להתעורר!!!

papal

New member
מאמר חזק מאוד!!

האם כותב המאמר יכול אולי לפנות אליי באישי? זה חשוב מאוד!!!

AKIRA972

New member
../images/Emo41.gifמאמר "לגזור ולשמור"../images/Emo70.gif 40 שנה!!!

40 שנה לטרק - לא להאמין - מה שיותר מפחיד זה שעד חגיגות ה-50 הצוות הישן כבר לא יהיה בחיים.

n i v1

New member
טור כתוב היטב

אני מסכים לגמרי עם הנאמר, ואכן, זהו הפורום היחידי שנותר בארץ למסע בין כוכבים וזו אכן תמונה קשה בלי ציניות. כבר זמן רב שאני מתלבט ביני לבין עצמי מה אפשר לעשות. התשובות שלי הן שאין עתיד כרגע ולכן זה מעט מסובך. בד בבד אני מרגיש צורך עז לראות הדור הבא או כל טרק שהוא (פחות אנטרפרייז האמת) יחד עם עוד אנשים. והאמת, כשאני כותב את זה אני מרגיש שההסטוריה חוזרת. שוב אין לנו סטר טרק, שוב זו נחלתם של מעטים שרופים שאני גאה להיות בתוכם ומרגיש שבא לי להשקיע. אכן הוידאו הרג את כוכב הרדיו. לפני כמה ימים פתחתי שרשור בנוגע למפגש פורום שיתמצה בלראות וידאו. פעם וידאו היה קסטה אחת שני פרקים (מקורי) וקסטה מועתקת (צרובה?) 4-5 פרקים... אלה היו הימים, כשהכל היה מגיע במנות קטנות, אבל זה היה כיף שחבל על הזמן. יכול להיות שזה מה שאנחנו צריכים עכשיו... (אם מנסים להסתכל על זה מזווית אחרת)... נכון, הקרנות זה דבר נחמד וזה ממש לא טריויאלי שיש ארגון שמארגן הקרנות כאלה להמונים. ואין טעם להכחיש, לא באים הרבה אנשים, וההקרנות... אין בהן שיק, הן לא גורמות לאנשים להפגש יותר או ליצור משהו גדול יותר כמו שהיה פעם בעבר... בהתחלה... אני חושב שמפגש פורום במקרה כזה יכול להיות מגניב, שלא לומר מחתרתי משהו.. משהו רדיקלי של לחזור למקורות, מפגש שנועד סוף סוף להרוות צימאון אמיתי שקיים, וסוף סוף יש פה צימאון וצימאון זה משהו שלא חשתי הרבה מאד שנים

piper cub

New member
כתבה טובה. היא מעלה

על פני השטח הרבה תחושות של המעריצים (המעטים?) בארץ. מה עוד אנחנו יכולים לעשות? אני לא בטוח מה ניתן לעשות בעתיד הקרוב (לפני הסדרה הבאה לכשתהיה) שאנחנו כבר לא עושים עכשיו. יש לי כמה רעיונות, וראיתי שאנשים כבר כתבו רעיונות טובים משל עצמם. כמו שנאמר כבר כאן, מפגש פורום יכול להיות נחמד (במיוחד בהתחשב בזה שאני חדש בפורום ולא מכיר אף אחד מכם). מה גם שאני מאזור הצפון, כך שזה יהיה מעניין לשמוע כמה מכם גם כן (אשמח לתגובות). אני יודע שבICON האחרון עשו דברים דומים בפורמט של הרצאה+הקרנה. אני מתכוון יותר להסבר/סקירה + צפייה. כך ניתן יהיה להכניס אנשים חדשים למעגל של חובבי סטאר טרק. [אם כבר חשבו על זה וסתם לא יצא לי לראות - סבבה!]. יש לי גם הצעה לכנסים העתידיים שיכילו חלק של ST- לאפשר/ליזום דיון/דיונים בעקבות צפייה עם הצופים. כלומר, לעשות מעין צפייה מודרכת בפרק. אולי אפילו להקצות לזה מקום שאין בו הרצאות, אבל תמיד יהיו שם איש או אנשים שמבינים ST ויכולים לענות על שאלות וגם מקום שבו אנשים שאין להם מה לעשות באותה השעה יכולים לבוא ולדבר עם טרקרים אחרים. אם נרחיב את היריעה טיפה, אין כל כך מקום שבו אנחנו יוזמים שיחות/דיונים בין המעריצים לבין עצמם. אולי יש מקום להקצות דבר כזה בכנסים הבאים. כדי שזה לא יהיה מבוזבז, אפשר להקצות לשם איש תורן שמבין ב-ST שיפקח על הדיון, או יעודד שיחות בין קבוצות קטנות (למשל 3-4 אנשים מדברים על החייזר האהוב עליהם בפינה אחת של האולם ובפינה אחרת 4-5 אנשים מתווכחים מי הקצין/קצינה הכי יפה/טוב/אמיץ ב-ST). צריך לחשוב איך ניתן לשלהב את הצעירים (גלאי חטיבה צעירה) על סטאר טרק. אולי לארגן חוגי צפייה בשיתוף ועדי הורים? להורים זה נותן מה לעשות עם הילדים, בעלות סמלית (משאיר את זה לדעתם של המארגנים), משהו שבד"כ הוא גם חינוכי. אני לא יודע כמה אנשים שמים לב לזה, אבל בסטאר טרק יש הרבה מאוד מסרים חינוכיים. חלקם על פני השטח, וחלקם טמונים מתחתיו. בכל מקרה, להורים זה יכול להיות מתכון טוב. נקודה חשובה נוספת היא שמרבית ההורים של הצעירים היום היו צעירים בעצמם בתקופה של סטאר טרק הראשון, דבר שמגדיל את הסיכוי שהם מכירים את הסדרה ואולי גם זוכרים אותה לטובה. בברכה, piper cub.

newKiticat

New member
אני לא יודעת...

כל תופעה צריכה ל"מות קצת" לפני שהיא חוזרת ובגדול. בעיני זה רק עניין של זמן עד שיקום ערוץ מדע בדיוני ביס/הוט ופתאום הז'אנר יתעורר, כשלדעתי מסע בין כוכבים בין 5 הסדרות השונות (אם כי אני לא סובלת את ה"אנטרפייז"...
) תוביל את הערוץ צריך לזכור שמסע בין כוכבים (TOS) נתפס אחרת לחלוטיין בארה"ב. אני רואה את זה בעיניים בגלל ששני ההורים שלי מאמריקה (קנדה וארה"ב בהתאמה). בשבילם מסע בין כוכבים לא מסמל מדע בדיוני- אלא חלק מהנוסטלגיה. כשילד בארה"ב שומע את ההורים שלו מעלים נוסטלגיה- הוא עלול ללכת ולבדוק את העניין- הוא עוד "ייתפס" לעניין. ילד בארץ- נמצא בנקודת פתיחה אחרת לחלוטיין. אפילו באפי ואנג'ל לא תפסו כל כך הרבה תאוצה כמו שתפסו בארה"ב- מהסיבה הפשוטה שקהל היעד בארץ אינו מבוסס על מדע בדיוני בהכרח. ועוד הערה קטנה לציון. אחותי קוראת פנטזיה, אימא שלי בולעת ספרי מדע בדיוני וקצת פנזטיה. כשאחותי התחילה לקרוא באנגלית אימא שלי הייתה מאושרת. (אחותי צעירה מני ב5 שנים, ואני למרות היותי תולעת ספרים תמיד העדפתי את המילה הכתובה בעברית...), ותמיד הסתכלתי מלמעלה על חולות המדע בדיוני האלה. אני שכחתי לחלוטיין שבגיל 9-12 (תהרגו אותי, אין לי מושג מתי ערוץ 3 שידר את זה), הייתי מכורה לחלוטיין לשידורי בבילון 5 ב1 וחצי בלילה.... (שאותם אני כנראה אראה מיד אחרי שאסיים עם כל המסע בין כוכבים, להוציא מהכלל כנראה את האנטרפייז....) חוץ מזה- אני מאמינה שעם תאוצה של "טלווייזה על המחשב"- מסע בין כוכבים יימצא קהל ענק למדי. זו אחת מהתוכנית היחידות- שעם קצת סבלנות אפשר לאסוף את כל הפרקים מכל העונות של כל הסדרות. מיותר לציין שסדרות שלא משודרות עכשיו- בכלל אי אפשר למצוא.

piper cub

New member
ערוץ יס ספייס...

אני לא זוכר מה נסגר איתו, וגם אין לי "יס", אבל ממה ששמעתי זה לא הלך טוב (וחבל). אני מקווה שהם ינסו את זה שוב
.

newKiticat

New member
אני עדיין חושבת שזה יחזור

ואני מאמינה שזה ייקח זמן עד שזה יתפוס תאוצה. אבל סדרות מדע בדיוני בנויות בצורה שונה לחלוטיין מסדרות אחרות- בצורה שגם אם נקלעת לפרק בודד באמצע עונה- עדיין תוכל לצפות בו מבלי להסתבך. זה ימשוך עוד ועוד- עד שיווצר קהל נאמן.... רק צריך סבלנות ואמונה. אני בינתיים אסתפק בצורה הפחות חוקית של סינדקציה....

CaptainOok

New member
הוט ספייס, לא יס ספייס

ערוץ המד"ב הישראלי היה הוט ספייס, בכבלים. זה היה ערוץ נסיוני שנפתח למשך חודשיים בערך, בתור ניסיון לבדוק כמה קהל יש בארץ. סטארבייס ניסה לקדם את הערוץ כמה שיותר, אך כנראה לא מספיק...

piper cub

New member
סבבה ../images/Emo8.gif

בהתחשב בזה שאין לי כרגע לא הוט ולא יס...

TheBursar

New member
בשיחה שיזמתי בזמנו עם הוט לראות

מה קורה עם הערוץ נאמר שהיה פידבק חיובי והם שוקלים להפעילו במתכונת קבועה... זה היה לפני שנתיים בערך... היום אפשר למצוא כמה סדרות מד"ב בערוצים השונים. את פיירפלי ופארסקייפ באקסטראהוט, 4400 בערוץ 3 ואנדרומדה בערוץ AXN... נקווה שמתי שהוא יתחילו לשדר את את הערוץ של המד"ב מארה"ב ואז זה ייתן פוש רציני לקהילת המד"ב בארץ ובעקבות זה פוש חוזר למב"כ... דרך אגב, בנוגע למפגשי הקרנה - חזרתי מביקורון בבית באילת והבאתי עימי לב"ש את כל העונות של הדור הבא ככה שאם יש פה מישהו מאזור הדרום/ב"ש שרוצה לבוא לראות - מוזמן בכיף

subatoi

New member
בשביל שאנשים ינצלו את ה"טלוויזיה על

המחשב" בשביל לראות מב"כ, הם צריכים להכיר אותה קודם ולשמוע עליה.

n i v1

New member
לא יודע מה אתכם אבל

אני כל כך הולך לארגן לי ערב מרתון אם אילושהם פרקים. מי שרוצה שיודיע לי

robotrik1

New member
מאמר נחמד אבל ...

או-קיי , מאמר נחמד עם כמה וכמה נקודות חשובות (וקצת רחמים עצמיים בין לבין) . לפי בקשת הכותה אני אפרסם את תגובתי גם בפורום האתר של סטארבייס וגם בתפוז . >כנסים – הקרנות >לצחוק ביחד מאותן בדיחות ולבכות ביחד מאותן מיתות. לשבת >אחרי ההקרנה ולדבר על תחומי העניין המשותפים, או סתם לדבר, >לפגוש אנשים. כל זה אבד ואיננו עוד. כי לכולם כבר יש הכל על >המדף, אז מי צריך את זה? שאלה טובה , אבל אני לא אתיימר לייצג את כל הזוויות הראייה בנושא . הגיוון שיש היום בכנסים עיי הקרנת פרקי מס"ב פעם לפי סדרה ופעם לפי נושא הוא יעיל , ואני לא יכול לחשוב על דבר טוב יותר . אישית , אני לא מגיע להקרנות של הפרקים _בכנסים_ כי אני כבר ראיתי 90% מהפרקים הישנים יותר מידי פעמים ואני לא מופתע מכלום , וסליחה על העמדה הרכושני אבל ההרצא קצרה ליד פרק לא מצדיקה את הוצא הכספית . זה לא תמיד נכון ... (הייתי בשנה שעברה בהרצא בשם " מס"ב לאן ? ") אבל לרוב יש בזה משהו . כשיש פרקים חדשים אז יש יותר מוטיבציה להגיע . כרגע אין . מה שכן ההקרנות של סרטי הקולנוע תמיד משכו אותי , ואם יקרינו בכנס סרט אחד פעם בשנה , זה די שווה את החוויה (בתקווה שלא יהיה משהו מגניב אחר במקביל ...) . כמו כן , הכנסים בשנה-שנתיים האחרונות (בשבילי לפחות) היו יותר מעניינים ובלתי צפויים מהכנסים בעבר בגלל הרבגוניות החומר והנושאים -- אותם נושאים שבאו במקום חלק מהמקום שתפס ממס"ב , וזה מצער אותי שהיו מארגנים ואורחים בכנסים שנפגעים מהמחסור בכמות מס"ב בכנסים . > פידבקים למועדון + כותבים באתר כאן יש לי חור בהשכלה -- האם האתר/מועדון משחרר אי-מייל לחברי המועדון כל פעם שיש עדכון באתר (סקר או מאמר חדש) ? > שממה במדבר הטלוויזיוני > הקהילה פשוט ירתה לעצמה ברגל (עיי ההורדות) חלק מהטענות שלך נכונות , למשל לגבי עניין ההורדות הפרקים . אבל אסור שלכוח שלסדרת הטרק האחרונה גם לא זכתה לקונצנזוס מטעם הקהילה , ולא "כל הקהילה" הורידה פרקים או בכלל התעניינה בפרקים . בגלל שטרק הפסיק להיות המד"ב היחיד בסביבה , אנשים גם יכלו להרשות לעצמם לראות , לא להתרשם ולעבור הלאה לסדרה אחרת שממנה הם כן התרגשו . ואין דווקה צורך להאשים בכך את אנטרפרייז , שכן הקונצנזוס הקהילתי כבר נשבר בימי וויג'ר , שכן היא הייתה הסדרה המס"ב הראשונה שלה חלק מהמעריצים הוותיקים וחדשים אמרו "לא תודה" . >הכוונה היא לגילאים בהם מתבגרים ומתמסדים ומתעסקים בדברים >אחרים. גם 30 הוא גיל רלוונטי לזה), יהיו פחות טרקים באירועים, >פחות טרקים בכנסים, "מסע בין כוכבים" תתפוס פחות מקום באייקון >ומהר מאוד תהפוך להיות משהו כמו "מנהרת הזמן" הנפלאה. מעין >קלאסיקה שכולם זוכרים (טוב, המבוגרים, לא הצעירים), אבל לא >משודרת בטלויזיה. היא תהפוך להיות כמו "בבילון 5", או במילים אחרות , היא תפחת מגודלה ותהפוך להיות אחד מהמניין , במקום להיות העגל שמושך את עסק . מה רע בזה ? כשהגעתי לשורות "היא תהפוך להיות בבליון 5" , נדלקה לי מנורה אדומה . למה ? הנה סיפור : כשהרווי בנט (מפיק כמה מסרטי מס"ב) דיבר על "מעריץ מס"ב " , הוא אמר שלדעתו המעריץ חושב : "I'm a ST fan , and that marks me as something special " . חשוב לציין שהרווי לא דיבר בציניות אלא (לדעתי) הוא דיבר בעקיפין על המקום המיוחד שיש למס"ב בלבו/ חייו של המעריץ . תכלס אני לא אשקר ואומר שהיה תקופה בחיי שאת האמירה הזאת (פשוטה כמשמעה) היה אפשר לרשום לי על המצח , ואם היו שואלים אותי אז , אז הייתי בתמימות אומר שזה נכון לגביי . היום , עם קצת יותר חוכמת חיים (ואולי קצת יותר צניעות) , אני לא מסכים עם האמירה הזאת , מכיוון שהיום אני מאמין שמעריץ מס"ב "מיוחד" לא פחות ממעריץ סטארגייט או פארסקייפ או כל סדרה אחרת שעושה לו/לה טוב בחיים - - וזה גם אומר שלדעתי מס"ב לא צריך לקבל יותר או פחות "זמן אוויר" בכנסים מאשר סדרות אחרות . האם כותב המאמר דוגל ב- IDIC ... אבל טרק יז בטר ? וכידי לחזור לנושא , בראיה (קצת) אוביקטיבית , לדעתי קהילת מס"ב אכן במשבר אבל המשבר הוא כתוצאה מצמצום הממדים שלה ולא מספק בעצם קיומה (דבר שאולי קצת מבלבל חלק מכם , או שלא ) . לכן השאלה היא איך מתמודדים עם השינוי הזה . לדעתי האופן שהשינוי הזה משתקף בלו"ז של הכנסים הוא דווקה דבר טוב . אין חומר מס"ב חדש אז ממחזרים חומר ישן אבל בכמות קטנה יותר מבעבר תוך מתן במה לדברים אכשווים ו/או מגוונים . >המצב כיום דומה לפרק Remember Me של "הדור הבא". בברלי >קראשר נמצאת על הספינה בעוד כל אנשי צוות נעלמים לאט לאט >כולנו כקהילת "מסע בין כוכבים" נרדמנו בשמירה, והגיע הזמן >להתעורר ולעשות משהו. אכן כך ! אני מציע לשרוף את שגרירות דנמרק . (או-קי , אני רואה שכותרת של מעריב עדיין משפיע עליי ) ואכשיו ברצינות : - הקרנות ביתיות , רעיון נהדר . - לבדוק איך מתמודדים הקהילות בחו"ל ומה אפשר ללמוד מהם . (אתם חושבים שאתם לבד עם החרדות שלכם , אתם לא ... -- או לפחות זה מה שאני שומע מהיועצת טרוי ...) -לבחון אפשרות ליום סטאר טרק שנתי , אם פעילות כלשהי . -לבחון אפשרות למרכז פעילות (I have no idea what that means @ five in the morning) . -לבחון את האפשרות לאסוף תרומות בכנסים -- ספציפית למטרת הזמנת אורח מחו"ל . (אם המחירים של מוצרי טרק ירדו באי-ביי עקב ירידת "מניות" טרק , אולי מחיר אורח מחו"ל ירד גם בעתיד .) וזזזזהו .

subatoi

New member
אני כמובן מברך על התגובות הרבות

(יחסית לקהילה שלנו). רק חבל שהדיון משום מה מתקיים כאן, ולא באתר המועדון, שם יכולים גם להשתתף אנשים שלא מסתובבים בפורום הנוכחי. ואם כבר יש דיון ציבורי בבעיה, לא ראיתי שום התיחסות עדיין לעניין ההחזרה לטלויזיה, שהיה הפואנטה המרכזית של כל מה שנכתב באתר.

newKiticat

New member
הדיון מתקייםכאן

מכיוון שהשירשור נוצר כאן- והתשומת לב נקוותה כאן. למה? כי אני גולשת תפוז. לא סטארבייס 972. ולכן אני אגיב כאן- ולא במקום המאמר. מעבר לכך- מבחינתי יש יותר הרגל להגיב למאמרים כשהם מובאות כהקשר במסגרת של דיון פורמי- ולא כתגובה למאמר.

subatoi

New member
חבל נורא.

ראשית, אפאחד לא אמר להגיב ל"מאמר" ישירות, מה שלא כ"כ נוח. בשביל זה יש פורום שלם ופנוי לדיונים שכאלה, על המועדון ועל הפאנדום ועל הקהילה. השרשור נוצר כאן בטעות. ההודעה המקורית הובאה כדי להסב את שתומת לב חברי הפורום שלא מבקרים באתר ותו לא. ועובדה שה"מאמר" מסתיים בקישור לפורום ההוא, ולא לפורום הזה. מכל הסיבות שפירטתי בתשובה שלי לניב מעט למטה. אבל אנחנו סוטים מהעיקר.

למעלה