז גם מהן קיבלנו מידע.

לדעתי לעבור קורס הכנה ללידה ראשונה זה קריטי

התינוק יוולד בכל מקרה (עם קורס לפני או בלי) - זה נכון. אבל חווית הלידה (ואולי אפילו ההורות) שונה לחלוטין. מה גם שבד"כ לידה שבאו אליה ללא הכנה נגמרת ביותר התערבויות רפואיות שיכלו להחסך....

מאוד מסכימה איתך

לפעמים אנשים מזלזלים מאוד בהכנה הזו, ולא מבינים שהלידה הראשונה היא חוויה משמעותית ובעלת השפעה ללידות הבאות ולחיים בכלל.

בכלליות

קורס שנותן לכם ידע וכלים על ההריון, הלידה, ההתמודדות עם הכאב, ההנקה והטיפול ביילוד- לא מבחינת האינטרס המימסדי. עדיף קורס שמתייחס גם לאספקטים הרוחניים וההלכתיים. קורס שמעצים את האמונה בקב``ה בלידה, ואת האמונה באשה ובכוחה ללדת באופן טבעי וללא התערבויות רפואיות, ובזכותה לנהל את הלידה ולקבל החלטות על גופה וילדה. שאמשיך?

בוודאי!

אני רוצה לשמוע כמה שיותר! אגב, ברור שאלך לקורס בעל אופי דתי, אם כי נראה לי שבקורסים מסוג זה הבעל לא יכול להשתתף, לא כך?

עובדה - לא עשיתי קורס

וילדתי לידה רגילה לחלוטין, אמנם היתה ארוכה כי ל
היה קשה לצאת (ראש גדול ואמא צרה מאוד) אבל יצאה בלי שום התערבות רפואית.

קורס ההכנה ללידה שעברנו שינה לנו את החיים

ואני לא אומרת את זה בהגזמה... אני ובעלי עברנו קורס של "דבש מסלע" (לפני ארבע שנים). זה קורס זוגי ומאוד מרוכז (חמישי-מוצ"ש) בו הגברים והנשים לומדים בקבוצות נפרדות אצל עדה ואור גיל- זוג מדהים מרמת הגולן. הוא התקיים בקשת, ברמת הגולן (וכן, זה היה שווה את הנסיעה הארוכה. מה גם שהקורס מרוכז בשלושה ימים, וככה גם מרוויחים גם נופש קצר לפני הלידה). למה זה שינה לנו את החיים? הקורס נותן הדרכה מקצועית מעולה, ומלווה ברופא מיילד ואחות, אבל מה שמיוחד בו הוא ההכנה הרגשית והרוחנית שהאישה (וגם האיש, אבל בעיקר האישה) מקבלת לקראת הלידה. קיבלנו כזו הכנה טובה ללידה, שהגעתי ללידה ללא פחד. בהתרגשות גדולה מאוד, אבל בלי פחד. היתה לי חווית לידה נפלאה שהעצימה אותי, ואני מאמינה שתלווה אותי כל חיי. אני מרגישה שזה מלווה אותי (לפעמים אפילו לא במודע) ונותן לי כוח גם כשאני נתקלת בקשיים אחרים שאני נתקלת בהם. התחושה הזו גם הובילה אותי לרצות לתמוך בנשים במהלך הלידה, ולנסות ולתת להן חלק מהכלים ומהכוח שקיבלתי (מאז הלידה שלי ליוויתי שתי לידות של חברה, ואת לידת אחותי). החלק הרוחני בקורס נלמד עפ"י שיטת ימימה, ואחרי הלידה המשכתי להעמיק בזה, אבל זה כבר נושא לשרשור אחר.

למעלה