לספקנים-דוגמאות לשחיתויות ../images/Emo129.gif
קודם כל, מי שמסכים איתי שישלח לי אי מייל. לכתוב את זה כאן לא עוזר בכלום... אני צריכה מיילים! קיבלתי כבר 15 מיילים תומכים (תוך יומיים) הנה כמה מהם: >אני מסכימה איתך ב- 100% שכל הקטע של הטסטים הוא מושחת. למשרד הרישוי יש אינטרס כלכלי ברור להכשיל תלמידים - יותר טסטים שווה יותר תשלומי "אגרה" למשרד הרישוי. אני אישית מכירה מישהו שהכשילו אותו בטסט על טעות בצומת שהוא בכלל לא עבר בה בטסט, ועוד מישהו שהכשילו אותו על "קיים חשש להתפרצות למעגל תנועה" . זה ממש מגעיל מה שקורה עם הקטע שעולה לאנשים בלחצים ובהמון-המון כסף... הריי זה ידוע שבוחנים מכשילים סתם נהגים בשביל לאזן את כמות הנכשלים וכמות העוברים. >אכן משרד הרישוי נגוע בשחיתות ובהורדת השרות לצרכן על חשבון ניפוח משכורות של העובדים. ניצול מורי הנהיגה והפיכתם לעובדים של משרד הרישוי כשמורי הנהיגה הם גוף עצמאי ולא קשור למשרד הרישוי. ברגע שתהייה לך הוכחה בשבילי שהעיתונות בעניין אשמח לשתף פעולה ולהדהים את העיתונות בעוול הנעשה לאזרח במדינה. >יוזמה ברוכה, השחיתות שם חוגגת. גם מורה הנהיגה שלי סיפר לי על כך. (אפילו ששמעתי שגם הוא מושחת אבל זאת רק שמועה) הכל שם שחיתות.. יכול להיות שאם הוא סיפר על כך אולי קצת הרגיש מקופח ואין זה אומר שלא רצה גם בכל אופן.. אני יודע בודאות על שחיתויות >משרד הרישוי מלא שחיתות אצלו ולאיש לא אכפת מכך.. אני יספר לך את הסיפור שלי... טסט ראשון- קיבלתי שלוש ברקסים ובצדק.. על הטסט הזה כעסתי כי הוא פשוט ניסה להכשיל אותי והוא היה ממש פחדן ולא נתן לי לנהוג וכל פעם שהוא ראה שעוד 100 מטר יכול להיות איזה מכשול ישר הוא נגע לי בהגה וכמובן זה כישלון. טסט שני- הטסטר הוא שכן שלי... הוא נכנס לטסט, ראה בת.ז שהוא שכן שלי, ואז אמר לי, אם הייתי מכיר אותך, הייתי יוצא מהטסט עכשיו. אוקיי, התחלנו נסיעה. נהיגה מושלמת ללא שום הערות... בסוף אני מגלה- נכשלתי- על מהירות איטית!!!! פאקינג זה לא דבר שמכשילים עליו! חוץ מזה נהגתי בכלל בכביש החוף ושם מותר 90 ולא יותר. וככה נהגתי. כשהגעתי הביתה גיליתי שהוא הכשיל את אחי הגדול גם, אחרי שהוא גילה שהוא שכן שלו, והוא נתן לו את הטעויות של התלמיד השני, שעבר את הטסט כמובן. בקיצור כדי שלא יגידו שהוא עושה קומבינות לשכנים ומכרים- אז הוא מכשיל את כל מי שמפרדסיה. טסט שלישי- הטסטר הסתלבט עליי כל הטסט, עשיתי לפחות 5 טעויות שהיו מכשילים אותי ממזמן בטסט אחר.. אבל הופ- עברתי! איך? הוא פשוט חבר של המורה שלי... אז למרות שהשחיתות באה לטובתי הפעם, אני לא מאמין בזה. אז אני איתך לאורך כל הדרך! >הייתי שולח לך חומר מאוד מעניין בנושא, איך צריך באמת ללמוד ואיך מקטינים דרסטית את התאונות. זה ניבדק ונוסה בכמה ארצות ולמרות שכאן מכירים את הנושא לא רוצים להכניס אותו בגלל גורמים אינטרסנטיים כי אחרי הכל מה שווים חיי אדם לעומת רווחים כספיים של מקורבים. לפני שבועיים שלחתי את החומר לפרופסור בטכניון העוסק בנושא והיום קיבלתי ממנו מכתב שהוא בדק את החומר ומצרף אותו למערכת מחקרי הטכניון בנושא. > הפריטסט זה פשוט שיטה חדשה של משרד התחבורה לסחוט עוד כסף מילדים בני 17. אני עלה לי הטסט פשוט הון טועפות ועברתי תאוריה ראשונה וטסט ראשון. זה גורם לאנשים דלי אמצעים או עם בעיות כלכליות לא לחשוב בכלל על הוצאת רישיון. הרישיון במדינה יהפוך להיות רישיון לאנשים עשירים בלבד! ואת זה חייבים למנוע!! והנה שתי הודעות
משרשור בנענע: >"הנושא שרציתי להעלות קשור לארגון מורי הנהיגה בישראל. אחרי ששמעתי דברים מסויימים ואימתתי אותם, הייתי רוצה להעלות את הסיפור הבא פה: נערה בת 17 וחצי, שאבא שלה עובד בעיריית חיפה, בדרג גבוה מאוד, הועברה סטס ברגע שהבוחן שמע מי האבא של הנערה. היא לא הייתה מוכשרת לנהוג ותו לא. כמו כן, אחרי כחודשיים וחצי גרמה לתאונה שהביא למוות של שני אזרחים כאשר התנגשה בהם במהירות. תקראו לזה פרוטקציה? אני לא חושב שזה הוגן לעשות כאלו דברים ולסכן במתכוון את הנהגים על הכביש... כמו כן, אני מכיר רבים שלהם כן מגיע לקבל את הרישיון שלהם, אך הוא נשלל מהם ע"י בוחנים בשעת הטסט על דברים דימיוניים לחלוטין. זה ברור שלבוחנים יש עכשיו מגמה של לא להעביר הרבה מכיוון שיש כבר בישראל די והותר כלי רכב על הכביש. אך אם אחד מקרובי המשפחה שלך יעבוד בדרגים הגבוהיים בעירייה או בממשלה, או בכלל, ויעבירו אותך על כך, למרות שלא מגיע לך, ואחרים לא יעבירו למרות שכן מגיע להם... האם זה מעיד על כך שהארגון מושחת? (כמו כן, זהו לא המקרה היחיד ששמעתי עליו, שמעתי על עוד יחסית הרבה מקרים כאלו, בדומה למקרה של הנערה הנ"ל)" >"תראה, אני לא יוצא בהצהרות כנגד כול הארגון, אני בטוח שיש אנשים שעדיין ממלאים את החובות שלהם כמו שצריך. אבל בתקופה שלמדתי נהיגה, פנו אליי מספר מורי נהיגה ואמרו לי שאם יש לי תאוריה, ואני מוכן לשלם להם 500 שקל, הם יעבירו אותי טסט "בלי בעיות". איזה עוד הוכחה אתה צריך? ויש הרבה כאלו... וכמו כן, אם יש אנשים רבי השפעה מאחורי התלמיד, המורה ואו הבוחן לא יעיזו להכשיל אותם מפחד לאבד את משרתם. לכן, רוב הארגון מושחת לדעתי. תנו את דעתכם במשאל הנ"ל"