להחנות בחנייה פרטית.

אודי ב

New member
להחנות בחנייה פרטית.

שלום
מעניינת אותי שאלה כזו:
המצב הוא כזה: אני נוסע בסביבה עירונית מאוד כמו מרכז תל אביב. ואני צריך לעלות לחבר הביתה לקחת ממנו דבר כלשהו (לא חשוב מה).
בגלל שאין חנייה ואני גם קמת ממהר, אני חונה בפתח של החנייה הפרטית של אחד הבניינים.
אני עוזב את הרכב שלי לשתיים-שלוש דקות. באותו זמן אחד הדיירים חוזר לביתו עם הרכב ורוצה להיכנס לחנייה בביתו,
או לחלופין יוצא מביתו ברכב, ובגלל הרכב שלי הוא נתקע.
הדייר מתרגז ומתקשר למשטרה, אומר להם שרכב יונדאי/טויוטה/מאזדה בצבע כזה וכזה חוסם לו את החנייה, הוא נותן להם את מספר הרכב,
הוא אפילו מצלם את האוטו שלי חנוי במקום הנ"ל.
אני יורד, מתניע את הרכב ועד שניידת משטרה מגיעה אני כבר לא שם.
השאלה היא, האם אני יכול לקבל קנס או לקבל זימון לשימוע משפטי בגין העבירה? (לתושב הבניין יש תצלום והוא עד לכך שחסמתי לו את החניה).
האם להדליק 4 ווינקרים יישנו את ההתייחסות למצב מהבחינה המשפטית?
חשוב לציין שאני לא הגעתי למצב הזה, אבל יכול להיות שבלית ברירה זה יצטרך לקרות כי פשוט א י ן חנייה בתל אביב-יפו וגם לא ברמת גן, בני ברק וכו'.

אשמח לקבל תשובה מאיש יודע דבר.
תודה ושבוע טוב לכולם.

shlang

New member
חל איסור לחסום כניסה לחצרים ובטח לחסום

יציאה או כניסה של רכבים, השכן שצילם יכול להגיש תלונה במשטרה במשטרה, תוזמן לחקירה שבסיומה יוחלט האם לרשום לך דוח שאתה עליו תוכל לשלם את הקנס או לבקש להשפט ואז יוזמן השכן למסור עדות

shlang

New member
גם, אבל אז במשפט זה המילה שלך מול המילה

שלו, למי השופט יאמין יותר, זה כבמובן כאשר אתה מכחיש את העבירה

אין עבירה

לא כל מעשה הינו עבירה
מדובר בהתנהגות בלתי מתחשבת
ידוע לי על מקרה שלנהג אשר נתבע לשלם פצוי על מקרה כזה

הסגת גבול

ניתן אולי להגיש אשום על הסגת גבול במסגרת הדין הפלילי אם כי העניין יכול ליפול במסגרת של זוטי דברים

creth11

New member
השלכת בדל סיגריה לא אבל לגזול ולדרוס זכויות

של אדם אחר ?כן ?
אתה רוצה להילחם במשליכי בדלי סיגריות ? (גם אני שונא את העבירה הזו) אבל ניראה לך הגיוני לפגוע בחופש התנועה של דייר בגלל מצוקת החניה שלך ושלו ?
נניח הדייר צריך בדחיפות לצאת\להיכנס עם ריכבו אבל עצלן גס רוח חוסם אותו, זה נראה לך הגיוני יותר מהשלכת סיגריה ?????
מי שהוא כאן מוזר מאוד, למי שהוא ראיית עולם וצדק מאוד מעוותת.
מצטער 2 הפוסטים שלך בסמיכות כזו משכו אש

be_roo

New member
אז בגלל שאתה ממהר השכן צריך לחכות?

כי הוא לא ממהר? הזמן שלו פחות חשוב משלך? 4 וינקרים הופכי םאת הרכב שלך לבלתי נראה ומאפשרים לשכן לעבור דרכו?

דוגמה קלאסית לאוטיזם תעבורתי, רק הצרכים שלך חשובים ושהשאר יתמודדו.

mr dish

New member
מעניין...אינך סומך על תחושת אי הנוחות שלך ??

עצם הצורך לשאול את השאלה מורה כי יש לך שריד כלשהו של ספק ומצפון...אז כרגיל במיקרה של הפתגם העתיק - אל תעשה לחברך, וגומר... - אם יש לך ספק - אין ספק !

ילד טוב ירושלים

בגלל השעה הוקדמת בה עניתי ניסיתי להיות עדין ככל האפשר
ברשותי מכשיר באדיבות מתקן התקרים השכונתי
מכשיר פלא לפתרון בעיות מעין אלה
וביחוד לונטילים של נוטל הזכות.......

אודי ב

New member
אולי לא קראתם עד הסוף

כתבתי שבאזור המרכז אין חנייה.
אין זו אומר שאין איפה להחנות והמצב המתואר הוא כשאני במקרה דחוף וחייב לעזוב את האוטו.
הפכתם אותי לאדם לא מתחשב.
בגלל זה אני שואל כאן לפני שאני אגיע למצב.

ענישה עצמית

לפני שנים גרתי בסמוך לקולנוע וכל מוצאי שבת מקום החנייה שלי נתפס
באחת הפעמים נעמדתי מאחוריו וחסמתי אותו
נהג זה נאלץ לבוא בבוקר לשחרר את רכבו
משטרה שהוזמנה לא התערבה

כחלחל

New member
אודי, אולי אתה לא קראת

קראנו הכל,
ועכשיו תקרא אתה את מה שאתה בעצמך כתבת כאן: "כתבתי שבאזור המרכז אין חנייה."
אם אין חנייה - אל תחנה
כל שאר התירוצים והסיפורים שלך נמשלים לטענת האנס "הייתי חרמן" או "לא יכולתי להתאפק"

alto4

New member
אני אגיד לך מה קורה במצב הזה

כי זה קרה אצלי שמישהו חסם את השטח שיחסית קרוב מאוד לכניסה לחניה שלי.
מה שקרה שהתקשרתי למשטרה ואמרתי להם את מספר הרכב ואז הם מנסים לאתר אותו במחשב שלהם כדי לומר לו על כך, ואז אחרי שהם לא מצליחים הם ביקשו ממני להכין ניירת שמראה שיש לי חניה פרטית , ואכן הכנתי את הטופס , כלומר שלפתי אותו מהארון של המסמכים, ואז באה הניידת ומה שהשוטר ניסה לעשות זה להחנות את הרכב שלי!
ואחרי שהוא הצליח ,(למרות שזה היה לו די גבולי) הוא אמר שהוא לא יכול לתת לרכב שקצת חוסם את הגישה לחניה שלי דוח כי בתכלס אני כן יכול להחנות.
אני כעסתי כי למה אני צריך לעשות שמיניות באוויר כדי להכנס לחניה? שזה מאוד מעצבן, ואגב בגלל זה גם מסומן באזור ההוא איפה שהרכב החוסם חנה "אין חניה" ולא סתם!.

בכל אופן, אם מישהו חוסם לך תחניה באופן שיטתי וגם ממש חוסם אותה או בכלל חונה בתוכה אז צריך לצלם את הרכב ולהגיש תלונה במשטרה ואז מזהירים אותו ואם זה יחזור שוב אז הוא יקבל דוח.

alto4

New member
ואגב, בעקרון זו הסגת גבול

אבל לא הייתי ממליץ לעשות מזה עניין , בעיקר כאשר מדובר ברכב שלא חונה באופן שיטתי שם.

למעלה