להורים שבינינו- קורס הכנה ללידה

איך שראיתי את הכותרת הבנתי

שהייתם ב``דבש מסלע``!!! מבטיחה לך. אנחנו עשינו קורס הכנה פרטי עם מי שהקימה בזמנו את ``דבש מסלע`` עם עדה גיל וכבר לא חלק ממנו, ברכה השכל. היה מדהים ואני זוקפת לזכותה (אחרי הקב``ה כמובן) את שתי הלידות המדהימות שכבר היו לי ואת אלו שבעז``ה עוד יהיו, את ההנקות הארוכות שלי, עוד אספקטים של גידול ילדים וחינוך, ובכלל בחיים... /tapuzforum/images/emo99.gif

../images/Emo6.gif גם לי היתה הרגשה שגם את קשורה איכשהוא...

לא יודעת למה. דרך אגב, בקורס בו השתתפתי הדריכה עדיין ברכה. כמה שהיא עזרה לי... היא ליוותה אותי בימים האחרונים לפני הלידה, והמילים שהיא אמרה לי לפני הנסיעה לבית החולים העלימו את שרידי הפחד האחרונים. הקול שלה והתחושה שהיא העבירה לי מאוד חזקו אותי. היא אפילו התקשרה לבית החולים ושוחחה עם יועצת ההנקה באופן אישי כדי שתעזור לי (היה לי מאוד קשה בהתחלה, באופן יוצא דופן
). אח"כ כבר לא כ"כ היינו בקשר. אתם מהגולן?

טחג

New member
לא הלכנו

גם כי היינו דלפונים וגם כי זה לא היה נראה לנו כ"כ נחוץ. השקעתי בהחלט הרבה זמן בקריאת ספרים גם על לידה וגם על הורות לפני הלידה. מה שמביא אותי לנושא הבא - לדעתי הרבה יותר חשוב מקורס הכנה ללידה זה קורס הכנה להורות. אני לא יודעת מה איתכם, אבל לי היתה בזמנו הרגשה שהשאלות ההוריות (לא אלה של הטיפול הטכני) התחילו לצוץ הרבה יותר מוקדם משציפיתי, ושאני מאלתרת תוך כדי תנועה, ושהתוצאות הן לא משהו. היום אני כל הזמן קוראת ספרים וגולשת באינטרנט כדי להתמודד עם הבעיות, אבל נראה לי שאם כל הורה היה עובר קורס הכנה להורות זה היה תורם הרבה יותר לו ולילדים שלו מאשר קורס הכנה ללידה.

ממליצה מכל הלב

ראה מה שכתבתי למעלה. בקורס הזה הבעל הוא שותף מלא לתהליך. אבל במהלך הקורס כל אחד מבני הזוג לומד מה שחשוב בשבילו. הבעל לומד על התפקיד שלו כמלווה, איך הוא יכול לעזור לאשתו וכו', והאישה לומדת את החלקים שחשובים לה.

למעלה