להפציץ איראן

a e q u i t a s

New member
אתה יודע מה? נלך עם התרחיש שלך?

אתה יודע מה, נלך על התרחיש שלך...גורמים מערבים הפציצו את מתקני הגרעין הקריטיים באיראן, ישראל קיבלה מכה חזקה ורק 40 אחוז ממטרי השיאהבים שהונחתו על ישראל ייורטו על ידי מערכת החץ שאר הטילים זוהו על ידי מערכת הבקרה אבל לא נפלו, מערכת החץ עד כמה שהיא מתקדמת לא יכולה ליירט ממטרי שיאהבים. אבל בסדר... יופי, ואז מה קורה? עובר שנתיים אולי שלוש ואיראן משקמת את כוחה הגרעיני? עכשיו היא אפילו לא שמה קצוץ על האו"ם? נו... התקיפה שסיכנה רבבות ישראלים הביאה לדחיה לא משמעותית, האם התועלת עולה על העלות? האם זו החלטה ששווה לשרוף אפילו את האופוזציה הגולה האיראנית? אתה צריך להבין ממש כמו אולמרט, שיש מגבלות לכוח. יכולת צבאית עד כמה שהיא מתוחכמת אינה מחליפה מצב פוליטי/מדיני. ולכן אני סבור כמו גורמי ממשל אמריקאים וחלק גם ישראלים ואירופאים שהאופוציה הצבאית בעלת תוכלת לא קיימת.

מעולם לא טענתי שאין מגבלות לכוח

ממש כמו שיש מגבלות לפעילות מדינית ודיפלומטית. שני הדברים הולכים יד ביד, אחד מזין אחד את השני, ממש כמו אולמרט ומה שקרה בלבנון, תוצאות גרועות בשדה הקרב, לא כי "אנחנו לא יכולים", זה כי היו אינספור מחדלים, יכולנו בעוד איך לעשות הרבה יותר, אז בגלל אותן תוצאות גרועות קיבלנו גם הסדר גרוע, הסדר שמבטיח סיבוב נוסף. חוץ מזה, אירן כבר עכשיו לא שמה קצוץ על האו"ם, להיפך, היא משתמש באטיות שלו והמסורבלות שלו כדי לקנות לעצמה זמן ולתנסות לתקוע טריז נוסף בין ארצות הברית לאירופה. הפצצות כבדות על אירן ומתקני הגרעין שלה ברור שאינן מספיקות, זה לא "הפתרון", ברור שצריך להפיל את שלטון הנוחכי ואחיזת האייטולות במדינה, ברור שאסור שיהיה וואקום שילטוני ואכן האופוזיציה הגולה האירנית היא אכן אופציה טובה, אך בניגוד אליך, אני לא מאמין בהחלפת שלטון באירן, ללא הרס של מה שנבנה על ידי השלטון הנוכחי וזה כולל את המתקנים הגרעיניים, אני אישית לא אהיה יותר רגוע שלאירן יהיה נשק גרעיני ברשות נשיא אחר, אפילו אם הוא מתון, ברגע שאתה הורס את תוכנית הגרעין עד הייסוד אתה לא מחזיר את אירן 2-3 שנים אחורה, אתה מחזיר אותה 10 שנים אחורה ובעצם מציג לשלטון החדש עובדה שאומרת שאירן היא נטולת גרעין, נטולת שאיפות גרעניות, והיא חייבת אם היא רותה ליצור כזאת, להתחיל הכל מהתחלה, השקעות של מיליארדים ותרחיש חוזר שבהחלט יביא אסון למדינה כולה.

למעלה