להיות שלמה ארצי

shongold

New member
להיות שלמה ארצי

האורים והתומים של ג'קו כידוע הוא שלמה ארצי – אותו באופו אישי כאישיות אני מאד מעריכה – חכם אינטלגנטי בעל תבונה ושכל ישר. יודעת ולא מהיום. מעניין אם ניתן ללמוד ממנו כמה דברים ללא ספק כל אחד עושה את הדרך שלו בחיים וכל אחד עובר התנסויות בחיים אף אחד לא חי בשביל השני, אבל בכל זאת בגלל איש שהנשוא מאד מחובר אליו – וגם מתוך אחד שעשה 'חתיכת' קריירה שכל אחד מזמרי ארצנו היה 'מת' לחזור עליה לקטתי כמה אמיתות מתוך מאמר גדול. חושבת שניתן להבנות וכל אחד...ולו במעט נשאל בשביל כוס קפה עם מי היית משלם אלף דולר? (שימו לב) איבדתי את אבא שלי. הוא היה בשבילי עוגן בימים קשים. הייתי משלם מליונים לדבר איתו שיחה פשוטה. ןאם היה אפשר הייתי משלם הרבה בשביל לשוחח עם ברוס ספרינגסטין. הוא ניסה בזמנו דרך לואי להב – כן אותו לואי מיודענו שאיתו עבד שנים רבות...לא הלך לו. דמות היסטורית – כנער – בן גוריון אותו העריץ כאשר התבגר גילה את המוזיקה ואהב את החיפושיות במיוחד את ג'ון לנון ג'ניס ז'ופלין ואת השירים הג'אזים של פרנק סינטרה. מה הרגע הכי משמעותי בקריירה שלך ? – סוף שנות השבעים קבוץ יטבתה אחד הנגנים שאל למה אתה כל כך נלחם עם הקהל? – הייתי המום לא ידעתי מה לענות. לאט לאט חלחלה בי השאלה ופתאום הבנתי שאני חייב להפסיק את המלחמה הזו בקהל. הבנתי שאני צריך לבוא לאנשים מאהבה להיות זמר של אנשים לא בא לך להיות פחות קונסנזוס? היו ימים שחיפשתי קהל בנרות. נדדתי ממקום למקום בארץ גם בתור זמר וגם בתוך פועל במה, והיו שנים רבות שאיש לא בא לשמוע אותי. בקיצור הרבה נפילות לא קטנות וימים של חושך. לא חיפשתי להיות קונסנזוס חיפשתי, ואני מודע לחולשתי, אהבה. אחרי שנים נתנו לי אהבה. אז מה אני אמור לעשות, לבעוט בה? למה הפסקת לכתוב שירים פוליטים כמו 'עבד הממהר' – לא שיר פוליטי אלא אנושי. – לא בטוח שכתיבה שיר פוליטי –( מה זה) – משנה את העולם. תפקידם של השירים לנחם אותנו בעולם הקשה הזה, ולכן אני מנסה להדגיש בשירים את הצד החלש והפגיע של הבנאדם. בשיר 'האמיתי' אתה ממליץ לחיות בסוטול. ידוע שאמנים גדולים נעזרים לפעמים בסמים. – לא מתכוון לסמים אלא לחיות בסבבה בכיף פנימי דווקא בלי עזרת סמים. המילה סוטול בערבית פרושה נינוחות. כתוב בשיר "תשתדל לחיות בסוטול, ולא "תעשן סמים כדי להיות מסטול" וזה הבדל גדול. איזה שיר שלא אתה כתבת היית רוצה לאמץ – כל שיר של הביטלס היה מושלם המון שירים של דיויד בואי הצעיר או של פול סיימון או של אר.איי.אם, וגם היום כאשר אני שומע פינק פלויד אני נגנב. מה מטריד אותך היום בישראל – כמעט הכל..סף השחיתות עולה כך גם פער בין עניים ועשירים.חפפנות חוסר הקשבה אחד לשני. ביטוי מוגזם לרדוד ולשטחי. ביקורת על המוזיקה בישראל – רצים מהר מידי גבוה מידי במהירות גדולה מידי שזה מתכון לנפילה. לא שלא חטאתי בזה בנעורי. הלכתי אחרי האורות המסנוורים לא פעם, והתבלבלתי אלף פעמים. וזה הרי חלק מהעניין של 'לעשות'. 'כוכב נולד' כור היתוך של זמרים. אבל ההתרוממות הגדולה שלהם דופקת אותם אח"כ ומשאירה אותם לבד עם השאלה הגדולה מה לעשות כאשר האורות המסנוורים יכבו? הצטרכו להתמודד עם זה מהר מידי. מצפים מצעירים לאומץ לב למקוריות מילים ומנגינות ולא רק למתיקות חמודה. בצד כוכב נולד יש גם בשוליים להקות חדשות, זמרים המביאים את הקול האמיתי שלהם. התאהבתי בלהקת אלג'יר ובשוטי הנבואה.. לא מזמן נקלעתי לבי"ס למוזיקה מדרום ת"א וראיתי חברה שלומדים מוזיקה ומחפשים את עצמם משם כנראה תבוא המקוריות.

a d i d a s 2 1

New member
תודה שון שון

לא שיש לו בעיה עם סמים...:) הכל פוליטיקה אומר..עבד הממהר.. שירים של פעם!! אגב, לדעתי... ג'קון ממש לא עומד להיות ארצי הבא.. הם שונים! כ"כ שונים לדעתי... כמו מחט ותחת... וארצי הוא בין הבודדים בארץ שאני מעריכה, יחד עם פוליקר, היהודים ואביב... פשוט לא מצאתי קשר, חוץ מאיש שג'קו כנראה מאוד מעריך... מבחינת יצירה... טוב אני חוזרת לסוטול אחרי שנגמרו הנקיונות, תודה רבה!!

שונית 7

New member
אף אחת מכן לא מכירה את להקת אלג'יר?

האגרוף בבטן שקיבלתי משמיעת השירים שלהם מאוד הזכיר לי את התחושה הראשונית שלי כשמעתי את ג'קו שר, ארצי הוא הזמר השני שסיפר שהתאהב בהם ,לא מזמן דיבר עליהם באותו אופן יזהר אשדות.הם להקה ששרה חזק מאוד ובוטה ואני תמיד קצת חושבת עליהם בהקשר לג'קו וקשה לי בדיוק להסביר את זה,מישהו פה מכיר את הלהקה?

שונית 7

New member
יש לי קצת בעיה עם הזכרון של יוצאי

הלהקות הצבאיות דאז שהיו ביח"ר לא קטן לייצור כוכבים.הזכרון שלי שונה:שלמה ארצי ,ירדנה ארזי, יגאל בשן, יהורם גאון ,מתי כספי התפרסמו עוד לפני שהשתחחרו ופתאום הם מדברים על כוכבי אינסטנט נוסח כוכב נולד ועל הסכנה לנפילה כשאמן לא עובר כברת דרך לפני שהתפרסם? על מה הם מדברים בדיוק? נראה לי שנח מאוד לשכתב את ההיסטוריה שלך איך שבא לך,מי בדיוק זוכר ויסתור אותך?

rifkin1

New member
אבל שוניתוש, שלמה צודק

ואני דיי מסכימה עם דבריו בהקשר של כוכב. אי אפשר להשוות את הדרך שבה עשו יוצאי הלהקות הצבאיות לבין הדרך שבה עשו יוצאי כוכב נולד. וחייבים להסכים שהדרך להצלחה של המתמודדים של כוכב היא הרבה יותר קצרה ועם הרבה פחות מכשולים, הם מקבלים את התהילה על מגש של כסף השאלה כמה מהם ישרדו את התהילה הזו. אני רק מתנחמת בעובדה שג'קו הוא לא עוד פרפורמר טוב עם קול יפה שהגיע לנסות את מזלו בתוכנית שירה. הוא כותב ומלחין שירים כבר המון שנים, הוא מנגן על מגוון כלי נגינה ואם אני לא טועה הוא גם מבין בעיבוד שירים. יש לו ניסיון עם קהל והוא הספיק להופיע באין ספור מקומות והוא היה חבר בשתי להקות וכבר הספיק להוציא אלבום אחד. אבל עם כל הרזורמה הזו עדיין אין לדעת מה יהיה איתו... אני מקווה שיידע לשמור על עצמו ושיילך בכיוון הנכון מפני שהצלחה בבום אחד יכולה לסחרר לאנשים את הראש.

a d i d a s 2 1

New member
זה לא קשור זו תקופה אחרת...

הרבה דברים היו שונים אז, לאו דווקא במוזיקה... אלא בכלל בתעשייה מכל סוג שהיא יש תופעה שנקראת קידמה, והיא זו שגורמת לכל הדברים להתפתח בצורה שונה... לטוב ולרע.. זה כמו שאמא שלי תבוא ותגיד לי...כשאני הייתי ילדה... תמשיכו כאוות נפשכם... בקיצור דברים משתנים ופאקינג שיט יש לי חרק מעופף על המסך.. המשך יבוא ביי!

שונית 7

New member
דידה ,נכון הייתה תקופה שונה מבחינה

תקשורתית ,עדיין היה רק ערוץ 1 שבו שודרו הלהקות הצבאיות וגם הרדיו שפימפם אותם ללא סוף וזה מאוד דומה לתופעת הרייטינג של היום .החבר'ה האלה זכו לתהילה מהמוכן ואין מה לעשות אני זוכרת את זה טוב מאוד ואמהות לפעמים גם צודקות מה לעשות!!! אני מסכימה שהעיתונות הצהובה מפותחת היום בהרבה ואולי זו הבעיה אבל גם אז היה סיקור צהוב גם על ארצי יהורם גאון וכספי,סיקורים פיקנטיים למדי.

שונית 7

New member
וןלגבי קידמה אין ספק למרות הרע לא

הייתי רוצה בשום פנים ואופן לחזור לתקופה ללא פלפונים ,אינטרנט וכבלים
למשל.

הלהקות הצבאיות - דומה לכוכב נולד

בעבר המיונים ללהקות הצבאיות היו משהו גורלי. קבלה ללהקה צבאית משמעותה היתה קרש קפיצה לפרסום באזרחות. ומי שכיכב בהלהקה צבאית - כיכב אח"כ באזרחות. זה מאד מאד דומה לכוכב נולד של היום! לפי מה ששמעתי והבנתי.

שונית 7

New member
גלית תודה תודה../images/Emo13.gifהם היו כוכבים

ענקיים עוד בתקופת הלהקה,ההבדל היחידי היה שהעריכו והעריצו אותם ולא יצאו נגדם בסגנון הסטיגמה שנצרה נגד כוכב נולד שנח מאוד לתקוף אותה.לרגע כבר הרגשתי כמו איזה דודה סנילית של משהו
ואני דווקא ממש לא תקועה בעברמכל בחינה שהיא כולל מוזיקה אבל זכרון יש לי וליהורם גאון יש נטיה לספר שהופיע בכל מיני מקומות קטנים כולל חדרי אוכל של קיבוצים וזה ממש ממש רחוק מהמציאות!!

a d i d a s 2 1

New member
אמהות צודקות .. צודקות...

רק התכוונתי להגיד שלפני עשור או שניים, מן הסתם הכל היה שונה, כמו שיהיה בעוד עשור או..שניים... השאיפה התמידית היא לקידמה וזה תמיד היה ככה... אחרת אפשר להתלבש בסגנון של טרזן וללכת להיות האדם הקדמון.. (ואני בעד אגב, הייתי מתה להיות בתקופה הזו, כל כך מתאימה לי.. בכלל לדעתי הייתי מוגלי בגלגול הקודם..:) חח) אגב זה לא רק בארץ, גם בחול..זה לא מה שהיה פעם.. המוזיקה אבל שוב, זה צפוי.. יהורם גאון זה מושא אהבתו של אבא שלי... שבכוכב החליט שג'קו זמר יוצא מן הכלל... (איפה שהוא שם בביצוע של הייתי בגן עדן.. ואחרי שהיה ראיון בבית שלו ומאור יצא טיפש...ג'קו ניסה להשתיק אותו, משהו על מרגול.. אני זוכרת הוא אמר, יש לו ראש לבחור הזה, הוא מבין עניין..) דברים משתנים...זו הנקודה... וזה לגיטימי..

שונית 7

New member
../images/Emo6.gif תאמיני לי שטוב לי שהדברים

משתנים....אני ממש... ממש.....ממש..לא מאלה שכל הזמן חוזרים במנטרה על כמה שפעם היה טוב.לא הכל היה טוב והפנים שלי תמיד קדימה......פתוחה להכל ולא נתקעת בעבר...אחרת מן הסתם לא הייתי מוצאת את עצמי בפורום הזה
וגם מזמן הפסקתי להסתתר ולהתביש בזה ,אבל הגיל כן נותן אפשרות להסתכל בפרספקטיבה על העבר והאמנים האלה(לאו דוקא ארצי) שמסבירים כמה הכל במוסיקה היה טוב ואיכותי,,לא ממש צודקים וחלקם עושים זאת מתוך מרמור וקינאה בצעירים וזה מה שמטריד אותי. וד"א גם לי די מתאים להיות בתקופת טרזן
בסופו של דבר אבא שלך היה בעד ג'קו גם עם פרוץ השערוריה? כי במשפחתי על שלל גילאיה די תומכים בו ברמות קצת שונות ממני כמובן

a d i d a s 2 1

New member
לא חשבתי אחרת יקירתי:)

כן אבא שלי היה בין תומכיו, הוא זה שבא ואמר לי על הראיון המכוער ההוא קצת אחרי הזכיה, שעיתונות זה חרא, מסלפים כל מילה שניה.. וסביר מאוד להניח שג'קו אמר שהוא לא מחבב את השיר של קליינשטין והם עשו את זה - להקיא.. אמר לי מאוד סביר להניח שאמר הייתי דופק לעצמי שתי סטירות על שיר כזה, והם הפכו את זה לבא לי להביא לו שתי סטירות... לאו דווקא הפיכה של המילים האלו, אבל הסגנון הובהר לי די טוב.. כן תמכו, לא היתה ברירה אחרת... מה זה תמכו.. הוא עדיין חשב שהוא מוכשר ושעושים מזבוב פיל, שלא מגיע לו, שבסך הכל הוא תמים, הוא אמר לי, הוא בחור טוב, ראיתי לפי מה ששדרו וגם לפי הראיון הזה, אין לו לב רשע... ותקשורת זה כח... השאר לא ממש מביעים דעה וזה מעולה, יפה השתיקה... וייי עשית לי להתגעגע לאבא שלי!!

שונית 7

New member
ריפ" מסכימה לגבי"אורות מסנוורים "

של היום שהם הרבה יותר חזקים מאז לדעתי ג'קו חטף אותפ כבר יפה מאוד לצערינו ודווקא עכשיו לדעתי הוא יותר מנוסה וקיבל איזה שהוא חיסון שבהחלט יעזור לו בעתידכך שמכל רע אפשר להוציא גם טוב כמו שכתבו במומה בסופו של יום יצא חכם. לגבי ההתהילה ראי תשובתי לדידה.האמנים האלה קיבלו את התהילה על המוכן,הם שכחו והצעירים לא כל כך יודעים אבל שלא יספרו לי על כיברת דרך עד לפרסום הם לא כל כך עברו אותהוזה לא מכוון נגד שלמהוהאחרים שהזכרתי אני מעריכה אותם אבל הקיטורים על כוכב נולד קצת נמאסו לי.

shongold

New member
לא התייחסתי עד עכשיו מכיוון שהמחשב

'הוחרם' לטובת הבן וחברים... המאמר הובא שלא על מנת למצוא קורולציה בין ג'קו לארצי, או למצוא נקודת השקה בינהם, אלא מתוך כך שמדובר בזמר 'על' אהוב בעל אמירה, שעבר דרך וניתן ללמוד משהו מן הדרך במידה ויש התעניינות... באשר להשוואה עם הלהקות הצבאיות אם זכרוני אינו מטעני אני הראשונה שהבאתי לפחות במסגרת הזאת את אותו הקשר אבל, כפי שנכתב וגם אני מעט מחזקת ומתחזקת באותם נימוקים. שלוש שנים בלהקה צבאית וחלק גדול לא לאור הזרקורים, לא לגמרי בר השוואה עם הספוטים המסנוורים של 'כוכב' והאינסטנט והאינטנסיביות הדחוסה. לא נמצאת על תקן של 'נגד' התוכנית, אלא המשקעים של אחרי. מה זה עושה לבן אדם, לאן זה מוביל אותו. ועד כמה הוא חסון להמשיך הלאה. ובהקשר של ג'קו ול'נולד' - הדבר היחיד שאני רוצה לומר לדידי רק כדי 'לגלות' אותו היה שווה...

שונית 7

New member
בוקר טוב שון אם הובן מדברי שאני לא

מעריכה את שלמה ארצי אז קבלי תיקון
גם אני קראתי את הכתבה ,מאוד מעריכה אותו אבל בקטנה הוזכרה גם "תופעת כוכב " ואני בעצם יותר התיחסתי לכל האמנים המכובדים שלנו שבזמן האחרון חברו יחד כדי לתקוף ולהסביר כמה התכנית מקלקלת את המוזיקה בארץ ,יהורם גאון היה הבולט שבהם שמצא לו זמן לתקוף אמנים צעירים במהלך טקס שבו קיבל פרס חשוב.האמנים יוצאי הלהקות הצבאיות התפרסמו והופיעו באזרחי הרבה לפני שהשתחררו וכבר היו בתכנון ונשלפו מהלהקה ישר לאורות הזרקורים,כך שרבים מהם שמספרים שהיה להם קשה להשתלב בשוק הבידור ונאלצו לחטט את רגליהם ולהופיע במקומות קטנים ומרוחקים חוטאים לאמת. אני לא אומרת שאין לתכנית מגרעות אבל גם מעלות ,קשה לאמנים צעירים לפרוץ ורצוי שיהיו גם מקפצות כאלה. הבעיה בארץ קשורה לריבוי ערוצי תקשורת כתובה ומדוברת שגורמת למלחמת רייטינג בכיעורה ולעיתונות רכילותית וצהובה יותר מתמיד,נוסף לזה יש את תופעת גלגל"צ ובי"ס רימון כתורמים לתרבות המינסטרים המשעממת ולכן כל מה שייחודי שונה ובועט לא תמיד מקבל חשיפה וחבל. דבר נוסף ,לקחו תכנית אחת ושמו אותה למטרה נוחה לתקיפה בעוד שהאמת היא שתמיד האמנים הצעירים תופשים קצת את מקומם של הותיקים(ובעצם בכל שטחי החיים) וזו דרכו של עולם,אין מה לעשות.

למעלה