להתלונן או לא?

spaysi8

New member
להתלונן או לא?

טוב אני נכנסת שניה למוד רציני,
ואני אספר לכם משהו שקרה לי אתמול, שא. אני מתלבטת אם להתלונן על המקרה ולמי להתלונן, וב. הזכיר לי עוד שני סיפורים שאשתף גם כן, ואני לא יודעת אם גם במקרים האלו להתלונן.
אז מה שקרה אתמול:
בקפיטריה יש בעלים לא כזה נחמד (בלשון המעטה) אבל בד"כ אני חייכנית ונחמדה וסבלנית וצוחקת עם כולם אז אין לו בעיות איתי.
אתמול כנראה שצחקתי על הדבר הלא נכון- חיכיתי לעודף אחרי שקיבלתי את האוכל, ביקשתי בנימוס עודף והוא התעצבן כי אשתו שירתה אותי ולא הוא (מסתבר שמי שמשרת הוא זה שמחזיר עודף- הייתי אמורה לדעת את זה?),
בכל מקרה- הוא אמר את זה ממש בעצבים ועם מבט כועס, אז חייכתי וצחקתי ואמרתי "רק אל תכה אותי" (אני לא מעוניינת לשמוע ביקורת על מה שאמרתי, אני מבינה שלא עם כל אחד מותר לצחוק ולא הייתי צריכה להגיב ככה אבל זה לא האישיו פה),
ואז הוא ממש התעצבן ואמר משהו בסגנון "מה את מפגרת?" ואז הוא אמר לאשתו בעצבים ממש "אני עוד שניה מעיף עליה את המגש" והתקרב לעברי זועם, אשתו עצרה אותו וישר הלכתי משם בבהלה (אחרי ששאלתי "מה עשיתי???"),
האיום שלו היה נשמע רציני, ספק אם היה מכה אותי אבל בטח שהיה מתקרב אלי וצועק ומאיים מקרוב, ובאמת שהסיטואציה מאוד הפחידה אותי.
לאחר בירור הבנתי שניתן להתלונן בתחזוקה וכנראה שלא יעשו עם זה הרבה, אבל אני לא יודעת כמה משטרה רלוונטית (אף פעם לא התלוננתי על בן אדם ותמיד אני מפחדת שאולי זו אשמתי או הגזמתי בתגובה או למה להרוס חיים של בן אדם).
בקיצור- לא יודעת מה לעשות, אבל אני מפחדת ללכת לקפיטריה ויש לי עוד 4.5 שנים במוסד הזה..
ולא רק זה, הסיטואציה הממש לא נעימה הזו, הזכירה לי 2 הטרדות מיניות שעברתי בעבר.
על שניהם רציתי להתלונן ועצרתי את עצמי כי פחדתי שיעשו לי משהו, שלא יאמינו לי, שסתם אעבור מסכת יסורים בירוקרטית, שאהרוס חיים של בנאדם..
אבל בתכלס- איפה עובר הגבול? אם בנאדם על סף להכות אותי, או בנאדם נוגע לי בתחת ומנשק בחורה אחרת בצוואר (והוא היה הבוס שלנו) הוא חבר של חבר משתכר ואז מנסה להוריד לי את המכנס!!
מה אני אמורה לעשות?
לעבור הלאה?
לבכות בשקט ולקוות שהם לא יחזרו על זה שוב?
לחכות למקרה הבא? כי אם קרו 3 מקרים (והיו עוד הטרדות מיניות קטנות שמהן באמת בחרתי להתעלם), יקרו עוד!!
אני מפחדת להתלונן, בטח שלבוא למשטרה עם 2 תלונות על הטרדות מיניות יגרום לכך שלא יקחו אותי ברצינות, זו אשמתי שהטרידו אותי פעמיים?!
ועם בעל הקפיטריה- מה לעשות? להתלונן? להחרים? להבליג?

אני בחרא מצב, באמת.

עזרה?

ebi83

New member
האמת, שאלות קשות..

מבחינה משפטית, סביר שמכל שלושת המקרים לא יצא כלום. לא יהיו כתבי אישום וסביר שלא משפט.. מה שכן יקרה זו חקירה משטרתית.

אני הייתי חושב על הדברים כך- לגבי המטרידים הייתי שוקל להתלונן לו רק כדי לערער אותם ועל התנהגותם. אולי זה יגרום להם לשקול את צעדיהם בקפידה להבא. ובעיקר כדי להיות שלמה עם עצמך ועם הגישה של בעלות על גופך ומי שפוגע בך ראוי שייענש.

לא נראה לי שיש לך מה לעשות מול הבעל קפיטריה, הייתי ממשיך להתנהג בצורה קרירה בקנייה אצלו או נמנע מלקנות אצלו אם אפשרי.
נמנע לא בגלל חשש אלא בגלל שאני לא הייתי רוצה לתת מכספי למי שזו דרך התנהגותו אל לקוחותיו.

בכל מקרה- בהצלחה עם כל בחירה שתעשי

ושתדעי שעצם החשיבה על זה מראה על אומץ, אז הערכתי נתונה לך

spaysi8

New member
למה אין עילה?

הראשון שהטריד- היה בוס במקום שעבדתי, יש שם מצלמות, אולי אפילו שעברו שלוש שנים הצילומים עדיין שם כי זו רשת.
השני שהטריד- יש עד, ספק אם ידבר כי הוא חבר אבל הוא עד..
ולגבי הקפיטריה- לא אקנה שם יותר. אבל עכשיו אני אמורה להתחמק ולפחד מלעבור ליד הקפיטריה במשך 4.5 שנים?

ebi83

New member
להטרדות יש...

לקפיטריה אין.

מה שאמרתי זה שאני לא רואה את זה מתקדם מעבר לחקירה...

תותית291

New member
את בעל הקפיטריה

להחרים!! ואף להעביר את הידיעה הלאה לחברים. אין הרבה מה לעשות נגדו חוץ מחרם ושידע גם שהוא מוחרם. חוצפן את העצבים שלו שרוכש סביר להניח מהבית שלא יבוא לפרוק על אחרים. אלה אנשים שרע להם בחיים.
לגבי ההטרדה המינית, מה בן אדם סתם בא אלייך וניסה לעשות משהו? אם כן מכה רצינית למקום הרגיש יפתור את הבעיה ואת תצאי משם מסופקת שהחזרת לו!

spaysi8

New member
תשובות-

הפצתי קצת, אני שוקלת באמת להפיץ את התנהגותו.

לגבי המטרידים- זה קרה לפני 3 שנים המקרה הראשון והשני לפני כשנה.
לבעוט בביצים כבר טו לייט :p
שניהם היו ממש הטרדה והשני מבינהם החמור מהם.

היו עדים למקרה בקפיטריה?

זה מסוג המקרים שנראה לי שיהיה יעיל יותר לפרסם אותו בין לקוחות המקום, ואם יש לך עדים שיוכלו לחזק את הגישה שלך במידה ובעל המקום יאיים עלייך שוב, מה טוב. אני חושבת כאן לא רק על ההשפלה האישית - אדם כזה לפי מה שאת מתארת סביר להניח שמתנהל בצורה דומה מול לקוחות נוספים, ובלי קשר לאי הנעימות, יום אחד הוא יחטוף קריזה ובאמת יזרוק משהו על מישהו או יותר גרוע.

הבעיה במקרים האלו זה שרבים וטובים חושבים כמוך, שלא יתייחסו לתלונה שלהם ברצינות ולא יעשו כלום - אבל העניין הוא שאם יצטברו תלונות, לא יוכלו להתעלם מזה בתחזוקה ובהנהלה.

spaysi8

New member
היו עדים שאני לא מכירה

ואין לי מושג מאיזה מחלקות ואני לא זוכרת איך הם נראים..

Puskas

New member
לדעתי תתלונני

אבל עוד יותר מזה, יש לכם קבוצת פייסבוק של המכללה או של השנתון שלך?
אם תוכלי לאסוף עוד עדויות מאנשים שקיבלו יחס מגעיל בקפיטריה הזו אז הקייס שלך יהיה חזק יותר.
בכל מקרה, ברור שלהתלונן, ולא רק לתחזוקה, מה שזה לא יהיה, אלא גם למפעיל של הקפיטריה, לזה שנתן לו את הזיכיון (אם זו הנהלת בית הספר אז אצלם).
תבהירי להם שלא תעברי על זה בשתיקה ושהרגשת ממש מאוימת ושאם אישתו לא הייתה שם, היית עלולה להיפגע פיזית.
האמת? רוב הסיכויים שלא יעשו עם זה יותר מדי, בתור ילד בן 8-9 קיבלתי מכה בפנים ממבוגר והתלוננו במשטרה ולא יצא מזה משהו מיוחד..
אז גם במקרה הזה יש מצב שזה לא יקרה כלום אבל את חייבת להתלונן..

דבר שני, זו הקפיטריה היחידה שלכם שם? אצלנו כשבקפיטריה אחת המחירים גבוהים (היחס טוב בכולם), הולכים לאחת מאחרות ויש כמה.
אם יש לך עוד קפיטריה שם או אם יש לך איזה בית קפה ליד המכללה, משהו נגיש או שיש לך אפשרות להביא מהבית את מה שאת קונה שם, אז תעשי את זה.
לגבי הטרדה מינית, לא יודע מה יצא מלהתלונן על זה בדיעבד אבל אם זה משהו שפוגע בך ביום יום, אם זה יצר לך "שריטה" בראש וזה שינה לך את החיים והוריד מאיכותם אז אולי תלכי לפסיכולוג, תדברי על זה ואולי תקבלי איזו חוות דעת פסיכולוגית רשמית שנעשה לך נזק ועם זה תלכי להתלונן במשטרה.

spaysi8

New member
הקפיטריה היחידה..

ולגבי הטרדות החוק אומר שמותר עד עשר או 15 שנים נראה לי...

rasmus girl1

New member
תתלונני,

אם בעל הקפיטריה הוא אדם עצבני וכנראה שגם אלים סביר להניח שלא רק את קיבלת 'מנה' ממנו ויכול להיות שהוא קיבל או יקבל עוד תלונות, נכון שאם תלונה אחת לא יעשו יותר מדי אבל ברגע שיהיו מספיק תלונות נגדו אז כבר ידאגו לא להאריך לו את החוזה.
בנוגע ל-מה שאמרת לו, גם אני כשאנשים מגיבים באובר עצבים על שטות אני עונה 'רק אל תוציא עלי סכין', תמיד תמיד זה גרם לאדם שמולי להבין שהוא הגזים או לצחוק, כולל אנשים זרים, האדם הזה כנראה חורג מגבולות הנורמה של האדם הממוצע ומשהו בעצבים שלו לא בסדר ואדם כזה לא אמור לעבוד בכלל עם לקוחות..

אין עוד קפיטריות במכללה? או מחוץ למכללה? שווה לבדוק, אצלנו למשל בקפיטריה עובדות סטודנטיות ובאמת שהן נחמדות והמחירים אחלה אבל הקפה שם פשוט לא טעים, אז לפעמים (כשממש בא לי קפה) אני יוצאת לארומה שנמצא 2 דק' מהמכללה וקונה שם.

spaysi8

New member
יש ארומה 2 דק' מהמכללה גם אצלי

אבל לא תמיד יש זמן
זו מכללה קטנה יש רק קפיטריה אחת..

Saladin

New member
ואולי דווקא

תתני צ'אנס לבעל הקפיטריה ותראי אם הוא ממשיך להתנהג בצורה הזו גם בעתיד ורק אז תתלונני עליו? אם זו היתה ההיתקלות הראשונה שלך איתו והפעם הראשונה שבה את רואה אותו מתנהג בצורה כזו עצבנית (יותר מהרגיל, כי כתבת שהוא בכללי לא נחמד) - אז אולי פשוט היה לו יום קשה יותר מהרגיל. העיקר שכולם כאן שולחים אותך להתלונן ישר ומסיקים בכזו קלות שאם הוא התנהג אלייך ככה פעם אחת אז סביר להניח שהוא בן אדם אלים ביום יום. הרי מה אכפת להם מהבן אדם - הם בכלל לא מכירים אותו ומצדם הוא יכול ללכת קיבינימט. כמובן שאם ההתרשמות שלך ממנו היא ממושכת (ברמה של יותר מ"בן אדם לא נחמד") אז אני מבין אם תתלונני.

spaysi8

New member
הבנאדם אלים בוודאות

אבל לא ידעתי שעד כדי כך..
עזוב שניה את התלונה, אני אשכרה מפחדת ללכת לשם עכשיו.. היום חיממתי אוכל במיקרו שהוא מול הקפיטריה וממש פחדתי שהוא יהיה שם (בדיוק היה בהפסקה או משהו)..

Saladin

New member
מה את מפחדת שיעשה?

ירביץ לך מול כל העולם ואשתו? נשמע קצת לא הגיוני, לא יודע.

einat162

New member
אם הוא תוקף ראשון -כל האמצעים כשרים

אבל פה מדובר על אלימות פיזית,
מה שאת מתיחסת זה אלימות מינית,
דומה אבל שונה.

einat162

New member
"כל האמצעים כשרים" = תקיפה פיזית בחזרה

בעיטה בביצים, אגרוף וציפורניים.
ואני הייתי מתלוננת בתחזוקה - הרי אם לא תתלונני בטוח שלא יקרה כלום.

המצב שנוצר בעקבות הסיפור האחרון הוא הקבלה

לחייך. אנשים, גברים עברו את הגבול איתך בודאות, כי החיים שלך
מה לעשות את רואה אותם רק דרך עיניך, בלי קשר לחוקים, ולאין סוף
של זבלים שיש כאן. אבל את גוררת וצוברת אותם עם השנים, כי
בכל פעם את עומדת על קרש, ואת תוהה האם לקפוץ וללכת עד הסוף?
להגיב? להלחם? או להבליג ולצאת בזול למרות שכבר נפגעת?

הבן אדם הזה לא יזוז משם כנראה, הוא לא יסיים תואר, אשתו והוא
יהיו שם כל יום, בין אם תחממי במיקרו, תאכלי בארומה, או תלמדי
כמה שאפשר בבית ותהיי פרח קיר במכללה.

הדילמה נשארת ועומדת, האם לקנות איזה מכשיר הגנה עצמית?
ללכת לקורס הגנה עצמית לנשים (חברותיי ממליצות בחום רב על "אימפקט"), האם להוציא מעצמך את הדילמה והאפשרות של בכלל
להוריד את הראש ולהמשיך כפופה לצעוד קדימה?

יש לך 4.5 שנים לחשוב על כך. אבל הן יעברו מהר, כך או אחרת.

הבחירה בידיך איך תצאי מהצד השני, בלי קשר לתעודה ביד או ראש
עבריין תלוי על הקיר.

לגבי כל הנשמות כאן שמייעצים משפטית ורוצים שתחרימי דרך פייסבוק:
יש מאות מקרים כאלו של אי צדק, עבירות, מעשי אלימות כלפי בעלי חיים,
הטרדות שלא הולכות למשטרה, וכו' שכן מופצות ברשת.
כל אחד מתאר את המקרה שלו, שתמיד נורא מדהים כמה אנשים
רעים, ומשתפים את זה בלי לתת במה לצד השני, אולי מפיצים את שמו
המלא ותמונתו. והעם? גוזר תמיד את הדין ושופך את הגו'רה פומבית.
תכלס? לא ראיתי שום סוף במציאות לאף סיפור כזה, לא רע ולא טוב.
חוץ מהסיפורים על בעלי חיים שמחפשים בית לאחר התעללות.

EdisonGirl

New member
אבל למה הגישה התבוסתנית הזו?

כאילו שבכלל אין לך זכויות...

בעל הקפיטריה חסר פרופורציות, הוא עצבני, הוא לא צריך לעבוד עם הקהל הזה אם כך הוא מתנהג, ובמקום להבין את מקומו, את מסתגרת לך ו"מתקרבנת". סלחי לי, אבל את לא מבינה את מקומך. יש לך זכויות. אף אחד לא רשאי להתנהג אלייך ככה!!! אסור לך לאפשר את זה, וכשאת לא מבהירה להם, הם ימשיכו להרשות את זה לעצמם.

את חכמה שצירפת את הדוגמאות של הטרדה מינית לסיפור עם המוכר בקפיטריה, כי יש לזה מכנה משותף מובהק. את לא עומדת על הזכויות שלך, ואף אחד לא ידאג להן עבורך.

אם את "מאפשרת" לבנאדם להטריד אותך מינית, הוא ימשיך. מי יעצור אותו? אם באותו רגע תתנגדי באופן מובהק, שלא משתמע לשני פנים, הוא יבין שזה לא היה לך נעים, שזה לא מתאים לך שהוא ייגע בך.
מאפשרת, בעיניי = לא מתנגדת בכל תוקף.

סליחה שאני נשמעת כ"כ נחרצת ובוטה, אבל ההודעה שלך שיגעה אותי... זו נקודת מבט ילדותית משהו, לחשוב שהמציאות האמיתית היא מה שקורה סביבך, ואת רק צריכה להשתלב לתוכה, ואם משהו לא נעים לך, אולי ככה זה צריך להיות וזו סתם הבעיה שלך, שאת לא מבינה מספיק, שאת עדיין קטנה...
זה לא ככה! את בחיים הבוגרים שלך, ואם משהו הוא לא נעים לך, זה בגלל שהוא לא תקין עבורך.
אין שום אמת אבסולוטית שנמצאת אי שם ואת צריכה למצוא אותה. יש רק מה שנכון עבורך ומה שלא נכון עבורך!
אפילו ההגדרה להטרדה מינית היא לא אחידה. יש כאלו שמטריד אותן שבכלל פונים אליהן, ויש מי שטפיחה על התחת היא רק מחמאה עבורן.
אותך זה הטריד. נקודה. אם את מצאת את עצמך בוכה ומושפלת, אז זה הטריד אותך, אז מה השאלה בכלל? ברור שזה נכון שתתנגדי לזה!

אני במקומך לא הייתי פונה למשטרה, ולא בגלל שאני חוששת להרוס את חייו של מישהו (שאולי מגיע לו), אלא רק בגלל שבאמת, לא בטוח שהיו עושים משהו בקשר לזה. אני הייתי קודם כל מגיבה במקום, מתמודדת עם הסיטואציה בעצמי באופן מיידי, ורק אם לא הייתה ברירה והוא היה כ"כ טיפש, שלא מבין מה זה "לא", אז הייתי הורסת אותו. ולמה בעצם לא להרוס בנאדם כזה, שחושב שיש לו זכות על אחרים?!

אז אם את מחפשת עצה מעשית?
1. תתעלמי מהמקרים הקודמים, החלב שנשפך כבר הרקיב וזה מסריח לכולם להתעסק בזה, אבל אל תפחדי מהגברים האלו או מהקפיטריה ואל תחרימי על זה.
2. לגבי גברים שמטרידים אותך - תגיבי מיד! תגידי מיד מה נחמד לך ומה לא, ואם הם לא מבינים מה זה "לא", אז תמצאי דרך יצירתית להבהיר להם, אני סומכת עליך.
3. לגבי הקפיטריה- היות ואת אומרת שההתנהגות הזו קבועה ולא רק כלפייך, אני מציעה לך לתעד אותו בכל מפגש שלך עם הקפיטריה, עד שיהיה לך מספיק חומר מפליל, ואז פני להנהלת המכללה ותהרסי אותו סופית. אין סיבה לא להרוס בנאדם שגורם לחוסר נוחות וחוסר נעימות. זו סביבה לימודית. אני מתארת לעצמי שהתחרות לא גדולה (זו הקפיטריה היחידה?), אז אין סיבה שתסבלי 4 שנים, והוא ימשיך להשרות אווירה לא נעימה, כי את ועוד רבים/ות שלא נהנים מחוויית הקנייה, ירחמו עליו או יחשבו שהם היחידים ושאפשר פשוט להימנע מהאינטרקציה. תמנעי מהאינטרקציה עם בעל הקיוסק, עם סופרמרקט שלא אהבת, עם בעל מקצוע שנתן לך שירות גרוע... אבל קפיטריה יש רק אחת. בקפיטריה מטפלים.

מה את חושבת?

spaysi8

New member
קצת הגזמת..

בעיקר כי בשום מקום לא פירטתי איך הגבתי להטרדות המיניות- אז את לא יודעת אם הגבתי כך או אחרת.. ובכל מקרה אני יכולה להגיד לך שלא משנה איך הבחורה מגיבה (כל עוד היא לא אומרת "כן תמשיך")- יש דברים שהם הטרדות לכל דבר ולא צריכים להעשות.
מה גם שבשני המקרים אמרתי "לא" או "די" וזה לא משנה איך אמרתי את זה כי אני ממש לא רוצה להכנס לזה, אבל זה היה מספיק כדי להפסיק ובשני המקרים הם לא הפסיקו.
את קצת מצדיקה פה מטרידים ומאשימה את המוטרדות שהן לא אסרטיביות מספיק, לא כולן אסרטיביות וזו ממש לא סיבה להמשיך ולהטריד!
לגבי בעל הקפיטריה, את יכולה לתאר לעצמך שהייתי בשוק כי זה כל כך לא משהו שציפיתי (אפילו שהבחור עצבני, לא ציפיתי שיגיע למצב של איומים), ולכן לא ידעתי איך להגיב והלכתי משם..
אני לא בעניין של מצלמה נסתרת, אבל מה שכן- שיתפתי את המקרה בווטסאפ הקבוצתי וכמה אמרו שיבואו איתי להתלונן וידיד שלי אמר שגם לו קרה מקרה רע עם מנהל הקפיטריה ושנלך ביחד..

ולגבי "החלב שנשפך כבר הרקיב"- בחורות מתלוננות על הטרדה 10 שנים אחרים, אז זה שלקח לי כמה חודשים או שנים לחשוב על זה שוב- אומר שאין לי זכות להתלונן?
שוב, אני לא יודעת אם אני רוצה, אבל מה שכן- אני בטוחה ששניהם יחזרו על הטרדות כאלה שוב..

למעלה