להיפרד או להישאר?

שינוי גישה זה לא שקר

אפשר לשלוט על רגש באמצעות שינוי מחשבתי מותאם לאותה סיטואציה בה אנחנו נמצאים.
מתוך תגובות של אנשים כאן הבנתי שהבן אדם שאני יוצאת איתו נגוע בפלרטטנות כרונית עם פוטצליאל לבגידה. הייתי חייבת את חוות הדעת האובייקטיבית הזאת כדי להסיק מסקנות לגבי המשך התנהלות שלי איתו.
אני נמצאת בתקופה עמוסה ואין לי פנאי וחשק לחפש את "אהבת חיי".
לכן אני מעדיפה לייצר מחשבה אחרת (לא שקר) לגבי הקשר הזה. לאן זה יוביל אותי אני עדיין לא יודעת. אבל מה שזה בטוח ייתן לי זה את השקט הנפשי שאני זקוקה לו כרגע.

אייבורי

New member
זה בסדר לשקר לעצמך

זה בסדר לומר שיש לו פוטנציאל לבגידה - כאשר במקום פנימי את יודעת שהיא כבר קיימת
זה בסדר לומר שאת בתקופה עמוסה ואין לך פנאי או חשק - כאשר במציאות את פשוט פוחדת לחפש מישהו ולהיות לבד
זה בסדר לחשוב שזה יתן לך שקט נפשי - הנה את פה טרודה מהנושא
זה בסדר לחשוב שאת יכולה לחשוב אחרת וזה יוביל למשהו טוב- אני אפילו לא אומר את דעתי על זה.
&nbsp
אני חושב שזה אחלה לשקר לעצמנו, זה מקל על החיים לפעמים
אבל כדאי לדעת שאנחנו עושים את זה
ככה לפחות נוכל לקרוץ לעצמנו כשכל המגדל קלפים יתמוטט.

פחד מלבד הוא לא סיבה מספיק טובה להישאר בקשר רע

כשהפחד הוא הקובע, הנטיה היא להיכנס לקשר לא טוב. מניסיון, לצערי. היכולת לחיות היטב לבד היא, לדעתי, מפתח לבניה של קשר זוגי טוב.

אייבורי

New member

&nbsp
בול בפוני.

וואוו

מחיאות כפיים
תגובה מדהימה, עוצמתית וקולעת.
מחזקת את העוצמה הנשית שלך שקידמה אותך למקום שאת בו היום- מזל טוב לנישואייך
ומחזקת את ההעצמה הנשית -אנושית שאת נותנת לשואלת השאלה.
נעצת את החץ בלב העניין.

ולקחת בחשבון שהוא יגיד לך עברתי לגור עם ליאור (אשה)

ואני לא מעוניין יותר בשום קשר איתך?

אייבורי

New member
בתכלס

&nbsp
את יודעת שזה הולך להגמר בבכי
אבל את במסע שיכנוע עצמי, שהוא גבר נהדר
שהוא הכי מתאים לך
שלא תמצאי אחד יותר טוב.
&nbsp
אני חושב שאמון הוא ביסוד של קשרים עם בני אדם אחרים
וכאשר האמון הזה נסדק, קשה מאד להחזיר את השד לבקבוק.
אבל כנראה את צריכה עוד תקופה של אי-שקט, אי-אמון עד שתביני
שככה לא בונים חומה.
&nbsp
אני חושב שההצעה של מריוס אופנוע או מכונית מתאימה לאנשים שמראש הם אופנוענים.
צריכים להרגיש רוח חופש, להיות לא מחוייבים ומאחר והם לא נותנים אמון אז גם לא צריכים אחד בחזרה.

איש333333

New member
אם חיטטת לו בטלפון וזה הכי גרוע שמצאת מצבך טוב משנדמה לך

אני מכיר את הנושא מקרוב וכבר מצאתי לא פעם ולא פעמיים אצל בנות זוג התכתבויות הרבה יותר חותכות מזה שכמעט ולא משאירות מקום לדמיון. יסלחו לי הבריות על אי הפוליטיקלי קורקטיות של החיטוט בנייד של בן הזוג אבל זה בכלל לא צריך להיקרא חיטוט אלא חופש מוחלט ושקיפות בין בני זוג, שכן מי שאין לו מה להסתיר אזי אין לו מה להסתיר. אני במקומך הייתי רק מדליק נורה קטנה וממשיך לשים לב להתכתבות הספציפית, שכן יכול להיות שה"הזהירות" המדוברת אינה מינית אלא נזכרת בהקשר אחר. אם זה כל מה שמפריע לך בקשר של 5 וחצי שנים לא הייתי ממהר להיפרד, רק לשים לב ובמידת הצורך לדבר על זה.

אמרלדה

Active member
נסיגה

הי. אני רוצה להסב את תשומת לבך לעובדה קטנה שסיפרת והתפספסה קצת פה, בדרך: שמת לו תנאי שתמשיכו יחד רק אם תחזרו לגור בבתים נפרדים, והוא הסכים. אז מהצד שלך, זה אומר שאת מודעת לכך שהזוגיות שלכם לא תהיה מחייבת יותר, אלא פחות. שהוא ייצא עם נשים אחרות, ואפילו יהיה לו קל יותר לעשות זאת מהיום. זה אומר שבמידת מה ויתרת כבר. זאת נסיגה. רק תהיי מודעת.

מהצד שלו - ההסכמה שלו ברורה לגמרי. זה לא גבר שכואב על כך שהעפת אותו מהבית. הוא שמח. פחות מחוייבות, יותר חגיגות. מה שאומר שהוא לא מאוהב, ותאמיני לי, גם הקלילות הזו שלך תיגמר יחסית מהר מאוד. כתבת שאת אוהבת אותו. אם זה המצב - חישבי שוב ואל תפגעי בעצמך. נתק אמיתי יביא לך הרבה יותר סיכויים לעתיד מאושר, גם אם המחיר כרגע הוא כאב גדול יותר.

אני מאוד מסכימה עם מה ואיך שכתבת

בעיקר עם עניין הקלילות. זה לא משהו שאפשר להחליט עליו ויחזיק מעמד לאורך זמן.

כרגע היא מחליטה לשים פלסטר במקום לעשות טיפול שורש (וזה בסדר לכרגע, כי לא תמיד יש כוחות נפשיים לטיפולי שורש).

אייבורי

New member
תגובת הדודה מאמריקה

סיפרתי לה את סיפורך העצוב והיא נזכרה בסיפור מטיוליה ברחבי העולם.
&nbsp
"הדרך שבה תופסים קופים בתאילנד. שמים מתחת לעץ אגרטל עם פיה צרה וארוכה, ובפנים בתוך האגרטל הם שמים בננה.
הקוף יורד מהעץ. ומכניס את היד לאגרטל לתפוס את הבננה.
ואז לא מצליח להוציא את היד הקפוצה.
ונשאר ככה תקוע עם היד בתוך האגרטל והבננה ביד.
כמובן שאם היה משחרר את הבננה, היה מצליח להוציא את היד.
כי כדי להשתחרר, צריך לדעת לשחרר".
&nbsp
הדודה הוסיפה ואמרה
"היא בדיוק ככה. תקועה עם בננה ביד. אבל לכודה בכד של הפחדים שלה."
"שתעזוב את הבננה המזדיינת הזו, שבטח כבר רקובה ומלאת מחלות מין ותלך לחפש אהבה"

shirael

New member
אני זוכרת כזה סיפור עם קיפי מרחוב סומסום!

הוא נתקע עם היד בצנצנת סוכריות ורק כשעזב את הסוכריות הצליחו לשחרר לו את היד.

"כדי להשתחרר צריך לדעת לשחרר." מדויק.

SupermanZW

Well-known member
אין כאן כלום חוץ מבדיחות הדעת, אין ראיות לבגידה

לדעתי להישאר.

dadalicious

New member
מתנצל מראש על הקורקטיות אבל...

זה לא עניין "ראייתי" אנחנו לא בבית משפט, ואין שום משמעות לקיומן של ראיות חותכות כאלה או אחרות.
את לא בוטחת בבחור. וזה די ברור...
השלב בו צריכים להיפרד הוא הנקודה שבה את מתחילה לחטט לו בפלאפון, וזה לא משנה מה מצאת שם.
את לא זקוקה לניתוח של השיחות מחברות / פורומים מכובדים כאלה ואחרים.
את יודעת היטב מה המשמעות של ההתכתבות הזאת (מדובר בבן זוג שלך בחמש השנים האחרונות, לא באיש זר)

השאלות שאת צריכה לשאול את עצמך הן -
מדוע את רוצה להמשיך בקשר כזה?
מה מושך אותך למקום שבו אין כנות ואמון?
מה ימנע ממך לחזור לאותו מקום פעם נוספת?

adam33

New member
לעניות דעתי..

לא משנה מה יכתוב ולא משנה מה יהיה האמת .
בסוף אתה מתה עליו.

שלום

מידת עניין באנשים היא מורכבת ומשתנה. לפעמים יש ידידה שאוהבים מאד כידידה, וחברה שאוהבים מאד בדרך אחרת. אם אמר שזו רק ידידות, תצטרכי להחליט אם להאמין לו ולסמוך עליו. אם לא תאמיני לו, תצטרכי לשבת לדבר אתו על העניין, להציג ולנמק בעדינות את החשדות והחששות שלך לקשר ולנסות לפתור ולברר אתו את העניין. אם תגלי שיש לו עניין רומנטי באותן בחורות, כמובן תצטרכי לבדוק אפשרות לנתק את החברות ולהישאר לכל היותר ידידים.

למעלה