להשאר או לחתוך?

Berethor

New member
כל אחד ומה שהוא מחפש

בשבילך לא צריך ילדים, בשביל מישהו אחר. לא טענתי שלא יכול להיות זוגיות בלי חתונה וילדים, אבל מי שמעוניין בזה לא שווה לו לבזבז את זמנו לתקופה ארוכה עם אחד שלא, בגלל הסיבות שכבר ציינתי פה. הייתה לי הרגשה שתכניסי לפה את נושא החרדים והדתיים, אבל זה לא קשור, לחילונים אין הערכת זמן בנושא ילדים רק בגלל שהם חילונים.

אני מזמן לא מתווכחת ברי

וגם לא שופטת נשים שנעולות על מטרה... או גברים, לצורך העיניין.

אגב, אם מתכננים ילד או שניים ולא עשרה, אפשר להתחיל מאוחר יותר... בערך 10 שנים מאוחר יותר

Berethor

New member
נכון אם רוצים מעט אפשר להתחיל מאוחר יותר

אבל אני לא יודע כמה פותחת השרשור רוצה. חוץ מזה כמו עם כל דבר אם היא תמשוך את זה עד לרגע האחרון יש לכך סיכונים נוספים, אם פתאום הכל יתפקשש שם ואז כבר יהיה מאוחר מדי לתקן למשל. מה גם יש גם הרבה יתרונות בלהיות הורים צעירים, מבחינה ביולוגית זה אף עדיף.

אני חושבת שעדיף

להשאר בסטטוס רווקה עם בן זוג שבאמת אוהבים,
מאשר להתפשר לטובת סטאטוס נשואה+
הרי מהר מאוד הוא יהפוך לגרושה+ או אומללה+ (שחבל שמשרד הפנים לא מכיר בזה באופן רשמי)

אם מישהי מעוניינת נטו בילד, יש היום המון אופציות להורות אחרת,
לאו דווקא בנק הזרע ולגדל לבד...

אנשים פשוט שוכחים שחתונה זה לא רק מסיבה וחותמת, יש קצת, ממש טיפ טיפה, משמעות למי עומד איתך מתחת לחופה.

יש ביטוי כזה בכלכלה - Sunk cost

כלומר השקעה שכבר "שקעה", שאי אפשר לקבל אותה בחזרה.

לדוגמא, קנית כרטיס לסרט, אבל איבדת את הכרטיס. הרבה אנשים במצב הזה יגידו, "אני לא מוכן לקנות כרטיס חדש, אני לא אשלם עכשיו 70 ש"ח על פאקינג סרט"... אבל בעצם, מבחינה הגיונית, את אמורה דווקא לקנות כרטיס חדש.

הסיבה: את נמצאת בדיוק באותו מקום שהיית בו לפני שקנית את הכרטיס המקורי. אם כשקנית את הכרטיס המקורי היה שווה לך 35 ש"ח בשביל ההנאה של סרט, זה גם שווה לך עכשיו (בהנחה ולא נהיית ענייה רק מזה). ה35 המקוריים שהשקעת כבר ירדו לטימיון והם לא רלוונטיים להחלטה שלך הלאה.

באופן דומה, השקעת בבחור ממיטב זמנך ומרצך. למרבה הדיכאון, את קצת זקנה יותר עכשיו, וזה מבאס. אבל בשורה התחתונה זה שהשקעת בו את הזמן זה טוב ויפה, אבל את צריכה לשקול את המהלך שלך הלאה בלי קשר למה שכבר השקעת. אם עכשיו אומרים לך שאת יכולה לתת עוד 3 שנים בשביל להיות איתו, ואת חושבת שזה לא משתלם לך - אז תחתכי הפסדים. ביטוי אחר זה throw good money after bad - נניח שביצעת השקעה כושלת, תחתכי הפסדים, אין סיבה לזרוק שנים טובות אחרי שנים רעות ש"ביזבזת".

ואגב אם תתייחסי לזה כחוויה לימודית - למדת קצת יותר על מה זה להיות בקשר רציני, לזהות מתי בנאדם הולך לכיוון של מיסוד ומתי הוא ילד, והיי, אולי אפילו נהנית פה ושם לאורך הדרך? אז זה אחלה, תגידי לו תודה ושלום, וצאי לדרך חדשה.

Berethor

New member
יש גם מושגים כגון הימור מחושב שם

והשקעה בדברים שיש להם סיכויים טובים יותר להצלחה. נכון שאת האבד לא ניתן כבר להשיב, אבל היא צריכה לבדוק איך היא הגיע למצב כזה שהשקעה שלה הייתה לשב, האם זה כי ההשקעה הייתה במקום הלא נכון AKA הבחור הנוכחי או האם גם בגלל שהיא עצמה לא הייתה זהירה מספיק למשל בכך שהיא אפילו לא טרחה לבדוק אם הוא מעוניין בחתונה וילדים בזמן הקרוב או בכלל. היה פה כישלון מסוים מבחינתה ללא ספק. האם אפשר לתקן את זה או שצריך להתחיל הכל מחדש הזמן יגיד. כל קשר שהוא כושל זה דבר בעייתי(אלא אם כן לא היה אכפת לה מקשרים זמניים ולא רציניים כמובן) אבל קשר שכושל על בעיה שאפשר היה לצפות מראש זה עוד יותר בעייתי.

בסדר, בני אדם הם יצורים לומדים

למדה את הלקח שלה פה, עכשיו זה הזמן להתקדם.

הטעות הכי גדולה? להיות עם מישהו שהיא כבר יודעת בוודאות שהוא לא *זה*, כשלשם היא מכוונת, וסתם לשרוף עוד שנה או שנתיים איתו כשהיה ברור כבר עכשיו שחבל על הזמן. מה שאני ניסיתי להגיד זה שהזמן שכבר הושקע נמצא בעבר, ואין צורך לזרוק את העתיד רק בגלל הזמן שכבר בוזבז.

לפותחת השרשור - קדימה, כל דקה שאת מבזבזת איתו זאת דקה שבה יכולת למצוא את פרינס צ'ארמינג!

Berethor

New member
קצת מוקדם לקבוע אם היא צריכה "להתקדם"

לדעתי דבר ראשון היא צריכה לברר איתו את הנושא לפני שבקלות כזאת היא מפרקת קשר של שנתיים בלי לומר מילה.

ברור, ההנחה היא שהיא כבר דיברה/מדברת איתו

על הנושא, והיא פונה אלינו רק אחרי שהיא הגיעה למסקנה שהוא לא מעוניין בהמשך רציני והיא לא רואה בו פרטנר רציני לעתיד.

Berethor

New member
אני לא קבלתי רושם חד משמעי כזה מההודעה שלה

אז לא כל כך ברור לי אם היא דברה איתו, והאם זה היה ברמה מספיק רצינית. בכל זאת למה היא באה לשאול פה אם להיפרד או לא. התשובה היא כמובן שאם הוא לא יסכים "להתקדם" אז להיפרד אבל עד שהיא לא ביררה את זה איתו בשיא הרצינות זה לא חכם סתם להיפרד בלי לפחות לומר לו למה, או לתת לו הזדמנות לבוא לקראתה אם הוא רוצה, אם לא אז נפרדים זה הכל.

חייבת לציין שאהבתי את הניתוח

אבל לפני שהיא מתייחסת לזה כנטו השקעה, כדאי לה לבדוק את המניעים שלה ושלו ומשם לקבל החלטה.

רואה 6 6

New member
אם יש כאלה פערים ביניכם אז כן,צריך ללכת.

אבל אל תחשבי שביזבזת את הזמן.זו רק מחשבה של כעס וכעס עובר.
זה לא שבנק הזרע מתקרב אליך בצעדי ענק. את בסדר גמור ואת תמצאי לך מישהו מתאים יותר.

Berethor

New member
היא יכולה להציג את העובדות לפניו

שהיא חושבת להיפרד ממנו בגלל זה ואז יש לו את ההחלטה או שהוא מסכים לזה או שהם נפרדים. אין לה הרבה מה להפסיד.

למעלה