להיות צודקת או לשם שינוי חכמה?

Fairy24

New member
להיות צודקת או לשם שינוי חכמה?

את אותה הודעה רשמתי לפני כמה דקות בפורום מג'יק, אבל עכשיו אני חושבת שזה יותר מתאים לפה וגם אני מעדיפה לשמוע הרבה דעות. היום היה לי שיעור תנ"ך עם המורה הכי נוראית בעולם. היא לא נותנת בכלל להתבטא, אבל זה לא קשור... אז בקיצור, היום היא לא הפסיקה לומר את המילה אלילים. ביקשתי ממנה יפה להפסיק כי זה לא נעים לשמוע את זה ככה. אז היא מתגרה. היא אומרת שככה זה בתנ"ך, אלילים זה פשוט פחות מאל, גם מלשון גללים. אז אני מבקשת ממנה, כשהיא לא קוראת, כשהיא מדברת אלינו פנים מול פנים לומר אלים, לא אלילים, אם לפחות היא עושה לנו את הכפייה הדתית הזאת, שלא תזלזל. אז היא אומרת שהיא לא יכולה, היא מזלזלת בכוונה, כי "אלילים" זה דבר רע, לא טוב. אז אמרתי לה "זדייני" ויצאתי מהכיתה בטריקת דלת. מה אני אמורה לעשות עכשיו? איך אני אבוא לשיעור הבא? להיות חכמה או צודקת? למישהו קרה דבר דומה?

daneil6776

New member
אממ אוקי

אני יודעת שלמורים אסור להביע דעה אז אם היא אמרה שהם נחותים יותר זו הבעת דעה לא? דברי עם המחנכת שלך ותגידי לה היא העליבה אותי ולא התנהגה בכבוד למרות שביקשתי אז גם אני יכולה להתנהג לא בכבוד אני יודעת שלא עזרתי אבל ניסתי ^.^

gwizard

New member
פתרון אפשרי

אני בכיתה ה סבלתי מאוד מגזענות כלפי רוסים. בכל מקום היו צועקים לי "יא רוסי מסריח" כי לא ידעתי עברית אז והייתי זר לכל הילדים האחרים. גם הילדים האחרים שעלו מרוסיה סבלו מזה ברמה זו או אחרת, אך מכיוון שאני הייתי טרי אז אלי כיוונו את מירב החצים. מתישהו נמאס לי ואז כתבתי מאמר יפה על כך שברוסיה קראו לי יהודי מסריח ודפקו לי מכות רק בגלל שלאבא שלי היה כתוב יהודי בדרכון והנה, הגעתי לארץ היהודים ופתאום נהייתי רוסי מסריח. מה אני אגיד לך, את המאמר תלו על הלוח של הבית ספר ואף אחד מאותו היום לא הציק לי יותר. אז אחד הפתרונות האפשריים זה הסברה כי אנשים לא מבינים ופוחדים ממה שזר להם. אם המורה שלך מתנהגת בצורה כזו אז אני במקומך הייתי כותב מאמר יפה ומנוסח היטב על פאגאניזם, על זכויות חופש האמונה וכ"ו ושולח את זה לעיתון בית הספר, למנהלת, למורה שלך וגם מחלק בכיתה. ואם זה לא יעזור, תמיד אפשר לשלוח ל-YNET, הם ישמחו לקפוץ על הסקופ. בהצלחה !

mbinh

New member
העמדת עצמך במצב מביש

חבביתי המעשה היה חסר כבוד. את לא הית צריך לקלל את המורה. עכשיו לאחר הנעשה והמעשה אני ממליץ לך ללכת ולבקש סליחה מהמורה ולאחר מכן להסביר את עצמך. אם המורה תמשיך תיפני למורתך וכיתבי מכתב למנהלת. אני מאמין שהמורה לתנ"ך לא תרצה לעשות מזה סיפור גדול ותסכים להתחשב בך. לי קרה אותו הדבר עם המורה לספורות,והיא הסכימה להתחשב בי.

InvisibleBeast

New member
אהם?~!

יופי למה לא... גם לסבול מכפיה דתית וגם לבקש על זה סליחות?! למה מי היא המורה הזאת שצריך לבקש ממנה סליחה על עלבון כזה? בגלל שיש לה אמונה במשהו אחר והמורה העליבה אותה בכוונה היא צריכה לרוץ ולנשק לה את כפות הרגליים?!

tontie

New member
כן היא צריכה להתנצל

בויכוחים בכלל אנשים צריכים לדעת לא רק מה הדעה שלהם אלא גם כמה כוח יש להם. לפאגנים בארץ אין הרבה כוח בגלל זה לא נלחמים באנשים ודיעות ראש בראש בצורה קטנונית ואימפולסיבית, צריך להיות חכמים. להיות פאגני בישראל זה לא מובן מאליו. אנחנו רוצים שיהיו סבלנים כלפינו? אי אפשר לבקש את זה כשאנחנו לא סבלנים לאחרים. בדרך הזאת אנחנו נהיה בסוף כמו החיות האלה שכשהן רואות מכונית הן מנסות להחלם בהם ולא לזוז ובסוף נדרסות.

InvisibleBeast

New member
המצב הוא שהיא התגרתה בה בכוונה

במקומה בלב ברירה כשמורה כזאת הייתה פוגעת ברגשותיי ולא היה לי שום אמצעי להמשיך את הויכוח... הייתי עושה את אותו הדבר. להתנצל על זה שמישהו אחר העליב אותי? אני מסכים איתך במקרה והמורה הייתה מדברת סתם ללא שום כוונה לשום דבר, אבל לפי מה שהבנתי הכוונה שלה הייתה לפגוע.

אולי אני טיפה Old Fashioned

אבל האישה ההיא היא עדיין מורה, והיא סביר להניח מבוגרת בכמה עשרות שנים. זה לא אומר שחייבים אוטומטית לכבד את דיעותיה, אבל במישור האישי כן לתת איזשהו כבוד מינימלי, לפחות בסיטואציה של פנים מול פנים. זה אומר שאפשר (ובמקרים הנכונים גם רצוי) לתקן, אבל לא להתדרדר לקללות בעלות אופי אישי. לדעתי האישית, הראשון ששולף את קלף ההעלבות האישיות, מפסיד בויכוח באופן טכני. נכון, המורה העליבה את אמונתינו, אך לא על בסיס אישי - מתוך בורות, ואולי אף מתוך רצון להשאר בבורות הזו. נכון, אנחנו יכולים לקחת את זה באופן אישי, אך זו תהיה טעות.

Elfon

New member
אלון!

גם אני רוסי ... ולצערי התופעה המסריחה הזאת ממשיכה עוד , ולא הפסיקה גם כשהייתי בכיתה א' זה היה גם כך פחות או יותר .

Polar Aurora

New member
מוזר,

עליתי ב-98, כלומר מאוחר מספיק בשביל לדבר עם מבטא וכל זה וגם מוקדם מספיק בשביל שיצחקו עלי בגלל זה. קראו לי בכל מיני שמות, כמו להרבה ילדים, אבל לא נראה לי שהייתה פעם אחת שזה היה קשור לרוסיות שלי.. אולי פשוט לא שמתי לב, אני נוטה לא לשים לב לדברים כאלה, אבל "רוסיה מסריחה" בטוח אף פעם לא אמרו לי.

gwizard

New member
לבנות זה שונה

אם כבר מדברים על סטיגמות, אז את יודעת מה הסטיגמה בנוגע לרוסיות, נכון ?

Polar Aurora

New member
בטח שאני יודעת

אבל גם את זה לא אמרו לי למזלי. בכלל נראה לי שבמקור הסטיגמה היא על אוקראיניות, אבל אנשים בילבלו את זה.

RainBird

New member
אני דווקא מכיר הרבה מהעליה הרוסית שלא חוו גזענות. (אני גם מכיר כאלו שכן, אין לגזענות מסגרת או חוקיות ברורה) היה לי בבית הספר פרוייקט נעל"ה שזה "נוער עולה לפני הורים" היו לי חברים משם- והם אנשים מקסימים אחד אחד. ארדן.

mbinh

New member
אני לא חושב

יש גזענות שמוקרה בבורות. אבל הלאומיות ואיתה הלאומנות הגיעו עם ההשכלה. הרבה אנשים מתרצים עליונות גזעית או להפך ע"י המדע.

Raidho

New member
WTF

א. מה הקשר? קסנופוביה זה פחד אנושי כ"כ קדום!.. לא צריך להיות משכיל בשביל להבדיל שחור מלבן ולשנוא כושים!!! ב. הקשר בין מדע להשכלה כ"כ רופף....

mbinh

New member
לא הגבתי לקסנופוביה

אני צינתי שיש אנשים שהם גזענים בגלל בורות. מדע הוא סוג של ידע וידע הוא השלכה.

Wing Chan

New member
שמעו, גזענות כלפי מהגרים תמיד

הייתה ותמיד תהיה, ואני מודה (כצבר) שבילדותי חטפתי מספיק מכות מילדים (במהלך ביה"ס יסודי) שהיו ממוצא רוסי, ולכן גם כפות ידיי אינן נקיות בקטע של "יא רוסי מסריח, תחזור לרוסיה" ו-"אמא שלך חייבת לי עודף מאתמול" ועוד שלל "ברכות" מעין אלה בזמנו, אבל השלב הזה לרוב עובר וכיום גם יש לי חברים ומכרים ממוצא רוסי (שלהם אני קורא רוסים מסריחים והם קוראים לי עיראקי קמצן אבל זה הומור פנימי שלנו כמובן) ואין לי בעיה עם רוסים. בכלל, אין לי הרבה בעיה כיום עם מהגרים מחו"ל (רק שלא יהיו תאילנדים יותר מדי
, מזה יש כאן מספיק) בתנאי שהם יהיו נאמנים למדינה. (אם נדחפתי ואני לא קשור אז סלחו לי חח)

למעלה