להתעורר!!!

newKiticat

New member
מצד שני

כאשר מדובר בתגובה בפורום בתפוז - מול - חוסר דיון בכלל- קשה להגיד חבל.

subatoi

New member
למה חוסר דיון בכלל?

אם כל הדיון הזה היה מתחיל באתר המועדון, אז כל הדיון הזה היה מתנהל באתר המועדון.

נקודה אחת שאפשר להסיק

ממה שכתבת, היא שאנשים הם עצלנים. וזו נקודה נכונה להרבה קבוצות ולא רק לטרקים. טבעי שאדם יבוא להגיב במקום שאליו הוא רגיל להיכנס, במקום אליו הוא יכנס ממילא גם מחר כדי לראות מה הגיבו לו או מה חדש. ללכת במיוחד לפורום אחר ולהגיב זה משהו שרוב הגולשים, לפי תצפיותיי הלא מלומדות, אינם עושים אלא אם יש סיבה ממש ממש ממש ממש טובה. בהזדמנות זו הרשה לי להגיד כל הכבוד על המאמר שלך. אני שמחה לראות אותך פה בפורום.

subatoi

New member
את כמובן צודקת, רוב העולם עצלן

בדיוק מהבחינות שתיארת. רק שזה קצת נוגד את רוח כל הדברים שדיברתי עליהם, אבל לא משנה. זה שיש דיון זה כבר משהו. עכשיו רק נשאר לתעל אותו לכיוון המבוקש. תודה,
בינתיים אני פה רק בגלל הנסיבות המיוחדות.

n i v1

New member
כבר מזמן עלתה ההצעה (מצידי אגב)

שפורום המועדון ינטע את שורשיו בפורום הזה. בגלל שסטארבייס הוא קודם כל מועדון מעריצי מסע בין כוכבים ורק אחר כך בית למעריצי סדרות אחרות, אין שום סיבה שעל אותה כמות אנשים, ואותם אנשים בדיוק יפעלו שני פורומים. זה הפורום שמחזיק מעמד (למרות התקופה הקשה), לא חייבים לאכול חצץ במקום אחר. זה לא שיש לי בעיה שיקום עוד פורום, אני רק אומר שזה מיותר במצבת האנשים הנוכחית שמשתמשת בפורומי מסע בין כוכבים בארץ

subatoi

New member
פורום המועדון לא בא כתחרות

לפורום הזה. תפקיד פורום המועדון הוא לספק בימה לחברי המועדון או לאנשים שיש להם מה לומר על המועדון, לא בהכרח על מב"כ. מי שיש לו מה לומר על המועדון, לא יבוא לכאן. פה מסתובבים רק אנשים שרוצים לדבר על מב"כ. לכן, זו לא תחרות, וזה לא בא במקום הפורום הזה. מה גם שיש הרבה אנשים ששונאים את מערכת הפורומים של תפוז מסיבות כאלה ואחרות, והם לא יגיעו לפה להתדיין. וחוצמזה, בפורום הזה מסתובבים כמה? 20? 30 אנשים? באתר המועדון יש הרבה יותר אנשים. מה שמראה שהרבה לא מגיעים לכאן בכלל, וחבל על הדיון.

piper cub

New member
תשובה אפשרית היא כי

הכתבה פורסמה במלואה כאן. זאת לא היתה הפניה לפורום של SB972 או משהו בסגנון. כל מי שגולש בפוורום הזה יכול להגיב לזה מעצם זה שזה נכתב גם פה. לדעתי, יש בזה משום הפרייה הדדית, ולאוו דווקא דבר אחד על חשבון השני. כתבה שמתפרסמת באתר של SB972 אולי עדיף שתתפרסם שם ורק לינק יופיע כאן, אם הכותב רוצה שהתגובות יופיעו שם. זו גם דרך לחשוף את הגולשים מ"כאן" לתכנים ש"שם".

subatoi

New member
שיהיה. בכל מקרה, לא זה הדיון פה.

הדיון הוא על מצב הקהילה ועל החזרה לטלויזיה.

piper cub

New member
פתאום שמתי לב שטעיתי, סליחה.

גיליתי שכן היה קישור. מוזר. לא שמתי לב לזה כשקראתי את הכתבה
. בכל מקרה, אני עדיין עומד מאחורי מה שאמרתי על ה"כאן" וה"שם". כולנו קהילה גדולה אחת
, והניצוץ שהחל באתר של SB972 עבר לכאן והדליק אחריו להבה (ראו את כל התגובות). אני הייתי מציע לקחת את זה כסימן חיובי, סימן שלאנשים כן איכפת.
ואל תשכחו לאכול הרבה
.

תגובתי (עדיף מאוחר מאשר לעולם לא..)

אכן מילים כדורבנות. אי אפשר שלא להסכים לפחות עם חלק ממה שנכתב שם. מספר דברים יש לי לומר בנושא:
ההצגה של הפורום שלנו פה בתפוז כLast Outpost גורמת לי לרגשי גוואה בלתי מוסברים. אמנם לא הייתי מעולם בתחרות עם אף אחד, אבל הבייבי הזה הוא גם שלי, והאמירה מחניפה..
אבל לא פתחתי תגובה כדי להראות לכם שאני נחה על זרי הדפנה. בואו נחשוב רגע למה זה ככה, בעצם? התשובה שלי היא שהתשתית של תפוז כמערכת פורומים היא הנוחה והיעילה מכולן. הייתה תקופה שנדדתי בין הפורומים בפורטלים השונים, ותמיד התבאסתי מאיך שהפורום נראה. שירשורים בלתי-ברורים, אייקונים משעממים - גרפיקה נוראית. ממש לא עושה חשק לכתוב שם. תפוז פשוט לקחו אותם בהליכה. זה ההסבר היחיד. ולמרות שאני יודעת טוב מאוד כמה מרץ מושקע באתר המועדון, וואללה, אין לי כוח לחכות כל פעם שאני פותחת הודעה בפורום שם, עד שההודעה תעלה, ובינתיים לבהות במילה loading... נכון, זה שיקול קר, חומרי ותועלתני - אבל אני חושבת שהוא קיים ותקף יותר משנרצה להודות. תפוז מציעים לנו ולכל ישראל מערכת נוחה ונעימה לשימוש. למה לא לנצל אותה? אתר המועדון - כבודו במקומו מונח. ויש כבוד. כבוד לאתר ולכל הצוות שתיחזק אותו במהלך השנים. אבל קשה להאשים דווקא את חובבי המד"ב שהם נמשכים לטכנולוגיה היעילה ביותר... אני אומרת טרקרי כל ישראל התאחדו! יש לנו אש, והיא חמה ובוערת. למה שמישהו יתעקש לעמוד בקור ובגשם?
דבר שני. ההשוואה לטולקין אינה נכונה, וגם לא מתאימה. אי אפשר להשוות ספר לסדרת טלוויזיה. ספר הוא חפץ שעדיין נשמר כלפיו שמץ של כבוד. הוא משהו ש"נשאר" הרבה יותר מסדרה. הנה, תראו מה קרה- כשאני צופה היום בפרק של TNG, אני לא יכולה שלא לצחקק קצת ולהגיד לעצמי, "שאלוהים ישמור, זה כל כך ניינטיז שבא למווות
" לספר דברים כאלה לא קורים. ספר הוא דבר הרבה יותר על-תקופתי, ולכן ההשוואה לא מתאימה לדעתי. אני חושבת שלא מופרך לצפות שאת "1984" של אורוול ימשיכו לקרוא גם ב-2084, אבל הרבה סדרות איכותיות מאוד ומעניינות מאוד שהופקו או יופקו בשנים שעד אז- ירדו לטמיון בלא שוב. ספר הוא ספר. סדרה היא סדרה. אפשר להשוות בין שני המדיומים, אבל במקרה הספציפי הזה זה לא נראה לי הוכחה למשהו.
הבנתי יפה את הנקודות שהמאמר העלה. מה שלא ברור לי, זה מה בדיוק הקריאה הזו להתעורר, ולהעורר ממה בדיוק. ואם כבר קמנו - בשביל מה בעצם? כמנהלת הפורום הזה (שבקרוב חוגג יומולדת, אגב...) גם אני ראיתי את סימני העייפות הזו שדיברו עליה. אנשים נעלמו, יוזמות חדשות שניסיתי לא צלחו וזכו להתעלמות - העמוד הראשון של הפורום נשאר עומד ולא זז שבועות. נו, אז? יש כמה אפשרויות פעולה: אופצייה אחת היא לסגור את הפורום עם הזנב בין הרגליים, להגיד "זה כבר לא מה שהיה" וללכת. אופצייה שניה היא לנסות לשחזר תהילת עבר ולהיאבק עד חורמה, לנזוף באנשים שהם לא עושים מספיק ולנסות להמציא את הגלגל מחדש שוב ושוב. אופצייה שלישית היא להישאר ולראות מה יקרה, להנות ממה שיש ועם זה לנצח. מיותר לציין שהשלישית היא העדיפה עליי. אלו דעותיי. שיהיה שבוע טוב לכולכם, טאשה. תגובה זו תתפרסם גם בפורום שבאתר המועדון.

subatoi

New member
אז ככה

ראשית, תודה רבה על ההתיחסות הארוכה. שנית, מאחר וגם ככה לא מתפתח פה דיון תכל'ס על פתרונות (כולם מסכימים שיש בעיה. וזהו. בינתיים, לפחות), עניתי כבר בפורום המועדון, שם יוכלו לקרוא עוד קוראים. שוב תודה.

כל מילה - בסלע

הולך ופוחת הדור (הנה עוד קלישאה שלא הייתה במאמר
). אני חושב שאין יותר מדי מה לדאוג מזה שאין כרגע טרק חדש. כמו שכבר אמרו לנו הרבה פעמים, Trek's been dead before. לעומת זאת מצב הקהילה הוא בהחלט משהו שצריך לדאוג לגביו. שנת - החורף הקודמת של מס"ב נחשבת לאחת מהתקופות העמוסות ביותר מבחינת פעילות מעריצים. זאת הייתה הסיבה שמס"ב בכלל חזרה מלכתחילה. אבל אני לא רואה שום סימן שזה הולך לחזור על עצמו. אני מסכים עם סובאטוי בקשר לחשיבות של החזרת הטרק לטלוויזיה הישראלית. קהילה (כל קהילה) צריכה דם חדש כדי לקיים את עצמה. הדרך לעשות את זה הוא לחשוף אנשים חדשים לעצם קיומה של הקהילה. הדרך לעשות את זה , בשבילנו, היא להפיץ את "המוצר" (דהיינו מס"ב) לקהל הרחב. באופן מפתיע, הדרך הטובה ביותר להפיץ סדרת טלוויזיה היא... בטלוויזיה. לכן אנחנו צריכים לפעול לשידור כל סדרות מס"ב בטלוויזיה הישראלית, במיוחד אנטרפרייז, הסדרה החדשה ביותר והיחידה שחלקים ממנה עוד לא שודרו בארץ. לדעתי הערוץ שהכי סביר שישדר את אנטרפרייז הוא יס+. אני יודע שזה בעייתי עבור מי שאין לו יס, אבל מדובר בערוץ שחלק מתחום ההתמחות שלו הוא שידור סדרות איזוטריות (עכשיו פחות מבעבר, אבל בכל זאת), וכמובן זהו הערוץ ששידר את וויאג'ר. עדיף שזה יהיה זמין רק לחלק מהאנשים מאשר שזה לא יהיה זמין בכלל, לא? למיטב ידיעתי, היתה רק פניה אחת אל יס+ בנושא. לפני כמה זמן מישהו שאל באתר הערוץ אם יש כוונה להחליף את וויאג'ר בסדרת מד"ב אחרת. אחת ממנהלות הערוץ ענתה, שאולי אבל ש"כרגע אין לנו משהו על הכוונת". אני, שבמקרה ביקרתי בפורום, כתבתי לה בתגובה על אנטרפרייז. לא זכיתי לתגובה, כנראה בגלל הזמן שעבר עד שכתבתי שם. לדעתי אם נפציץ (אבל נפציץ) את הנהלת הערוץ במיילים, יש סיכוי שהם יסכימו לשדר לפחות את העונות השלישית והרביעית של הסדרה (יש להם משהו נגד שידור עונות שכבר שודרו בארץ). לקינוח, פילק, ע"פ האינטרנציונל. מילים: אז'ן פוטייה. לחן: פייר דה גייטר. נוסח עברי: אברהם שלונסקי. קום התעוררה עם הטרקים אל דאטה, ארצ'ר וגם ספוק. מצב מס"ב על הקרשים עורו קומו, זה לא צחוק! תהילת עבר נשובה ונזכירה להשיבה נוסיף ונעמול את סדרתנו אז נחזירה לא כלום אתמול מחר הכל! כי מס"ב סידרתנו, לתפארת עולם עם חזונו של רודנברי יקום, ישגב אדם! כי מס"ב סידרתנו, לתפארת עולם עם חזונו של רודנברי יקום, ישגב אדם!

newKiticat

New member
לאור כישלונה

של האנטרפייז, והעובדה שאין להם הרבה עונות (3 אם אני לא טועה, כן?)- מה שיהווה מחזור קצר מדי בשביל שיס תשקיע משהו, לא נראה לי שהאנטרפייז היא הדרך. אני מעולם לא הייתי טרקית- עד שוויאג'ר שאבה אותי. ואני מאמינה שבמחזור שידורים חוזרים שלה (ואולי אם לא תהיה באמצע הלילה...
) היא תשאב עוד מעריצים. חוץ מזה, שאם קצת מזל, תוך 5 שנים מישהו ירים עוד הפקה של מב"כ, שתשחזר את ההצלחה של קודומתיה (ולא של האנטרפייז...)

AKIRA972

New member
היו 4 עונות לאנטרפייז-עונה 4 להרבה

אנשים היוותה ההכרה שאכן קיימת כזו סדרה - למי שלא ראה עדיין - לראות דחוף ולהתענג על כל פרק כי לא יותר לא יהיה.

subatoi

New member
../images/Emo41.gif זהו../images/Emo35.gif

זהו? הספיק לכם? כולם (אלה שבחרו להגיב) אמרו שהמצב לא משהו וזהו? אין לכם מה להגיד לגבי איך פותרים אותו? הצעות לשיפור המצב, משהו? בניגוד למזג-האויר, במקרה הזה אפשר גם להתלונן וגם לעשות משהו...

oblique

New member
כן יש הצעה

קצת "לבן" (קטרהצל או איך שקוראים לו) של ה"ג'מהדר" וכולם ירוצו חיש קל לראות מסע בין כוכבים.. עלי....

n i v1

New member
ישר כח על התגובה הזו

אני מנסה לארגן ערב שכזה האם עוד מישהו מנסה?

subatoi

New member
אבל מה ערב כזה בבית יתרום

לקהילה בדיוק? איפה פה הפתרון?

n i v1

New member
תגובה

פעם היו רק ערבים כאלה. היום כל אחד עושה את זה במחשב שלו לבדו. פעם אנשים חיפשו אחד את השני, היום זה טריויאלי שמדברים בפורום. אבל יותר מדברים וירטואלית, פחות מתקיימת קהילה אמיתית, או אפילו חברים שמשביעים את הרעב טרק אחד של השני הלך הכיף ההורדות הרגו את הקהילה

למעלה