להציל חיים של ילדה קטנה

אם אתה נוהג לתרום דם

תפנה טלפונית לבנק הדם בתה"ש ולפי מס´ ת.ז. שלך הם יוכלו להגיד לך מה סוג הדם.

לדעת את סוג הדם של התינוק

יש לי ניחוש (קצת קונספירטיבי) למה בד"כ לא אומרים לנו את סוג הדם של התינוק בבית החולים, למרות שהם עושים כל כך רב בדיקות, אז הם בטח יודעים - פשוט מאוד, כי רוב האבאים יודעים את סוג הדם שלהם, ושל האמא כתוב בכל מקום, ואם התינוק לא "יוצא" מתאים לשניהם, יהיו די הרבה סצנות לא נעימות בבתי היולדות...

אני שמעתי על מקרה כזה ../images/Emo12.gif

של אבא שהסתכל במקרה בטופס של התינוק, שם לב שסוג הדם לא מתאים, וכשתיחקר את האמא הסתבר שהיה לה רומן קצרצר עם חייל שהוא אבי התינוק! ההורים כמובן נפרדו. אז שימו לב בנות
ואגב, לי כן אמרו (אבל זה בגלל ה RH השלילי שחייבים לבדוק).

סוג דם שונה

גיסתי הלכה בהריון לעשות בדיקת דם, ויצא לה סוג דם לא של אביה ולא של אמה. היא חזרה הביתה התקשרה לאמה, שאמרה לה שחייבת להיות טעות, זה פשוט לא יכול להיות. היא עשתה שוב בדיקה, ויצא לה אותו סוג דם. אז הם הלכו ליועץ גנטי שהסביר להם שאחת לכמה מיליונים יש מוטציות כאלה.

יערה+

New member
זה לא מדוייק

אני B- ובעלי B+ ושני הילדים שלי הם O+ ואני יכולה לחתום לך שבעלי הוא האבא, ככה שלא תמיד הילדים יוצאים כמו ההורים. ובקשר לסוג דם של הילד, אם האמא היא RH חיובי אז לא בודקים את דם התינוק בבי"ח, כי זו בעצם בדיה מיותרת (אלא אם יש בעיה כלשהי), אם האמא היא RH שלילי, אז חייבים לבדו את דם התינוק כדי לדעת אם היא צריכה את זריקת האנטי די או לא, ולכן לא לכולם כתוב במכתב שחרור את סוג הדם של הילוד.

Ludwig

New member
לא סותר את התאוריה שאין לה חריגים..

ובכן... דם O מורכב מזוג הגנים O+O, דם A מורכב מזוג הגנים A+A או A+O, דם B מורכב מזוג הגנים B+B או B+O, דם AB מורכב מזוג הגנים A+B. הבן/בת מקבלים הכל הורה (ביולוגי) גן אחד מתוך זוג הגנים. מכאן שיכול להיות בן O לשני הורים B אם לשניהם קיים הצירוף B+O (הסתברות 25%). לא יכול להיות למשל בן A או B לזוג הורים ביולוגיים מסוג O וכו´ אצלנו במשפחה זה די פשוט - לאימי דם O (תמיד O+O) ולאבי דם AB (תמיד A+B) כך שכל אחד מאיתנו הוא או A+O שזה A או B+O שזה B (לגבי פלוס או מינוס אנחנו מעורבים, בכל מקרה לי ולאחותי בדיוק אותו סוג דם - B מינוס). את בדיקת סוג הדם שהיא פשוטה ביותר עושים בכל מקרה לפני עירוי ולא סומכים על מסמך שנמצא במקרה (גם במקרה חרום. די נדיר שאין זמן לעשות בדיקה, וגם אז אפשר לתת O מינוס שזה לא אידאלי אבל מספק). אפילו ב-"תעודת-שבי" בצבא לא תמיד טורחים לכתוב סוג דם...

אם לא עושים בדיקת דם לסוג הדם

אז איך ידעו למשל שלאורן יש סוג דם B + ובעיית הצהבת היא מחוסר התאמה בין סוג הדם שלה לשלי? (O +) לפי מה שאת אומרת, אם יש לי RH חיובי, אז לא היו אמורים לעשות לאורן בדיקת סוג דם

יערולה

New member
זה מה שהסבירו לי בחדר לידה

לא יותר מזה, יכול להיות שאולי בגלל הצהבת עשו לה בדיקת סוג דם?

גם לי ידוע כמו ליערה שאחרי לידה

נבדק סוג הדם של התינוק רק אם לאם יש RH שלילי. אני מתארת לעצמי שעושים זאת במקרים חריגים נוספים כמו שתארת. שירלי.

אז שאלה בענייני דם

זה נכון שהיות ואורן נולדה עם סוג דם שונה משלי, הגוף שלי פיתח נוגדנים לסוג דם וזה, והבעיה תגיע עם ההריון הבא? שהגוף שלי יידחה עובר עם סוג דם כמו של אורן? מישהי עברה משהו כזה?

אולי תלוי בבית חולים?

בנזוגי ואני בעלי סוג דם O+ כך שהיה ברור מאליו מה יהיה סוג הדם של שחר (ושל כל ילד אחד שיוולד לנו) ובכל זאת בדקו לה את סוג הדם. הוא מופיע במכתב השחרור ובפנקס החיסונים שקבלנו בבית החולים.

zimes

New member
אבל אם היה יוצא A....

על תורשה של סוג דם: לא חייב להיות לילד כמו של ההורים. מקבלים כרומוזום מהאמא ומהאבא. בעל סוג דם A יכול (לא חייב) להוריש A B יכול להוריש B AB יכול להוריש A או B O לא מוריש כלום (לא A ולא B) מה שקרה אצלכם, הוא ששניכם לא הורשתם את ה - B, וילדיכם נשארו בלי כלום. כדי שיוולד לכם ילד עם סוג דם A או AB, צריך לבוא A מחוץ למשפחה... יש?

אי אפשר להשיג אותם במייל/פלאפון

קיבלתי את ההודעה הזו לפני כמה ימים ומכיוון שלבעלי סוג הדם המבוקש מייד התקשרתי ושלחתי מייל אבל המייל חזר ככתובת שגויה ובפלאפון עונה מזכירה שאומרת שאין מקום להשאיר הודעות. הם בטח מצאו תורם ועכשיו לא עונים יותר או משהו כזה

למעלה