מאמר נחמד אבל ...
או-קיי , מאמר נחמד עם כמה וכמה נקודות חשובות (וקצת רחמים עצמיים בין לבין) . לפי בקשת הכותה אני אפרסם את תגובתי גם בפורום האתר של סטארבייס וגם בתפוז . >כנסים – הקרנות >לצחוק ביחד מאותן בדיחות ולבכות ביחד מאותן מיתות. לשבת >אחרי ההקרנה ולדבר על תחומי העניין המשותפים, או סתם לדבר, >לפגוש אנשים. כל זה אבד ואיננו עוד. כי לכולם כבר יש הכל על >המדף, אז מי צריך את זה? שאלה טובה , אבל אני לא אתיימר לייצג את כל הזוויות הראייה בנושא . הגיוון שיש היום בכנסים עיי הקרנת פרקי מס"ב פעם לפי סדרה ופעם לפי נושא הוא יעיל , ואני לא יכול לחשוב על דבר טוב יותר . אישית , אני לא מגיע להקרנות של הפרקים _בכנסים_ כי אני כבר ראיתי 90% מהפרקים הישנים יותר מידי פעמים ואני לא מופתע מכלום , וסליחה על העמדה הרכושני אבל ההרצא קצרה ליד פרק לא מצדיקה את הוצא הכספית . זה לא תמיד נכון ... (הייתי בשנה שעברה בהרצא בשם " מס"ב לאן ? ") אבל לרוב יש בזה משהו . כשיש פרקים חדשים אז יש יותר מוטיבציה להגיע . כרגע אין . מה שכן ההקרנות של סרטי הקולנוע תמיד משכו אותי , ואם יקרינו בכנס סרט אחד פעם בשנה , זה די שווה את החוויה (בתקווה שלא יהיה משהו מגניב אחר במקביל ...) . כמו כן , הכנסים בשנה-שנתיים האחרונות (בשבילי לפחות) היו יותר מעניינים ובלתי צפויים מהכנסים בעבר בגלל הרבגוניות החומר והנושאים -- אותם נושאים שבאו במקום חלק מהמקום שתפס ממס"ב , וזה מצער אותי שהיו מארגנים ואורחים בכנסים שנפגעים מהמחסור בכמות מס"ב בכנסים . > פידבקים למועדון + כותבים באתר כאן יש לי חור בהשכלה -- האם האתר/מועדון משחרר אי-מייל לחברי המועדון כל פעם שיש עדכון באתר (סקר או מאמר חדש) ? > שממה במדבר הטלוויזיוני > הקהילה פשוט ירתה לעצמה ברגל (עיי ההורדות) חלק מהטענות שלך נכונות , למשל לגבי עניין ההורדות הפרקים . אבל אסור שלכוח שלסדרת הטרק האחרונה גם לא זכתה לקונצנזוס מטעם הקהילה , ולא "כל הקהילה" הורידה פרקים או בכלל התעניינה בפרקים . בגלל שטרק הפסיק להיות המד"ב היחיד בסביבה , אנשים גם יכלו להרשות לעצמם לראות , לא להתרשם ולעבור הלאה לסדרה אחרת שממנה הם כן התרגשו . ואין דווקה צורך להאשים בכך את אנטרפרייז , שכן הקונצנזוס הקהילתי כבר נשבר בימי וויג'ר , שכן היא הייתה הסדרה המס"ב הראשונה שלה חלק מהמעריצים הוותיקים וחדשים אמרו "לא תודה" . >הכוונה היא לגילאים בהם מתבגרים ומתמסדים ומתעסקים בדברים >אחרים. גם 30 הוא גיל רלוונטי לזה), יהיו פחות טרקים באירועים, >פחות טרקים בכנסים, "מסע בין כוכבים" תתפוס פחות מקום באייקון >ומהר מאוד תהפוך להיות משהו כמו "מנהרת הזמן" הנפלאה. מעין >קלאסיקה שכולם זוכרים (טוב, המבוגרים, לא הצעירים), אבל לא >משודרת בטלויזיה. היא תהפוך להיות כמו "בבילון 5", או במילים אחרות , היא תפחת מגודלה ותהפוך להיות אחד מהמניין , במקום להיות העגל שמושך את עסק . מה רע בזה ? כשהגעתי לשורות "היא תהפוך להיות בבליון 5" , נדלקה לי מנורה אדומה . למה ? הנה סיפור : כשהרווי בנט (מפיק כמה מסרטי מס"ב) דיבר על "מעריץ מס"ב " , הוא אמר שלדעתו המעריץ חושב : "I'm a ST fan , and that marks me as something special " . חשוב לציין שהרווי לא דיבר בציניות אלא (לדעתי) הוא דיבר בעקיפין על המקום המיוחד שיש למס"ב בלבו/ חייו של המעריץ . תכלס אני לא אשקר ואומר שהיה תקופה בחיי שאת האמירה הזאת (פשוטה כמשמעה) היה אפשר לרשום לי על המצח , ואם היו שואלים אותי אז , אז הייתי בתמימות אומר שזה נכון לגביי . היום , עם קצת יותר חוכמת חיים (ואולי קצת יותר צניעות) , אני לא מסכים עם האמירה הזאת , מכיוון שהיום אני מאמין שמעריץ מס"ב "מיוחד" לא פחות ממעריץ סטארגייט או פארסקייפ או כל סדרה אחרת שעושה לו/לה טוב בחיים - - וזה גם אומר שלדעתי מס"ב לא צריך לקבל יותר או פחות "זמן אוויר" בכנסים מאשר סדרות אחרות . האם כותב המאמר דוגל ב- IDIC ... אבל טרק יז בטר ? וכידי לחזור לנושא , בראיה (קצת) אוביקטיבית , לדעתי קהילת מס"ב אכן במשבר אבל המשבר הוא כתוצאה מצמצום הממדים שלה ולא מספק בעצם קיומה (דבר שאולי קצת מבלבל חלק מכם , או שלא ) . לכן השאלה היא איך מתמודדים עם השינוי הזה . לדעתי האופן שהשינוי הזה משתקף בלו"ז של הכנסים הוא דווקה דבר טוב . אין חומר מס"ב חדש אז ממחזרים חומר ישן אבל בכמות קטנה יותר מבעבר תוך מתן במה לדברים אכשווים ו/או מגוונים . >המצב כיום דומה לפרק Remember Me של "הדור הבא". בברלי >קראשר נמצאת על הספינה בעוד כל אנשי צוות נעלמים לאט לאט >כולנו כקהילת "מסע בין כוכבים" נרדמנו בשמירה, והגיע הזמן >להתעורר ולעשות משהו. אכן כך ! אני מציע לשרוף את שגרירות דנמרק . (או-קי , אני רואה שכותרת של מעריב עדיין משפיע עליי ) ואכשיו ברצינות : - הקרנות ביתיות , רעיון נהדר . - לבדוק איך מתמודדים הקהילות בחו"ל ומה אפשר ללמוד מהם . (אתם חושבים שאתם לבד עם החרדות שלכם , אתם לא ... -- או לפחות זה מה שאני שומע מהיועצת טרוי ...) -לבחון אפשרות ליום סטאר טרק שנתי , אם פעילות כלשהי . -לבחון אפשרות למרכז פעילות (I have no idea what that means @ five in the morning) . -לבחון את האפשרות לאסוף תרומות בכנסים -- ספציפית למטרת הזמנת אורח מחו"ל . (אם המחירים של מוצרי טרק ירדו באי-ביי עקב ירידת "מניות" טרק , אולי מחיר אורח מחו"ל ירד גם בעתיד .) וזזזזהו .