להמשיך בקשר או לא?

AlabamaW0rley

New member
את פרפקציוניסטית

אולי את לא דומה בדיוק לטייפקאסט של פרפקציוניסטית משוגעת שלא ישנה לילות ומגישה עבודות מושלמות, אבל הגישה שלך נגועה קצת בסטנדרטים גבוהים מדי שאת מציבה לעצמך ולסביבה שלך. מה רע בסטנדרטים גבוהים? בדיוק זה. את שופטת בנוקשות את החבר שלך, מצפה מעצמך להיות רציונלית ולא לבזבז זמן, ובטח גם מצפה להישגים אקדמיים גבוהים מהרגיל. בסופו של יום, גישה כזו גורמת לך להיות לא מרוצה מהחיים ולפספס אהבה.

אפשר להתייחס

לפשט של מה שכתבת-
האם נכון או לא לעבור לגור יחד
האם ילדותי יכול להסתדר טוב עם רצינית
האם שחיף זה חוסר השקעה או מבנה גוף
והאם אבא שלו הוא מדד

אבל בין השורות אני שומעת שאת אומרת "לא ממש בא לי עליו"
וזו הפואנטה.

p0st

New member
אני חייבת להעיר

את כ"כ אקדמאית ומשכילה וחכמה, אבל מרוב שאת יודעת מיליון דברים כנראה שכחת דברים מאוד..עממיים. אז אני אזכיר: גוף ראשון, עתיד, כותבים עם א' ולא עם י'.

את לא רוצה שהוא יראה כמו אבא שלו? המשפחה שלו לא יפה? בטוחה שהוא רוצה לעבור לגור ביחד כי משעמם לו, ולא כי למשל, קשה לו לראות אותך רק בסופ"שים? הוא מתגעגע?

אין שום בעיה, תחפשי לך בעל מושלם ותעזבי את הבחור שאיתו את נמצאת כרגע.

Anna Vasserman

New member
לא להמשיך

את לא בקטע שלו בכלל.

זה נכון שרגש דועך עם השנים, אבל לא אחרי שנה וחצי של פגישות בסופ"שים בלבד.

אנשים מתרגלים זה לזה אחרי שנים של מגורים יחד. אם כבר עכשיו את מרגישה שהרגש שלך דעך - אין לך מה להמשיך להיות עם האדם הזה.

אגב, גוף ראשון עתיד מתחיל ב-א' ולא ב-י'. זו טעות שהמון אנשים עושים, ואני לא מבינה למה. זה מחרפן אותי...

אייבורי

New member
רציונליזציה של יחסים

ואת מסבירה לעצמך נורא יפה, מה כן ומה לא

אבל בסופו של דבר, כמו שאמרה הדודה

מערכת יחסים היא מענה לצורך ריגשי.

אז מה מרגיש לך?

liichy

New member
תגובה לאייבורי ולכולם

לפחות עכשיו, בתקופה שהתחלתי ללמוד, אני מרגישה שלא מתאים לי קשר זוגי בכלל, כי אני לא נותנת את כל כולי לא ללימודים ולא לבן זוג, אבל כמו שהרבה אמרו לי.. אם עכשיו נראה לי שאין לי מספיק זמן לעצמי או לחברים, זה רק הולך להידרדר בעתיד.
אני באמת סוג של פרפקציוניסטית, וגם חושבת הרבה מהראש, ופחות מהלב.
אבל הבנתי שהדרישות שלי הן לא כ"כ גבוהות כמו שזה נשמע, אני פשוט מחפשת מישהו שמתאים לי יותר בדברים די ספציפיים.
ובאמת חבל להמשיך בקשר כשאני חושבת הרבה על "חבל שהוא ככה ולא אחרת"..
אני לא חושבת שהראיה הזוגית שלי בעייתית בכלל, אני פשוט חושבת רחוק, וכמו שאמירם אם אני לא טועה אמר, הרבה נשים מסתכלות על דברים כאלה עם הזמן, ואני רוצה לחסוך לעצמי ולו את האכזבה, דווקא בגלל שאני יודעת על שיעורי הגירושין, אני מנסה להפסיק קשר עם מישהו שאני כמעט בטוחה שלא יצליח לנו בעתיד, למרות שזה לא קל בגלל שאני אוהבת אותו מאוד ורגילה אליו, אבל בסופו של דבר אני שלמה עם ההחלטה.
חבל לי קצת שעפו עליי פה, אבל לא נורא, עם הזמן תבינו שלא הכל זה רגש.. ואני באמת חושבת שזוגות מתגרשים בעיקר אחרי שהם מבינים את זה.

תראי,

קראתי את כל מה שכתבת, ולא עושה רושם שאת מאוחהבת בו יותר.
אפילו להיפך, די ברור לי ממה שאת כותבת שזה פשוט עבר לך. עובדה שאת שמה לב לזה שהוא לא נראה טוב, ילדותי, חסר סבלנות וכו' וכו'.
אני די בטוחה שלא חשבת אתץ הדברים האלה עליו בתחילת הקשר, אני טועה?

אם לא כיף לך, לא מתאים לך ולא בא לך טוב הקשר הזה עכשיו - תחתכי.
יש לך עוד הרבה דברים לחוות עד שתכנעי לשגרה.

בהצלחה~

מגורים משותפים זו לא נק' אל-חזור

להיפך, זה לדעתי מה שבוחן את הקשר.
הולך טוב - מעולה, אפשר להמשיך הלאה עם הזמן.
לא הולך טוב - חוזרים להורים או לגור לבד או עם שותפים.
נפרדים מהבן זוג ושמחים שגילית את זה מוקדם.
לדעתי חבל להמשיך בקשר שנים על גבי שנים, ורק אז להיזכר לגור ביחד ולגלות שאתם לא מסתדרים באותו הבית.
חוץ מזה, בתור סטודנטית שגם עברה לגור עם הבנזוג שלה באמצע שנת לימודים - זה די הרס לי את הלימודים והייתי צריכה להתחיל מחדש.
אם אתם לוקחים החלטה כזו חשוב שתעשו את המעבר בחופשת הקיץ, שתגורו ביחד לפני שמתחילים הלימודים כי כן יש הרבה קשיים ומחלוקות בהתחלה גם בין הזוגות הכי אוהבים. ושלכל אחד יהיו את העיסוקים שלו במהלך המגורים כמו עבודה ולימודים.
(למשל חבר שלי היה צריך לעבור לאיזור אחר כשעברנו לגור ביחד ועד שמצא שם עבודה הוא פשוט ישב בבית וזה היה קשה לי להתרכז בלימודים ככה כי תמיד הייתה האופציה היותר מפתה של להעביר את הזמן איתו. אם הוא היה בעבודה לי היה יותר זמן ללימודים. כמובן שזו אשמתי שנסחפתי להעביר איתו את הזמן במקום ללמוד אבל עדיף שלא תהיה את האופציה הזו בכלל).
חוץ מזה באמת לא ברור אם אתם ביחד מתוך נוחות או אהבה, במיוחד כשאתם נפגשים רק בסופי שבוע.. צריך לבחון את הקשר גם כשהוא יותר אינטנסיבי.
ולדעתי קצת עפו עלייך פה עם התגובות. לכל אחד יש ספקות בנוגע לבן הזוג שלו וגם לי היו הרבה. או שזה עובר, או שעובדים ביחד על מה שמפריע, או שבאמת מחליטים שלא מתאימים. אבל זה לגיטמי לגמרי שיהיו ספקות לפעמים...

למעלה