להיות ב-

ניראה שהמצב שלי קצת שונה.

(כיוון שאני חדשה פה, אני רק אומר: ליאת, מאיירת. דוגמא משמאל) אני לא נמצאת בבית מתוך תסכול, אני נמצאת כאן מתוך בחירה. בשבילי "עבודה מהבית" היא העבודה היחידה שיכולה להתאים לי. אני לא עובדת בבית (יעידו על כך הכלים בכיור) אני עובדת ממנו. זו הבחירה שלי משום שלא יכולתי לראות את עצמי עובדת בשביל מישהו אחר, משום המחשבה על לקום מדי יום לאותו משרד משתקת אותי, מפני שהשעות שבהן אני עובדת הן בחירה שלי, ומאפשרות לי לבחור לעבוד בלילה במקום ביום אם חם לי מכדי לחשוב. העבודה מהבית היא בחירה שלי, והיא לא באה ממקום של התפשרות. תסכולים? בודאי שיש. הם קשורים בעיקר בעובדה שכעצמאית אני אחראית למצוא את הפרנסה שלי, כך שחלק גדול מהזמן אני עסוקה בשיווק של עצמי (מתיש, ובהתחשב במצב השוק - אף מייאש) אבל אין לי תסכולים מהישיבה בבית. להפך. עבורי זו היתה בחירה מוצלחת.

אני מניחה שיש פה לפחות שתי קבוצות

שכנראה בעלות מאפיינים שונים כרגע- יש העובדות מהבית באמת, אלו שמרוויחות כסף תוך כדי עבודה שמתבצעת כולה או חלקה- בבית. יש שאינן עובדות בשכר ונמצאות בבית,מבחירה או מאילוץ, בין אם לטובת גידול ילדיהן ובין אם לאו. לגבי כל אחת מהקבוצות יש מאפיינים משותפים ומאפיינים ייחודיים, אבל אני מאמינה שעניין ה"תיסכולים" מאפיין בעיקר חלק מהקבוצה השניה, שכן זו עבודה ללא ספק, שאינה מותירה הרבה מקום להערכה והוקרת תודה מהסביבה ואין יותר גרוע מלהשקיע את הנשמה באיזשהו מפעל חיים מבלי לקבל על זה חיזוקים חיוביים (וכאן צריך הרבה הרבה כאלו...) אין שום סיבה שתהיי מתוסכלת אם את עושה משהו שאת אוהבת (וניכר כי את טובה בו!) במקום שאת אוהבת ואפילו רואה מזה כסף...באמת בחירה מוצלחת!!!

למעלה