קורס ההכנה ללידה שעברנו שינה לנו את החיים
ואני לא אומרת את זה בהגזמה... אני ובעלי עברנו קורס של "דבש מסלע" (לפני ארבע שנים). זה קורס זוגי ומאוד מרוכז (חמישי-מוצ"ש) בו הגברים והנשים לומדים בקבוצות נפרדות אצל עדה ואור גיל- זוג מדהים מרמת הגולן. הוא התקיים בקשת, ברמת הגולן (וכן, זה היה שווה את הנסיעה הארוכה. מה גם שהקורס מרוכז בשלושה ימים, וככה גם מרוויחים גם נופש קצר לפני הלידה). למה זה שינה לנו את החיים? הקורס נותן הדרכה מקצועית מעולה, ומלווה ברופא מיילד ואחות, אבל מה שמיוחד בו הוא ההכנה הרגשית והרוחנית שהאישה (וגם האיש, אבל בעיקר האישה) מקבלת לקראת הלידה. קיבלנו כזו הכנה טובה ללידה, שהגעתי ללידה ללא פחד. בהתרגשות גדולה מאוד, אבל בלי פחד. היתה לי חווית לידה נפלאה שהעצימה אותי, ואני מאמינה שתלווה אותי כל חיי. אני מרגישה שזה מלווה אותי (לפעמים אפילו לא במודע) ונותן לי כוח גם כשאני נתקלת בקשיים אחרים שאני נתקלת בהם. התחושה הזו גם הובילה אותי לרצות לתמוך בנשים במהלך הלידה, ולנסות ולתת להן חלק מהכלים ומהכוח שקיבלתי (מאז הלידה שלי ליוויתי שתי לידות של חברה, ואת לידת אחותי). החלק הרוחני בקורס נלמד עפ"י שיטת ימימה, ואחרי הלידה המשכתי להעמיק בזה, אבל זה כבר נושא לשרשור אחר.