להרגיש את השואה - מהמסע החד יומי לפולין

קראתי פעם דעה של אריאנה מלמד

שקודם כל יש לשלוח את הנוער ל ס פ ר ד, שילמדו איפה הכל ה ת ח י ל... ולמה היהודים נפוצו לכל אירופה, וובשלב לב הבא לשלוח אותם לפולין, אם בכלל..... אבל קודם כל לספרד.

skito

New member
ענתוש שנה לפני גיוס לעניות דעתי

זה גיל בוגר, אנו נוטים לטעות בהשוואתם לגיל הרך, בני נוער בכיתות י"א פיקדו אצלי על בני נוער אחרים ויצאו לשבוע אימונים בגדנ"ע הגיל הזה דיי בוגר לטעמי..

זה באמת כואב

מנערות ונערים בני 17 - 18, שיכולים כבר להוציא רשיון נהיגה, לעשות בגרויות, להצביע לכנסת, ולשאת נשק בצבא, הייתי מצפה להתנהגות בוגרת במסעות לפולין, ואכן יש נוער שמפגין בגרות, אבל לצערי יש גם נוער שלא מפגין בגרות. עבור חלקם של בני הנוער זוהי היציאה הראשונה מגבולות הארץ (בלי המשפחה - רק עם חברים), וכך הם רואים זאת. אני מודעת לכך שהתלמידים עוברים הכנה לימודית ונפשית, הייתי מצפה שכל בני הנוער יפגינו כבוד למסע ולא הוללות. אישית, עדיין לא הייתי בפולין, יש לי רגשות מעורבים בנושא, העיירה של סבי ע"ה פולטוסק מתעדת לערוך מסע כזה, אולי אסע איתם בעתיד. אני לא מרגישה צורך נפשי להיות שם, לפרנס את הפולנים האנטישמים שהיו שמחים להמשיך להרוג יהודים גם בימינו, אני זוכרת ומכבדת את היהודים שנרצחו בשואה ותרבותם גם בלי להיות שם. אם אסע לשם, זה רק כדי לשמוח שיש לי תודה לאל לאן לחזור!

כן! חובה לנסוע למסע הזה!

נסעתי עם בתי וחברותיה לשבוע לפולין. היינו במחנות ההשמדה, בעיירות שנכחדו, בבתי כנסת שנחרבו (וחלקם שופצו) ובבתי קברות.כולנו חזרנו משם שונות מכשיצאנו. בקצרה אומר כי למרות הזוועות, ניצחנו. שהרי הם רצו להשמידנו ואנחנו בנינו מדינה, ילדנו ילדים, הקמנו ישובים ושבנו לגיא ההריגה ודגל ישראל מונף בידנו,זה איפא הניצחון הגדול שלנו כיהודים על הנצים י"ש. ולגבי תוכן המסע עצמו - הימים שלנו היו מלאים משעה 7 כשיצאנו מהמלון ועד 22:00 כשחזרנו אליו. לא היו מועדונים,ולא קניות. דבר זה מתאפשר כאשר חוזרים למלון בשעה מוקדמת. יש לחשוב אולי לקצר את השהות לאותן משלחות ו"לדחוס" את אותם המקומות במס' מועט יותר של ימים. בכל מקרה חובה לנסוע. אין מראה עינים ממשמע אזניים.

קשה לשפוט

שלשה מילדי כבר עשו מסע פולין בעבר, (התחיל לפני כ13שנה) הבת התעקשה שהיא לא רוצה. עוד בן רוצה לעשות זאת שנה שעברה. אני נסעתי עם משלחת של מבוגרים לפני 11 שנה. מכל המשפחה רק בי תפס הנושא עד היום. הילדים טוענים שאצלי זה מוגזם (שיגעון של אבא). כל הילדים כבר לא נתעניינים בנושא השואה (אולי ביום השואה).

עב

New member
ל MASORTI ו SKITO

MASORTI - אמא שלי נולדה בהונגריה והגיעה בעל כורחה לפולין. לכן היא הראשונה ש"נסעה" לשם. SKITO - לא הבנתי, האם לא השבתי על משהו? מתנצלת. אם כבר נוסעים לפולין אני מעדיפה את הנסיעה של 24 שעות שנפתחת בתפילה בבית הכנסת. נראה לי שזאת הדרך הנכונה לפתוח את הנסיעה הקצרה הזאת.

למעלה