להעלות את האמא ארצה - זקוקה לתשובה בדחיפות

להעלות את האמא ארצה - זקוקה לתשובה בדחיפות

למרות שאין זה פורום מייעץ לאזרח, אולי מישהו ידע לענות לי. יש לי חבר, הוא ואישתו עלו ממולדובה לפני כ- 10 שנים. הוא יהודי מצד אביו (עפ"י ההלכה יהודי הוא מי שאימו יהודיה) ואשתו אינה יהודיה. הבן שנולד במולדובה קיבל במז"ט ובשעה טובה אזרחות לפני פחות משנה ותינוקת חדשה למשפחה שנולדה כאןבארץ לפני כ- 4 חודשים. לפיכך כל בני המשפחה הם בעלי אזרחות ישראלית. אביו של החבר נפטר במולדובה לפני כחודשיים וכעת אימו, שכאמור אינה יהודיה נותרה ערירית במולדובה והוא מבקש להעלותה ארצה כדי לדאוג לכל צרכיה ולהשגיח עליה מקרוב. פנייתו למשרד הפנים באמצעות מילוי טופס בקשה לתושבות נדחתה (מבלי שתוסבר לו סיבת הדחיה) וכעת מבקשים ממנו לכתוב מכתב בקשה. ולשאלה: כיצד עושים זאת? מה לכתוב? האם יש חוק או נוהל או נוהג או פסיקה שיכולה לשמש כעזר לפניה? המדובר כאן באיחוד משפחות ובדיני נפשות. לתשובת הגולשים אודה עד מאוד, סיגלית

פעם עשיתי משהו דומה

אבל אני לא יודעת מבחינה משפטית מה כדאי לעשות. אנחנו כתבנו שם את כל הפרטים, דובר אז בזוג, איך הם הכירו ועל הקשר בניהם, בין היתר ציינו שהאשה רוצה להתגייר שתגיע לארץ. תסבירו את הסיפור, מדוע אתם מבקשים וכו'. אולי כדאי כן לפנות ליעוץ משפטי במצב כזה, מדובר בעניין רציני. בהצלחה

תודה רבה אבל עברתי קצת על פסיקות...

ולא מצאתי משהו מבשר טובות. אם כך, על פניו נראה כי החברים שלי והאם תלויים בחסדיו של שר הפנים בלבד. נראה לי שנוכל להעזר בייעוץ המשפטי של פרוייקט שכר מצווה ובנוסף אנסה גם להעיד בעצמי ולגייס עדים אחרים. נקווה לטוב ובעזרת השם כשהכל יבוא על מקומו בשלום, אעדכן כדי שיהיה לעזר לבאים אחרי חברי. תודה על העזרה סיגלית

תודה רבה, נמתין לעדכון

ואל תשכחי שאת תמיד יכולה לרוץ עם זה לתקשורת, אם שום דבר לא יעזור...

אוי, כמה שאני אוהבת אותם..........

לא עושה רושם שהתקשורתיים האלה מתעניינים בעניינים הומאניים. פעם ניסיתי להביא את נושא עושק העובדים הזרים בידי חברות כח אדם. היתה לי חברה שקרה לה ולא יכולתי לעזור לה. אלוהים יודע מה איתה היום - אף אחד לא שם קצוץ. סיגלית

למעלה