להיות צודקת או לשם שינוי חכמה?

RainBird

New member
לא צודקת ולא חכמה. מה איכפת לך מה הדעה שלה לגבי פאגניזם? זה נוגע בך? זה מכאיב לך? האם היא מגדירה את האמונה שלך בכלל? מה איכפת לך אם היא בוחרת לומר אלילים ואם היא צרת מוח? תשמחי בתוך עצמך שאת לא חלק מהמינסטרים שחושב על גללים ותמשיכי הלאה. תסבירי את עצמך לגורם גבוה יותר מאשר המורה צרת המוח הזאת, וזהו. זה הכל. אל תיתני לה להרוס לך את הלימודים בשביל השטויות שלה.

kbncba

New member
חחחחראסמי יצאת

שיא הכלה ואל תיכנסי ללחצ כולה בצפר ואם אמרת למורה אחת זדייני לא יהרס לך העתיד פשוט כנסי לשיעור ותתעלמי מהתקרית

InvisibleBeast

New member
אל תייחסי לזה חשיבות גדולה מידי

לדעתי... אם החופש שלך באמת חשוב לך תלחמי עליו, אם לא אז אל תייחסי חשיבות לכל זה... פשוט תכנסי לשיעור הבא בבטחון ואם היא תעליב אותך שוב בצורה כזאת את יכולה להעיר לה. את לא צריכה לתת לה דין וחשבון על משהו שהיא גרמה לו בעצמה, במקרה והיא תתיחס לזה אז תסבירי לה יפה שיש לך אמונות אחרות ושאת רוצה שגם היא תכבד את האמונות שלך כמו שאת מכבדת את האמונות שלה ואת שיעורי תנ"ך ואם היא תמשיך בכפיה הדתית שלה פשוט תפני לגורמים אחרים וכמה שיותר... תכתבי מכתבים וכו'.

tontie

New member
כל זה קרה רק היום?

אם היית כותבת שזה משהו מתמשך עוד הייתי מבין אותך, לדעתי יצאת ילדותית. הסברת לה למה זה מפריע לך ובמה את מאמינה? ואני לא מתכוון באמצע השיעור כשהיא מנסה ללמד וישר חושבת שמנסים להפריע לה. היא מבינה בכלל על מה את כועסת? תדברי איתה פנים מול פנים בצורה מכובדת, תגידי את מה שיש לך לאמר ותקשיבי למה שהיא אומרת. תבקשי סליחה על הקללה כי לא היה לה מקום. התלוננת על כפיה דתית? כשאת מבקשת ממנה לאמר אלים זאת לא כפיה דתית? בקשה להכיר ביותר מאל אחד זאת בקשה שפוגעת בעקרון חשוב מאוד בדת שלה.זה חמור בהרבה משאת תשמעי את המילה אליל. ותזכרי שזה לא רק היא, את נמצאת בכיתה של יהודים.

Wing Chan

New member
קודם כול יצאת כלה אחושילינג

והנה חשבתי שניצי מרידות נוער בבתי ספר בגיל שלך נעלמו מן העולם, אני שמח לראות שהלהבה עדיין בוערת
חשבתי שזה כבר נעלם ואנשים הפסיקו לזרוק ילקוטים ופחים וכ'ו כמונו. עצה של ממש אין לי לתת לך, סורי חח

neophile

New member
אלילים=גללים???

ככה היא אמרה ? "אלילים זה דבר רע" ? "מזלזלת בכוונה"? תשאלי אותה אם זאת הוראה של משרד החינוך אם לא את את יכולה להתלונן שהיא מלמדת שטויות ומשפיעה עליכם לרעה. גורמת לכם לזלזל בתרבויות\דתות אחרות אנערף... אני לא חושב שאלילים=גללים זה חומר מוכר של משרד החינוך. שינוי בסדר גדול שכל מורה בארץ יאמר אלים ולא אלילים יכול להיות מושג רק בבית משפט.

neophile

New member
חוץ מזה באמת יש הבדל בין אליל לאל

אלילים הם אלילים...וביהדות יש אלוהים. אין אלים ביהדות...לפחות לא באופן רישמי, יש כל מני מלאכים.

אלילים = גללים

בתנ"ך יש כל מני שיבושי מושגים, כדי להחליף את המצלול שלהם על פי המשמעות שלהם. כך למשל האלה עַשְתָרְת הפכה לעַשְתֹרֶת על הבסיס התנועתי של בֹּשֶת. זה נקרא מצלול אסוננטי. יכול להיות שגם במקרה האלילים, השרש א-ל-ל (שמציין באטימולוגיה השמית משהו גדול או חזק) נוצק לתוך התבנית המצלולית של המילה "גללים". יכול מאד להיות שזה המקרה, ואם זה אכן המקרה אני לא רואה סיבה מדוע לא ילמדו זאת כך בביה"ס.

תלוי באיזה קונטקסט

אם המורה רק מסביר את האטימולוגיה של המילה כמשהו לימודי, או משתמש בזה כדי לנגח במישהו.

Polar Aurora

New member
ככה שונה גם שמה של מלכה אחת

המופיעה בספר מלכים א' לאיזבל (מהמילה זבל, אין לי כוח לנקד), כשמשערים שבמקור שמה היה משהו כמו אייזבול.

מה זאת אומרת לשם שינוי?

צדק הוא אמנם דבר חשוב, אך חכמה עוד יותר. לפעמים הצדק צריך לחכות. את מה שעשית, עשית, את זה אי אפשר לשנות. מי שזה יזיק לו הכי הרבה - זה לך, מכיוון שללא ספק אותה מורה לתנ"ך לא תהיה אובייקטיבית כלל לגבייך. סביר גם להניח שהורייך יעורבו בעניין בצורה כזו או אחרת. הרגשות שלי לגבי מה שעשית הם מאוד אמביווילנטים. מצד אחד, את עמדת על זכותך שאמונתך תזכה לכבוד המגיע לה (וכך גם אמונותיהם של רבים ממשתתפי הפורום) ובזה אני תומך בפה מלא. מצד שני, העיתוי, המיקום והסיום (נכון לעכשיו) לדעתי הם לא נכונים ובמובן מסויים מזיקים למטרה שלשמה עמדת על שלך. לפני שאני אמשיך, אני רוצה רק לדעת - עד כמה את "מחוץ לארון המטאטאים"? האם הורייך וידידייך יודעים את מה שאת מאמינה בו? אם כן, אז הרי שאת תהליך ה"גילוי" הם כבר עברו, ואת תוכלי לבקש פגישה אישית בינך לבין המורה, בנוכחות מנהל בית הספר והורייך, שבו תסבירי את מה שאת מאמינה בו - ולדעתי יש מקום להתנצלות בפני המורה לגבי ה"זדייני" שזרקת לעברה. מנסיון, קשה לשכנע מבוגרים לקבל דברים חדשים, במיוחד כאשר אין להם רקע במה מדובר. אבל אפשר להגיע לעמק השווה. אם לא יצאת מ"ארון המטאטאים", העניין טיפה מסובך יותר - פה תוכלי אולי לטעון שאת מכירה אנשים כאלו ודבר זה עשוי לפגוע ברגשותיהם, אך זה קרח דק... עברו כבר כמה ימים, אני משער שקרו כבר כמה דברים. מה קורה עם זה עכשיו?

Fairy24

New member
תודה..

תראו, אני לא חושבת שיקרה לי משהו רציני, אם בכלל. היום המחנכת שלי דיברה איתי, היא יודעת במה אני מאמינה, לא כי פשוט הצהרתי בבירור על האמונות שלי, אלא מכל מיני דברים שאמרתי בשיעורי היסטוריה ועוד הזדמנויות כאלה. אמרתי לה מה שנאמר בשיעור והיא הסכימה איתי, ואם אני לא טועה היא אמרה שהיא תדבר איתה. כמעט אין סיכוי שאני אסתבך כי כל אלה שבכיתה שלי מתלוננים עליה שהיא לא הוגנת, שהיא לא יודעת להסביר, שהיא לא נותנת להתבטא והרשימה עוד ארוכה. אפילו היום התלוננו עליה. בשיעורים הבאים אני אתנהג רגיל, איכשהו ואלמד ואחרי זה במילא אני עוברת כיתה. פשוט אני עכשיו בכיתה בגרותית בגלל שבשנה שעברה ממש ממש לא השקעתי ועוד כמה סיבות, אבל אני צריכה להראות ליועצת שלי את המבחנים שעשיתי ועוד כמה שעוד לא החזירו, שהציונים שלהם גם טובים.. ואני עפה מהכיתה הזאת לכיתה אחרת.. שהיא לא "מלמדת" בה. ואני לא יודעת אם אני עד כדי כך בפאגאניזם, זה עוד כל מיני דברים, כמו היחס שלה לאחרים, כמו זה שהיא פשוט לא נותנת להתבטא בשיעור, בעיקר כשיש למישהו דעה שונה ממנה. אבל גם הקטע הזה חשוב לי, ופשוט משגע אותי הקטע שהיא כל כך מקובעת וגם אם אני מבקשת ממנה יפה, היא לא מסכימה, בגלל דעות מקובעות שלה. זה בערך היה הקש ששבר את גב הגמל.

לפי מה שאת מתארת פה

את מקבלת תמיכה מהסביבה (כולל ה"ממסד" הרשמי, בצורת המחנכת) והבעיה היא המורה הספציפית הזו. מקומה ככל הנראה הוא לא במערכת החינוך, אך מערכת החינוך בארץ לא יודעת כיצד להתייעל, וזו בעיה אחרת לגמרי. אם דיעותיה מקובעות, כנראה כבר שום דבר לא ישנה אותם.

חוויה מהקצה השני:

השיעור שאני הכי אהבתי בתיכון היה פילוסופיה. ומדוע? בגלל המורה שלימדה אותנו (סה"כ 5 חבר'ה). היא נתנה לנו לחשוב ולהביע את עצמנו,לימדה אותנו את התיאוריות המרתקות של גדולי הפילוסופים,וסוף סוף מישהו הציג בפני תפיסות אחרות של אלוהים (ואז בכלל לא הייתי פגאנית). השיעור הזה היה הסיבה היחידה שהמשכתי לבקר בביה"ס. ומה קרה באמצע השנה? פיטרו אותה,את המורה לפילוסופיה. כי היא לימדה תיאוריה של ניטשה שנקראה "מות האלוהים". שחור על גבי לבן היא הכתיבה לנו במחברת ממילותיו:"אלוהים מת,הוא מת כי אתם הרגתם אותו." מישהו כנראה מאוד לא אהב את זה וודאי הציג זאת ככפירה ביהדות. אפילו לא יכולנו לגשת לבגרות הזאת כי פיטרו לנו את המורה.אבל למי אכפת,אה? מאותו יום,הדרתי את רגליי מהמקום ההוא. אין מה לעשות,כזאת היא מערכת החינוך בישראל.סגורה,לא אכפתית וברמה ירודה. בכל מקרה,לדעתי פעלת קצת באימפולסיביות.בורות היא דבר שקשה להתמודד איתו.בנאדם שהוא צר מחשבה ,לא קל להסביר לו דברים שיש לו לגביהם תפיסה מאוד מסוימת. ובמאמר מוסגר- לא כ"כ קשה להפוך למורה בישראל.

RainBird

New member
עשית בצדק. לדעתי. בבית ספר שלי נכנסתי לשיעורים של מדע המדינה וזה היה תענוג לשמוע את ניטשה, דקארט ו... מקייבלי ../images/Emo13.gif

doro500

New member
אז..

אני שמח בשבילך שהכל הסתדר, אבל באופן כללי: 1. לדעתי, כל העניין של אלילים=גללים זה היה אך ורק מקונטקסט לשוני. אני מקווה. 2. אני גם מקווה שכשהיא אמרה ש"אלילים זה משהו רע" היא לא התכוונה לזה כמשהו שהוא דעותיה, או איזושהיא כאילו אמת אובייקטיבית, אלא רק בצורה שבה מתכוונים להציג את זה. כאילו שכשאתה חושב על המילה "אלילים" זה נשמע פחות מכובד ו"מעליב" מאשר "אלים" או "ישויות עליונות". למרות שזה לא באמת משנה. 3. סתם שאלה: המורה הזאת דתייה? אוי, אני כלכך שמח שאנחנו בביה"ס חילוני מובהק עם הרבה הסברים חילוניים על היהדות ושיש לי מורה חילונית לתנ"ך. אני מעדיף לחשוב על שעורי תנ"ך ועל התנ"ך בכלל כ"יצירה ספרותית בעלת חשיבות". ככה מלמדים אותנו את התנ"ך לפחות.

Fairy24

New member
אני לא מאמינה! ../images/Emo6.gif

היום היה שיעור תנ"ך (היו 2 לפני זה, אבל אחד התבטל ולאחד לא יכולתי לבוא) והיא אמרה "אלוהויות זרות"!!! זה כל כך שימח אותי!

למעלה